Kim W Skrevet 29. mars 2012 Rapporter Del Skrevet 29. mars 2012 dette kan anbefales på det sterkeste med hjemmelaga potetmos og sandefjord smør pluss en dæsj rømme. det store plusset er jo at man får noen timer til å jakte maten i skjærgården!! Kilosørret? Hvor lenge steiker du denne, og hvor varmt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 1. april 2012 Rapporter Del Skrevet 1. april 2012 Ble litt nattmat i kveld. Sprøstekt abbor og rogn. Himmel og hav så godt! Fikk et par riktig fine abbor i kveld. Tipper rett rundt halvkiloen. De var smekkfulle av rogn. Filiterte fisken og tok vare på rognen. Saltet rognen godt en stund før steking. Rullet både rogn og fisk i egg og hvetemel og stekte det sprøtt med masse pepper og salt. Nam nam! Noe så godt! Ørret kan gå å legge seg skamfuldt i et hjørne i fosterstilling. Hvor får man kjøpt slike råvarer? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Magne Fjellstad Skrevet 1. april 2012 Rapporter Del Skrevet 1. april 2012 Ble litt nattmat i kveld. Sprøstekt abbor og rogn. Himmel og hav så godt! Fikk et par riktig fine abbor i kveld. Tipper rett rundt halvkiloen. De var smekkfulle av rogn. Filiterte fisken og tok vare på rognen. Saltet rognen godt en stund før steking. Rullet både rogn og fisk i egg og hvetemel og stekte det sprøtt med masse pepper og salt. Nam nam! Noe så godt! Ørret kan gå å legge seg skamfuldt i et hjørne i fosterstilling. Hvor får man kjøpt slike råvarer? Etter mitt skjønn, så er vel abboren den ferskvannsfisken som har absolutt den beste smaken. Og den myten om at det er alt formye bein er jeg ikke enig i. Det er bare å flå av skinnet og nappe ut ryggfinnen så er det mindre bein i abboren enn i ørret og harr. En avdød fiskekamerat jeg var mye sammen med for ca. 40 - 50 år siden fortalte at han en gang kom i diskusjon om abboren og motparten skrøyt ørreten opp i skyene med uttalelsen om ØRRET SURRET I RØMME. Hvorpå min kamerat hadde spurt: "Har du smakt abbor surret i fløte?" "Neei, det har jeg ikke", var svaret. "Da kan du heller ikke uttale deg " svarte min kamarat. Og er helt enig medham. Magne Fjellstad. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pættis Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 dette kan anbefales på det sterkeste med hjemmelaga potetmos og sandefjord smør pluss en dæsj rømme. det store plusset er jo at man får noen timer til å jakte maten i skjærgården!! Kilosørret? Hvor lenge steiker du denne, og hvor varmt? ja det kan man spørre om.... fisken ble ikke ferdig før etter 30 min+ men det sies alt fra 15-20 min på 200 grader i folie. fryktet at ørreten skulle bli tør etter så lang tid i ovnen men var perfekt bakt på halvtimen på 200 grader. det opptimale er vist ikke folie men bakepapir brettet på en spesiel måte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kim W Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Fant ut av det.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olav Haug Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Digg da, Waflus! Hva er det gule der? Rotmos? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kim W Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Digg da, Waflus! Hva er det gule der? Rotmos? Tenkte jeg skulle ringe deg etter kokketips, men så kom jeg på at kjærringa er fra vestlandet.. Det gule er gulrot, potet, no krydder, en skvett fløte og gudveithva.. En lokal mørevariant tror jeg, men sykt digg. Den sølvauren du serverte på hytta di forrige helg ga mersmak for sjøørret, herreminhatt for en nydelig matfisk. Bilde nr.2 er jo din oppskrift! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Digg da, Waflus! Hva er det gule der? Rotmos? Tenkte jeg skulle ringe deg etter kokketips, men så kom jeg på at kjærringa er fra vestlandet.. Det gule er gulrot, potet, no krydder, en skvett fløte og gudveithva.. En lokal mørevariant tror jeg, men sykt digg. Den sølvauren du serverte på hytta di forrige helg ga mersmak for sjøørret, herreminhatt for en nydelig matfisk. Bilde nr.2 er jo din oppskrift! Legg gjerne ut oppskriften på den mosen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olav Haug Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Digg da, Waflus! Hva er det gule der? Rotmos? Tenkte jeg skulle ringe deg etter kokketips, men så kom jeg på at kjærringa er fra vestlandet.. Det gule er gulrot, potet, no krydder, en skvett fløte og gudveithva.. En lokal mørevariant tror jeg, men sykt digg. Den sølvauren du serverte på hytta di forrige helg ga mersmak for sjøørret, herreminhatt for en nydelig matfisk. Bilde nr.2 er jo din oppskrift! Rotmos - det er jævlig godt! Trur ikke jeg skal ta på meg ansvaret for den enkle og greie oppskrifta, for fisk og "hardbrød" er noe jeg har fått servert fra jeg var liten gutteunge Legg til litt rømme og finskjært løk, så har du bænkers nattmat for gladfulle fyllefanter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kim W Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Oppskriften kommer i morra Ruffen, kjærringa sover nå.. ;D Olav : snakk for deg sjæl, jeg drikker ikke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eirik Rusten Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 I dag braiserte jeg et halvannet kilos stykke elgkjøtt. Vet egentlig ikke fra hvor på dyret, men det var ganske lite fett, som vel uansett er vanlig. Jeg marinerte det først i rødvin og olje og litt snadder et døgn eller litt mer. Og så brunet jeg det kjapt før det gikk i en gryte med mer rødvin, vann og no annet snadder. Gryta satte jeg i ovnen på 100 grader og etter 5-6 timer var det mørt og fint. Serverte det sammen med noe så enkelt som brunsaus, kokt potet, stekt champingjong, gulrøtter og persillerot. Er jo godt, men innrømmer at jeg begynner å bli litt lei elgkjøtt som "festmåltid". Et par stykker elgkjøtt igjen i frysen, og når de er spist opp skal elg få seg et par-tre år pause Eirik Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Jeg lagde hjortegryte med sjarlottløk-aroma champ-purre-rød, gul og grønn paprika plus en neve tørkede aprikoser. Det ble veldig godt. Veldig godt. Startet med å koke opp vann som jeg hadde tørkede aprikoser i. Lot det stå et par tre timer. Skal prøve å oppsumere men det gikk seg liksom litt til etter vært så jeg har ikke helt kontroll på hva jeg puttet i Kokte kraft her for et par dager siden på hjort og okseben. Denne hadde stått og kost seg hele dagen på lav varme og redusert til det halve ca. Freste hjortekjøtt og finhakket løk i smør. Peppret godt og saltet rett før jeg hadde i veske. Kokte kjøttet i kraft en god stund.Skummet av underveis. Hadde så i aroma champnjong. Kjøpte de minste jeg fant og delte de i fire. Godt når de er en liten bit. Sjarlottløk som jeg bare skrelte og ikke hakket opp. Nesten en hel pose. Nesten hele den grønne delen på en stor purre. En halv boks creme fracie og en god klunk fløte. Pluss en dl eller to av portvinsausen i fra i går. Dette sto og putret og koste seg i et par tre timer så hadde jeg i paprika og aprikos. Lot det putre en time til uten lokk. Smakte til med balcamico, salt og pepper samt litt eplesider edik. Tror jeg har fått med alt nå. Du milde himmel for et måltid. Serverte dette med en god hjemmelaget potetmos. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 14. april 2012 Rapporter Del Skrevet 14. april 2012 Vi hadde dampede piggvar-ruller med spinat og lettsurret hummer i kveld tett fulgt av en herlig skalldyrsaus-jordskokkpure og egen vri på hasselback-poteter. Jeg finner ikke ord. Vinen som var en god sancerre, la ingen demper på opplevelsen. Kan legge ut oppskriften hvis noen ønsker. Eller gidder jeg ikke sitte og skrive i en halvtime Men bare gøy hvis noen ønsker Dere burde.... Kvalm og selvgod nå... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 19. april 2012 Rapporter Del Skrevet 19. april 2012 I dag ble det biff og bearnaise med stekt sopp potetbåter og asparges, alt laget fra bunnen av selvsagt [attachimg=1] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 19. april 2012 Rapporter Del Skrevet 19. april 2012 Hjemmpisket bearnaise er veldig godt. Ble sulten her nå Marius Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Steffen91 Skrevet 30. april 2012 Rapporter Del Skrevet 30. april 2012 Siden frua e kokk og har nettopp begynt og lage en matblogg så kanskje eg kan få snike inn litt reklame for hun her http://kokkeliten.blogg.no/ her inne finner man flere mattips osv.. men som sagt hun har nettopp startet den.. hmm.. gleder meg til middag i morgen alt jeg.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 30. april 2012 Rapporter Del Skrevet 30. april 2012 Siden frua e kokk og har nettopp begynt og lage en matblogg så kanskje eg kan få snike inn litt reklame for hun her http://kokkeliten.blogg.no/ her inne finner man flere mattips osv.. men som sagt hun har nettopp startet den.. hmm.. gleder meg til middag i morgen alt jeg.. Heldiggris. Jeg har flaks hvis jeg får noe som smaker bedre en mcdonalds..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Steffen91 Skrevet 1. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 1. mai 2012 ja eg kan ikke akkurat klage! eneste er at hun er lite higen på fluefiske men man kan vell ikke få i både pose og sekk.. men til gjengjeld står som regel maten klar etter en lang økt i elven da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 13. oktober 2012 Rapporter Del Skrevet 13. oktober 2012 Kanskje en litt kjedelig rett det her, men er ikke sikkert så mange har forsøkt å lage dette fra scratch. Blir veldig godt syntes jeg. Tar litt tid (ca. 50 min), men er veldig enkelt. Pasta bolognese - Hamar edition Ingredienser tomatsaus basis: 2 bokser hele tomater. (Kjøp de boksene som koster litt mer, og styr unna eldorado. Jeg kjøpte noen som het "Mutti Pellati" fra italia som var veldig gode, fikk tak i dette på Ica Maxi). 2 løk Hvitløk, ca. 5-6 fedd. Timian Salt Pepper En god olivenolje Stek løk og hvitløk i noen minutter til de blir møre og ha oppi tomatboksene og timian, pluss salt og pepper og noen spiseskjeer olivenolje. Kjør glatt med stavmixer, og la det koke i ca. 20 min til det tykner. Smak til slutt til med salt, pepper og timian. Om du har grønn tomatstilk liggende, er det lurt å la denne koke sammen med tomatsausen, og ta den ut igjen når den er ferdig. Mestparten av tomatsmaken ligger nemlig i den grønne stilken. Da har man en tomatbasissaus som man kan bruke til mye rart, bare å tilsette noen ekstra ingredienser. Tomatsuppe, Lasagne, Pizzasaus etc. Vil man ha en litt "hottere" utgave er det godt med noen dråper tabasco. I dag brukte jeg tomatbasisen til min forenkla variant av en bolognese type saus, hvor man trenger følgende: Kjøttdeig Bacon Stangselleri Gulrot Oksekraft eller kyllingkraft Stekte først bacon i en stekepanne, og hadde det oppi kjelen med tomatsausen. Deretter stekte jeg kjøttdeig og hadde oppi sausen. Til slutt kokte jeg ut panna med litt oksekraft og hadde dette i tomatsausen. Deretter tilsatte jeg tomatsausen gulrot og stangselleri hakket i små terninger, og lot koke i ca. 10 min. Serverte båndspaggeti til og revet parmesan over. [attachimg=1] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 13. oktober 2012 Rapporter Del Skrevet 13. oktober 2012 Å det så godt ut Å lage dette i fra bunnen er det slett ikke så mange som gjør. Dette er slettes ikke kjedelig men veldig godt. Jeg er veldig glad i pasta for min del. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 13. oktober 2012 Rapporter Del Skrevet 13. oktober 2012 Å det så godt ut Å lage dette i fra bunnen er det slett ikke så mange som gjør. Dette er slettes ikke kjedelig men veldig godt. Jeg er veldig glad i pasta for min del. Ja pasta er helt klart godt når sausen lages fra bunnen av :-) Pleier du å gjøre tomatsausen anderledes? Alltid morsomt med innspill. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 13. oktober 2012 Rapporter Del Skrevet 13. oktober 2012 En måte å gjøre dette litt "spenstigere" på er å lage kjøttboller i stedet for kjøttdeig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rbk01 Skrevet 13. oktober 2012 Rapporter Del Skrevet 13. oktober 2012 En deciliter eller to med rødvin som dampes inn, er heller ikke helt av vegen. Jens Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 31. oktober 2012 Rapporter Del Skrevet 31. oktober 2012 Neste gang dere skal lage fårikål. Gjør dere selv en tjeneste og gjør slik: Grovknus hel pepper i en morter til det er ca et eggeglass i mengde. Grovknus en ss med enebær. Knytt dette inn et lite klede el. som en liten ball. La snora du binder med være litt lang så du enkelt kan dra den ut av gryta når retten er ferdig. Kok opp mengen vann du vil bruke. Jeg brukte i dag ca en halv liter til 1,5 kg kjøtt. Kok opp vannet og legg i krydderballen. La dette syde i ca 15 min. Ha i litt mel og kjøttet. Bruk urtesalt og litt vanlig salt mellom lagene og bruk masse kål. La det småputre i 2 til 2,5 timer. Kommer litt på kjøttet. Følg med. Serveres med masse hakket persille-mandelpotet og en god klatt kaldt smør over. Herregud hvor mett jeg er nå. Vi hadde sen middag i dag. Prøv dette dere! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 3. november 2012 Rapporter Del Skrevet 3. november 2012 I kveld lagde jeg og ungene pølser. De hadde tilbud på svinebog og så var det bare å kjøpe oskekjøtt og tarmer. Fikk til slutt tak i tarmer hos slakter Frivoll. Vi kjørte en kilo svine kjøtt-500 gramm spekk-600 gram oksehakk. Pluss krydder. Kan si med en gang at det var mye arbeid! Men det var jo litt morro da. Har aldri prøvd dette før. Winerpølsene så ikke ut som noe i nærheten av en winer Vi ble enig i å kalle dem stekepølser. De var veldig gode stekt. Bratwurst,en ble knall. Gleder meg til å nyte de på tur utover vinteren. Det var skikkelig sikringskost! Kom gjerne med noen erfaringer på dette området. Jeg er helt blank. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg