Gå til innhold

Det er vel ikke lenge igjen til all laksen er utrtyddet


Jan_Haukaas

Anbefalte innlegg

  • Svar 302
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Uansett hva man måtte mene - så kommer man til kort.

Ingen regjering - vil være villig til å forkaste oppdrettsnæringen - til fordel for vill-laksen.

Er vel ikke det vi tror på, sam.  Noe opphør av oppdrettsnæringen.  Det som vi bør kunne forlange, er at denne industrien kan jobbe under samme kontrollerte former og ha samme kontroll på sitt avfall og produksjon som alle andre industrier MÅ.  Det er dette som krever oppmerksomhet og mene da at en kommer til kort, uansett er å gi opp.  Så fokus på problemene denne næringa gir er en konstant huskelapp at folk følger med.  Så ingen grunn å ikke mene både det ene og det andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"- Vi har en teori om hvordan nota kunne bli ødelagt. Det kan være at den ble skadet av utstyr som ble løftet underen arbeidsoperasjon, men dette vet vi bedre om et par dager. Det er også svært sjelden været har noe å si for om nota ødelegges eller ikke. "

Vel, når ikke været har noe med dette å gjøre, så må det jo være rett og slett skjødesløshet som ligger til grunn da. Hvis en skal ta vedkommende på alvor.  Alternativt er dette gjort med overlegg og da har jo Oddekalv sin påstand i behold.  Makan til tullinger?? Men det er vel greit at de må ha noen dager på seg, slik at de kan få diktet opp en sammenhengende historie.  Fasiten har de jo eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fikk høre av noen som har jobba på oppdrettsanlegg, merke nok for noen år tilbake da. men når det var meldt uvær så¨hendte det at de "faka" at nota ble ødelagt og slapp fri laksen i enkelte mærer slik at anlegget skulle berge seg..

men om det er fakta eller ikke kan eg nok ikke bekrefte. med det hørtes no veldig guffent ut !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er eit stykke fra lokalavisa her eg bur og dette er nok nokre av dei 70 000 som har rømt.

http://www.kvinnheringen.no/nyhende/article5341471.ece

Fekk bilde på telefonen i dag av to fiskar som ein kompis av meg hade fått.

Det som er merkelig er at nokre av dei ser ut som gytefisk med hake og gytefargar ???

Trur nok ikkje at dette er fisk som kan selges som matfisk.

Kan jo lure på om dette er planlagt???

Virker merkelig heile saken.

Bjørnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

såg på tv2 nyhetene i dag at det va noen på stortinget som begynner å få opp øynene på krisen med villaksen :) og at det va oppdrettes som måtte ta mesteparten av skylden..... men ble møt med litt motstand fra trøndermafiaen..... det va miljøministeren som sa d..... innslaget ligger tå tv2, for den som vil legge det ut hær....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

opp i all elendigheta så er det et og annet lyspunkt. får håpe det kommer noe ut av dette

http://www.bygg.no/2010/10/sikrere-anlegg-for-oppdrett

Gisle

Kommentaren til Knut Schjelderup Bjerke i bunn av artikkelen er vel kansje mest intressant.  Gir jo litt perspektiv på hvor langt dette er kommet med disse tingene.  For meg blir avfallshåndteringen fra disse anleggene like viktige som selve rømningsfaren, og da ser jeg ikke annet for meg en 100% lukkede anlegg på land.  Andre løsninger klarer jeg ikke se på annet enn mer halveise løsninger, som ikke blir sikre nok uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

- Vi kan jo alltids håpe på at noe kan skje når NINA har kommet på banen. Men jeg forventer svært lite fra myndighetene når det gjelder denne næringen - her er det store penger og eksportinntekter ute og går.

- Krekar kan vi ikke kaste ut - da bryter vi en eller annen konvensjon og får ei ripe i lakken.

- Hvis en sauebonde i nødverge skyter ei gaupe, en ulv eller en bjørn blir alle politiressurser satt inn på etterforskning og straffeforfølging av vedkommende - vi har jo skrevet under på en konvensjon om at disse dyra er utrydningstruet og skal beskyttes.

- Når oppdrettsnæringa i ren griskhet etter stadig større profitt overfyller mærene sine med laks - langt over det tillatte - og dette går galt rett som det er, med store rømninger som resultat, ja da later de som ingen ting.

Og lakselusa - ja det problemet har fiskeriministeren bestemt at næringa selv skal ta seg av.

Resultatene ser vi i dag - elvene invaderes av oppdrettslaks, villaks- og sjøørretbestandene går kraftig tilbake.

Men blir noe gjort? Hva med vårt ansvar for å bevare disse unike bestandene?

Jeg syns det er rart at ingen av natur- eller miljøorganisasjonene rett og slett anmelder Den Norske Stat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Ikke bare laksen som sliter etterhvert.  Nok å ta tak i, men når blir det gjort noe......?

http://www.hegnar.no/bors/article525437.ece

>:(

"De mangler kunnskap"...

Når de har "kunnskap" er det antagelig for sent for mange stammer. Føre-var-prinsippet gjelder som kjent ikke når det er penger involvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

SÅ var det bukken og havresekken igjen da,...!

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/fiskeritoppens-anlegg-faar-smekk-for-daarlig-miljoekontroll-3384320.html

Går jo så det gviner den industrien, så en må jo unskylde dem for at da har de jo ikke tid til å passe på alt heller.... >:(

"– Vi har en halv stilling. Vi har ikke mulighet til å sende ut noen miniubåt, sier May Britt Jensen, Fylkesmiljøvernsjef i Rogaland."

Er jo skam en miljøvernsjef i fylke skal kunne fleipe på denne måten. Som andre her har sagt tidligere så kreves det ikke store innsatsen for å ta sedimentprøver fra bunn ved slike anlegg.  Og dette kan da for f... gjøres av folk som har dette som yrke.  Trenger jo ikke ha kompetanse på slikt innenfor fylkesadministrasjonen.  Kan vel bare overvåke slikt i beste fall og være med på planleggingen av kontrollen av aktuelle anlegg.  Men problemet er at INGEN gidder engang å plannlegge slike kontroller, kan jo tro at det er lagt ned et forbud mot slike undersøkelser.  Nok engang viser fylkeskommunene en fraskrivelse av ansvar.  En har jo ikke behov for dette byrokratiet som ødelegger mer enn de legger til rette for gjøremål.  Må få ting over på et samlet overordnet plan som ligger over hvert fylkes interessenivå, med en fast kontrollstandard som settes av uavhengige instanser i samarbeid med universitet- og forsknings-grupper.  Men kun en instans som utarbeider sluttrapport og pålegg, slik at kompetansen bygges en plass.  Ikke smuldrer bort slik idag.  Hvis alle fylker har bare en halv stilling hver, så kunne det vel i såfall sammen blitt flere HELE stillinger som faktisk kan gi grunnlaget for en gruppe med dyptgående kunnskap og fagkompetanse som da kan komme med gode løsninger og korrekte undersøkelser og evnt. pålegg og sertefisering av anlegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...