Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Olav Haug

    Olav Haug

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      14

    • Innlegg

      4 850


  2. Kjell S. Rakkenes

    Kjell S. Rakkenes

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      11

    • Innlegg

      553


  3. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      11

    • Innlegg

      11 582


  4. Maяɪus_A_Book

    Maяɪus_A_Book

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      10

    • Innlegg

      2 466


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. mai 2016 i alle områder

  1. Endelig kom det litt regn som gjorde meget godt for floraen, luftfuktigheten og ikke minst da insektslivet. Første drøye myggklekkinga jeg har kommet over i år gav meg noen skikkelig flotte overraskelser. Til tross for en sur vind og riflete overflate, rullevaka ørreten i kjent "head and tail" stil i en god halvannen times tid, noe som gav meg muligheten for litt etterlengta flexing I mårra er det meldt regn store deler av dagen - det blir så bra! Vårkondis som ei julepølse. Edit - legger ved et par mobilbilder til... Bekkeblom med sukkersøt jordmaur og ett til av auren som måtte en liten tur innom fotostudioet.
    12 poeng
  2. Morsom myggklekking i går med mye mygg på vannet resulterte i bra med vaking. Idet jeg kom ned så jeg at flere fisker tok tørre mygg. Derfor ble første soldat ut en tørr mygg med antronvinge og grizzlyhackel. Hadde tre takes på denne flua, men ingen satt. Blir som vanlig frustrert, men vet ganske sikkert at det har med at man gjerne er litt for rask med tilslaget under myggfiske tidlig på året, noe som ikke er veldig heldig med små fluer. Flua dras dermed rett ut av kjeften på fisken. Ikke første gang dette skjer for å si det forsiktig, hehehe. Det er vel standard prosedyre når tilslagene skal finjusteres for sesongen. Ulempen med tradisjonelt hackle og stive whiting fjør på myggfluer merker man fort med 6x fortom. Fortomstvinn og dertil banning er gjengangeren. Jeg gjør samme tabben hvert eneste år, som jeg også gjorde denne dagen CDC varianter er mye mer egnet for tynne fortommer for tørre mygg, og jeg byttet derfor til en CDC variant. Hadde et take på denne også, men etter litt så jeg at ingen av fiskene tok tørre mygg noe særlig mer, og vakinga roet seg over hele vannet. Så, etter en liten stund begynte noen betraktelig finere fisker å vake, og den ene vaka rett uten for kanten der jeg stod. Da var det ned på knærne i "stealth mode", og bytting av flue siden jeg ikke kunne se at noen tørre mygg ble tatt lenger. På fortommen havnet det en palaminomygg med litt impregnering på antrongarnet foran, samt ny fortomsspiss etter noen flaue vindknuter. Tok litt tid før jeg fikk knyti ting på plass, som egentlig er en positiv ting, da fisken fikk vaket seg litt mer steady inn i blodtåka. Da blir gjerne fisken litt mindre var er min erfaring, som gjør det letter å komme innpå den. Så rugget jeg forsiktig bortover på knærne for å komme på kastehold i fiskens bane. Ut med palaminomyggen som lå og fløyt dypt i vannskorpa, akkurat slik den skal med dusken stikkende bittelitt opp så den er lett å se. Vi snakker her om et kast på ca. 5-6 meter utenfor land og nesten bare fortom ute av toppringen, så nærme gikk fisken. Det tok vel ca 10 sekunder før palaminoen forsvant i et herlig sprutvak og fisken satt. Veldig flott og sprek fisk, som gav meg årets skikkelige myggopplevelse. Fisken veide litt i underkant av en kilo. Etter denne dabbet myggklekking og vaking helt av, og jeg reiste hjem blid og fornøyd. Legger med et meget fotogent selvutløserbilde med svært opplagt blikk. Ser ut som jeg er iferd med å sikle på fisken, hehehe. Bakgrunnen er restusjert, noe som beklageligvis er nødvendig om man vil ha noen jordbærsteder for seg selv. For de som kanskje lurer på hva en palaminomygg er for noe, så har Robert bindi et prakteksemplar med video i databasen Bare å binde i vei. Disse binder man 10 stk. av på en halvtime når man har det i fingra. Bare å følge linken under: http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/?db=1&flyid=472
    10 poeng
  3. Jeg tolket det heller ikke som at Hooked skulle legge sluken på hylla. For meg blir det som flere andre sier litt tveegget. Jeg skulle ønske fiskekort kostet 50,- og alle små lureelvene forble bortgjemte perler. Samtidig virker det som engasjementet til Bernt er genuint og innsatsen er deretter. Det blir unaturlig for meg å glede meg over at de mislykkes, selv om jeg ikke støtter tankegodset. Etter hele den seansen i fjor, hvor Hemsedalstrollet kom til overflaten, blir det dessverre litt prinsippsak å ikke støtte Hooked pga. samarbeidsprosjektet. For den fremferden til gutta krutt oppe i slalombakken var langt i fra gangbar, uavhengig av ståa i elva, hva som har skjedd og ikke skjedd. EDIT: Her må jeg bare arrestere meg selv før noen andre gjør det. Det var vel mer en person og ikke gjeng med gutter som viste talentløs fremferd. Skal ikke insinuere at det er flere som ikke kan oppføre seg.
    7 poeng
  4. Jeg har også bundet mange av årets minste døgnfluer på denne måten Daniel, og lurer litt på det samme. Har ikke noe praktisk erfaring med disse. Men synes de blir veldig fine! Også er de lett å få til i mindre størrelser. For de som måtte lure på hvordan disse bindes:
    7 poeng
  5. https://m.youtube.com/watch?v=NGQEPZqNZU8 Her er myggen
    6 poeng
  6. På min første tur for året møtte jeg opp til mygg-klekking og fisken hadde kommet godt igang med måltidet, det resulterte i fisk på første kast, 7 meter fra land like ved veien. Etter dette har jeg stått i vinden å ventet og ventet... og stått å klaget i mitt eget hodet over hvor urettferdig det var at været ikke skulle samarbeide. I kveld kjørte jeg bort til vannet som jeg gjør hver dag for tiden på grunn av en enorm kløe for vak og gode tilslag. Kvelden startet med rimelig rolig vann men ingen klekking, fisket litt med nymfer og slikt men så tok jeg meg en brødskive ved vannkanten og så roet det seg ned, sakte men sikkert, og ikke veldig lenge etter vaket det en fisk, ikke langt unna meg, kroppen skvetter til og som den uerfarne fluefiskeren jeg er, så hiver jeg på mygg-klekkeren, knuten får jeg satt etter tredje forsøk med skjelvende hender, jeg kaster like ved vaket, og venter... 10 minutter etter må jeg innse at den er borte, og resten av den nydelige kvelden ble det stirring på den rolige vannoverflaten men dessverre uten vak. Jeg håper på varme og bedre forhold fremover, fordi jeg klarer ikke å fiske på ett vak i timen, det presset tåler jeg rett og slett ikke enda! Gleder meg til en herlig sesong, jeg tenker, og drømmer om klekkingene av døgnfluer som kommer så snart, så snart her i Nord-Trøndelag! Legger ved ett elendig bilde, fisken var vel rundt 300-350 gram!
    6 poeng
  7. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: Morgenen etter et spinnerfall, finner du spinnere som ligger som drukna vrak i vannflata. Da kan det være en ide å bryte ut av det ordinære spinnerkonseptet og binde flua på en kurvet krok. Denne flua simuerer en slik drukna spinner, og har en litt spesiell innfesting av haletråder. Fungerer utmerket i en rekke situasjoner http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen?db=1&flyid=478 Hilsen Kjell S. Rakkenes (laget automatisk av Fluedatabasen)
    6 poeng
  8. Luer litt på hvorfor jeg ikke gjør dette litt oftere. Slik som nå etter å ha vært å fisket.
    5 poeng
  9. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: I kveldinga kan det være vanskelig å se spinneren som ligger flatt på vannet. Denne spinnerne har fluffy kanin eller harefot vinger som gjør at fiskeren ser den godt, og den svarte kroppen skaper en fin silhuett for fisken på en tid av døgnet hvor fargen på flua spiller mindre rolle selv for kresen ørret. http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen?db=1&flyid=479 Hilsen Kjell S. Rakkenes (laget automatisk av Fluedatabasen)
    4 poeng
  10. Et klart førstevalg på øra når jeg tråkker innover på sykkelen søndag morgen. Forhåpentligvis i regnevær.
    3 poeng
  11. En ny type å binde no-hackle duns for min del. Noen som har erfaring med disse?
    3 poeng
  12. Tom, jeg hadde testet det på gress antagelig, hvis noen tilbød mens jeg testet annet utstyr. Hvis noen ga meg en eske med et fluesnøre og ba meg teste, og svarte blankt på spørsmål om tapering så hadde jeg takket nei. Hadde ikke vært verdt bryet med å sette det på ei snelle. Det er vanskelig å gi et snøre en praktisk applikasjon uten å vite noe om taperingen. Poenget mitt var at det ikke finnes noen unnskyldning for å ikke informere om taperingen på et fluesnøre man selger. Spesielt i et marked som produserer minst 5 ganger flere produkter enn det som omsettes. Man må være smartere enn som så for å overleve. Og, hvis du går inn i et så tungt marked med stenger og sneller - sikre deg markedsandeler i de segmentene før du introduserer andre produkter. Det forundrer meg stadig hvor mange som prøver seg på et marked hvor sjansen for vinst er minimal, og hvor - selv om man vinner, utbyttet som regel også er minimalt. Kritikken er rettet like mye mot meg selv som andre i bransjen, hehe. Det er sykt mye jobb bare å drive OK rent pengemessig, selv med noen av verdens største merker i stallen. Det er mer penger i slukfiske, båtfiske og ikke minst meitefiske.
    3 poeng
  13. Krok: Kamasan B280 #4: http://flyhooks.org/kamasan/b280-l-w-salmon-double Kropp: Selull Hale/Undervinge: Isbjørn Vinge: Geit
    3 poeng
  14. Satt egentlig å lagde noen prototyper, så tikket det inn en sms, og da ble det straks flere :) Sånn er digg
    3 poeng
  15. Merk Signatur og jobbested, dette er råd utifra meg som privatperson. Selv har jeg brukt Force Fins de siste +++ åra. Før brukte jeg de som fulgte med drifter'n . De som passer vadesko. De er helt greie de. Men oppdatering på ny drifter combo medfører svømmeføtter uten sko, sokkemodell. Disse koster 499.- hos de fleste butikker Personlig synes jeg dette er bedre, og går aldri tilbake. Mye pga av tidligfiske, og hvordan sokkemodell holder deg varm en time eller to lengre, enn en tett sko rundt foten. Outcast har den gamle versjonen, som er litt lengre "blad" og de koster 599.- hos de fleste butikker. Finn. no kan være et godt valg til å søke etter feks Force Fins til en rimelig penge. Av og til kan de dukke opp der. Har også vært innom en rekke vanlige svømmeføtter du kan plukke opp på Finn.no til alt fra 50-400.-. Bare husk å lagre alle slike føtter inni i hus om vintern slik at kuldegrader ikke "krakkelerer" gummi'n din til neste sesong . Fullgodt alternativ til alle de ovennevnte Edit: Gummi (krakkelering), det vil si den stroppen du slenger rundt helen. Den har en lei tendens til å gå i stykker på "vanlige" svømmeføtter ved utelagring om vinteren
    2 poeng
  16. Fy flate for noen fisker som legges ut, de jeg har fått i år er jo knappest en munnfull til de dere har her .png' alt=':lol:'>
    2 poeng
  17. 2 poeng
  18. Det er helt normalt å slite med å kaste store tunge fluer med lett utstyr, og rådene til Markus over her støttes. Et annet tips du kan prøve, er å vente bitte-litt lenger før su starter fremkastet eller bakkastet, slik at snøret er helt strukket ut før motbevegelsen starter. Prøv, og se om det hjelper.
    2 poeng
  19. Fått blod på tann nå. Tok en kveldstur for å sjekke om disse 'buene kunne finne på å vake litt på kveldstid. Satte meg til inne i tetta for å vente. Så vel 2 vak på 2.5 time, så det ble inget tørrfluebonansa akkurat. Måtte knyte på woolly buggern og ta to kast før jeg dro. Det var et klokt valg! Drømmer om at regnværet som er spådd i morgen kanskje kan kickstarte en baetisklekking. Er vel bare å sette seg til for å se hva som skjer
    2 poeng
  20. Klippet fra Syversen er fra filmen "Bugs of the underworld". Kul film som jeg tror er grei å få tak i. Jeg kjøpte min hos flue.no
    2 poeng
  21. Hadde en veldig ok tur i dag. Skikkelig visuelt nærfiske. Ikke så ofte man får oppleve det her på Sørlandet. Fikk en veldig spessiel ørret på ca 1,2. Bildet kommer. Antagelig årets kuleste opplevelse her langs kysten. Fisket to forskjellige vann og det er helt utrolig hvor forskjell det kan være på hvor sprek fisken er fra et vann til et annet. Har aldri helt forstått det der. Det er deilig å se alle vespertinaene.
    2 poeng
  22. Er faktisk glad for at vi fikk den litt kjøligere perioden igjen nå. Fra stabile fem-åtte pluss, med kuldegrader om natta i omtrent hele april, til sjuogtjue graders drøy varme er sjelden bra... Nå tenker jeg på klekkinger, sverminger, vanntemperatur, at ting skal "brenne opp" osv. Har tatt noen greie den siste uka og generelt hatt en del fine opplevelser i marka. Rådyr som ved lang taushet trasker rolig forbi meg og bikkja i myra, den heftige fuglesangen, og selvfølgelig ørreten som patruljerer sitt territorie, på søken etter skikkelige godbiter. Nå er det bare å nyte maks as, for detta er ubetalelig. Et par instasaks fra de siste dager De lange kveldene Auren Kameratskapet OBS: Det er forresten veldig tørt enkelte plasser om dagen, så tenk på bål, sigg og glør
    2 poeng
  23. Jeg kan ikke se på hvilke måte disse har hjulpet "vårt fellesskap". Dersom det nå er tomt for penger (hovedsakelig skattepenger), hva sitter vi igjen med da?? Triple fiskekortpriser, latterlig fisketrykk og et lokalt engasjement for elva som er borte....takk så mye )))
    1 poeng
  24. Personlig, har jeg minimal innsikt i pengefordelingen som trekløveret Hooked, Fishspot og Ørretens rike har fått til disposisjon. Men helt ærlig talt, ville jeg gjerne sett at Hooked hadde fått større andeler enn de andre....; tross alt. Nå er det heldigvis for noen av disse aktørene, ikke jeg som avgjør dette.... Det blir på en måte vanskelig å holde dette trekløveret adskilt, selv om det nok hadde vert mest riktig. For det er ikke sikkert at den ene kan lastes for hva den andre har gjort eller sagt. Fish spot har forøvrig vært taktiskt kloke nok, til ikke å ha deltatt i noen av diskusjonene, og kan vel strengt tatt, ikke direkte lastes for sosiale "blemmer" på lik linje som sine "kolleger"..... Men personlig, har jeg ikke glemt hvordan mange av brukerne på dette forumet fikk passet påskrevet i samme åndedrag, som det ble annonsert at det skulle legges ned. Ei heller, har jeg glemt hvordan skeptikere til ei av østlands elvene ble fortalt at de var uønsket som fiskende gjester i dalen. Og slike former for "frierier" kan fort gjøre noe med den gjennomgående omtale og populæritet. Vi kan bli enige om at det er trist, når ildsjeler ikke får den responsen de fortjener. For vi er alle avhengig av de få, som virkelig bidrar til vårt fellesskap på en eller annen måte. ...På lik linje, som jeg håper og tror at falske agendaer og spekulative motivasjoner blir gjennomskuet... "Hjelp oss å hjelpe dere".....? Jaggu,... "Gud hjelpe både oss og dere".....
    1 poeng
  25. Nå ble jeg faktisk optimist he he he. Dette var jo faktisk litt friskt, så friskt at en gammel snile kom faktisk ut av huset sitt nå og sniffet på omgivelsene ;)
    1 poeng
  26. Ved nærmere ettertanke så har vel Fismen meldt seg inn her nå. Det hviler nå et betydelig ansvar på mannen bak filmen "Rett linje"... Hva er løsningen din Andreas?
    1 poeng
  27. Ok. Uten gullhode skal dette være overkommelig - med mindre du har en line med svært lang klump / uegnet fortom. Jeg tror Mel Krieger en gang kalte det for "Belgisk kast". Det utføres ved at du fører stangen i en svak bue bort fra kroppen i bakkastet. Fremkastet føres rett frem som normalt. Dette bremser opp flua litt når den vender bak - og du unngår den "slengen" som sikkert forplanter seg og ødelegger kastet ditt. Men det er viktig at du utfører fremkastet i rett linje. Og det fordrer at du dobbelt-trekker.
    1 poeng
  28. Bruk lengre og roligere bevegelser.
    1 poeng
  29. Enig med Tore. Skall man sälja linor måste man uppge alla data på dom. Allt för stora skillnader mellan olika spön och linor i samma klass så man behöver all info man kan få för att hitta rätt. I förhållande till artikeln som det refereras till här (bloggen). Så låter det i mina öron som att det bekreftar det Tom Bell säger. ASi linorna är för lätta för att fungera gott med andra spön än deras i många tillfällen. Sage One 790 (viss var det det han hade?) är ganska tuff så behövs lite vikt för att få fart i sakerna.
    1 poeng
  30. Det er vel ikke helt ukjent at enkelte får seg noen fordeler for å skrive en positiv omtale.
    1 poeng
  31. Faktaopplysning: De fleste bloggere er ikke sponset
    1 poeng
  32. Den var utrolig fin. Og så fin så tidlig. Men si meg. Har du vært på toppen av Dovre? Du skriver 15 mai og det er rene vinteren?
    1 poeng
  33. Kjempeinteressant film! Midt i blinken!
    1 poeng
  34. 1 poeng
  35. Er litt tveegget i denne sammenhengen kjenner jeg. Unner for all del at folk får til ideene sine og kan leve av det. Men vi ser gjentatte ganger at for høy kneføring på ett eller annet tidspunkt, straffer seg. Påstår ikke at det er årsaken i dette konkrete tilfellet. Men likevel, er det rom for en forståelse for en viss lunken oppslutning i dette farevannet... Miljøet er ikke stort nok, til at man i ene øyeblikket omtaler sine brukere negativt, for i neste å be folk om almisser....
    1 poeng
  36. Isåfall så blir ikke jeg lei meg om dette går på trynet . . . Har aldri vært noen tilhenger av at samtlige gode/potensielt gode ørretelver her til lands skal havne under dette regimet, og promoteres i hue og ræva. Ble litt forvirret av den videosekvensen, faktisk . . . Først gir man inntrykk av at Hooked har vært en kjempesuksess, som har fortsatt å vokse for hvert år, før det fremkommer at medlemmene nå må betale en årskontigent for at det i det hele tatt skal være liv laga i fremtiden ? Med forbehold om at jeg har misforstått noe vesentlig . . .
    1 poeng
  37. Neppe aktuell før juli/august, selv i finnmark.
    1 poeng
  38. Bibio er vel lurt å ha i Finnmark. Eller er det for tidlig for den i juni?
    1 poeng
  39. Sikkert tvilsomt med grandis så tidlig, men jeg ville uansett tatt med noe vårfluer, både stort og smått.Også noen marflo-imitasjoner er kjekt å ha ;-) Sent fra min E5823 via Tapatalk
    1 poeng
  40. Endelig etter tretten år så var det muligheter til å fiske litt på 17 mai. Var egentlig ikke så gira på å dra avgårde når det var så sur vind, men litt på trass, og får å teste noe nytt utstyr så bar det i vei den 16 med sekk og stang. Var egentlig helt ok forhold når campen var rigget, men så fort belly'n havnet på vannet kom den sure kalde nordavinden etterfulgt av litt stille, og enda mere vind he he Hadde mine tvil i om den lettvekstbelly'n skulle være noe særlig når man veier 100++, men funket overaskende bra. Det ble en tynn liten tass i forsøket også. Skjønner at sekken var tung når jeg satt å kappa opp maten litt utpå, her var det nok til flere enn meg gitt. Frokosten var faktisk ikke noe mindre voldsom Var faktisk helt superdigg å nippe litt pils å rote i bålet med orrfuglen som eneste kompis. Det nye utstyret, hammock, sovepose, primus, sekk og "vandrebelly" fungerte godt og blir nok med på flere turer Det var faktisk noen gode minus om natta, og ny kald vind fra nord gjorde at det ikke ble noe venting her hele dagen. Det ble en liten runde rundt om, og klarte lure en halvkilos på mygg før kvelden var omme. Det var faktisk en digg 17 mai for engngs skyld. Måtte det bli mange flere :)
    1 poeng
  41. Årets første stillevanntur i år var preget av mye snø. Ikke uvanlig når vi er på noen høydemeter det, men litt spiker'n i kista for å komme seg ut. Det blir jo ikke fisk av å sitte hjemme heller, så tur ble det. At det er glatt på snøen, og at vadejakka hadde krympet fra året før blir bare humor Ingen skal komme å fortelle meg at øl, fluebinding og Hva hører du på nå har noe med saken å gjøre Det ble mye speiding etter vak, men ......... Dette visste vi jo egentlig at var et skudd i blinde. Har jo sitti sånn noen ganger før kan man si. Fy faen å kaldt det var. Man må ha en god fiskekompis for å finne mot når det er slik Men det er noen sikre vårtegn som indikerer at det er liv laga. Den fantastiske frosken har en magisk evne til å vise de som følger med hvem viker som er lurest å bruke tid på så tidlig. Kan avsløre med engang at tørrstanga ikke ble forsøkt rigget engang, men den var med he he he. Oppskriften var nok engang synkeline og litt iherdig denging i brisen. Bris er fint Det ble en knallfisk og livet er egentlig helt på topp da. Noen ganger blir det belønning også. Godzonker'n leverte nok en "senke skuldra" fisk og livet er herlig .
    1 poeng
  42. Marginata klekker med snowshoe i thorax TMC 112 TR # 11 .
    1 poeng
  43. Vart en liten næva med døgnfluer i kveld også. Bomma litt med hacklet på de to minste, men skal vel klare å dra noen småpinner på de også
    1 poeng
  44. Prøver meg på noe litt annerledes her, og spørs om det holder. En bunt CDL som vinge, og brun+oliven CDC dubbet rett på bindetråden som bein. Kanskje bedre å spinne CDC i tråden/løkke, og heller nappe det kort?
    1 poeng
  45. Blir ikke noen fin sommer, eller noe annet uten inspirasjon Ruffen . Litt tidlig å ønske god sommer, da isen ligger her fortsatt Jeg sitter å tripper av dine rapporter, men det hjelper lite da få her inne bryr seg om at jeg riskikerer livet på råtten våris med mormyska Eneste jeg kan kontre med foreløpig er den første fisken i fjor som veide 750 gram. Den tok palominomyggen på makskast og lagde et jævla oppstyr Ble mange fine etter denne, men allikavel så veier denne så tungt , fordi de var noen bomturer innimellom man ikke i dagens nettverden rapporterer om. Da den endelig satt, så ble det nesten rulle rundt på myra å nappe litt løk he he he Det er jo så digg : Denne tok faktisk først etter et lite "twitch" i flua, og på tynn fortom mere enn nok spenning. Faen jeg gleder meg :)
    1 poeng
  46. Hei. Sitter da på jobb og venter på at nestemann ringer 113, og benytter dødtiden på og legge ut en kjapp turrapport fra jomfruturen til NZ i februar i år Planleggingsfasen: "Du fattern, lyst på å punge ut 20000kr for å dra til andre siden av planeten for å lure ørret med kunstige fluer?" "Hmmmm.. vett itte helt je..." "Det er mye god øl der har jeg hørt..." "Joa, kan vell ta en tur" Et par klikk senere og turen var bestilt. Resten av planlegginga gikk på solide kartstudier og hjelp fra lars.. (en av dem, usikker hvem..) Aksjonsfasen: Etter 36timer var vi framme i Christchurch, første stoppsted var Tekapo River. Første strekke på elva der vi i god norsk ånd satt oss ned og spratt 1 kald øl hver. Gleden ble imidlertidig kort da jeg knakk nye Sage stanga til fattern som vi kjøpte ved ankomst ved og tråkke på den.. Mye vind i fjell dalen førte til vanskelig fiske så vi søkte ro hos lokale råvarer, nemlig øl, egg og bacon. Dag 2 førte oss sør øya rundt for og finne igjen en butikk som solgte Sage, det hele endte med og kjøpe ei tell stang. Første NZ fisk landa, dag 3 på tørrflue, Prøvde alle slags biller og insekter som fyren i fiskesjappa anbefalte uten hell.. "back to basic" tenkte jeg, svart klinkhammer krok 16, > 2 flyt > ørret på 2kg i håven > Jeg hyler hysterisk. Lang tørke, lav vannstand, sent i sesongen, og herda fisk ga et svært vanskelig fiske, iallefall for en nybegynner.. Nybegynner i mine øyne er fra 0-10år aktiv fluefisker.. Fattern i kjent stil.. Joggebukser som han fikk av meg for 10 år sia, på samme tid som sist han hadde tatt i ei fluestang.. Neste bilde er nokså ironisk. Vi fisket i Temuka river, kjørte til broen under Riksvegen. Fattern ut i kjent stil igjen, slippers på beina og ei sliten joggebukse. "Tar et kast her je vegar" Jeg kitter opp, vadesko, shorts med stilongs mot kropp, ekte kiwi style, fiskevæske med uendelig fortomsmateriale, fluer, impregnering, snus, en skarp en +++. Før jeg blir ferdig med påkledningen som minner mer om mine tider som en stridende soldat i Afghanistan enn en som skal på fisketur hører jeg en snelle som ruser...... Joda.. Der kjører fattern turen største ørret iført slippers, joggebukse på ei march brown våtflue brukt for 20 år sia da han og bestefar rodde oter i Trysilelva som han nektet og legge igjen i Norge. Vekta tippet 4 kg. Fattern var preget av glede og latter, og jeg preget av sjalusi og dumhet der jeg sto med 30kg utstyr på kropp da fisken var trygt i håva. PS! Denne som resten av fangsten ble sluppet ut igjen iht gjeldende retningslinjer, selv om fattern ikke er så kjent med behandling av fisk som skal leve etterpå Takk for oppmerksomheten Vegar *bildene var fjernet. lagt til på nytt 25082015*
    1 poeng
  47. Det er nesten synd å reise til andre siden av jordkloden og kun fiske ørret! Landet har uante muligheter for saltvannsfiske, og en ny type eventyr for ivrige fluefiskere er å jakte langs strendene etter Kingfish. Kingfish på flue er forsåvidt ikke noe nytt, men å fange dem fra strender og "flats" er nesten uhørt. Selv erfarne sportsfiskere har ingen anelse om hva som rører seg langs grunne sandstrender over hele Nordøya og så langt sør som Christchurch. De to første fiskene under ble fanget på en halv meters dyp på en strand i Auckland. For meg personlig er det utvilsomt noe av det mest spennende jeg har gjort med fluestang, og vi har blitt såpass dyktige at vi fanger dem med mer eller mindre regelmessighet. De tre siste turene har alle gitt uttelling. Det minner meg om utforsking av nye sjøørretområder i Østfold på slutten av 80-tallet. Men med en fisk som setter deg på fysisk og mental prøve når den tar. Den eksploderer i retning av dypere vann! Hva mer kan jeg si enn "watch this space!"
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...