Gå til innhold

Hva vurderer du høyest


Gjest Unknown User

Hva vurderer du høyest?  

71 stemmer

  1. 1. Hva vurderer du høyest av fangst av en 2-kilos ørret?

    • Fanget i stille vann.
      25
    • Fanget i rennende vann.
      33
    • Drit samme.
      8
    • Jeg har aldri og vil aldri ende opp med en 2-kilos! Jævel!
      5


Anbefalte innlegg

Gjest Unknown User

Endte opp i en diskusjon med en fluefiskekollega for en uke siden. Jeg var helt overtyget om mitt svar og trodde at alle tenkte det samme, men der hadde jeg feil. Da tenker jeg at det samme spørsmålet kan gå ut til hele fluefiskekollegiet.

 

Hva vurderer du høyest av 2-kilos ørret fanget; i stille vann eller i rennende vann?

Endret av swedeElvis
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Men hva vurderer du høyest? ;)

 

Men et interessant aspekt som sikkert flere har noen perspektiver på.

Endret av swedeElvis
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Jeg tenker at der er andre faktorer som også spiller inn i vann vs elv. I elv har fisken flere muligheter til å gjøre seg sterkere, noe som påvirker både krok og fortom og som medvirker til at det er "vanskeligere" å faktisk få fisken i håv sammenlignet med vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg foretrekker helt klart fiske i elv. Det er et eller annet "magisk" med rennende vann, men det er bare min personlige mening.

Og at det er vanskeligere i stillevann fordi fisken i elv står på samme sted, er vel en ganske grov forenkling. Og fisken i stillevann går jo ofte i de samme baner på næringssøk, så det er jo bare snakk om timing.

Så det er nok morsommere, bedre og mer krevende å fiske med rapala i elv, enn å fiske i stillevann...... ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må si meg enig med Brumund her. Jeg foretrekker helt klart elv. Om jeg må velge - men det må man jo ikke  :) Jeg digger å fiske fjærmygg på stille vann, og elsker å fiske i elv. Bytte på litt. 

 

Begrepet 'elv' er jo også ganske mangefasettert, som vi vet  :)  Det kan være så rolige elver (og litt sporadiske klekkinger) at fisken også vandrer på næringssøk i elv, selv under klekking. Til litt striere elv (med stor klekking) slik at den står og vaker på 30 cm2. Dessuten liker jeg utfordringene elv bringer av presentasjonsteknikker og stripefrie flyt, men det også er jo smak og behag da  :)

 

På den annen side: Vann er morsomt, og særlig det å finne ut "ruta" som fisken har i ei vik eller noe, når den går og patruljerer. Det er spennende! 

 

Jeg er litt Ole-Brum: Ja, takk - begge deler. 

Men om jeg MÅ velge? Elv  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elv. Men det trur jeg er like mye det vakre og harmoniske med det å være tilstede ved rennende vann, som det AndreB er inne på med ulike presentasjonteknikker og utfordringer med å ikke skremme fisk. Men elv for meg handler om en helt egen indre ro jeg finner ved å sitte på bredden å se utover elv som flyter forbi, og skulle det vake attpåtil er opplevelsen klimaks. Om fisken som vaker også er 2kg+ så er orgasmen et faktum for meg. (ja ikke hovedgrunnen, men det året dama var med i elva jeg tok en 2kg ørret på tørt etter lang tids tørke og hun aldri hadde følt eller sett meg så glad var også 7 år langt forhold over :P

Vann blir liksom aldri samme sjarmen, mulig jeg er utolmodig, men et stille vann uten vak blir jeg mere rastløs og stressa av. Og om det vaker blir jeg egentli rastløs og stressa da også, for fisken er jo oppe overalt som regel helt uten mønster for en med elvehode :P 
 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig elv ! Elv og fluefiske hører sammen . . .

Stillevann suger dorullnisse, og ikke noe jeg oppsøker frivillig ;-)

Neida, stillevannsfiske kan by på mye moro det, og man får gjerne heftigere utras i vann enn i elv.

Men jeg har en tendens til å foretrekke elv fremfor stillevann i 9 av 10 tilfeller, da rennende vann er fascinerende i seg selv.

Ellers er det settingen rundt som avgjør hvilke fisker jeg husker best :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, ikke lett å velge det ene føre det andre. Men en 2kilos i marka hadde vært hakket over en 2kilos i elv og det fordi jeg har jaktet etter dem i skauen såpass lenge. Stillevannsruggene viser seg ikke direkte ofte for å si det mildt.

Endret av waffern
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Liker begge deler veldig godt. Steady vakende storfisk i en vakker elv er noe helt spesielt. Men å sightfiske på cruisende storrøye i spritklart fjellvann er minst like gøy, synes jeg.

 

Mine drømmevassdrag har begge deler, og ligger i tregrensen eller høyere. Idealområdet har vann klart som gin, små og store vann med fine elvestrekk imellom, akkurat passe store luobbaler og noen frittstående, mystiske småtjern. Midnattsol er et must, da kan man (sight)fiske på natta, når det er størst sjanse for vindstille.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Jeg har fortsatt dager i kalenderen som ikke er fyldt ut Håvard som jeg virkelig kan tenke meg å fylde med akkurat det du nevner. Bare å sende datoer så får vi noen hyggelige dager.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del så kommer det helt ann på hvor og hvordan den blir tatt. Er de like skjeldne i vannet eller elva så er vann mest gromt. Spesielt når vi snakker om overflatefiske. Store stillevannsfisker vaker generelt så alt for skjelden så det setter jeg milevis over en elvefisk selv om det jaggu vaker lite nok i en del elver også ;-) Men, jeg vet da også om vann hvor de vaker ganske ofte og der er det ikke like moro som i andre vann hvor de nesten aldri viser seg.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt klart elv. Men nå har jeg jo ikke kommet noe voldsomt over kilo`n i marka da. Så kanskje det hadde vært sjelssettende? 
Eller, nei, jeg tviler. Blir nok elv, ja.
Og til de som er inne på at elv er "enkelt"(Vel, kanskje ikke akkurat i denne tråden da...), så tenk på at det nok ligger enormt med timer bak å få det til å bli "enkelt". De som mener så, er nok faktisk blitt riiimelig dyktige på elvefiske. Av den enkle grunn at det er der man har lagt ned mest tid.
Spesielt om vi prater de som stadig er over kilon. 
Legg merke til hvor "overrasket" man kan bli når man ser folk sliter enormt med f.eks. å ikke se den aller siste microstripinga flua gjør mot den steadye vakern. 
For det er kanskje ikke det at man direkte ser det så jækla mye bedre selv, men at man har trent inn en automatikk som gjør at man føler og veit.
Det samme gjelder jo felvsølgelig alt det andre rundt.
 
  
 

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat dette med ordet "enkelt" trur jeg er litt av hemmeligheten bak gleden ved elvefiske.  Alt er som det skal være, det blir som et matematisk regnestykke som går opp til slutt og gleden over å løse regnestykket frigir alle lykkehormoner og seierfølelse i deg :D 
Og for at ting skal bli enkelt er akkurat som dryflyfool er inne på, du må være på et sky høyt nivå for at noe som helst i verden virkelig skal bli enkelt. Men her er vi helt sikkert forskjellige også. Jeg personlig er slik av natur. Enkelt = årevis med trening=  den beste lykkefølelsen :D 

Vannfisket føler jeg ofte blir for meg litt slik at du eksempelvis til den mattematiske verden løser ligningen og får riktig svar ifølge fasit, men ikke helt forstår fremgangsmåten og egentlig bare har plundret deg til svaret :P 


 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt klart mest moro å dra på noen feiende flotte ørreter i elv,særlig elver som går tøffe (whitewater)..Men er imponert over folk som drar storørret i vann,da dette krever enormt med tålmodighet(som ikke jeg har flust av...) Elva gir meg som regel flere muligheter og trua"rundt neste sving,brekket nedenfor,den store steinen midt i elva,innunder torvkanten osv.osv. Så det ender på at jeg er mest imponert av de som lykkes i stille vann :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rent utfordringsmessig (?) føler jeg selv at det er lettere å få fisken til å ta i elv enn stillevann. I elva står den som regel på samme jæskla plassen år ut og år inn, mens den IKKE tar dine fluer. I vann vimser den ofte hit og dit mens den IKKE tar dine fluer. :)

Det er ofte mer utfordringer med å få fisken i håven i elv synes jeg, da de virker sprekere og strømmen er sikkert med og hjelper litt. Men jeg har hala opp relativt stor fisk i elv som omtrent ikke har giddet å le på øyelokket, og jeg har strevd "fælt" med vilt spreke 700-grammere i stillevann.

 

Det sagt, jeg er glad for stor fisk uansett hvor det er, og jeg ville blitt nøyaktig like glad for en tokilos i elv som i vann. Svarte drit samme, jeg.

 

Eirik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig ofte er fisken sprekere i stille vann enn i elv. Heller sprek fisk enn stor fisk. Men er det sprek og stor fisk så er jo det det beste. Og da er det det samme hvor det er. Fin natur og sprek fisk er altså viktigere enn om vannet står stille eller renner. Vanskelighetsgraden er også viktigere enn størrelsen.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...