Gå til innhold

Inspirasjonstråd: Fjærmygg, fjærmyggklekkere


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

Jada jada jeg sliter fortsatt med den enorme tiltrekkningskraften fra flashen nede på prompen, men etter at jeg flytta ørretguffa opp til stua så har det begynt å gi resultater. Terje Refsdahl, takk for støtten i den tunge tiden, du har vært en bauta, med dine positive ttilbakemeldinger ;D.

Nå begynte den gærningen fra sør å mase åsså om at jeg ikke poster ørretfluer, joda the Ruffman jeg driver litt med det åsså. ;D

Men den største drivkraften her er sjefen sjøl. Var heldig og fikk et par fisketurer med han i våres og det ga inspirasjon på mange måter. Ikke minst er han en fluebinder av rang, men han er åsså veldig flink til å lære bort det han kan, Hjelper ingenting om du er flink hvis ingen skjønner et kvekk. Her får du i bøtter og spann. Takk Rune.

Så denne er til deg Rune, jeg juger ikke ;D bindi masse buzzere i det siste for det er noe av det kuleste fiske jeg har prøvd. Jeg er helt grønn på det området, men fikk noen fisker på det i fjor og det ga mersmak.

Her har jeg brukt Strech tubing i alle mønstre, bortsett fra den ene oppned øverst, det var noe buzzer wrap jeg fikk tak i hos Bjørnar.

[attachimg=1]

post-982-13949874064448_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var et lekkert knippe med fluer Robban, du er i fluebinderform om dagen skjønner jeg.

Gisle

Takk Gisle, jada er egentlig det, må helt ælig talt si at jeg er litt rusten der akkurat nå, dvs proposisjoner og sånn, blir ofte sint fordi jeg ikke er fornøyd , men sånn er det vel med alle gale mennesker ;)

Måtte spørre Svein på Nordisk istad om denna påsen var til E 12'an, og det er flaut, bandt jo mange av de før ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var da voldsomt da Robert  :P

Den som lyser opp litt midt i der med sølvribb eller noe.. tell me more. Fin kveldsflue!

Godt å se at du har kommet i riktig modus  ;D

Hehe Rune. Tenkte jeg skulle spare det til fluebinderkonkuransen, tilfelle det dukka opp en buzzer der. Men skit la gå, helt meningsløst men, husker godt larva lace og mulighetene for å stikke inn et stykk crystal flash, måtte suge som faen for å få den igjennom , men,,,,

Ettersom tubinga er hul, så tenkte jeg et flash inni der. Nå er micro'n så tynn at det ble et problem, her hjalp det ikke med suging. ;D

Tok derfor et fiber av Veniards , den nye dere har, og strakk den akkurat til bristepunktet, da blir den tynn, den blir samtidig litt matt, men nok til at det er litt flasheffekt i den. Trer den strekte flashen(alt kan kan brukes) inn i stretch tubinga, dette er herk, men synes den lille effekten den ga setter en piff, og at det er værdt anstrengelsen, men dette blir jo bare på bindernivå og ikke fisking.

Prøvde en buzzerwrap fra ukjent herkomst, den er ikke hul, blir ikke det samme som den fra wapsi. Dette blir jo bare tanker fra meg men inspirasjon allikavel. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aha, akuratt som The Stig på vårfluepuppa ja. Kul effekt man får når man putter noe inn i tubingen. Jeg lagde et par klekkere i kveld til baetis hvor jeg stakk inn svært tynn kobbertråd som er farget sort i en klar tubing og surret det over oliven tråd. Ble ganske nice segmentering. Omtrent som når du bruker en oliven gåsebiot. Du får med den svarte kanten.. Jeg har også noen nye buzzer varianter på gang, comming soon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant no gammal ribbing i en skuff her :)

Såg VELDIG gammel ut, og det var hekt rett :) Ribbingen løste seg opp når jeg binda den til kroken. Dette kan vel muligens ha noe med at jeg ikke har brukt det på flere år :)

[attachimg=1]

post-0-13949874109423_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker folkens :)

Jeg søker skjelden det perfekte når det kommer til fluebinding. Jeg har aldri vært så opptatt av at fluene skal være DØNN strøkne. Denne holdningen min til fluer, straffer seg på sikt, da utvikling stagnerer ganske kjapt. Jeg merker det når jeg skal være med feks på konkuransen her på siden, eller når jeg skal prøve å lage "perfekte" fluer. Da er det alltid et eller anna å sette fingeren på. :)

Men får fisk da :)

Du klipper Palmer`n på forhånd du Henning :) Pleier å la ørreten få en sjangse jeg ;D

Ja, gjør det på en del av de. Har 10-12 i boksen som ikke er klippet også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den siste palmeren er linet opp i boksen. Nå er palmerrekkene fulle. Begge to :)

Må si jeg lar meg imponere over at det er mulig å få palmermyggen, som jeg ikke først og fremst tenker på som vakker, til å faktisk se pen ut  :)

Takker for det :)

Fint bilde, veldig flott og utrolig god flue. Må likevel få innvende at flua på bildet grangivelig er en griffits gnat og ikke en palmermygg ;)

Palmerhackle har den riktignok.

Rolf JF

Dette er jeg SELFØLGELIG klar over :) Påfuglherlet skiller disse to.

Men denne går liksom for palmermygg den også. Jeg foretrekker i hvertfall griffits fremfor palmer, da jeg liker herlet på denne flua veldig godt. En flue jeg bruker veldig mye på våren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oliver

To klekkere:

Paraloop'en i str 14 og O&A'en i str 16

[attach=1]

[attach=2]

Veldig veldig bra bundet. Spesielt den siste der. Skikkelig flott. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...