Gå til innhold

Bildetråden 2008


Øyvind T

Anbefalte innlegg

  • Svar 680
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Har du no mer "tekinikk-info",Andrè? Behandling,kamera,linse? Blir sugen på å slenge ut alt jeg har av penger på foto når bildene blir slik! :)

 

Hei, og takk for det.

Jeg gjør forsvinnende lite med bildene i etterbehandlingen, så det er "forarbeidet" som egentlig gjør mest.

Objektivet er en 28-70 f/2,8 fra Nikon. Det gjør mesteparten av jobben når det gjelder skarphet, kontrast og smashing fargegjengivelse.  :) Et fantastisk skarpt objektiv. Og så bruker jeg gode polafilter. Både fra B+W og andre. Folk tror man kan gjøre så mye i Photoshop (og den kan man for så vidt), men man klarer aldri å gjenskape det et polafilter foran objektivet klarer.

 

Noe forenklet kan man faktisk si at kamerahuset er det minst viktige av objektiv og kamera. Som det ble sagt før i tiden da det var dias- bilder som gjaldt: "Kamerahuset er bare noe man må sette bak på objektivet for å registrere bildet"  :)

 

Her er i hvert fall et par eksempler på hva et polafilter gjør (Tatt inne på stua for eksemplets skyld):  :)

POLA_uten586.jpg

POLA_med587.jpg

Samme bilde. Tatt på samme tid. Samme vinkel. Ikke gjort en damn shit med dem i PS annet enn .rawkonvertering. Eneste forskjell er bruk av pola- filter på bildet under. Jepp, et hav av forskjell noen ganger.

Det er usikkert hvilket polafilter som gir best bang-for-the-buck, men ha i hvert fall i minne at du skrur enda et linseglass mellom kamerahus og motiv når du bruker filter. Her: B+W Kaesemann MRC 77mm Polafilter, og Nikon 28-70 f/2,8 ED IF

Takker,Andrè.

Skal se å få slengt meg på foto-livet.Da har jeg linse..Noe erfaring/synspunkter kontra D450/D60/D80 Er helt ny(ikke starta enda:)) på digital speil.Hadde vært artig m D200/300,men må ha noe prisgunstig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest AndreBrun

Hei. Det morsomme er at kamerahuset ikke spiller så fenomenalt stor rolle for å ta gode bilder. Og alle de tre husene du nevner der er kjempekameraer. Det som det er gjengs oppfatning om spiller en større rolle er objektivene. Og det teller til gjengjeld mye når det gjelder skarphet, kontrast, vignettering etc.

 

Kamerahusene skiller noe på byggkvalitet, litt kjappere skuddtakt på noen, og noe bedre dynamikk, men alt i alt: Objektivene er det som fanger gode bilder.

Du tar de gode bildene  :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

var vel drøye kiloen eller noe slik, utysket tok flua mi i det jeg hadde servert flua for en stor ørret. Ørreten  ble delvsagt skremt av rabaldret harren laga. >:( og forsvant .

Men jeg fikk lillebroren til den store ørreten litt senere, så det var vel et brukbart plaster på såret. ;D

 

post-2382-13949856860072_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe problem når man har to gode hjelpere til å følge med på om fisken vaker!

 

Mvh Sjur

 

Suverent bilde Sjur. :)

 

Hvis jeg ikke tar helt feil av plassen, så er vel ikke fritt for at de så et par vak i strømmen inn mot motsatt bredde heller ;)

 

Gisle

 

Det skal du ikke se bort i fra, Gisle! ;)

 

Mvh Sjur

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjur, hvordan klarte du å få dem til å sitte i ro? (lettere sjokkert) ;)

 

Nei, det var ikke lett etter at du hadde forsynt de med "speed"!

 

Mvh Sjur

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest øystein

Minsten ser da absloutt ikke ut som hun har spist "speed" da hadde hun vært blå og klissete hehe ;) mulig bildet er tatt like etter at de har vært til rens hehehehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...