Gå til innhold

Hvilket snøre bruker du


Viggo

Anbefalte innlegg

Har faktiskt aldri lagt ned så utrolig mye penger på fluesnøre, kommer som oftest så langt ut som man behøver. Er jo ikke så store krav til presentasjon av fluen når man fisker laks som når man fisker ørret.

 

Men om jeg skal sette fingret på et snøre som har imponert meg så må det være Strömsländan. Fikk teste det i Homendammen og den imponerte meg spesielt coatingen. Har ikke testet den over tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil bare advare litt om snører man prøver på messer osv. Disse er som regel grådig oversmurt, og føles dermed ofte mer langtkastende enn de egentlig er fordi de sklir så lett i stangringene ved skyting. Noen andre som har opplevd dette? Etter villmarksmessa i år gikk jeg hjem med seige fingre etter å ha prøvekastet noen stenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har faktiskt aldri lagt ned så utrolig mye penger på fluesnøre' date=' kommer som oftest så langt ut som man behøver. Er jo ikke så store krav til presentasjon av fluen når man fisker laks som når man fisker ørret.

 

Men om jeg skal sette fingret på et snøre som har imponert meg så må det være Strömsländan. Fikk teste det i Homendammen og den imponerte meg spesielt coatingen. Har ikke testet den over tid.[/quote']

Hvor mye har du brukt da? Det kan faktisk være stor forskjell på et snøre til 400 og et til 700.Det er jo ikke bare om og kaste langt,men det er vel liten tvil om at coatingen på et dyrt snøre er glattere og mere holdbar enn på et billig et.Dessuten er det en fordel om skytelina er tynnest mulig og da må man vel opp i over 500 kr for og få den tynneste.Det er jo greit om snøret tar minst mulig plass på snella i tillegg til at man selvsagt kaster lenger.Nevnte jeg noe om laks??Jeg snakker selvsagt ørretfiske .

Prøv et skikkelig snøre så skal du c at også du blir overrasket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fluesnørene jeg bruker koster mellom 200 og 300, har testet div andre snører og klart de er bedre, noe annet skulle bare være totalt feil. Men det jeg vil frem til at ingen kan forsvare en pris på fluesnøre som er på 600 eller 700. Kjøper heller 2-3 billigere snøerer istedet.

 

Bare man passer på og smøre inn de billige snørene godt så er de nesten like bra som de svindyre. Men det er alment kjent at prisene i Norge er kunstig høyt. Tror faktisk det kun er 2-3 snøre produsenter i verden. Stemmer ikke det????

 

Kan være det har større betydelse når du fisker ørret, men tror faktisk det har mere mental betydelse en fysisk. :)

 

Når det gjelder messer så var det intressant observasjon AR, har nesten følelse av at messene som har vært de siste årene også blir brukt til å kvitte seg med gamle greier istedet for å presentere nyheter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm,er forsåvidt enig at det er for dyrt med 6-7oo for et snøre for som du sier så er det jo ikke så mange produsenter,men det er vel noe vi må leve med.Det har jo dessuten klart mest og si under ørretfiske så hvis det er stort sett laks du fisker så er det muligens nok med et billig snøre.Blir det ikke langt nok er det jo en greiere sak og lage en skyteklump av et 300 kroners snøre enn av et til 800.Uan Z så velger jeg og bruke relativt dyre snører siden jeg føler det er best og så får vi sikkert den fisken vi trenger begge to :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Burde jeg ha vasket meg på hendene etter jeg prøvde din Scott F ?

 

Hehe' date=' du burde vasket deg på hendene FØR du prøvde min Scott F ;) . Snøret var faktisk ikke smørt siden i sommer engang, men ble vasket rett før jeg skulle på kastetreffet.

 

Var stengene så gode ????? :roll: ?\

 

:D Joa du, var greie de ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

hei SZteven Mear er godkjent forhandler av TT Royal wulff products.

Det er kanskje ikke verdens beste vind snøre men ellers står alt bra til...

Mitt nye favorittsnøre er XXD gode egenskaper i vind, tåler uforskammet mye overhenge strekker seg ..hm jes nesten like kult å kaste med som DT hehe, og så er det litt gøy å bryne seg på rick hartman. Snakket lenge med ham i dag. Han kommer gjerne til norge, syversen og jeg legger i spenn, så hvis noen har interesse av antagelig verdens mest langtkastende mann med #5 så er det mulig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt Gudie Line Presentation frem til nå men går å venter på River Spesialist fra Eikre fly. Godt fornøyd med Presentation synes det er lett kastet snøre men plasker vell litt mye for fin presentasjon av flua, kort klump som forenkler spey kast ol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil bare advare litt om snører man prøver på messer osv. Disse er som regel grådig oversmurt' date=' og føles dermed ofte mer langtkastende enn de egentlig er fordi de sklir så lett i stangringene ved skyting. Noen andre som har opplevd dette? Etter villmarksmessa i år gikk jeg hjem med seige fingre etter å ha prøvekastet noen stenger.[/quote']

 

Jepp, og de er ofte kappet i bakkant slik at folk skal få følelsen av å kaste ut snøret...

 

Selv bruker jeg:

3-er-stanga: Loop Opti stillwater #3

 

4-er stanga: Loop Long Distance + #4 og #5 og Scientific Anglers Supreme #6

 

6-er stanga: Scientific Angler Supreme #6, Loop Adventure #7 og Vision-en-eller-annen-slags-klump-i-klasse-7-som-jeg-ikke-vet-betgnelsen-på.

 

Mvh

Gulars

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke funnet noe absolutt favoritt-snøre til det lettere ørret-fisket, men har for det meste brukt div GuideLine og SA ! Akkurat nå er det Tightline Riverspecialist snøret jeg er mest fornøyd med !

Når det gjelder fiske med litt tyngre fluer har jeg en soleklar favoritt, og det er EDP snøret til Scierra ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har turnet helt svensk i år: optistream 3-er, 4-er og LTS 5-er og 7-er

kanonsnører til sitt bruk alle disse !!!Spesielt LTS snørene har bedret min kastekosmetikk og trening med trange, spisse bukter er gøy med disse, om det er snører el LTS stenger som gjør utslaget ifht bedre kasting veit jeg ikke..Nå er jeg ikke så opptatt av bukter i fiskesituasjon men i hagen er det morro med bukter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...