Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Maяɪus_A_Book

    Maяɪus_A_Book

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      14

    • Innlegg

      2 466


  2. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      12

    • Innlegg

      1 432


  3. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      6 150


  4. Kjell S. Rakkenes

    Kjell S. Rakkenes

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      553


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 08. mars 2017 i alle områder

  1. En døgnfluevariant jeg stiftet bekjentskap med på Balkan etter jeg kjøpte noen fluer der. Har fungert veldig godt under døgnflueklekkinger her hjemme i norge også. Ideelt sett burde man ha en litt tynnere fjærstamme på vingene enn det det ble her. Krok: Hends 400 #14 Tråd: Tiemco 16/0 Hale: Fibbets Kropp: Biot Vinge: CdC "Origami-aktig" Hackle: Oliven grizzly hane. Thorax: Tørrfluedubbing
    6 poeng
  2. Prøvde meg på Runes Polychenille dansefluer i går (https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/471) Hadde ikke TMC 113BLH, så da ble det en annen lekker liten krok ved navn TMC 111 størrelse 16. Har dessverre ikke fotolys og mobilen ble brukt, men deler resultatet med dere likevel :-)
    6 poeng
  3. Har gått å lengta etter å prøve en Thomas & Thomas Aeros en stund nå. Da det ble lagt ut en 9 fot klasse 5 for salg nå, så klarte jeg ikke å la være. Stangserien skal ha en medium pluss aksjon, noe jeg finner meget tiltalende! Det er ikke så mye info å hente på nettet om stanga. Finishen er i alle fall helt rå! Gjett om jeg gleder meg til å sette på ei longbellyline på denne:
    4 poeng
  4. 4 poeng
  5. Først til spørsmålet om skismurning som voks til tørrfluer: Jeg tror at norske skiløpere legger fra seg mer voks på snøen i løpet av en dag enn tørrfluefiskere greier å gjøre i løpet av et helt liv. Men jeg gir spørsmålet ditt mye cred! Vi som høster og bruker av naturen må begynne å stille kritiske spørsmål til hvordan vi gjør det. Er utstyret vi bruker i tråd med tanken om bærekraftig forvaltning av elver, vann og vassdrag? Er måten vi fisker på likeså? Jeg bruker voks når jeg binder dyrehårsfluer, da mest tørr voks fra Veniard. Så til kapok. Jeg har ventet på at noen skal stille det spørsmålet som Rusten tar opp her. Jeg er ikke et sekund i tvil om at bruken av skivoks og kapok skaper en mindre flytedyktig flue enn ved å bruke superfine, FlyRite eller annen syntetisk dubbing. Jeg forstår at kapok kunne være en god ide for noen år siden, men nå. Ikke i det hele tatt. Jeg har testet ut kapok et par sesonger, og ser absolutt ingen fordeler i fiskesituasjonen ved å bruke kapok. Den flyter ikke bedre, men skaper mye mer kliss og krøll i fluebindinga. Som for Rusten ligger det et par poser av denne herligheten å støver ned et eller annet sted i bindekroken min.
    4 poeng
  6. En ny variant for å imitere de mindre artene av øyenstikkere. Ble litt småsøt synes jeg. Denne trenger godt med blauting før man kaster ut, er nok lurt på ha på litt sink gel også. Har lagt inn bly på undersiden av hele krokskaftet men det er ikke nok når flua er tørr!
    3 poeng
  7. Takk for hyggelig hjortehårsseminar på Stonefly i går med Pål som instruktør. Føler jeg endelig fikk dreisen på Streaking Caddis. Elk hair caddis har og blitt forbedret fra det jeg bandt før, men brukte nok litt stor mengde i vingen og ikke fått helt inn riktig hodefasong. Bare å binde 30 stk. nå så sitter den tenker jeg
    3 poeng
  8. Flotte kopper, men liker best de med litt sjel. Har brukt snylteren kun som reserve etter at jeg laget min første tekopp, eller rettere sagt tretrau. Se bilde.
    2 poeng
  9. Flotte fluer! Når du skal fiske med dem så kan det være lurt å presse hacklet opp slik at den ligger ganske flatt i filmen. Jeg binder mine med hønehackle og gjør det samme før jeg hiver dem utpå.
    2 poeng
  10. Skulle vært interessant og målt innholdet av blå swix i en hemsilørret..
    2 poeng
  11. En liten fallskjerm jeg kunne tenke meg å ha på fortommen.
    2 poeng
  12. Hvis du har mulighet, sjekk ut geologiske kart over aktuelle områder. Se etter kalkholdig grunn. .....
    1 poeng
  13. Jeg må nok ta Hens Superfine i forsvar. Det synes jeg er en meget bra dubbing - som gir et veldig fint sluttresultat. I tillegg det en av de litt mer finfibra dubbingene hvor det er mulig å blande farger. Fly-Rite er også underkjent. Men de har litt seg selv å skylde ettersom både grovhet og farge har variert litt i årenes løp. Men til tross for det så er ei mappe med 46 Fly-Rite farger noe av det mest universelle man kan ha.
    1 poeng
  14. Den overlegent beste dubbingen jeg har brukt er Wapsi sin super fine, helt fantastisk enkel å dubbe. Veldig fine farger også. Flyrite er helt ok, Hareline har en super fine som er ganske ålreit. Voks? Brukt fint lite av det, litt på noe naturdub da jeg dubbet det rett på tråden, men nå spinner jeg stort sett alt av natur i løkke. Bra poeng Emil! Det blir fort med mye voks som ikke akuratt er no høydare vektmessig. Serafil... ikke no for mindre fluer, bygger alt for mye.
    1 poeng
  15. Takk takk! Bare dra en lighterflamme raskt over tuppen og rull deretter chenillen mellom fingrene. Prøv gjerne på en bit først, det er ikke mye som skal til!
    1 poeng
  16. Glad jeg har en gammel stift med blå-swix, da den kommer til å holde hele min fluebinderkarriere og sikkert veldig mye lenger enn det. Fikk litt fnatt når jeg så utvalget, og ble egentlig glad for at jeg ikke har noen planer om å bli skientusiast med det virvarret at typer som var der. Fristet ikke å begynne å sette seg inn i dette. Ikke at det har noe med saken å gjøre, men det kan kanskje være verd å tenke på når vi snakker om snører og utstyr osv med nybegynnere.
    1 poeng
  17. Dette kunne du strengt tatt ha funnet ut selv ved å orientere deg om Swix sine produkter https://www.swix.no/ Kortversjonen er at Blå Swix eller V30 som den nå heter ikke inneholder fluor. Racingvoksen VR30 inneholder derimot fluor.
    1 poeng
  18. Fluene fungerer helt sikkert dem! Jeg bare bruker annet, feks biot eller noe fine&dry eller hva den heter.
    1 poeng
  19. Jeg bruker også litt blå Swix på splitta tråd når jeg bruker rufsete dubbing. For eksempel kapok, polyamid dubbing eller oppklippet antron-/polygarn. Har aldri tenkt på om det kan være farlig for miljøet! Men er det ikke stort sett glider som inneholder fluor da? Blå Swix er vel festesmøring?
    1 poeng
  20. Hvilken dubbing er det du touchdubber, egentlig? Jeg gjorde det en gang på ca to fluer med kapok. Aldri gjort det igjen, ikke brukt fluene, og kapoken ligger og støver en plass. Kanskje jeg burde gi den bort. Mistet rett og slett trua på kapok-greiene, og bruker annen dubbing. Eirik
    1 poeng
  21. En vennlig liten påminnelse om kveldens aktiviteter på Hadeland.
    1 poeng
  22. Jeg bruker også Oliven vannymfe, hannen og hunnen har som kjent ulik farge. Hunnen til Stor Blåvannymfe og vanlig Metall Vannymfe er gjerne oliven/grønn. Noen hunner er også kobberrøde. Hvis du lurer på om dette er no vits å ha i boksen så ta en titt på det første minuttet her: https://www.fluefiskesiden.no/artikler/video/vaket-fiske-med-torr-vannymfe/
    1 poeng
  23. Ble noen krøplinger her i dag, etter den glitrende artikkelen til Pål. Ble litt bustesveis på denna, harefot er ikke lett å temme.
    1 poeng
  24. Har prøvd noen få, og da prøcde jeg både cdc og harelabb. Jeg ble ikke fornøyd med resultatet, så jeg skal ta en runde til og lage opp noen flere. Jeg er jo fortsatt fersk på å binde disse små størrelsene så det tar et par forsøk før jeg føler at mønsteret 'sitter'. Lærer stadig da, er jo masse flott og inspirerende som legges ut, og det er en god kilde til læring.
    1 poeng
  25. Jeg har brukt mest cdc som ving Pål. På aurivilli, baetis og vespertina. På vulgata har jeg vært innom Rådyr/deer hair og noen egne rare varianter med Jumbo Cdc Jeg husker de første godt for lenge siden. Da var det deer hair som gjaldt og ikke lagt i hairstacker, men glissent rett fra skinnet Dette gjaldt alle str. Cdc begynte jeg å bruke etter noen tips langs Hemsilas bredder, hvor dette mønsteret fungerte godt for meg tilbake i tid
    1 poeng
  26. Fant en Orvis Superfine Touch 804 liggende på en utløpt annonse på finn.no fra 2014, klarte ikke å dy meg og sendte en melding med en gang. Da ble det plutselig et spontankjøp og en lekker stang til en veldig god pris!
    1 poeng
  27. Da har jeg endelig hatt tid til å se filmen. Det er en meget informativ og pedagogisk oppbygd film. Sekvensene i filmen kommer i logisk rekkefølge. Det starter med fordeler og ulemper med kortlinenymfing kontra bruk av indikator for lengre avstander. Deretter kommer valg av utstyr, rigging og oppsett av liner/fortom, ulike "kasteteknikker", fiskedelen og litt om fluevalg. Det er en fordel å ha litt engelskkunnskaper, ellers kan man fort gå glipp av viktige poenger underveis. Selv om det snakkes mye i denne filmen, vises alt det teoretiske snakket i praksis. Så sånn sett er ikke gode engelskkunnskaper et must. Dette er en film jeg mener både nybegynnere og viderekommende innen nymfefiske kan lære mye av. Filmen kan absolutt anbefales!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...