Jump to content
  • 0

Vadere i skogsvann


Question

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I noen skogsvann kan det lønne seg ekstremt med vadere.

Enten er det fordi det er en lang steinte bunn der du faktisk kan vade ut for å kaste, men oftest er det på grunn av flytemyr. Flytemyra kan enten være så myk at du må gå frem på knæra, og synker skikkelig ned. Det kan også være at flytemyra ikke henger sammen med land. På noen vann så er det steder der man kan ta på seg vadere, og gå langs bunn med vann opp til puppeni et par meter for å komme til flytemyra.

 

På at par av skogsvanna jeg fisker ved, så er vadere basically et must for å få fiske nok steder til at det ikke bare blir frustrerende. Når jeg ikke er på disse vanna, tar jeg kun med meg gummistøvler og lar vaderne være hjemme.

 

Det er meningsløst å dra med seg vadere på 90% av skogsvanna jeg fisker ved. Hadde jeg ikke hatt vadere, eller ikke villet ta det med, så hadde jeg unngått de vanna der vadere er et must. Første gang man besøker et vann, ville jeg latt vaderne ligge hjemme. Liten sjanse for at du trenger dem, og tar sinnsykt med plass i sekken. Om det så skulle vise seg når du kommer frem at det var et av de vanna der man virkelig må ha vadere, så væit du det til neste gang!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Har (nesten) bestandig på vadere når jeg fisker, selv om jeg stort sett IKKE faktisk vader i skogsvann. Det er nesten et must om det er myr og slikt, kjekt også om det er en bekk man må over eller om man plumper litt eller setter seg på kne.

Det føles helt rart å fiske uten, det er noen år siden nå - og da var det i ett vann som blir besøkt 1-2 timer litt sånn halvhjerta og så er det hjem. Som regel drar jeg til flere forskjellige vann på en og samme tur.

Det finnes "ultralette" vadere som kan være kjekt om man tenker på vekt og slikt, de tåler nok litt mindre bush men er lette og fine.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Kommer veldig an på vannet vil jeg tro. Men typiske skogsvann så bruker jeg aldri vadere, gode støvler og snike seg innpå, men aldri uti vannet. Trengs ikke. Blir mye gåing mellom vann og da blir det klamt med vadere

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Jeg sitter ofte på knærne i blautmyra ved skogsvanna. Da er vaderne veldig ok. Regn med litt vedlikehold - jeg skiller på elv- og skauvadere. Vann hvor det ikke er myr rundt er helt ok med fjellstøvler.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Dersom det ikke blir altfor dypt å gå (eller vade) i, foretrekker jeg personlig lårvadere. Kan vade dypere enn med støvler, men _mye_ bedre lufting (rundt strategiske plasser) enn vadere. 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Jeg sverger til midjevadere i skauen, kan også bruke de i bellyen når det er varmt. Et par brynje under eller bare lange sokker og shorts nå i varmen er helt ok. Det er såpass mye myr mange steder jeg fisker at det er litt must å være vanntett på knea og rumpa.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...