Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Sparkade i dag ut influensa och drog på vadarna...körde till en plats jag tydligen fiskar allt för lite på, som levererade nåt sinnessjukt i dag...reslutatet som följer: 8 st krokade (och släppta) 6 st som inte ville bli med in...dom flesta hade gytt?? (osäker på stavningen där). Alla utom 1 tog på den egna varianten av cdc-reke i rosa....den kräsna ville ha oliven börstis..=) flugorna bundna på krok #8. Slow intermediate och reke-intrekk=)=)

Storleken varierade från 54-40 cm..

Det intressanta i dag var hugg/tillslag....när jag gjorde vanliga tillslag så satt dom som regel inte, men när jag lät dom tugga flugan ett par gånger och sedan gjorde tillslag så satt dom...??? Märkliga grejer...men sjukt kul dag!

Stefan

Ps. Grattis till er andra med fina december-rapporter!!

Grattis Stefan!

Har litt den samme erfaringen på et par av de siste turene. Har enkelte steder måtte senke tempoet på innrekkene og fisken har tatt i full dead-drift. Og da snakker vi ca. 2-4 sekunders pause mellom trekkene hvor jeg ser snøret strammer seg opp før jeg setter tilslaget, men varierer litt fra sted til sted  :) I den sørvendte muddervika jeg var med Frode så tok dem på relativt kjappe inntrekk, men de tok ikke så brutalt som de gjorde for bare et par uker siden. Spørs nok om det ikke er vanntempen som spiller litt inn :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute et par timer i nydelig vinterlandskap. Hadde planlagt fotoshoot med blanke fisker og snøkledd landskap.

Fant et fint sted. Rigget opp medbrakt svær softbox på stativ, blitzer her og der og justert inn alt klart.

Selvutløser, check

Lysmåling, check

Manuel fokus, check

Testshot m/softbox og fill light... WTF!!! Blitzene ville ikke trigge.

Skifter batteri på den ene grisedyre triggeren fra Pocket Vizard.

Still Dead? FUCK!!!

Pakker ned lysriggen og vader rett ut i vannet, lettere irritert.

Andre kastet, satt første sø. Halvblank på 8 hg.

Halvannen time senere hadde jeg landet fem sø. Største på kiloen. En torsk på to kg og en dassmort.

Alt på rosa cdc-reke med hint av dau elg og litt rosa grisebust nå som juleribba er rett rundt hjørnet.

Får se om det blir noe på bloggen hvis jeg har et par ok bilder.

Som gutta skriver over fisker også jeg svært sakte inntrekk med denne flua på denne tiden av året.

Men varierer for å få en gange på flua som ligner rekers bevegelser.

Hepp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha surret rund på egenhånd uten peiling på SØ-fiske var jeg ikke vond å be når Stig spurte om jeg ville være med på tur.

Hadde store forhåpninger om at jeg kanskje skulle klare å sette ny pers... skal ikke mye til siden enest SØ jeg har fått veide i underkant av 100g   :P

Det begynte med forferdelig kasting i en times tid uten napp. Troen forsvant så da var det bare å ta en lengre kaffepause. Etter at varmen var tilbake i skrotten og motivasjonen var stigende skred jeg til verks igjen. Etter få kast satt første sjøørreten. En liten kar på 200g. Ikke rare greiene, men alikevel ny pers og dobbling av antall SØ jeg har fanget.  :rolleyes:

Skiftet plass og flue (liten teppesild). Kort tid etter fikk jeg et bra lugg i flua.. Heite! her er det fisk. Får ut flua i en fart. noe få inntrekk...pause..Bang! Dette var noe annet en lyr som jeg vanligvis drar på. Etter en fin fight ligger en feit SØ på 1 kg i håven  ;D Forhåpningene var infridd til de grader!

Avsluttet dagen med illsint plugg på 500g.

Takk for turen  :)

Sjøl takk :)

Det var en flott tur Petter, og i alt 11 stk var invitert til fest på nydelig plass, deilig lunsj ble servert av en av deltakerene som også fikk sin aller første sjøørret denne dagen, og CR som også fikk flott kilosfisk på sin reke han hadde sittet oppe halve natten i forveien for å binde seg og sine kompiser, smart :)...Nesten alle fikk sjøørret denne dagen, men bettet var dårlig.

Glad på dine vegne Petter, smart å komme etter bort til viken vi helt sikkert kommer til å få mange flotte stunder til vårbettet begynner....snart :)

Noen bilder fra desember idyll i sjøen, langt fra gytebekker og brun fisk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enligt yr så behöver vi inte oroa oss för is helt ännu....och YR kan man ju lita på;) =)=)=)=)

ppcrazyeyes  

Hehe, ja jeg så en statisikk en gang over treffprosenten på værmeldingene til blant annet YR, og den var skummelt lav  ;D Visstnok bruker mange yrkesfiskere nordpå engelske værtjenester, fordi de norske ikke er gode nok. Hmm  :)

Som en digresjon kan jeg jo nevne at jeg har bomma en hel del ganger selv på været når jeg har brukt YR for å planlegge klekkinger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enligt yr så behöver vi inte oroa oss för is helt ännu....och YR kan man ju lita på;) =)=)=)=)

ppcrazyeyes  

Hehe, ja jeg så en statisikk en gang over treffprosenten på værmeldingene til blant annet YR, og den var skummelt lav  ;D Visstnok bruker mange yrkesfiskere nordpå engelske værtjenester, fordi de norske ikke er gode nok. Hmm  :)

Som en digresjon kan jeg jo nevne at jeg har bomma en hel del ganger selv på været når jeg har brukt YR for å planlegge klekkinger.

Min erfaring er at YR treffer ganske bra på morgendagens vær. Todagersvarslet bør man man ta med en neve salt. Og langtidsvarslet spår man minst like bra selv. Selv bruker jeg gjerne tarotkort, kaffegrugg, klinkekuler, torskelever e.l.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yr kan være farlig nøyaktig en dag fram i tid når det gjelder alt annet en vind. De suger så mye på vind at man kan være helt sikker på at det blir det motsatte av det de melder!

Storm er hakket bedre når det gjelder vind, men stoler ikke på de heller  ;)

Men melder de 20m/s så blir det i iallefall ikke stille/0 det kan du være sikker på... 

Vebjørn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det beste er vel egentlig å drite en lang marsj i hva de melder å komme seg ut på tur ved anledning...som sist torsdag da de meldte storm her borte, med periodevis orkan :o, vel det føltes riktig..jo lengre nord vi kom på vår forblåste øy, jo verre ble det....i forkant hadde jeg sendt meling til fiskekompis CR om at vi stod over turen.

han kvitterte med at vi jo aldri før hadde vært ute i slikt fantastisk drittvær, gutten hadde jo et poeng.....

I frykt for å være en som får ettermæle for å være engstelig for vær og vind bet jeg tennene sammen og ble med...

Det angrer jeg ikke på, selv om det aller først virket helt håpløst...men dere skal vite vi ble overrasket hva det ekstremt høye vannet førte med seg.

6 fisk totalt, hvorav største på 1.4 kg...det var skitgøy det :)

Alt i en slags lomme uti vindrossene, og alt på streamere fisket med veldig god kontakt med linen...stangtupp i vannet.

Veldig slitsomt med vann som hele tiden fylte bøtta...og høye skuldre.

Vinden var så j..... at CR hadde helt rett i at når det blåste som verst var det som om vannet lå flatest, altså vinden blåser bølgene flate. Artig opplevelse dog....ble ikke lange tiden på plassen, tidlig hjemme å rydde huset før folket kom hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var en god opplevelse den turen der :) Drittvær, vind og sjøørret :)

Som Stig sier var det utrolig hva det høye vannet hadde å by på selv om det så mørkt ut til å begynne med :)

En ting som er sikkert får ikke fisk av å sitte inne å se på Dr.Phil når været står på :)

Dette er en av de turene som vil bli husket når vinteren og isen legger seg ,og en sitter inne å ser på bilder av sommeren, høstens turer mens en lengter etter varme dager og vakende fisk :)

Christian

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...