Gå til innhold

Fiske etter Havabbor


pellus

Anbefalte innlegg

Hei

Endelig satt bassen, dagtid synk 3 og runars deceiver i grønn. Tok på andre kastet, ga en solid fight.

Skulle gjerne fått en stor bassemann, denne veide ca 750 gram. Midt i båt traffikken tok den i svak vind.

Fikk en taggmakrell og en trepigga sild ved siden av. Hadde masse SØ etter som virket brune, to av dem tok skikkelig også uten å sitte. Oppløftende! Driter i nattfiske og prøver heller dypt på dagtid, her jeg bor ser det jo ut til å funke :rolleyes:

Legger ut bilder senere, like godt å kjenne hugget og utrasa hver gang :)

He he Toggi :)

Er det jeg har ment hele tiden, om du bare finner fisken på dagtid, så er ofte fisket mye bedre!

Kjør på mann ;D

Jeg har hatt fiskestopp lenge nå, men er ute igjen om noen dager ;)

Rimelig sugen nå ja!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøve og feile. Lett å bli litt for mye skumring/tidlig morgen. Prøve mange ulike tider og dybder så kan man sikkert finne bassen mer. Den jeg fikk igår tok på ca 3-4 meters dyp med trege trekk.

Var mye liv igår med masse stor ørret, men den virket brun. Min lille bass hadde spist godt, og dro veldig til å være ca 750 gram :) Bass er gøy!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble 2 sjøørreter og 2 småsei samt HÆLVETES BRENNFAENSKAP..... >:( >:(

samme historien her - var en runde rundt i Oslofjorden, så noe SØ men det var generelt dødt, og ja... tett med brennmaneter! Tok bellyen ett stykke ut for å se om det var bedring - men samme triste greia uansett  :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte SA sitt Streamer express interm,etter tips fra en kjent ha fisker;) Og syntes det snøret svarte til forventningene...

Og natt til onsdag er det ny tur,så satser på at jeg ikke blåser bort som sist..

hehe Runar kan sakene sine han ja  ;) Sikler på samme snøret selv  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Vet ikke hva du legger i hurtigsynk, men med synk 3 er du sånn passe allsidig og 3-6 meter blir en lek i forhold til synk 1.

Har testet masse ulike liner og to som virkelig fungerer er: Airflo extreme distance synk 3. Og Scierra HMT synk 3. To ulike liner, første er en "klump" line med tynn skyteline som bidrar til å spenne opp stanga lynhurtig. Scierra er helline som synker over hele linja. Airflo sin har jo klump som kun synker som synk 3. Men den kaster lengre og er bedre med liten baksleng.

Syntes begge linene tilsvarer mine forventninger. Scierraen fisker på et mer "konstant" dyp, det synes jeg er en fordel. Men jeg bruker Airflo mest grunnet kaste egenskapene.

SA har vel noen liner som blant annet Tom Larsen skryter av, så er du heldig kan du teste før du kjøper.

Lykke til! :)

Edit: Airflo 40+ synk 3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei hei.. har hatt fin flyt de siste turene etter Ha. 5 stk på 3 turer er jeg rimelig godt fornøyd med. de ble tatt i løpet av de 2 midterste ukene i juli.. ingen turer etter det dessverre.. bryllupsplanlegging og ferieavvikling på jobben krever sitt :( de fleste jeg har fått har vært små med en topp på 1,7kg og den på bildet ca 1,5kg. alle tatt med synk 1 og teppesild tidlig om morgenen. alle svømmer fortsatt i sjøen :)[attach=2] [attach=1]

post-661-13949880659708_thumb.jpg

post-661-13949880660068_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott bass Stein :) Grattis! Selv huket jeg en ål på ca kiloen i buken på sist tur og var 99% sikker på bass. En av mine sykeste fighter på stanga. Selv om utrasa uteble. Hylte på Anders M som så stanga mi stå i en STOR bue. Nå har jeg fått inn ny last med teppesild fra Fiskeren 35. Helt syke fluer, håper været kan stabilisere seg nu. Tror på mer bass action med et mer stabilt trykk i været. Nå er forholda ren bingo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde meg etter havabboren igjen for første gang på ca. en måneds tid søndag morgen/formiddag for snart en uke siden. Hadde en skikkelig fin følgefisk på ett av de første kastene, men etter det var det det ikke en havabbor å se før det plutselig smalt på en helt på tampen av turen. Fantastisk kondisjon, men med 61 cm var den noe mindre enn de to andre jeg har fått hittil i år.

Jeg fisket på ca. 3-4 meters dyp og trakk inn i moderat tempo med begge hender da den tok, og ikke overraskende, med tanke på at det stort sett har vært en flue i enden av fortommen når jeg fisker havabbor i år, ble også denne ble lurt av en rosa angel...

Har ingen bilder av denne fisken, men har "fått" lånt meg en Micro-USB kabel på jobb, så her er et mobilbilde pappa tok akkurat i det jeg slapp den forrige jeg fikk:

havabbor.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...