Jump to content

Stillevannsfiske 2020


bushman
 Share

Recommended Posts

Da tar jeg den privilegium og lager 2020 tråden. For i dag så jeg første vak i denne sesong.

En kort luftetur gikk til et nærvann. Basert på min lang fluefiske erfaring på presis to år og en del sunn fornuft så gikk jeg til stedet jeg kunne tenke meg det kunne bli noen liv, nemlig et liten isfitt åpning ved innløp. Resten av vannet var foreløpig vurdert som ikke lurt sted å lete etter vak.

Jeg satt meg ned og koste meg i sola med 12 grader i lufta. Noen større fjærmygg flyr forbi men ellers skjer det ikke så mye. Så kom det et sprakk i isen midt på tjerna som laget lite bølger på iskanten. Etter kort tid, ikke langt fra iskanten skjedde noe magisk. Alle sanser var på vakt, pulsen gikk over 230 og min flink klokke, som noen ganger er for flink startet å sende ut varsler om hjertestans som kommer hvert sekund. Ja, det var en vak!  Stanga er med så jeg vurderer og sette den opp men så kommer det noen folk på andre siden av bredden, cca 15m unna og starter å kaste stein inn i vanna. Jeg la stanga inne i tuben og ventet til sola tar farevel uten at fisken kom tilbake. Folka på andre siden fortsatt syns det er utrolig morsomt å kaste stein inn i vanna og nå starter jeg å lure litt om det er et elle annen signal jeg bør holde meg minst 4m unna. Sola er høyt oppe i New York og det er på tide å dra hjem. Adrenalin går sakte ned etter en eventyrlig opplevelsen og selv om jeg har en stor sove deficit denne uka, så er plutselig energien på det høyeste. Sesongen er i gang.

 

PS: mistenker forresten at ørreten har tatt noe som smeltet på isen, bølgene etter sprakken har ført det litt lenge ut fra isen. maur kanskje?

 • Like 5
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 84
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Rune Stokkebekk

Tur nr. 8 ble unnagjort i går, normalt så starter jeg nå i disse dager. Nå ligger jeg jammen godt foran skjema i antall turer, hi! Status øst er at det ikke har skjedd allverden siden jeg starta 27 mars med første på streamer og på tørt. Småvanna er ennå ganske døde som de skal være og i de større har myggen kommet i gang. Det har vært ganske mye lyngbladbiller på farta, mye maur som har blåst ut på vannet, også endel vingemaur type vanlig skogsmaur. I går var det ganske dårlige forhold og lit

Rune Stokkebekk

Å sånn btw... vare ute i dag på dagen og fikk et pent knippe. Var bittelitt vespertina, mygg, og vingemaur samt masse dansefluer. Ganske sporadisk med vaking men de som var oppe var tilsnakkendes. Tok en av de peneste ørreter jeg noensinne har fått i elv eller skau. Synes denne kilosørreten hadde et helt fantastisk mønster og farge. Cdc Myggen Hei gjest! For å se skjult innhold må du være medlem av foreningen. Klikk her for å lese om medlemskap.

Rune Stokkebekk

Årets første tur i går Ny rekord i tidlig start her hjemme. Var i et par vann, veldig stille i det første, men så et par vak. I nr. 2 så fant vi 4-5 fisk som vaka litt nå og da. Og i en kort periode var de nesten steady! Jeg fanget 3 stk på 450-500-600g på Tørr CDC Mygg str. 17. Etter det så var skuldrene passe lave og jeg tok en liten minizonker runde. Hekta på en finere fisk i ei vik som ramla av. Fikk se den og jeg tipper rundt 7-800-ish. Under en stokk bodde det også en fisk som kom som ei

Posted Images

Årets første tur i går ssscared Ny rekord i tidlig start her hjemme. Var i et par vann, veldig stille i det første, men så et par vak. I nr. 2 så fant vi 4-5 fisk som vaka litt nå og da. Og i en kort periode var de nesten steady! Jeg fanget 3 stk på 450-500-600g på Tørr CDC Mygg str. 17. Etter det så var skuldrene passe lave og jeg tok en liten minizonker runde. Hekta på en finere fisk i ei vik som ramla av. Fikk se den og jeg tipper rundt 7-800-ish. Under en stokk bodde det også en fisk som kom som ei kule og nappa til før jeg fikk kroka'n..
Yeye... da er det meldt survær igjen så noen oppfølger blir det ikke på noen dager. Uansett, festelig å ta dem på tørrflue så tidlig.
 

 

 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Fiska litt siste to kvelder. Det var cca 3-4 grader i lufta og ringer frosna når sola gikk ned. Første kveld har jeg fisket med libelle og tatt min første fisk på Rune sin nymfe. Den var så ivrig at den har tatt libelle cca 1cm fra myra og hoppa nesten på den for å fange den. Innspisering av magen viste en del småbiller som jeg fikk lære var lyngbladbiller. Satt meg ved bindestikka samme natt og laget en liten sak av påfulherl og thorax av svart hannenake på kort krok 14. lengde på kroppen var det jeg målte på selve bille, cca 0,5cm. Liten rød tip fra lama hår skulle gi et liten trigger. Neste kveld, gikk jeg over til et annen vann lengre inn i trollskogen og fant et jagende ørret. Sola var allerede over horisonten. Fisken jaga ikke så langt fra kanten og holdet seg nær et synket tre. Jeg satt på min lille sak, kasta ut og kjørte en saaaakte handtvist bare å såvidt holde kontakt med flua. jeg la den stå på et tidspunkt uten å bevege den og da ser jeg plutselig fortommen starter å bevege seg mot bunn sakte. jeg strammer for å gjennoprette kontakt men så er det fisken på andre enden. først tror jeg det er en 200g men plutselig snur fisken og prøver på en utras. etter et par meter mister jeg kontakt, kroken satt dårlig, sannsynlig pga manglende tilslag som var helt bortglemt i sjokk. Fisken kom aldri tilbake og jeg donerte min flua som påske pynt til et stor tre i nærheten av vanna. Prøvde å lage liten liv på blinkestille vanna med chernobyl ant, men uten resultat. Jeg gikk til tjern jeg fisket kvelden før. da var det ordentlig mørk. Samme sted som libelle funka i går, vaka det helt inn til kanten. Staffan sin råd er at om du vil få fisk uansett forhold, sette på en wooly burger og gitt omgivelsene - for eksempel at det var såpass mørk at jeg var ikke i stand å knyte mindre flue enn krok strl #8 så har jeg hørt på rådet hans. Et min senere tar jeg opp øretten på svart wooly. Innspiserte magen, der var det cca 20stk lyngbladbiller. Ikke noe annet. Legger ved bilde av småsaken, den er fort å binde og kanskje hjelper noen fange fisk når det ikke klekker fjærmygg nå på våren?

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Var på familietur i Østmarka i solskinnet i går. Isfrie vann, sommerfugler, hestehov og lunsj i friluft. Prøvde å speide etter vak, men med vindkast på 20m/s er det begrenset med overflateaktivitet og myggklekking...

Nå rykker det fælt i kastearmen!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har sjøsatt bellyen, sett årets første mygg-klekking, samt sett de første vakene. Den første tørrfluestillevannsfisken lar vente på seg, men jeg føler meg relativt trygg på at det går i orden før snøen faller i Desember.

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Grei ambisjon å ha det.

Rykker godt kastearmen her og men det har knapt nok begynt å smelte i 'mine' vann. Spørs om det ikke blir gjedde først. Årets kuriositet blir kanskje fjærmyggfiske etter sjøørret eller horngjel på tangloppe og klasse tre eller fire fra belly. Må ha noen sprell å planlegge mot. 

Årets håp for sesongen i stillevann er å klare å lure en av de store midtfjordsørretene som gikk midtfjords og rullevaket i et ganske stort vann jeg fisket litt fra bellyboat i fjor.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Tur nr. 8 ble unnagjort i går, normalt så starter jeg nå i disse dager. Nå ligger jeg jammen godt foran skjema i antall turer, hi!
Status øst er at det ikke har skjedd allverden siden jeg starta 27 mars med første på streamer og på tørt. Småvanna er ennå ganske døde som de skal være og i de større har myggen kommet i gang. Det har vært ganske mye lyngbladbiller på farta, mye maur som har blåst ut på vannet, også endel vingemaur type vanlig skogsmaur. I går var det ganske dårlige forhold og lite vaking men jeg var på rett sted på vannet til rett tid ved et par anledninger og fikk meg en 600grammer først også en på kiloen blank. Begge på Cdc myggen str. 17, standard utgaven. Knallmoro det på 4ern, 6x og speilblankt  stille vann.

8 turer, 16 fisk, snitt 578,12gram, godt igang ;D Bare å gi gass før "kulingen" setter inn igjen.

 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Blanking i dag etter dag her, nede i østfold hvor jeg har brukt noen dager denne uka. Utrolig lite vaking og pinlig få fjærmygg å se. Marginata har jeg heller ikke sett snurten av. Men nå blir det møkkavær så da skal nok pipa få en annen lyd! At Rune får fisk gang etter gang overrasker vel ingen. Mannen er et fluefiske-geni og en levende legende, ihvertfall i vår del av kongeriket. Ingen over-ingen ved siden. Men en smule irriterende er det uansett...mer enn en smule faktisk. Et helt brød minst. Selv satser jeg offensivt på å bryte kilosgrensa fredag den første mai. Uten røde faner.

Kjell.

 

 • Like 5
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Kaldvær, mer grått og passe extremsport å sitte i belly om dagen... men myggen gir blanke. Black-Olive Flexi funker det :-) En snabbis ute i dag mellom 13.30-16.00, Rakk 2 fisk før det ble helt nuka av  sur vind som egentlig kom og gikk... Men myggen var i dytten og fisken også i perioder... Fanga på cdc myggen og black olive flexi str 12.. se under.. Kjørte da en rigg på ene stanga for de som var mest ivrig til å vifte med halen.. Cdc myggen som "dupp" og 50cm tippet i bøyen på den med buzzern. 5x på den riggen. Og 6x og bare cdc mygg på andre stanga. Padla som gal med bellyn og fikk tilbake varmen i beina sånn rundt dagsrevyen..

LInk til bindevideo her:

 

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

En liten kort innpå her og litt status langt øst i viken. Myggen holder stand i de større vanna men off så mye vind i uka som har gått. De mindre vannene har vært ganske livløse som er ganske normalt før vi skriver minst dagens dato. Hadde en knalltur i dag med en kompis og det ble jammen 5 fine i håven mellom 5-900gram. Pluss denne da på 1,5kg som virkelig lagde drama ved å sette seg fast et par ganger i bånn. Ble endel lirking med stanga under vann, jevnt rolig press for å lure den ut og litt marsj fram og tilbake. Men heldigvis gikk det fint, var ganske spennende på 6x :8_laughing: 4-2 til danseflue vs. vespertina i dag. Så noen få flyvemaur også. I det ene vannet hvor jeg fikk 5 av de 6 så var det ganske ok med vespertina i sivet som innimellom havna utpå. Så det er definitivt ting på gang. Masse dansefluer i lufta, og flere vak uten at jeg så noen insekter utpå tyder på at de gikk ned da da er veldig leie å spotte på vannet. Fiska mellom 12 og 17. God Helg!

 • Like 10
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Var en tur ute med en kompis på tirsdag kveld. Fin tur, men drag fra nord og nærmere 0 grader når vi pakka sammen. Stort sett småfallen ørret som vaka etter tiny fjærmygg mellom vindbygene. Ble noen tannpirkere, men det er ikke de vi var ute etter :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
 • Create New...