Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Iselin Sesseng

    Iselin Sesseng

    Members


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      88


  2. GeirD

    GeirD

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      648


  3. Grunde Løvoll

    Grunde Løvoll

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      972


  4. Mr. Bean

    Mr. Bean

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      266


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. mai 2015 i alle områder

  1. For et par år siden kom jeg borti bra vaking på Lyngbladbiller i Tysvær i Rogaland. Så da måtte jeg lage noen imitasjoner. Jeg brukte celleplast, UV-lim, gullfarge vannfast tusj og antenner av gummibein. Svart under. Lagde de i størrelse 16 på TMC2488, som blir et hakk større enn originalen. Billene er så små at man sikkert kunne brukt kun en liten svart ulldott som imitasjon istedet. Fluene satt fint i billeboksen min, ubrukt, inntil forrige uke da jeg på nytt ramla over denne billa på vestlandskysten. Fisken vaka i perioder aktivt på biller som blåste ut på vannet. I krusningene var det vanskelig å se når den tok min flue, men med litt flaks lyktes jeg å kroke fisk. Lyngbladbilla finner man gjerne der det er mye røsslyng. Den er, som de fleste biller, elendig flyver. Det går knapt fremover! Når det var overskya og temperaturen var under 8-10 grader, satt den mest i ro. Men når sola kom fram, kviknet den til og tok til vingene. Da fløy den stort sett rett opp, og lot vinden stå for transporten. Som da førte til at et stort antall havna utpå vannet. Så sol og litt vindkast er ideelle forhold. Lyngbladbillene kunne være en pest og en plage for folk langs kysten for et par år siden. De opptrådte i så enorme mengder at det ikke gikk an å sitte ute på verandaen og spise. De var over alt. Folk måtte skalke alle luker i husene for å holde de ute. Er det andre som har vært borti fiske på Lyngbladbiller?
    6 poeng
  2. Her er det mye rart syntes nå jeg. De desidert to største produsentene av fluefiskeliner er Rio og SA. De tilbyr også "setteproduksjon" til en rekke andre leverandører som f.eks Spey og Guideline. Du kan for så vidt også få dine egne liner produsert hos disse bare volumet er stort nok. Vær bare klar over at det langt i fra er sikkert at de vil stille sin siste teknologi på coating tilgjengelig. Det er hovedsakelig coatingen som skiller det endelige resultatet fra disse to produsentene fra alle de andre. Flueliner består hovedsakelig at to komponenter (for de som ikke viste det). En kjerne av f.eks flettet polyester eller monofilament. Denne dekkes av et egnet plastmateriale gjennom ekstrudering. Det er denne prosessen som avgjør taperingen på fluelina og er egentlig ikke rakettvitenskap i det hele tatt. (det er bare så utrolig få som har en slik masking på bakrommet). Blandingen til denne maskinen avgjør hvor vidt lina coiler mye eller er rød eller grønn, Hovedsakelig kan man si at det finnes to blandinger. En for kaldt vann og en for varmt vann, Den siste vil gi deg uanstendig minne ved fiske på hjemmefronten, og virke perfekt i Florida. Hvordan kjernene og plasten "smeltes" i sammen avgjør også hvorvidt linen kan oppleve som "tøyelig" eller "stiv". Min erfaring er at krakkelering now these days som oftes skyldes brukerfeil og svært sjelden produksjonen. Brukerfeil kan være at du har bestilt en "warmwater line" fra din lokale forhandler i Texas for vinterfiske etter sjøørret Trangen din til å strekke ut coiler påfører liner belastninger den ikke er ment for å tåle. En annen ting er eksponering for utenforliggende faktorer som f.eks hvordan du transporterer, lagrer eller behandler linene dine. Slengende sammen men andre kjemikalier i et bagasjerom eller vask i fettløsende stoffer er sjelden en god kombinasjon. Heller ikke oppbevaring og transport i sollys eller under ekstreme temperaturer er noe sjakktrekk. Heller ikke mekanisk brekkasje påført mellom en sandet vadersko og ruglete svaberg med lina i mellom. Det heller ingen god løsning å klippe/kappe linene for så over tid å la fukt trenge inn og derved svekke kjernen. Salt eller annen forurensning er heller ingen god venn dersom linen din ikke skylles fullstendig mellom hver fiskeøkt. Med andre mange faktorer som påvirker levetiden på et produkt. Brukerfeil er såeldes den mest hyppige årsaken til at produktegenskapene endres og forventningene dine ikke blir imøtekommet.
    5 poeng
  3. Mitt Rio Perception (InTouch) #5 glir så det suser! Veldig fornøyd med denne. Har en Rio Gold #6 (vanlig utgave) og denne glir også godt synes jeg. Rio er de mest vedlikeholdsfrie linene jeg har.
    4 poeng
  4. Oppdraget var enkelt forklart, men noen bestemte kriterier fulgte med. Det skulle være minst mulig av alt, minimalistisk. Half wells kork håndtak, kork innlegg i snellefestet og uplocking slide bands. Enbente rec recoil ringer med transperente silkesurringer. Bygget skiller seg veldig fra det jeg vanligvis bygger, så det skulle bli artig å gå i gang med. Jeg pleier å lage en liten twist på byggene mine, og håper jeg klarer å sette et eget preg på stangen, og ikke minst at eieren av stanga blir fornøyd med den. Vanligvis har jeg relativt liten toleranse for feil og unøyaktigheter, og når jeg skal bygge til andre så blir det plutselig mye mer 'alvor'. Da skal det være bra! Lenge siden jeg har holdt på med kork, så jeg bestilte opp flor-grad korkringer og måtte lage en ny presse. Klingen er i natur grafittgrå, femdelt. Har ikke bygget på cts i femdelt, men den hadde en veldig jevn og lovende aksjon. Så får jeg jobben gjort med korken og det hele så blir det en knallstang (synes jeg, og da tenker jeg på brukskvaliteten...) Men så var det det da, at jeg må gjøre litt artig ut av det. Vi får se underveis hva det blir til. Begynner å gjøre meg noen ideer om ikke annet. Har begynt å lime sammen kork til snellefeste og håndtak i passende lengder, lokalisert ryggen på stangen, plassert ut ringer, gjort en static guide test, og tapet på ringene, så de er klare til surring. Venter bare på snøreførerring som jeg måtte bestille.
    3 poeng
  5. Nordisk produserte? Så vidt jeg vet produseres de "nordiske" linene i UK eller i USA... Noen kanskje til og med av Rio...Men det er mulig det er et eller annet innovativt jeg ikke har fått med meg her også. Grunde
    3 poeng
  6. mengder av marginata igår i nordmarka, på ca 300 MOH. tror sjelden jeg har sett så mye på en gang. med en gang sola tittet frem og vinden løya litt, så poppet det fram store mengder med marginataer. fisken var delvis oppmerksom på hva som foregikk. fikk en tjukkas på ca 650g på en klekker. mista også flere på både klekker og duns.
    3 poeng
  7. Årets famile ferie er planlagt lagt til vidda i uken 30-31-32. Meg, samboer og to barn på seks og åtte pluss en husky med kløv skal gå fra Viveli til Haukeliseter i nevnte tidsrom. VI skal i hovedsak bo i telt, men legger inn noen DNT hytter som gulrot for både store og små. Med to barn på en slik tur blir vi i hovedsak bundet opp i "leden", men enkelte avstikkere for gromme teltplasser skal la seg gjøre, unga er godt vant til tur og teltliv. Vi ønsker innspill på enkelte veivalg (sikkert mye annet og...), det første vi må bestemme oss for er retningen en stund etter vi har passert Hedlo. Skal vi gå rett sør om Hadlaskard eller skal vi ta avstikkeren om Besså? Velger vi Besså vil vi ha en rekke små og store vann og fiske i mens vi beveger oss i retning Litlos, fiskemessig ser jo denne ruta mer spennende ut enn alternativet om Hadlaskard selv om det vel muligens er fine elvestrekk og fiskbare bekker langs Hadlask. ruta. Ruta om Besså er lenger, men vi har ca. tre uker til rådighet så kan ikke helt se at vi skal ryke på tiden heller. Vi ønsker innspill på både det ene og det andre vil jeg tro, men i første omgang er det dette veivalget det står på.
    2 poeng
  8. Jeg har dessverre ikke noen gode råd å komme med i nevnte område, men Ønsket likevel å kommentere for å si følgende: FANTASTISK!! Gi barna naturen i gave, den varer livet ut! I love it! Hjertelig god tur til store og små, ser frem mot turreferat!
    2 poeng
  9. Min samboer og jeg tok to sjøørret på 1,03 og 1,86 kilo i dag på Hvaler, nærmere bestemt Søndre Sandøy. Begge var smellfeite med store sild i magen, og vi var også vitne til en sildestim som ble drevet opp i overflaten av stor sjøørret. De gode plassene leverer fortsatt godt med fisk, så det lover godt for sommerferien som kommer.
    2 poeng
  10. Hiver meg på Andreas L og Jarle. Har Perception i #4 og #5 og det er noe av det bedre jeg har vært borti av snører med "standard" klumplengde.
    2 poeng
  11. Var avgårde på torsdag. Ett herlig lite tjern! Ja, jeg har allerede fått kjeftemelding for at jeg ikke holder slik at fisken synes, men henda mine er ikke så verst de heller
    2 poeng
  12. Har du besøkt settefiskanlegget for Glomma tro? Synes den mørke fisken ligner veldig på en jeg fikk i Nefloen for noen år siden. Nedslitte finner og spor. Men ikke ta det ille opp. Det er bra å få de vekk fra elva. Magne Fjellstad
    1 poeng
  13. Jepp, har opplevd det ved to anledninger, begge gangene på et og samme brekk i ei Finnmarkselv, i tida rundt St. Hans. Forholdene var akkurat som du beskriver her, sol og litt vindkast. Vinden gjorde også at det var umulig å se hva fisken vaket på. Fisken var temmelig selektiv, såpass at jeg var ganske langt ned i flueboksen første gangen. På tross av intens vaking ville fisken overhodet ikke ha fluene mine, hverken tørt eller vått. Til slutt fikk jeg en 6-7 hgs fisk på en liten Cock-y-Bonddhu. Kakket den, og det viste seg at den var full av akkurat sånne biller. Hadde ikke noe som lignet noe særlig, men fant etterhvert ut at en skamklipt foam-Bibio funket tålelig bra. Flotte imitasjoner du har laget her, GeirD, de funker helt sikkert veldig bra!
    1 poeng
  14. Jeg er i kategorien "blodfan", Tom !Uten ccs så ville jeg nok ikke fisket med flue i det hele tatt, kjenner jeg meg rett
    1 poeng
  15. Skottsk småørret på Stickman P5 Min nye favoritt 5er :-)
    1 poeng
  16. Man betaler sikkert i dyre dommer for den nyeste teknologien, resten går til utviklingskostnader. Eller kanskje det bare skiller litt på taperingene ;-)
    1 poeng
  17. He he, ja det er også en artig sak. Man kan vel også risikere at de forskjellige linene/klumpene er produsert forskjellige steder. Og at lina man elsker i år produseres av noen andre til neste år :-) Selv ser jeg ikke poenget med å betale mer for ei Loop- eller Guideline-line fremfor å kjøpe ei SA eller Rio line direkte (for disse har det også tidligere vært mye penger å spare på å kjøpe fra USA). Grunde
    1 poeng
  18. Kan underskrive på dette!! Har også hatt noen fra Loop og Zpey som er helt ok.
    1 poeng
  19. Har laget de fineste mygg i mikrostørrelser så med indianerkryping på vanskelig fisk det blir digg
    1 poeng
  20. Enig med Lars, 9fot er tingen. Guideline LPXe (http://www.xxl.no/fiske/fluefiske/fluestang/guideline-fluestang-lpxe-9-5-4-delt/p/1021064_1_style) og Fario er bra. LTS X1 også. Snelle og snøre er ikke spesielt vanskelig. På snøre siden er Barrio Mallard (http://www.flylineshop.com/barrio-mallard-wf.html), SLX (http://www.flylineshop.com/barrio-slx.html), samt SA Air Cell (http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fluesnorer/Enhaands-hel-liner/SA-Air-Cel) gode og ikke alt for dyre valg. Snelle, en hvilken som helst storspole snelle, personlig ville jeg vurdert Danielsson DryFly http://shop.danielsson-flyreels.se/flugfiske/flugrullar/original-flugrulle/flugfiskerulle-dryfly.html Grunde
    1 poeng
  21. Tenker du på Guideline? Brukt en god del snører derfra også, men gikk raskt over til Rio og Loop sine, som er mye bedre i mine øyne. Det er jo smak og behag med liner som med alt annet. Det gjelder jo og finne noe en selv finner som en perfekt kombo.[emoji1] Høres interessant ut M3ti trenger et nytt streamer snøre, takker så mye for info.
    1 poeng
  22. fisket siden mars eller februar, husker ikke helt riktig Hamlis, det glir bra, lader fort og skyter bedre enn noe annet jeg har prøvd. må strekkes fra tid til annen men ikke pga at den ikke tåler kaldt saltvann men fordi det nye inTouch greie er noe stivere... airflo coldsaltwater sniper er det eneste som nærmer seg denne lina skytemessig og glir nesten like bra men den er ikke like god i vind siden det er en annen tapering og har coating lik den ridge clear lina. ( det er 2 typer av den: 1 med klar klump som jeg har/testet og en med blå farge klump eller noe sånt - denne tror jeg glir bedre, begge #8 veier 20 gram .) intouch camo lux ANBEFALES på det sterkeste, og tro meg jeg kommer ikke på noe line jeg ikke har testet
    1 poeng
  23. Har hatt Lts X1 stanga du linker til, og jeg vil ikke anbefale ei stang på 10 fot, om du ikke stort sett skal fiske fra flytering. Den blir merkbart tyngre å kaste med gjennom en hel dag enn ei stang på 9 fot, og den føles litt overkill, rett og slett . . . Men Lts X1 er veldig gode stenger, med en aksjon jeg tror de fleste vil kunne bli venn med, så om du kommer over ei 9 fot stang til en god pris så er ikke det noe dumt kjøp. Det samme gjelder for Guideline Fario.
    1 poeng
  24. Har Perception intouch i både #4 og #5, og de glir så det suser.....kjenner ikke igjen erfaringene over her... Glir faktisk bedre en etpar SA Sharkwave-snører jeg har...
    1 poeng
  25. Rio Gold* er vel det snøret jeg har hatt minst problemer med hva glid angår. Så å si smørefritt etter hva jeg har erfart. Nå er det riktig nok brukt mest i klare fjellvann. * Vanlig utgave
    1 poeng
  26. Jeg tar meg den frihet og legger inn enda et bilde som ikke gjelder fiske og fisking, men det hører jo til i naturen. Er det noen som vil vite mer om denne arten, så er det mye engelsk beskrivelse av denne arten i linken under. http://www.search.ask.com/web?l=dis&q=Megacrania+batesii&o=APN10653&apn_dtid=^IME001^YY^NO&shad=s_0043&apn_uid=2603003121644433&gct=ds&apn_ptnrs=^AGE&d=1-972〈=en&atb=sysid%3D1%3Aappid%3D972%3Auid%3D44403a9316b638c8%3Auc2%3D321%3Atypekbn%3Da12349%3Asrc%3Dcrb%3Ao%3DAPN10653&p2=^AGE^IME001^YY^NO Magne Fjellstad.
    1 poeng
  27. Jeg har sluttet med dette i praktisk fiske da det ga veldig lite fisk. Slik jeg oppfatter det er dette mest nyttig i de konkurransesammenhengene hvor det konkurreres i høyde. Jeg vil anta at jeg lå på et snitt på ca 14 meter da jeg drev mye med det, men vil anta dette er et stykke bak rekorden
    1 poeng
  28. Hæ? Jeg kjenner meg ikke igjen i det med dårlig glid på Rio. Nå har jeg kun benyttet vanlig Rio Gold i klasse 5 & 6, men synes dette er supre liner. /cato
    1 poeng
  29. He,he... Det er en pedagogisk øvelse.Som han selv sier,tullete greier,går ut å kaster vann på asfalten. Men,allikevel litt nyttig. Helt enig med Staffan i det,det er litt nyttig. Det får oss til å tenke over hvordan vi beveger hånd og arm. Mathias Lilleheim har også brukt dette på instruktørkursene,og man lager bukter med vann. En annen fin analogi er å dyppe en pensel i vann,og prøve å kaste vannet rett fram. (Ikke slik at det spruter i alle retninger.) Da får du et forhold til akselerasjon. Ellers er et vannkast der vi legger fortommen,eller deler av den,eller både fortom og snøre ned i vannet slik at det fester,limer,forankrer,og vi kan snu lina ut i den retningen vi vil. Tom.
    1 poeng
  30. Som fersk innen fluefiske greiene så lurer på dette med vannkast. Kaster man vann? Så et klipp der en med navnet Staffan kasta vann. Var det vannkast?
    1 poeng
  31. Store mengder snø & is i fjellet tvang oss ut på leit etter nye områder hvor vi kunne tjuvstarte fjellsesongen med tørrflue. Jackpot i første forsøk 14.mai
    1 poeng
  32. Denne mauren fungerer som fy i marka om dagen. Mye ørret som går langs land og plukker mat.
    1 poeng
  33. Jeg har vært inne på tanken om at vi få ressurspersonene som er igjen her inne ganske enkelt trekker oss ut.Dette gir en status som kun avdøde rockestjerner kan komme i nærheten av, og personlig har jeg alltid drømt om å være en avdød rockestjerne, med hang til tørrfluefiske. Etter noen uker eller år vil de gjenværende her innse at de famler i blinde uten vår veiledning, og da kan vi, mot god betaling og legendestatus, vurdere å gjøre comeback.
    1 poeng
  34. Selv er jeg ikke så begeistret for disse engelske uttalelsene på fluer og insekter i det hele tatt, og syntes også man kunne spart seg for å bruke latin i insektssammenheng . . . Det blir bare barnslig og historieløst.Psykisk og fysisk utviklingshemmet døgnflue låter langt bedre enn "cripple dun", det tror jeg alle er enige om. Det var forøvrig Jostein Fenwick som var først ute med å fange ørret på en imitasjon av disse tilbakestående døgnfluene, så bær stengene med den logoen med stolthet !
    1 poeng
  35. Nok et simpelt bakholdsangrep på meg og Syversen !Er det janteloven som trår til igjen ? Fortsetter det slik mister dere enda to ressurspersoner her, og da får dere aldri svar på om Hardy Artisan er verdt pengene, eller om harren faktisk er så teit som den ser ut !
    1 poeng
  36. Var ute en finværsdag tidligere i uka. Fikk 2 sjøørreter fulle av sild mellom 5 og 10 cm. Den største var 3,5kg og 74cm tatt på rosa pattegris #6. Den var slank, og var dessverre kroket slik at den måtte avlives. Gøy var det på min #7er stang Nordland
    1 poeng
  37. Jag och en kompis besökte en liten bäck/å och fångade några små öringar. Både på fluga och film. Enjoy!
    1 poeng
  38. Fisken bryr seg! Jeg bruke et rosa-grått garn til mine Killer Bug varianter. Fikk garnet hos en guide i SAN Juan river. Det var hans hemmelighet etter mygg spisende regnbuer. Det et nok litt mer pink enn Chadwicks. Jeg bruker garnet til reker og tanglopper/gammarus. I mars med grå bindetråd og senere i april-mai med pink. Dette samsvarer med endring fargen til krill og tanglopper utover sesongen når du holder dem opp mot lyset. Egg kanskje? For tanglopper gjelder dette for de som lever på lys bunn. Har gjort mange erfaringer med 'reke'-spisende sø og sjø-røye. Mine anekdoter har punch line: mer og mer rosa jo senere på sesongen. Etter sjø-røye og røye kan det forholde seg litt anderledes. Tenker også litt på Even Rises Pink Lady. Noen som husker den?
    1 poeng
  39. Denne kan vel egentlig ligge i flere kategorier, men poster den her
    1 poeng
  40. Tatt mange ørreter på disse typene her. Knallbra markafluer.
    1 poeng
  41. Canoes er fine, skal sende en mail til forhandler om de har dem på lager. Takker
    1 poeng
  42. Takk for tips Grunde og andre, For å lære: The Dry Fly av St. LFontaine. Ingen over, ingen ved siden, Underholdning: Alle bøkene til Gierach. Fin på Kindle. Alene med vidda og vidda på ny er virkelig klassikere!
    1 poeng
  43. Ny oppdatering frå Arild... Tatt 10 fisk tilsammen. Alle på lett blanding av tørt og nymphe og begge deler der nymphe er oppheng under den tørre Han kommer sikkert med betre info i kveld sjølv
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...