Gå til innhold

Noe du lurer på? Fyr løs! -Lars- og JB svarer.


.JB

Anbefalte innlegg

Jøss holder dere på enda? Har ikke vært innom her på noen måneder, men dette blir nesten som når man har hatt en noe fuktig fest. Lagt seg tidlig og så oppdager morgenen etter at det fortsatt er noen kompiser igjen som fortsatt ikke er ferdige med festen;-)

It ain't over 'til the fat lady sings [emoji1]
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Programmet for dag 1 begynner å bli klart - dette går over en uke. 

 

Program Dag 1. 

 

09:00 - 11:00  Velkommen og kort appell v/Lars.

 

11:00 - 18:00  Objektive kriterier for valg av fluestang. En kort innføring v/Tom S. 

18:00 - 18:15  Tepause m/kjeks 

18:15 - 21:00  Fluebinding: Valg av riktig bindetråd. Vi ser nærmere på gel-spunnet polyetyelen v/internasjonal kapasitet (skikkelig surprise).   

21:00 - 23:00  Kransekake, kaffe og høytlesning fra utvalgt fluefiskelitteratur v/undertegnede.

23:00 Dag 1 slutt.  

Endret av JB.
  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vil jeg nok tro,og ganske bestemt mene at vi kan presse inn den viktigste informasjonen

angående objektivt valg av fluestang i løpet av en times tid.

Essensen blir her tydliggjort med lettfattede begrep.

Kaffe og vafler,pluss noen vitser serveres fortløpende under samme seanse,slik at vi opprettholder

"Full Attention".

Tidskjemaet som Jørn legger opp til er for virkelige viderkommende,og kunne kankje med fordel

legges inn som et ekstra kurs for viderkommende med særdeles nyanserte metoder når det gjelder

valg av fluestang?

Det er et virkelig krevende kurs og tolmodighet er et totalt "must".

 

Tom.

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Liten justering i programmet for dag 1:

Oppstart blir 0730, da Lars må gi litt praktisk informasjon om rømningsveier, toaletter, bruk av kaffeautomaten i entreen og ordningen med delvis refusjon av parkeringsbillett i resepsjonen (78% før mva er inkludert i seminaravgiften). Lars skriver i en melding at velinformerte kursdeltagere som er trygge på det praktiske fundamentet er en forutsetning for maksimalt læringsutbytte. Obligatorisk oppmøte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes du mangler et viktig punkt i et ellers flott program Jørn.  Nemlig hvordan du som fluefisker bærer caps med verdighet og hvilket merke den må ha. Dette mener jeg er helt obligatorisk kunnskap for å lykkes som fluefisker.

 

Ser at tidsplanen er stram men regner med at programmet kan utvides litt utover natta.  Har fra velinformert hold fått nyss om at han Lars mer enn gjerne holder det gående om du gir rom for en skvett multelikør ved siden av kaffe og kransekaker.

 

 

Kjellemann

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det skulle bli litt tid til overs dag 1 vil jeg også ta med litt om tilslagsmønster hos norske fluefiskere i dag, kontra for 160 år siden, da vi fisket med fluestenger i greenheart og osp. Nokså artig og fascinerende utvikling, faktisk.

Det vil evt bli servert "After Eight" konfekt til dette foredraget, så her blir det fort trangt om plassen.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Programmet for dag 2 begynner også å bli klart. 

 

07:00-08:00 Praktisk informasjon om dagen, herunder bruk av toalettet i andre etasje. v/Lars.

 

08:00-15:00. Fluebinding. Vi velger krok og fester den i bindestikka. Kjell Karlsen vil gå igjennom de mest vanlige herdeteknikkene og gi oss en innblikk i fasthetslæren, det vil si hvordan vi på relativt enkelt vis, forutsatt riktig måleutstyr, kan måle kraft pr. arealenhet for å sikre riktig trykk ved feste av krok i bindestikka. 

 

15:00-15:05 Tepause u/kjeks 

 

15:05-21:55 Fluekastet - en kinematisk tilnærming. De mest teoretiske bevegelsesligningene for beregning av det optimale fluekast. v/Grunde

 

21:55-22:00 Spørsmålsrunde (vi samler alle spørsmålene om herding og kinematikk til slutt). 

 

22:00-24:00 Det blir Pizza og Cola (mot et lite tillegg i seminaravgiften for de som ikke har valgt Premium- eller Goldpakke), mens vi hører kåseriet "Praktisk fluefiske, en teoretisk tilnærming" (tilgjenglig for alle, med unntak for de som dessverre bare har valgt den kjiipe standardpakken (de som velger denne får heller ikke refundert parkeringsavgiften). Kommer tilbake med mer om påmelding og  det praktiske siden.

Endret av JB.
  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen spørsmål:

 

  • Må vi ta notater, eller får vi utskrift av presentasjonen etter hver dag?
  • Er det trådløst nett i konferansesalen?
  • Er det mulig å bestille vegetar-pizza?
  • Blir det work-shops og gruppeoppgaver, og i så fall - er det ok at de som kjenner hverandre kommer i samme gruppe?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De med Premium og Gold pakka får utskrift for hver dag, så de kan la kulepennen ligge. Anbefaler de som er på budsjettur å ta notater.

Det er trådløst nett, men nostalgikerne (canefolket) har ytret ønske om analog fastlinje, så det åpnes for at man kan ta med dette selv.

Vegetarpizza er selvfølgelig obligatorisk for de med Premium og Gold.

Det blir workshops, men vi legger vanligvis stor vekt på mingling på disse seminarene.

Har god erfaring med å mixe hver gruppe med tørrfluepurister, kortlinefreaker, konkurransefiskere og de som helst bare vil fiske litt til whiskyen sin.

Hver seanse avsluttes med sang, så jeg håper dere kjenner deres Prøysen.

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

PS! Etter litt diskusjon frem og tilbake ble det til at de som er på budsjettur heller ikke får irish coffee til After Eight'en sin. Det skal være forskjell på fattig og rik, selv om vi på disse seminarene legger stor vekt på at alle er likeverdige.

Det er også begrenset med skinnsalonger, så de som ikke kjøper full pakke bes ta med noe å sitte på. De fleste av dere har vel en stolsekk?

Vi har tidligere sett at de som ikke har all verdens å rutte med også kjører kjipe biler. . . Vi ville satt pris på om de det gjelder tar buss, så slipper vi at parkeringsplassen fylles opp av koreanske biler.

Den siste boka vår "Bare ei floke til!" får alle med seg gratis etter endt seminar, men kjiperne må ta til takke med pocketutgaven.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For at det ikke skal bli noe tull med påmeldinger, så har vi valgt en skreddersydd løsning fra Meridian Reservation System International.

 

Om den skreddersydde løsningen heter det: "There are times when many clients find that they simply cannot fit into any type of existing reservation solution and need a custom booking engine built specifically for their needs. Meridian’s team of Microsoft Certified Engineers have extensive experience in taking our cored advanced CRS and customizing the functionality".  <<l

 

I forbindelse med invitasjonen kommer vi til å publisere to lenker: 

1. Den første er til et onlinekurs for å bruk av påmeldinssystemet. Dette er interaktivt kurs med lekre animasjoner som viser hvordan du skal registrere deg for deltagelse samt påmelding til ulike parallellspor, mat- og drikkeønsker og andre spesielle behov. Merk også at det vil være en egen fane for parkeringsavgiftsrefusjon, om du ønsker å forhåndsregistrere ditt refusjonskrav ("husk å huke av for inkl. 8% mva). (Kjører du med grønne skilter gjelder egen refusjonsordning, og her må skjema under alle omstendigheter være fylt ut på forhånd og kopi av vognkort må være sendt inn).  Opplæringsmodulen avsluttes med en flervalgseksamen med 38 spørsmål, og dersom du passerer testen (95% riktig) så sendes du direkte til registrering. 

2. Direktelink til det digitale påmeldingsskjemaet. Vi anbefaler ingen om å benytte dette, og vi gir ingen garantier om at du får registrert deg uten å ha vært igjennom kurset som annonsert i punkt 1.

 

På seminaret kommer vi til å dele ut en pris til deltageren som hadde høyest score på "Bookingeksamen".  I tillegg til diplom vil vinneren få sitte i en komite som får ansvaret for å dele ut en del andre priser til venner og kjente (ligner litt på Gullkroken, selve statutten altså,  men den er mer forseggjort og har et annet motiv, faktisk er den en god del større også).  

Endret av JB.
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dag 3 er ikke helt spikret enda, men vanligvis bruker det å spisse seg til her, slik at det blir mer interessant for de som har vært ute med fluestanga ei vinternatt før.

Mye av det vi tar opp her kan gå litt over hodet på feriefluefiskeren, men vi gjør oppmerksom på at det blir uteaktiviteter på de som detter av lasset. Vi har bla ei stor trampoline til disposisjon, og det blir melkespannkasting.

 

Jørn åpner ballet i konferansesalen med "Punktimpregnering med Drydip", og jeg anbefaler alle tørrfluepurister å få med seg dette. Klokkeslett for de forskjellige fordragene kommer etterhvert . . .

Tom S kjører sine prisvinnende foredrag "Stangaksjoner; Synsing kontra tallfestet data" og "Dobbelttrekket; Kun for de med to armer ?", og dette går over 4 timer.

Selv er jeg fortsatt veldig opptatt av harrens forunderlige verden, og vil holde et improvisk foredrag rundt det artige faktum at harren faktisk spiser grus. Gjør den dette for å bli kvitt tannstein, eller er det bare for å være sær, eller gjøre seg til ?

Her inviteres de fremmøtte til høyttenkning, og jeg håper på en konstruktiv debatt i tro ffs-ånd.

Avslutningsvis vil Andre Brun lese fra sin erotiske diktsamling "Ei flogestang", slik at vi kan senke skuldrene etter en hektisk dag. Fluefiske skal først og fremst være folkelig, og det skal vi huske på i vår streben etter mer kunnskap.

Eksklusivt for de som bare har kostet på seg standardpakka vil Skævvens komme å lese fra sin debutroman på senga til hver enkelt av dere denne kvelden, så her strekker vi oss langt for at alle skal bli fornøyd !

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et spørsmål til arangement kommiteen,altså de edle herrer som er ansvarlig for progresjon

og arbeidflyt når det gjelder dette arangement.

Kunne det være interessant å kartlegge rotasjonen til hver enkelt deltager?

Hvis ønskelig kunne vi se på variasjonen for det vi på godt norsk kaller "det å brekke over".

Vi rigger opp Casting Analyzer og Slow Motion Camera.

Enhver fluekaster med respekt for seg selv har da et forhold til rotasjon?

 

Tom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter litt finlesing av tråden, ser jeg at dag tre ikke er helt spikret. Hvis det skulle være behov for noe å fylle dagen med, kjenner jeg en som har et par lettere innviklet foredrag ;

Hvordan bomme med fem km på et fiskevann som ligger ca 800 m fra parkeringen

Hvordan bruke tre kvarter på 250 m lett terreng.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen andakt????

Ingen skal forlate seminaret uten å ha fått valuta for pengene Brumund, så andakt blir det, også det ved Skævvens.

Men dette blir først på avslutningsdagen, som vi ser for oss blir dag 7 :-)

Og det skal fint la seg gjøre å skvise inn ditt foredrag om navigering i terrenget en av dagene. Jeg kommer til å være lutter øre, for her har jeg litt å gå på !

Endret av -Lars-
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En debatt med bredt sammensatt panel som tar for seg høyre eller venstresveiv, burde vel egentlig hørt hjemme på et sånt seminar...eller er det for kontroversielt og en for stor kime til konflikt og utagerende atferd??

Alle vet at det er høyre hånd som skal sveives med!

Endret av THJ
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En debatt med bredt sammensatt panel som tar for seg høyre eller venstresveiv, burde vel egentlig hørt hjemme på et sånt seminar...eller er det for kontroversielt og en for stor kime til konflikt og utagerende atferd??

 

Ja, vi har nok temaer til å fylle en hel uke i hvert å fremover. Programkomiteen jobber nå på spreng og jeg kan allerede røpe at det blir et kanonopplegg på lørdagen. En hobbyvideoredigerer og dansebandmusiker fra Toten har stilt sin VW Passat til disposisjon, og Staffan Lindstrøm tar turen for å undersøke nærmere hva i bilen som kan benyttes som fluebindermateriell. Tar jeg ikke mye feil, så blir restene til Knapekkrok.    

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle vet at det er høyre hånd som skal sveives med!

Det stemmer, for de som fisker mest med lukket haspel !

Målet er at samtlige etter endt seminar er inneforstått med at man sveiver med venstre hånd på ei fluesnelle.

Når det gjelder rotasjon Tom, så er jeg overbevist om at det er stor interesse for dette, og det er derfor vi har trampolina til disposisjon på uteområdet.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har kommet meg for øre at noen av dere som kun har fluestenger med cordurarør, såkalte penisfutteraler, har planer om å melde dere på seminaret . . .

Sier ikke at seminaret vil være bortkastede penger for dere, men tror dere vil ha minst like stort utbytte av å bruke disse dagene til å lese denne tråden i sin helhet.

Alle må begynne et sted, og brattere læringskurve skal det godt gjøres å oppnå gratis !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...