Gå til innhold

Hmmm, skeptisk.


Anbefalte innlegg

Jeg mener at fisketettheten må reduseres , pga det er for lite næring til så mye fisk.

Det er virkelig mye fisk der, og i mine øyne  for mye.

Og da kommer vel spørsmålet om balanse av ung / gammel / han / hunnfisk inn... det kan jeg for lite om 

til og være bastant på hva som er best og hvorfor, over hele elva.

 

Og jeg mener også at det må en fiskekort begrensning til for at den fisken som er der 

også skal få nok ro til og få i seg den næringen den MÅ HA for og holde seg, og vokse videre.

 

Det vil ikke bli bra ved bare redusering av fisk, så lenge de skal ha ennå flere fiskere dit.( ifølge konsulenten ).

Den fisken som evt blir igjen må jo fortsatt ha ro nok til og få i seg den næringen den trenger 

for og ikke bli slank, men vokse seg større....TROR JEG..

Endret av Roger Johansen
  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å foreslå tiltak er det vesentlig at problemer blir erkjent og ikke skyvi under teppet. Vanskelig å foreslo noe omkring et problem som "ikke eksisterer".

 

Hvem skyver problemer under teppet???

Jeg, og de som er enig med meg har ikke samme opplevelse som trådstarter. Er det å skyve problemer under teppet???

 

Jeg lever fortsatt i den tro om at de som kultiverer løser problemene.

 

Nå gidder jeg ikke gjenta meg mer her inne! Setter meg som tilskuer og gleder meg til ny sesong i Hemsil!

Tjobing!

Endret av Aurevilli
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er litt merkelig å spørre om svar gjentatte ganger på hva som bør gjøres med elva og da spesielt stille det spørsmålet til Ronny.  Om en har lest første innlegget til Ronny så skriver han jo nettopp at han ikke har svarene og ikke vet.  Men han stiller spørsmål på bakgrunn av sine opplevelser.  Litt freidig å da forlange svar av spørsmålstiller.  Men nok om det.

 

Det er noe jeg lurer på og er av mer teknisk art her i tråden.  Bildene til Ronny i første innlegg forsvinner og blir til stadighet utilgjengelige. Hvorfor ?  Ronny har lagt ut de samme bildene minst 4-5 ganger og de blir etter kort tid utilgjengelige.  Jeg gjorde han oppmerksom på at bildene var borte på søndag og han la dem på ny ut for ente gang.  Men nå er de borte igjen (og dette tror jeg ikke trådstarter kan lastes for)

 

Kjellemann

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Merkelig med bildene. Jeg har lagt ut en del bilder med ujevne mellomrom uten problemer.

Om ønskelig kan jeg gjerne prøve å legge de ut, om de kan bli mailet til meg.

Hvis ønskelig så ta bare kontakt på pm.

Endret av THJ
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ronny har kommet med et forslag iallefall Aurevilli og som jeg for min del er helt enig i, 

og som er en START... Kortbegrensning.. utover det så er han vel ikke sikker mener jeg og huske

og ha lest.Mulig jeg tar feil på det, men det ser du nok hvis du leser de første innleggene hans.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

OleKrS

 

Du skriver:"For å holde dette på sak. Du skrev jo tidlig at du allerede i fjor ble gjort klar over situasjonen og ble spurt om du kunne ta ut tynn fisk om du fikk det? Du syntes det var en dårlig måte å løse dette på og ville ikke bruke din egen fisketid på dette. Etter årets tur kom denne bekymringsmeldingen..."

 

Svar: Stemmer godt dette OleKrS. Bortsett fra at vi ikke ble spurt om dette, før vi satt i bilen på vei hjemover... Da ble det ringt til Tor, med litt tilbakemelding om hva vi hadde opplevd på godt og vondt. Vi ble da pressentert, om at vi burde ha tatt ut de fiskene vi fikk, som var altfor slanke, levert de inn, slik at de kunne blitt sendt til NINA for videre forskning. 

Som en betalende tilreisende på lik linje med andre, syntes jeg det blir litt drøyt å betale 450,- pr. døgn, for å bedrive kultivering. I allefall, når det i andre enden settes i ny fisk....

 

Videre skriver du :"Jeg med flere har også skrevet det samme. Vi har aldri nektet for at det var tynn fisk? Derimot har vi kanskje ikke delt din bekymring hva angår utbredelsen av det. Det ble gjort grep allerede i fjor både i form at uttak av fisk under fiske og etter sesongen. Det har hjulpet betraktelig på fisken i elva og det har vært utrolig mye fin fisk ute å svømt denne sommeren. En av dine kompiser "kjefta" litt på meg siden det framsto som at problemet var løst iløpet av en høst. Som også skrevet tidligere kan ikke jeg feie for annet en egen dør og jeg har ikke opplevd å få tynn, gammel og utslitt fisk."

 

Kommentar: Her skriver du i ene øyeblikket at du ikke har nektet for å ha fått tynn fisk, men i neste øyeblikk, har du IKKE opplevd å få tynn fisk...?

Men det er vel ingen tvil om at du har fått tynne fisker?

Hva med denne f. eks:

 

https://instagram.com/p/qPMwOnPkwF/?taken-by=olekrs

 

 

Og ikke for å være ufin, men kan det også i samme fotografi, vise til en av flere årsaker, hvorfor fisk kan bli påført skade under håndtering?

 

Følgende kommer dette:"Du har klart å få til en debatt det skal du ha for, men har den debatten gått på de rette premissene? Desverre har mange av de som har udelt positive opplevelser i elva fallt fra pga at det er umulig å stille kritiske spørsmål eller være uenige med en del folk her inne."

 

Tilbakemelding: Ja, det har blitt en debatt ut av dette, på godt og vondt. Slikt kommer man ikke utenom, om man skal inn på denne arenaen, uansett tilnærming! Premissene føler jeg er godt innafor i forhold til hva jeg ønsker å belyse. Og meg vitterlig bekjent, har jeg startet tråden selv, og belyst mine bekymringer utfra egne erfaringer og vurderinger.

Tråden er ikke skapt for å gjøre andre til lags, men for å skape debatt om en utfordring jeg hevder foreligger.

Om du leser min første artikkel i trådens start, finner du hverken sverting, faktaforvrengning, eller noen form for personsrettet kritikk. Artikkelen belyser ikke annet, enn akurat det den skal. Bekymringer for en utvikling, som er unaturlig i forhold til perlen Hemsila tross alt er. 

 

Så formulerer du dette:"Nok en gang forblir spørsmål ubesvarte så da kan jeg ikke annet en å tolke det dit hen at det her HELT ok å slenge dritt,stille kritiske spørsmpål hva angår erfaring, kunnskap osv om man sitter på rett side av elva. Vi som sitter på andre siden har desverre ikke lov til å stille kritiske spørsmål uten å få kappet hodet av."

 

Svar: Hvilket spørsmål, sikter du til? Jeg kan ikke få svart deg konkret på alle spørsmål OleKrS. Men om det er noe helt spesifikt du ønsker svar på, så still de om igjen. 

Hva det å slenge drit, anngår, så du lite av det, før du kom på banen med dine forsøk på å skape misstillit, til bilder, håver, meninger og hevdet det forelå skjulte agendaer... 

 

Og du står selvfølgelig fri til å stille kritiske spørsmål. Men jeg vil nok en gang, få nevne,at ingen har vel noe å tape på slike diskusjoner? Viktighetsgraden, av å overbevise folk om at alt er i orden, virker mer viktig, enn faktisk å være litt nysjerrig på om det tross alt, faktisk er mulig å forbedre situasjonen ytterligere. Hvorfor i alle dager kan det være såvanskelig å se fordeler i å utvikle en elv i riktig retning, da man ser tydelige tegn på at ting er i vesentlig ubalanse? 

 

Din siste uttalelse: " Edit: Sjekk ut Instagram og #Hemsil kan se ut som at det var noen som var ute å gjorde noe i elva i går...."

 

Kommentar: Det kan ikke være slik, at det ble utført stamfiske for strykning, med tanke på videre utsetning? ;-)

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det bildet du linker til Ronny har kompisen din allerede prøvd å kritisere så om du leser tråden kommer både lengde,vekt og k-faktor på fisken fram samt ett bilde av samme fisk i en annen vinkel. Det er fullt mulig det er en tynn fisk i deres øyne,men jeg kan ikke annet en å forholde meg til at i følge de som kan dette langt bedre en meg er en fisk med k-faktor fra 0,9-1,1 i god kondisjon. http://www.eikre-fly.no/no/artikler/196-beregn-k-faktor-her

Mere kan ikke jeg si om den fisken ,så får du og dine mene hva dere vil om fisk dere ikke har fått!

Spm som forble ubesvart var det om du virkelig syns det er ok at du kan skjelle ut Norumen som kom på banen med et spm og presiserte at det ikke var for å lage bråk. Mens når kompisen din Ørreten rakker ned på folk, setter tvil til dems kunnskaper osv er det å holde seg til sak og å holde tråden på rett kurs... Derav min tolkning at du og kompisene kan gjøre som dere vil,mens vi andre må stille oss i kø og nikke og si oss enige hvis ikke får vi høre hva vi er verdt.

Det får du ikke spørre meg om i hvilke øyemed de drev med "garnfiske" i går,men jeg vil tippe de blandt annet sjekka fiskens kondisjon. Om de skal sette ut fisk eller hva de skal får du spørre de som driver elva om. Jeg velger hvertfall fortsatt å tro at de vet hva de driver med og gjør de rette grepene enten du vil eller ikke!

Endret av OleKrS
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aurivilli ( Kjetil)

 

Du skrev dette:"Hverken Olekrs eller de andre som ikke er enig i alt du sier, Ronny, har sagt at alt er såre vel! Men vi er ikke enig med 

deg! Vi har ikke opplevd dette du har. Vi har ment at du har vært uheldig og at dette ikke er den oppfatningen av elva vi ser/har.

Men samtidig har vi sagt at de som styrer med elva ser utviklingen og gjør nødvendig tiltak!

 

Svar: Så når alt ikke er "såre vel", bør man ikke være bekymret for fisken og elvas fremtid? Dere mener fiskekompis Roy og jeg har vert uheldige. Likevel, har det seg slik, at også mange av dine avbildede fisker lagt ut på instagram, bærer preg av tilsvarende utvikling, i retning av å være slanke, slik som f.eks denne...

 

Screenshot_2015-09-28-17-01-58.png

Og det er vel ikke mindre bekymrende, at de du hevder ser utviklingen og gjør nødvendige tiltak, er mer opptatt av å sette inn mer fisk, enn å legge til rette for den som allerede er i elva?....

 

Videre spør du:"Videre må jeg si at ditt siste innlegg er meget mot person og OFF TOPIC! Hva kan dette gjøre for elva at du bryr deg om 

Olekrs?"

 

Svar: Jeg kan ikke gjøre annet enn å besvare tiltale i denne sammenhengen! Jeg tror jeg har vist mer enn en gang at jeg faktisk bryr meg om elva. Hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg vel for pokker ikke brukt tid på å få frem mine bekymringer på denne måten. Er du selv opptatt av elvas beste, fremstår det for meg som fullstendig ufattelig, at du ikke selv ser at fisken i elva ikke holder så høy kvalitet som dere hevder.

I siste spørsmålet ditt, bekrefter du egentlig at du ikke helt har fanget vesentlige deler av mine og andres bekymringer.

Se her:"Hva mener du (dere) må gjøres? Og, igjen, klarer ikke de som har fått elva opp til den stand den var/er, å løse dette???

 

Svar: Den tilstanden elva er i pr. i dag er kunstig, grunnet vedvarende utstrakt utsetting av fisk. Dette er en handling, for å kunne skape et kunstig godt fiske, som igjen skal øke interessen for elva samt kortsalget. Dette er også en del av fremtidig satsning opp mot å få flere utenlandske fiskere til elva. ( Dette har tidligere blitt frontet som en hovedsak for fremtiden av Tor selv)

På bakgrunn av dette, hevder jeg at de du stiller din lit til, faktisk er vesentlige bidragsutøvere til problemet.

 

Hva jeg ville alternativt foreslått som tiltak for fremtiden?

Jo, da ville jeg:

1. Umiddelbart, stoppet all form for videre utsetting av fisk.

2. Tatt ut så mye som mulig av all gammel og slank fisk.

3. Begrenset kortsalget.

4. Satt inn en vesentlig stormoffensiv mot Minken i vassdraget.

 

I tillegg til dette ville jeg lekt litt med tanken på å plassere ut flere store steiner på flaket, for å skape langt flere standplasser på denne relativt sterile strekningen.

 

Dette er tiltak, som jeg mener ville vert til det beste for elvas utvikling og for fisken. Og det er vel først og fremst en sunn stamme og elv vi ønsker?

 

Hva mener du selv?.....

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I punkt 10 (fiskereglene Hemsil): Vi ønsker at det utøves bevegelig fiske, vis hensyn til andre fiskere

 

Videre: Ved vading skal det vises hensyn til elvens bunnvegetasjon og andre fiskere.

 

Har de av dere som har fisket i Hemsedal de siste årene opplevd at andre fiskere vader ut oppstrøms og sakte siger nedover helt til en selv blir presset nedover i elven? Eller var jeg bare uheldig noen ganger?

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I punkt 10 (fiskereglene Hemsil): Vi ønsker at det utøves bevegelig fiske, vis hensyn til andre fiskere

 

Videre: Ved vading skal det vises hensyn til elvens bunnvegetasjon og andre fiskere.

 

Har de av dere som har fisket i Hemsedal de siste årene opplevd at andre fiskere vader ut oppstrøms og sakte siger nedover helt til en selv blir presset nedover i elven? Eller var jeg bare uheldig noen ganger?

Personlig har jeg aldri opplevd å blitt presset nedover elva Pål,men i sommer så jeg ved to anledninger samme "gjeng" vade ut i elva og fiske seg nedover elva fra midten og inn mot land på begge sider selv om det satt folk på land flere plasser langs der de gikk... Om det var med viten og vilje eller rein skjær "uflaks" vet jeg ikke og vil heller ikke beskylde de for. Det er ikke alltid lett å se fiskere som ligger på land og skjuler seg på let etter vak.

Min generelle oppfatning er at folk oppfører seg bra langs elva,men at man en gang i blandt se uvøren og hensynsløs vading.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har kommet frem en del opplysninger både her og i andre fora ang. Hemsila, men også generelle faktaopplysninger.  Og det som jeg fortsatt synes er mest skremmende er at enkelte bare avfeier alle bekymringer og fortsatt mener alt er i sin skjønneste orden og stoler blindt på de som styrer og steller uten en tanke på fremtiden.

 

-  Det har uten å diskutere enkeltfisker blitt dokumentert flere slanke fisker.

-  Det har kommet frem bilder av fisk med soppangrep.

-  Det har kommet frem bilder av fisk med krokskader. 

-  Det er en næringsfattig elv med en helt unaturlig mengde stor fisk (1 kg +)

-  Det er et veldig stort fisketrykk her som er større enn de fleste andre steder.

 

Om bare en eneste av de overnevnte  punktene stemmer (om det gjelder 1 fisk eller 10 eller fler) vil dette hos meg gi grunn til bekymring.  Helt uavhengig av om det er Hemsila eller andre steder. 

 

- Det er i følge fylkesmannen i Buskerud ikke gitt tillatelse til utsetting av fisk siden begynnelsen av 2000 tallet. 

- Det finnes ingen rapporter hos fylkesmannen om fisk som er levert til elva.

- Det er en forskningsrapport fra 2001 som slår fast at det ikke er behov for utsett av fisk

- Elveeierlaget slår fast i egen tiltaksplan i 2007 at maksimal utnyttelse er nådd på visse strekninger.  

 

Med forbehold om at Fylkesmannen vet hva han snakker om så vil enhver form for brudd på disse punktene gjøre meg bekymret.  Når da det gjentatte ganger i debatten bekreftes at det settes ut fisk, og det hevdes at det bare er sunt å blande inn annet genmateriale i den stedegne stammen og heller ikke er så nøye hvor fisken kommer fra er det bekymringsfullt.  

 

At det ønskes ennå økende fiskepress med dertil hørende stressfaktorer på fisken bør også gi en liten bekymring.

 

Det hevdes også at disse slanke fiskene er hannfisk som er gammel og på retur. Hvorfor er den på retur i den størrelsen? Kan det være sånn at det rett og slett ikke er næringsgrunnlag for så store fisker og så mange ?  Det finnes nok av vassdrag i Norge hvor fisken vokser seg mye større enn Hemsilafisken, fiskespisende ja, men gamle og feite og fine fisker.  Langt mellom dem ja men de vokser opp.  Og hvor er den store hunnfisken ? Er det ingen som får stor hunnfisk på retur?  Har den stryki med etter gyting, klarer den ikke vokse opp eller hva ? Dette vet ikke jeg noe om, jeg bare registrerer at det bare snakkes om store hannfisker på retur. 

 

I mine øyne er det mye å bekymre seg over og sette fingeren på.  Om bekymringene så i ettertid viser seg å være grunnløse er jo det helt topp.  Ingenting ville være bedre.  Men å bare å sitte på gjerdet og si at alt er bra og det blir bare bedre uten en eneste tanke om naturens mekanismer er en skremmende holdning.

 

Å stole blindt på tilbyder og at de ordner alt er som bukken og havresekken.  Alle stolte på VW sine egne tall i forbindelse med juks i testprosedyrer på dieselmotorer også.  Det ble ikke oppdaget før utenforstående ropte varsko og kom med dokumentasjon på at noe var galt. 

 

 

Kjellemann

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har jeg opplevd selv også Pål. Senest i sommer var det en som kom et skritt nærmere for

hver gang jeg snudde på hodet og så andre veien. Jeg skjønte det jo ganske fort at han hadde

forflyttet seg nærmere. For hver gang han ikke trodde jeg så han kom han et skritt nedover, 

men han ga til slutt opp da han skjønte at jeg ikke kom til og flytte på meg. Jeg fisket for pokker på en fisk som vaket.

 

Det var en gang en som kom fiskende nedover midt i elva med nymfe når jeg også da fisket på vakende fisk.

Med største " selvfølgelighet " kom han fiskende  mellom meg og fisken jeg fisket på

og forbi meg. 20 meter på nedsiden av meg gikk han på land. Akkurat den typen har jeg bare opplevd

den ene gangen. 

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja dette føyer seg inn i rekkene OleKrS.

Som du skriver: "Det bildet du linker til Ronny har kompisen din allerede prøvd å kritisere så om du leser tråden kommer både lengde,vekt og k-faktor på fisken fram samt ett bilde av samme fisk i en annen vinkel. Det er fullt mulig det er en tynn fisk i deres øyne,men jeg kan ikke annet en å forholde meg til at i følge de som kan dette langt bedre en meg er en fisk med k-faktor fra 0,9-1,1 i god kondisjon. http://www.eikre-fly...gn-k-faktor-her

Mere kan ikke jeg si om den fisken ,så får du og dine mene hva dere vil om fisk dere ikke har fått! 

 

Svar: Tja, du er ikke ukjent med å kommentere andres erfaringer selv, så hva forventer du? Jeg personlig, ser vesentlig forskjell på en fisk med K-faktor på 0,9 og en på 1,1, men det er vel også basert på uhell.... <<l

Og hva uhell anngår, håper jeg det er et uhell at langfingren din nærmest er inne i gjellesystemet på fisken, og ikke et forsøk på å klore gjellene ut av den....

https://instagram.com/p/qPMwOnPkwF/?taken-by=olekrs

 

Ditt konkrete spørsmål:"Spm som forble ubesvart var det om du virkelig syns det er ok at du kan skjelle ut Norumen som kom på banen med et spm og presiserte at det ikke var for å lage bråk. Mens når kompisen din Ørreten rakker ned på folk, setter tvil til dems kunnskaper osv er det å holde seg til sak og å holde tråden på rett kurs... Derav min tolkning at du og kompisene kan gjøre som dere vil,mens vi andre må stille oss i kø og nikke og si oss enige hvis ikke får vi høre hva vi er verdt. "

 

Svar: Jeg syntes denne håven, er gjort rede for mer enn en gang allerede, og vi diskuterer vel hverken størrelser på håver, soppangrep på de, eller i stor grad utsetting av håv. Hvor stor plass skal denne håven få ta i en viktig debatt om et økosystem i ulage?

Svaret på spørsmålet ditt, er forøvrig at jeg har svart deg på ditt spørsmål om denne håven tidligere i tråden, og ønsker fokuset satt på fisken oppe i håven, da den er av meget dårlig standard.

Jeg og mine "kompiser" har ingen større åpning for å gjøre som vi vil, men jeg hevder vi likevel ønsker et langt større fokus på sak, enn det vi oppleve motdebbatantene i denne saken fører!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Avsluttningsvis, skriver OleKrS:"Det får du ikke spørre meg om i hvilke øyemed de drev med "garnfiske" i går,men jeg vil tippe de blandt annet sjekka fiskens kondisjon. Om de skal sette ut fisk eller hva de skal får du spørre de som driver elva om. Jeg velger hvertfall fortsatt å tro at de vet hva de driver med og gjør de rette grepene enten du vil eller ikke! "

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svar: Siden du satte dette på spissen selv, slik som dette:" Sjekk ut Instagram og #Hemsil kan se ut som at det var noen som var ute å gjorde noe i elva i går...."

Valgte jeg å svare deg at jeg "trodde" det var bedrevet stamfiske. Noe du ikke avkrefter, men i tillegg altså hevder du, at de "garnfisket" fisk midt under gyteperioden, for å blandt annet, sjekke K.faktorer?..?! Altså, "garnfisket" gyte aktiv fisk, for å sjekke kondisjon?

Nå håper jeg du kødder!!?

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har absolutt, opplevd liknende episoder eller tilsvarende opptil flere ganger Pål.

Skrev tidligere i tråden følgende:

*Et eksempel på irriterende oppførsel:

" Jeg og kompis Roy, er på vei ned mot elven, og ser en kar som fisker nedre del av området. Vi vinkler oppover, for å ikke hemme vedkommendes fiske. Vedkommende ser at det kommer andre. Begynner å vade innover fra dypere vann. Og når vannet står til rett under ballefestet, så begynner vedkommende å vade oppover mot noen fisker som står drøye 50 meter høyere opp. Jeg og Roy stopper opp for å se på dette.. Fisken som vedkommende har fisket på, vaker fortsatt....

Vedkommende vader seg nå i posisjon rett utenfor oss, og denger løs på fisker han må kaste maks av hva han klarer, for å nå. Resultatet er gitt. Det går ikke veien... Men med dette stuntet, fikk han lagt beslagt på såvidt mye elv, at jeg og kompis, trakk oss unna. Ikke fordi det ikke var plass oppover, men den strekka vi da var på, ville gitt dårlig følelse både for han som var der og oss, "to nye" Det var ingen tvil om at vedkommende gjorde dette stuntet,for å stenge "plassen sin" for når vi snudde og gikk tilbake, vadet han rolig ned igjen på fisken han fisket på fra starten." Vi dro på hytta og tok en kald pils. Godt og trivelig det også :-)

Sikkert en "fersking" tenker de fleste... Nope. Han fisker i følge seg selv, mer i elva enn de fleste.....   aaapplaus

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På meg virker det som at noen tror problemet blir løst, og andre skal få oss til og tro ( konsulenten )

at problemet blir løst ved og ta ut de slanke fiskene.

Så lenge det er så mye fisk og elva fortsatt er næringsfattig og at det skal bli ennå flere fiskere,

så forundrer det meg at den / de tror at alle andre skal tro på at problemet er borte.

Problemet er jo der like forbanna..

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja dette føyer seg inn i rekkene OleKrS.

Som du skriver: "Det bildet du linker til Ronny har kompisen din allerede prøvd å kritisere så om du leser tråden kommer både lengde,vekt og k-faktor på fisken fram samt ett bilde av samme fisk i en annen vinkel. Det er fullt mulig det er en tynn fisk i deres øyne,men jeg kan ikke annet en å forholde meg til at i følge de som kan dette langt bedre en meg er en fisk med k-faktor fra 0,9-1,1 i god kondisjon. http://www.eikre-fly...gn-k-faktor-her

Mere kan ikke jeg si om den fisken ,så får du og dine mene hva dere vil om fisk dere ikke har fått! 

 

Svar: Tja, du er ikke ukjent med å kommentere andres erfaringer selv, så hva forventer du? Jeg personlig, ser vesentlig forskjell på en fisk med K-faktor på 0,9 og en på 1,1, men det er vel også basert på uhell.... <<l

Og hva uhell anngår, håper jeg det er et uhell at langfingren din nærmest er inne i gjellesystemet på fisken, og ikke et forsøk på å klore gjellene ut av den....

https://instagram.com/p/qPMwOnPkwF/?taken-by=olekrs

 

Ditt konkrete spørsmål:"Spm som forble ubesvart var det om du virkelig syns det er ok at du kan skjelle ut Norumen som kom på banen med et spm og presiserte at det ikke var for å lage bråk. Mens når kompisen din Ørreten rakker ned på folk, setter tvil til dems kunnskaper osv er det å holde seg til sak og å holde tråden på rett kurs... Derav min tolkning at du og kompisene kan gjøre som dere vil,mens vi andre må stille oss i kø og nikke og si oss enige hvis ikke får vi høre hva vi er verdt. "

 

Svar: Jeg syntes denne håven, er gjort rede for mer enn en gang allerede, og vi diskuterer vel hverken størrelser på håver, soppangrep på de, eller i stor grad utsetting av håv. Hvor stor plass skal denne håven få ta i en viktig debatt om et økosystem i ulage?

Svaret på spørsmålet ditt, er forøvrig at jeg har svart deg på ditt spørsmål om denne håven tidligere i tråden, og ønsker fokuset satt på fisken oppe i håven, da den er av meget dårlig standard.

Jeg og mine "kompiser" har ingen større åpning for å gjøre som vi vil, men jeg hevder vi likevel ønsker et langt større fokus på sak, enn det vi oppleve motdebbatantene i denne saken fører!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Avsluttningsvis, skriver OleKrS:"Det får du ikke spørre meg om i hvilke øyemed de drev med "garnfiske" i går,men jeg vil tippe de blandt annet sjekka fiskens kondisjon. Om de skal sette ut fisk eller hva de skal får du spørre de som driver elva om. Jeg velger hvertfall fortsatt å tro at de vet hva de driver med og gjør de rette grepene enten du vil eller ikke! "

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svar: Siden du satte dette på spissen selv, slik som dette:" Sjekk ut Instagram og #Hemsil kan se ut som at det var noen som var ute å gjorde noe i elva i går...."

Valgte jeg å svare deg at jeg "trodde" det var bedrevet stamfiske. Noe du ikke avkrefter, men i tillegg altså hevder du, at de "garnfisket" fisk midt under gyteperioden, for å blandt annet, sjekke K.faktorer?..?! Altså, "garnfisket" gyte aktiv fisk, for å sjekke kondisjon?

Nå håper jeg du kødder!!?

Hva angår det bildet så gidder jeg ikke diskutere det hverken med deg eller dine kompiser. Jeg og min fiskekompis vet hvilken kondisjon den var i så får det holde! Vi har sikkert målt all fisken vi får feil! :)

 

Nå var det ikke jeg Ronny som stilte dette sprøsmålet det var en ny deltager i tråden. Han presiserte det også at han ikke var ute etter å lage hverken bråk eller furore! Fortjener han ikke da et sakelig svar fra deg? Eller syns du han skal bli kappet huet av så fort han kommer inn i denne tråden? Jeg skjønner at han spør da han som meg sikkert har en standard trehåv på 57cm som mange fiskere bruker. Da må det være lov å stille et spm og også få et saklig svar?

 

Nå var ikke jeg tilstede i går annet en å ha sett bildene på Instagram. Jeg har personlig aldri vært med på stamfiske så har lite peiling på det og vet heller ikke hvilke metoder eller på hvilke grunnalg de var ute i går. Jeg skrev vel tipper? Men hva angår garnfiske så er vel det et ganske så vanlig meiddel å bruke ved stamfiske? En man i hver ende av garnet for så å snurpe det sammen eller som i randselva hvor de bruker båt? https://randselva.wordpress.com/stamfiske/ Den bloggen har jeg fulgt i mange år og der har jeg mitt innsyn i stamfiske fra hvertfall. Om du mener det er feil metode så får du ta det med de som bedriver det over det langstrakte land ikke meg som kun har sett et bilde på instagram! :) 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men kjære vene OleKrS.

Du skriver dette: "Hva angår det bildet så gidder jeg ikke diskutere det hverken med deg eller dine kompiser. Jeg og min fiskekompis vet hvilken kondisjon den var i så får det holde! Vi har sikkert målt all fisken vi får feil!  :)"

 

Men forventer at jeg for andre gang i denne tråden skal svare på spørsmål vedrørende en håv???

 

Videre poengterer du følgende:"Nå var det ikke jeg Ronny som stilte dette sprøsmålet det var en ny deltager i tråden. Han presiserte det også at han ikke var ute etter å lage hverken bråk eller furore! Fortjener han ikke da et sakelig svar fra deg? Eller syns du han skal bli kappet huet av så fort han kommer inn i denne tråden? Jeg skjønner at han spør da han som meg sikkert har en standard trehåv på 57cm som mange fiskere bruker. Da må det være lov å stille et spm og også få et saklig svar?

 

Jovisst fortjener spørsmål svar, men dette spørsmålet er besvart tidligere i tråden da du stilte spørsmålet, og er fullt mulig å lese seg opp på med bruk av minimal anstrengelse, om svaret er av betydning. At du skjønner at vedkommende spør, skjønner jeg jo. Du satte fokus på samme enorme problem selv, tidligere i tråden, så det skjønner jeg godt...

Hva sakelige svar anngår, har jeg registrert at Kjell Karlsen har stilt noen meget relevante spørsmål i innlegg #587 De står fortsatt ubesvarte så vidt jeg kan se....

 

Hva de drev med i Hemsila i går, har ikke jeg heller noen videre formening om, men det kortet kom fra ditt erme. Jeg spilte videre på det og fikk et svar jeg kommenterte. Hverken mer eller mindre.....

 

Et betimelig spørsmål direkte til deg OleKrS.

I forbindelse med dine svært positive påstander i forbindelse med situasjonens tilstand i Hemsila. 

Blir du ikke litt nysjerrig på hva fanken det er som skjer, når disse faktaopplysningene dukker opp:

- Det er i følge fylkesmannen i Buskerud ikke gitt tillatelse til utsetting av fisk siden begynnelsen av 2000 tallet. 

- Det finnes ingen rapporter hos fylkesmannen om fisk som er levert til elva.

 

Når "primus motor" uttaler følgende:"Alle vet at Hemsedal i alle årtider har satt ut større fisk frem til slutten av 90'talet. Etter dette har det i alle årtider blitt satt ut 2 og 3-somrig fisk, pluss noen 3 åringer i blå sone i Hemsil de senere åra. Noen få år, med kollaps i settefiskanlegget i Hol, har det kun blitt satt ut 2-somrig fisk"

 

Dersom begge deler er tilfelle, kan det altså dreie seg om Faunakriminalitet!

 

Jeg gjentar, slik at det ikke er tvil om hva jeg skrev, kan dreie seg om faunakriminalitet.

Endret av Ronny Bjørklund Pettersen
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nok et spørsmål OleKrS.

 

Var fisken på bildet, skadet i slimhinnen når du fikk den, eller ble skaden påført etter at den kom i håven?

 

12048934_10206215101528072_2074322381_n.

Husker du jeg nevnte fisk som var skadet av mink Ronny?

Der fant du den! Så nei den er ikke skadet etter at den kom i håven.

Håper du selv ser at du er ganske så langt vekk fra å holde deg til sak nå og at de siste innleggene dine inneholder mye som tyder på at du leter etter noe å ta mot debattantene dine for framfor å holde deg til sak. Det være seg meg, Aurevilli, Tor eller andre....

Jeg kunne også brukt masse tid på å finne feil du har gjort oppigjennom for å sette deg i et dårlig lys,men saken handler vel ikke om person? Heller en bekymring for elva?

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meget bra innlegg Ronny. Når motdebatanter har gått såpass hardt ut å hardnakket sagt det ikke er grunn for bekymring over såpass mange sider, ennå det har blitt lagt frem såpass mye grunnlag til bekymringer er det greit å få harde fakta på bordet. Ennå det kanskje vil føles litt ubehagelig for de som har lukket øynene.

Innleggene dine Ronny er faktisk spot on. Hvis noen tar bevis på skader på fisk, eller at fisk er tynne som personangrep... god bedring.

At mye av forvaltningen i Hemsil har hatt mange positive sider er udiskutabelt. Men det er også på tide å få ut spøkelset i skapet, og få en debatt omkring baksiden av medaljen. Så kan elva bli enda bedre.

Jeg syntes ikke "produktene" på bildene fra instagram er verdt å betale så mye for.

Det er også verdt å nevne at slank hunnfisk som sannsynligvis ikke overlever vinteren ettet gyting allerede ble diskutert her inne i 2006. Det er vel greit å ikke slå seg til ro med at ting blir ordnet opp av foreningen når man ni år etterpå sitter igjen med en elv med mye gammel hannfisk, og meget få store hunnfisker, og iallefall ikke i god kondisjon.

Mener du seriøst at de skadene stammer fra mink Olekrs?

Endret av Ørreten
  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper du selv ser at du er ganske så langt vekk fra å holde deg til sak nå og at de siste innleggene dine inneholder mye som tyder på at du leter etter noe å ta mot debattantene dine for framfor å holde deg til sak. Det være seg meg, Aurevilli, Tor eller andre....

Jeg kunne også brukt masse tid på å finne feil du har gjort oppigjennom for å sette deg i et dårlig lys,men saken handler vel ikke om person? Heller en bekymring for elva?

 

Dette var kanskje ikke "rette rævva som feis"...

 

Men en ting jeg lurer på:

Er det gjort noen analyse av hvor mye fisk det er næring til å fø opp i vassdraget?

Endret av THJ
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ørreten den fisken er gjort rede for langt til bake i tid i denne tråden og jeg er faktisk overrasket over at den ikke ble hentet fram før nå.

 

Jeg skjønner jo at du har en mening om den fisken og kan fortelle meg om dens historie ut i fra å ha sett bilde av deler av fisken.

 

Denne fisken har klare tegn etter mink angrep rundt hodet og tatt i betraktning at den er tatt i en del av vassdraget hvor det knapt finnes fiskere og at nærmeste nabo til elva er en nedlagt minkfarm så ja jeg mener seriøst at den er skadet av mink.

Endret av OleKrS
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ronny kall meg gjerne naiv oppi det hele,men når det kommer tydelig fram av en offentlig driftsplan om ligger ute velger jeg å tro at ting er innafor hva som er lovlig. Også tatt i betraktning at det blir satt ut fisk i felles soner midt på lyse dagen og ikke forsøkes skjult. Med den kunnskapen som eksisterer i denne dalen og den jobben som er gjort både her og andre steder for å få bra fiske opp og fram velger jeg å tro at missen kan ligge et annet sted en hos elveeierlaget. Jeg kan ta feil,men jeg velger å tro at ting blir gjort i beste mening og uten noen intensjon om å bedrive "faunakriminalitet" eller annen type ulovligheter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...