Gå til innhold

En tråd om vin


Lars Erik Marcussen

Anbefalte innlegg

Skal på sushimiddag idag, og lurer litt på hvilken vin jeg skal ta med. Har for det meste rødviner, så utvalget er ikke stort på hvitvinsfronten.

Har:

Les Sétilles Bourgogne Blanc 2009

Bonterra Chardonnay 2010

Vi skal spise nigiri med tunfisk og laks. Syltet ingefær, soyasaus og wasabi. Mulig det blir noe annet også, men siden det ikke er jeg som skal lage maten så vet jeg ikke.

Hvilken bør jeg gå for?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 125
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Skal på sushimiddag idag, og lurer litt på hvilken vin jeg skal ta med. Har for det meste rødviner, så utvalget er ikke stort på hvitvinsfronten.

Har:

Les Sétilles Bourgogne Blanc 2009

Bonterra Chardonnay 2010

Vi skal spise nigiri med tunfisk og laks. Syltet ingefær, soyasaus og wasabi. Mulig det blir noe annet også, men siden det ikke er jeg som skal lage maten så vet jeg ikke.

Hvilken bør jeg gå for?

Jeg kan ikke se for meg rødvin til dette. I tillfelle en ung og frisk portugiser eller lignende.

Jeg ville definitivt gått for hvit. Uten tvil!

Jeg hadde nok gått (nok en gang) til tyskland og funnet en vin det står trocken på flaska. Gjerne en kabinet.

Eller østerrike. Disse vinene har nok restsødme til å takle maten uansett. Så lenge man styrer unna chilli og lignende så trenger man ikke bevist kjøpe med restrødme. En fransk i fra Alsace vil og gjøre jobben.

Ville nok styrt unna vinene som er veldig mineralske som sancerre og chablis. Det blir fort litt mye "metall" sammen med laksen som har et snev av dette. Har du en tørr hvitvin liggende så funker den nok uansett.

Min mening :) Kos dere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Skal ha ost og kjeks i kveld. Mye som kan gå til det av både rødt og hvitt.

Noen som har en innertier å annbefale?

Spørs jo veldig på ostetypene du skal ha da... men liker godt Amarone viner til blåskimmelost, parmesan og Cimbro type oster  :)

Ellers så er Côtes du Rhône viner min go-to for brie ol. ostevariasjoner feks en grei Châteauneuf-du-Pape :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal ha ost og kjeks i kveld. Mye som kan gå til det av både rødt og hvitt.

Noen som har en innertier å annbefale?

Spørs jo veldig på ostetypene du skal ha da... men liker godt Amarone viner til blåskimmelost, parmesan og Cimbro type oster  :)

Ellers så er Côtes du Rhône viner min go-to for brie ol. ostevariasjoner feks en grei Châteauneuf-du-Pape :)

Kanskje litt seint å komme med, men Barolo og parmesan skal jo være en klassiker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

I 90% av tilfellene erfarer jeg at hvitvin, spesielt Riesling med litt fylde/restsødme eller litt kraftigere, eika hvitviner er best til ost.

Feil rødvin til blåskimmelost blir lett "appelsinjuice etter tannpuss".

Hederlig unntak er Amarone som er en neste søt rødvin.

Klassikeren er vel endaa portvin og Stilton...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Unknown User

Jeg har helt fastnet for Pinot Noir og Barolo, med Barolo som klar favoritt. Egentlig til alt. Jeg holder meg ikke så mye til hvitt og fisk, rødt og kjøtt. Jeg drikker rødt til alt og syns det er dritgodt. Jeg har fått høre, og følger det slavisk, at 2004 var et eksepsjonelt år for vin i Italia. De siste to årene har det blitt vanskelig å kjøpe vin fra det året. Det dykker opp en flaske i blant. Da må man ikke nøle. Jeg drikker stort sett alt jeg kommer over fra Italia 2004. Noen av vinene har vært utrolig gode.

Disse to er de seneste kjøpene som jeg gleder meg til å stelle.

8399904354_624101be81_z.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har helt fastnet for Pinot Noir og Barolo, med Barolo som klar favoritt. Egentlig til alt. Jeg holder meg ikke så mye til hvitt og fisk, rødt og kjøtt. Jeg drikker rødt til alt og syns det er dritgodt. Jeg har fått høre, og følger det slavisk, at 2004 var et eksepsjonelt år for vin i Italia. De siste to årene har det blitt vanskelig å kjøpe vin fra det året. Det dykker opp en flaske i blant. Da må man ikke nøle. Jeg drikker stort sett alt jeg kommer over fra Italia 2004. Noen av vinene har vært utrolig gode.

Disse to er de seneste kjøpene som jeg gleder meg til å stelle.

8399904354_624101be81_z.jpg

Fortell gjerne hvordan du opplever Prunotto Baroloen. Har denne i 2006-utgaven og det var ingen høydare. Rett og slett kjedelig. Det andre bilde, er det en Marchesi di Barolo? Skriv gjerne hvordan du opplevde denne også, når du får drukket den. Hvis du skal drikke de i nærfremtid da.

Jørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Det skal jeg gjøre. Det vil nok ta et par uker da jeg skal til Senegal og jobbe i og ikke er hjemme igjen før om ti dager.

Japp, Marchesi Di Barolo. Hørt noe om den eller smaket den?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har null, null ,null peiling, men denne var god. Ikke le nå da , den er god ;D

Il sestante Valpolicella "ripsso" 2010 TOMMASI

Jada skrevet rett av flaska ;D<<l

Helt enig! Jeg hadde den forrige helg, kjempebra! Tommasi er ikke noe fanteri da, alt jeg har smakt derifra er rimelig bra saker.

I kveld og morra så skal jeg gurgle litt av den som er vedlagt. Helt grei den, ganske lett og fin, litt syrlig. Fint når jeg ikke har smaksløkene helt i vater etter snørr og feber..

post-2-13949894452297_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ripasso er en "billig-amarone", og det er ment i positiv forstand. De er vellagrede, får seg en tur på fat som det har vært Amaroneviner på og utvikler mye sødme. I vinverden er sødme=alkohol. [Henger vinen mye i kantene på glasset, så er det et sødmetegn (13-15 prosent)] Har drukket masse Amarone og Ripasso, for mye vil noen si, men man går litt lei dem. Det blir litt enkelt og solbæraktig over tid, så liker jeg best viner med en litt mer komplisert struktur, der første slurk utvikler seg underveis og mange ettersmaker følger på. Barolo er sånn sett et fint steg videre fra Ripasso, og man trenger ikke gå via Amarone. Gode Ripassoer er like gode som en mye dyrere Amarone, og de dyreste Amaronene er knallgode, men ikke verdt pengene, og skal man bruke mye penger på en vin er Barolo et mer spennende valg. Mye taniner er en sikker garanti for skallebank, så husk rikelig med vann og dropp en cognac på toppen.  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har blitt mer og mer hvitvin på meg i det siste. Spesielt albarinio og sauvignon blanc.

Det passer så utrolig mye mat og lettere og orintere seg blant.

Kjøpte meg en Barolo her men jeg synes likesom den ikke satt helt. Burde nok vært lagret lengre kansje.

Kansje jeg har fortalt det før men jeg kjøpte en portvin her i fjor. En Dows 2007. Veldig god i grunnen.

Tenkte jeg skulle kjøpe denne til julen i år og gikk på polet med friskt mot.

"Har dere en port som heter dow?" "Mener du" dows?" "Ja stemmer" "2007?" "Stemmer det"

"Ja du er ikke alene, den går nå for 6000kr på auksjon i europa"  ccconfused

"Hva er det du sier?" "Hehe har du drukket den opp?" "Til og med brukt den i saus"

Noe så typisk. Pokker altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Unknown User

8459728414_cbde78f884_z.jpg

Testet ut den ene Baroloen med indre filé av elg toppet med anklever og potetstappe. Jeg er ikke helt overtyget. Den er god men jeg hadde ønsket at den var betydlig mørkere og kraftigere. Den føltes litt tynn. Den føles nesten mer som en vin jeg kunne drukket uten å spise. Gjerne på sommeren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå blir det et glass Goats do roam 2011 etter et godt tips fra en kjempekar, ruffeluffen <<l

Uten å ha peiling så kan jeg fortelle at denne sansynligvis er en nordskråning, dvs plantene akkurat denne vinflasken er tappet med vokser i en nordvendt fjellside <<l.

Morro når nesa blir så følsom gitt :D<<l

[attachimg=1]

post-982-13949894764028_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...