Gå til innhold

hvor gamle var dere............ alle må svare


AndersRN

Anbefalte innlegg

Fikk min egen fluestang når jeg var 13 år, hadde fisket mye før det men da kun med mark, er 36 nå og forsatt ivrig fluefisker. Denne hobbyen blir bare bedre og bedre. Når jeg startet ble vi sett på som raringer spesielt når vi bandt egne fluer. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 156
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Jeg kjøpte min første fluestang som 17 åring på mitten av 70 tallet. Gikk ikke på kurs eller fikk lært det av noen. Derfor har jeg nok alle unotene som går an å skaffe seg, eller dvs hadde :roll:

Gikk på kurs i fjor og kjøpte meg nytt utstyr etterpå, og er blitt nyfrelst......he he

Ei herlig syke må jeg si :D

 

Det var en første gang for så meget på 70 tallet :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde meg som tenåring midt på 70-tallet med ei ABU "slaskeraie" som fatter'n hadde liggende. (tror den ligger i kottet på Steinberg ennå) Fikk aldrig noe kyndig veiledning, og interessen ebbet ut.

 

Har fisket en del etter ørret med annet utstyr hele tiden, og var nysjerrig på fluefiske. Men i 1994 meldte jeg meg på som kontrollør under VM i fluefiske her i Ringebu. Dette var utslagsgivende. Kjøpte min første fluestang på Lillehammer samme høst.

 

Etter dette har fluefiske endret seg fra en hobby til en lidenskap for meg. Fisker nå mye med flue. Har bundet fluer selv siden 1997.

Utstyret har endret seg radikalt siden min spede start, og flere har kunnskap om fluefiske, slik at det er letter å starte nå.

Er nå blitt 45 år, fysisk men ikke mentalt, tror jeg, legg ei fluestang i hånda mi så glemmer jeg alt annet..... Speider etter vak umiddelbart. "der var'n"......... kaste-kaste osv...... livet er herlig som fluefisker. Dette er verdens beste hobby/lidenskap!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Det begynte med at jeg lånte pappa sin fluestang,lærte meg å kaste på egen hånd og prøvde meg litt med våtfluer. Men d var ikke før jeg fikk min første tørrflue ørret på en europa 12 at jeg ble skikkelig hekta  ;) i fjor(da jeg var 15) bestemte jeg meg for å begynne med fluebinding og fant ut at å fange ørret på selvbunden flue er skikkelig stas ;D og jeg har kutta ut alt som heter sluk,mark og spinnere 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vel vært fisker siden jeg kunne gå. Begynte karriæren som sjefsbløgger i båten til bestefar og med kveldsturer med toppknytt bjørkegrein i Lakselva sammen med fatter. Er nå inne i min 3. sesong som fluefisker og første sesong kun med egenmekka fluer. Fisker kun med flue nå. Da jeg debuterte med flue ble det iløpet av 5 fiskedøgn (på ei uke) 13 laks og sjøørret, alle tatt på march brown silver dobbelkrok. Siden har fangstene bare gått nedover og interessen har blitt mer og mer altoppslukene...vil vel karakterisere det som en livsstil nå ja...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fisket stort sett hele livet. Men begynte å fiske med flue høsten 2005, og har fått litt "dilla" på det.

Må vel innrømme at det kan bli noen dager med dregging etter gjedde og sånn i sommersola, men flue tar opp 98% av tiden jeg bruker med fiskestang.

Blir snart 26 nå (huff), og kan vel påstå at interessen for flue fortsatt er stigende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Jeg begynte med fluefiske alt for sent. En av svært få ting jeg angrer i dette livet.

Var kjent som Terje "Rappala" Refsahl i mange år.

Så en dag for ca 12-13 år siden (var rundt 30 år gammel) fikk jeg et lynkurs i fluefiske ved elva av en kompis, samme kveld landa jeg mine første harr på tørrflue.

Noen dager senere var også de første ørretene landet på tørrflue og siden den gangen har jeg ikke tatt i en haspelstang.

Siden den gangen har jeg fisket med nymfe to ganger og det er vel en 7-8 år siden, og i dag er jeg en ihugga "Tørrfluepurist", og kommer alltid til å være det. Ørretten skal tas på tørt og mer er det ikke å si om den saken ;D ;D

 

Terje!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiske har jeg drevet med siden jeg var 6-7 år gammel, men da desverre med haspel. Fikk min første fluestang i en alder av 13 år, og har nesten ikke rørt en haspelstang siden.

I starten ble det mest laksefiske, men har senere fisket mer og mer ørret. Begynte å binde fluer for ca. 3 år siden, og oppdaget raskt at det var mye morsommere å få fisk på en selvbundet flue.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte å fiske med fattern da jeg var 5 år. Fikk min første fluestang da jeg var 10 år gammel. Intressen for fluefiske tok av da jeg var en 14-15.

Nå fisker jeg så å si bare med fluestang. Nå er jeg 36 år ung og interressen etter 20-25 år med fluestanga er bare voksende.Fisker etter alle arter som kan fiskes med flue.

Og så ofte som mulig, det er en herligt liv!! Frimerkesamling det er hobby, Fluefiske er meninga med livet!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Interessant spørsmål. Seriøst fluefiske 3 år, fiske med alt fra jeg var 15 år. Med andre ord: Jegskulle begynt for 15 år siden, da hadde jeg kanskje vært flink ;)

 

Fluefiske er et fysiologisk behov, ikke ifølge Mazlow.. Men meg. 30år gammmmal. Huff!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisket med mark og spinner frem til 1999. Da kjøpte jeg en Fenwick World Class #6. Dyr som f..., men en meget god stang. Nå er det Vision GTfour #4 som gjelder! Altså, jeg begynte å fiske med flue da jeg var 28 og har nå holdt på i 8 år  :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første fisken jeg husker var ei gjedde på 3,5 kilo, og da var jeg vel 5 år om jeg ikke tar helt feil.

Ingen tvil om hva jeg fiska med på den tiden..

 

14042005222637261TR9vsbC1X.jpg

 

Fiska med alt fra sluk til agnfisk til jeg var rundt 13. Husker godt dagen jeg "konverterte"   :D

Sto vel som vanlig å denga sluk eller noe sånt da oppmerksomheta plutselig gikk over på noe helt annet en det jeg selv drev med. Noen steinkast unna sto det nemlig en kar å vifta med fluestang!! Husker godt hvor oppslukt jeg ble, spesielt over hvor rolig og harmonisk det så ut.

Det var da jeg vendte meg mot onkel-Tore-Slettengen og sa; "Er det der vanskelig?"   :-\ 

 

Etterhvert fikk jeg kjøpt meg et sett bestående av et grønt DT snøre, et stykk Vangen glassfiber stang, og ei snelle med et aldeles forferdelig navn (uten at jeg helt husker hva det var...). I starten var det mest kastinga som ga glede, og dobbelttrekket kom relativt fort, uten at det akkurat var noe å skryte av de første åra.

 

Det vokste litt etter litt opp en veldig god bestand av fluer i et par av trærne nede ved Mjøs stranda. Et par av dem så vel mere ut som juletrær en noe annet. Og hver gang ukepenga tikka inn bar det rett til Hagen sport i Elverum for å suplere! Fluebinding var noe jeg og fetter`n min hadde begynt med et par år før, men som var lagt bort og glemt rett og slett som følger av at utstyret vi kjøpte var såppas dårlig.. Stikka beit fra seg, og det samme gjorde saksa.

 

Og min første fisk på flue? Ei laue! Eller var det krøkkle ...  ;)

 

Nå blir jeg 20 i juli, så det blir vel ganske akkurat 7 år med FLUEFISKE!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bor rett ved sjøen (20 m). Har derfor fisket siden jeg var liten sneip. Jeg var ikke gamle knotten før pappa tok meg med på dorging etter makrell; jeg syns å huske at pappa har sagt at første gang jeg fikk fisk var jeg 2 år, selfølgelig fikk jeg ikke fisken opp selv ;)

 

Jeg begynte med fluefiske for 6 år, har nesten bare fisket i sjøen hele tiden, men nå har jeg prøvd meg litt mer på vanlig brunørret.

Begynte å binde og fiske med fluer jeg har laget selv for 4 år siden, absolutt det beste ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vel, har et bilde (sort / hvit) når jeg i 4-5 års alderen står med min første bambus markstang.  Det er nå 40 år siden.  fikk fluestang i gave hos kona for 10 år siden, var litt småslapp de første 2 årene ( mye mas i forhold til spinnerutstyret), så tok det skikkelig av, litt for mye kanskje ( ok, dropp "kanskje")... overlever vinteren med "pumping" etter SØ, men nå er det "the real thing" som gjelder, ørretjakt i fjellvann med flytende selvbundne fluer....YES

 

Morten

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fisket så lenge jeg kan huske.

I starten bandt de stanga fast til brygga så jeg ikke skulle falle uti. (har blitt fortalt det etterpå :P)

Starta å fiske med flue vel 3-4 år siden. Da var jeg 11. :)

har bundet fluer i 2 år. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk min første fisk da jeg var 5 år. Var på fisketur i Hillestadvannet ikke langt fra Holmestrand. Det var en Mort, og jeg kom stolt hjem til bestemor å spurte om hun hadde lyst til å spise den til middag...

Nå er jeg så heldig at jeg har en far som kommer fra finnmark så jeg fikk vel nærmest utdelt fluestang i 7-8 årsalderen når jeg skulle ned i elva der vi hadde hytte for å fiske. Fikk min første laks når jeg var 15, var stolt som en hane. Begynte litt med fluebinding når jeg var 14 år, bindeutstyret lå på hylla i 10-12år før jeg plutselig ble super interessert i det mer vitenskaplige fluefisket (les: entomologisk riktig fiske ) for et par årsiden. Har nå hatt søvnløse netter fra tid til annen i 2-3 år mest på grunn av at jeg har prøvd å telle vakringer for å sovne.....kan ikke anbefales har heller motsatt effekt. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

;D ;D ;D ;D Skal ikke spore av denne tråden, men om jeg hadde snubblet inn i en gymsal, der det hadde sittet 100 mann og 1 jente i en ring på gulvet, i tvangstrøyer, mens terapauten himmlet med øynene så måtte det vært dere! ;D ;D ;D ;D

 

Derfor henger jeg meg på jeg og.

Fisket siden jeg var 7, kjøpte fluestang når jeg var 14. fisket ørret, laks, og alt annet som svømte rundt til jeg var 21, etter det har jeg bare fisket ørret og gullfisk, og nå er jeg 27(tror jeg). Ønsker meg svært få andre ting her i livet, enn vanskelig ørret på tørt, men EN dag skal jeg fiske Bonefish med flue ett varmt sted.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...