Jump to content

Oslofjordens tilstand


Recommended Posts

Lysfiske, reketråling, bunntråling, mudring, ikke bruk av skillerist og overfiske. Mulig alle har bidratt, men et lyspunkt som står i denne artikkelen er at det har vært bra med småtorsk sist høst. Blir spennende å følge med og se om de vokser til. Frykten er vel egentlig om det er næringsgrunnlaget som svikter. 

Link to post
Share on other sites

Ja, slamdumpingen var svært uheldig, spesielt med tanke på at prosedyrene ikke ble fulgt og giftskyene spredte seg utover i fjorden.
Sprengningene av  hele 30 grunner for å få de svært forurensende cruiseskipene inn til Oslo havn var en like håpløs beslutning. Dette skjedde midt i gytetiden for torsken, forstå det den som kan:40_rage:

Link to post
Share on other sites

Sitat

Når Geir Solhaug er ute og tråler etter reker ender mye annet opp i trålen. Ting som ikke skal være i havet, og som kalles søppel.

– Selv om det ikke er mitt søppel kan jeg ikke kaste det tilbake i sjøen. Noe som uansett ville vært uaktuelt. Jeg samler det inn og må kjøre opp til renovasjonsanlegget på Brobekk med det. Og siden jeg er næringsdrivende, så må jeg betale for å bli kvitt det. En håpløs ordning, sier han hoderystende.

– Her gjør jeg en jobb, og er med på å rense opp i fjorden. Og så forlanger kommunen at jeg i tillegg skal betale for det.

Man kan jo begynne å lure på om det er liv laga for yrkesfiske og trål, ikke bare i indre oslofjord, men også i ytre deler av Oslofjorden. Og mon tro om det "mye annet" de får i reketrålen omfatter diverse småfisk og annet yngel eller mat for div fiskeslag. Synd om det ikke skal kunne foregå et bærekraftig fiske, men slik tilstanden i fjorden er nå så burde det kanskje ikke beskattes i like stor grad, i hvert fall en periode. Øresund er jo et område til etterfølgelse hva angår forvaltning som kunne vært aktuell for hele oslofjorden (?)

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 3 months later...

Litt gode nyheter heldigvis!

Forøvrig så er det ganske mye ørret som går ute i sildestimene. Det har nok blitt en endring i hvor mye fisk som trekker inn på grunnene og forsyner seg av reker osv. I perioder trekker de inn, men i større grad virker det som de følger sildestimene.

Så får vi se om trenden med antall fisk på bekkene snur til en oppadgående trend igjen. Det hadde vært gledelig. Veldig mye nyutvandret småfisk i år, så det må jo ha vært grei oppgang mange steder. Bare å håpe at de får vokse seg store!

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...