Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Hallo var ute på tur med Per fiskern i går,fisket natta gjennom etter havabbor først og fremst

men det var sjøørreten som nappet.Det var masse fisk som vaket fra skumring og fram til morgenlyset kom

vi fikk 10 ørreter fra 600g.til 1850g.Per tok3 stykker på flyteline og sort tubeflue og hadde på 3-4 skikkelig fine,

jeg tok mine på sort/hvit teppesild.Hadde vi gjort som planlagt,hatt med soveposen og sovet et par timer frem til lysningen hadde vi gått glipp av dette  :rolleyes: Takk for turen Per det var ville tilstander <<l[attach=1][inline mode=1]

post-2862-13949892800522_thumb.jpg

post-2862-13949892800735_thumb.jpg

post-2862-13949892801012_thumb.jpg

post-2862-13949892801488_thumb.jpg

post-2862-13949892801728_thumb.jpg

post-2862-13949892801985_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

var ute på en liten natt ekspedisjon etter havabboren, avreise skulle egentlig være 0200 men jeg våknet siklende av sms nr 3 klokken 02.55! "hvor fa..n er du a?" jeg var jo selvfølgelig sjåføren og pådriveren til turen! i vannet rundt 0400 og det er mye aktivitet fra sjøørreten, flere av de på 3kg+ men fiskene var lite interresert i fluene våres... så ut som de beitet på lopper eller mysis så teppesild var ikke på menyen. fikk lurt opp et par på kiloen +- og en blir middag i dag. disse tok på en rosa gris. kanon forhold og kjempe tur!

gratulerer med god uteling og flotte fisker til gutta over!

post-5004-13949892848775_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde mitt livs fiskeopplevelse for tre dager siden, dog uten fangst! Sol fra blå himmel, blank sjø klokka 17 og flo. På en småbåthavn i grimstad er jeg og rigger båten til fisketur etter ørret da naboen kommer joggende forbi meg med slukstanga, og roper i forbifarten: sjøørret helt inn med land ved brygga!! Jeg løper etter med den 3 uker gamle fluestanga, jeg er helt nybegynner og fersk. Så ser jeg ørretene, HELT inne med land på grunna ved siden av brygga, 20 cm dypt, det er to respektable ryggfinner som svømmer rolig inn og ut og frem og tilbake  som små haier. Ser ut som de er på jakt etter reker og smådyr, de må være mellom 1,5-2,5 kg store. Vi tar noen kast, men skremmer dem bare bort. Naboen gir opp og jeg sniker meg over på privat grunn like ved og spotter plutselig en SVÆR ørret, større enn de to første og bare 2-3 meter fra land, og 5-6 meter fra meg! Umiddelbart begynner jeg å vifte med stanga slik en hund begynner å logre med halen, har for lengst glemt å trekke ut noe line først, og det blir bare krøll av fortommen. Jeg skjelver nå i hele kroppen mens jeg febrilsk prøver å rette opp dette samtidig som jeg holder øye med storørreten som svømmer 10 meter fra meg i det klare grunne vannet. Får til et kast på den, men den blir skremt av det kraftige synk 3 snøret og den svømmer videre tilbake mot brygga. Jeg går på trynet i gresset og lager mer krøll, nå må jeg kutte av flua, men med hva? med en stein finner jeg ut, bare for å oppdage at jeg trer lina feil på stanga. Kakker lina på nytt med steinen, knyter på flua og får orden på sakene igjen. Skjelven i hendene blir bare verre, pulsen også.. Jeg huker meg ned bak en stor stein, stikker stanga ut og håper ingen fra brygga ser på hva jeg driver med. Det er tre ørreter der nå, store og fem meter fra hvor jeg sitter!! Men de blir skremt av lina som klasker nedpå vannflaten. Så kommer eieren av landet jeg fisker fra og jager meg bort. Jeg innser at jeg ikke har sjans i skagerrak med synk 3 lina og gir opp. Men FOR en beruselse å være så nært så stor ørret!! Er det noen her som vet hvordan slik ørret under de forholdene kan lures til å ta?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synk 3 line er vel ihvertfall ikke tingen ;) Dersom du spotter ørreten i klart vann ser den ganske sikkert deg også. Du må nok snik fiske mer med lang fortom og benytte flyt eller slowint. Fisk også med ufortynga flue dersom det er lite vind. Det er ikke lett å få den til å ta på slike forhold som du beskriver så ikke fortvil ;)

Varier størrelse på flue og inntrekk. Skittfiske Kaffe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

velkommen til forumet kaffe! ser ut til at den hendelsen din fort kan gi blod på tann! herlig skue med slike ørreter! mitt valg i en slik situasjon ville nok vært en flyt intermidiate (bruker stort sett dette til mitt SØ fiske) og ladda stanga med 17-18 fots fortom og mysis, lopper eller en liten reke variant. det blir litt som med tørflue fiske når det er under slike forhold, passe på hvordan en velger å legge kastet med tanke på skygge fra linen osv. bedre å kaste for kort en å kaste over fisken for å se den svømme avgårde. håper du treffer på de igjen og at det blir utelling!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blod på tann så sannelig, jeg har virkelig fått øynene opp for potensialet som finnes i mitt nærområde nå  ;D Hjertelig takk for tips, jeg fisker nå med synk 3 og synk 1 slow intermediate, stanga er en sage one 9 fot, vektkl. 7. Får fiske iherdig videre og se om behovet for flytsnøre melder seg. Varierer fart på inntrekk og bytter fluer ofte, går mest i rosa og brune reker og jiggy/sild/tobis imitasjoner, flytter meg med båt relativt ofte mellom fiskeplassene og fisker når det er god strømning i tidevannet. Kastingen kan forbedres 100%, men jeg er på vei mot noe nå..  :)

Skittfiske  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kaffe..                                                                                                                                                  Tell sakte til ti (eller mer). Pust med magen og ro ned. Fisken forsvinner ikke så fort, i såfall har du skremt den. Slik blir både kasting og strategi langt bedre. Snakker av egen erfaring.

Lykke til og skitt fiske.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde mitt livs fiskeopplevelse for tre dager siden, dog uten fangst! Sol fra blå himmel, blank sjø klokka 17 og flo. På en småbåthavn i grimstad er jeg og rigger båten til fisketur etter ørret da naboen kommer joggende forbi meg med slukstanga, og roper i forbifarten: sjøørret helt inn med land ved brygga!! Jeg løper etter med den 3 uker gamle fluestanga, jeg er helt nybegynner og fersk. Så ser jeg ørretene, HELT inne med land på grunna ved siden av brygga, 20 cm dypt, det er to respektable ryggfinner som svømmer rolig inn og ut og frem og tilbake  som små haier. Ser ut som de er på jakt etter reker og smådyr, de må være mellom 1,5-2,5 kg store. Vi tar noen kast, men skremmer dem bare bort. Naboen gir opp og jeg sniker meg over på privat grunn like ved og spotter plutselig en SVÆR ørret, større enn de to første og bare 2-3 meter fra land, og 5-6 meter fra meg! Umiddelbart begynner jeg å vifte med stanga slik en hund begynner å logre med halen, har for lengst glemt å trekke ut noe line først, og det blir bare krøll av fortommen. Jeg skjelver nå i hele kroppen mens jeg febrilsk prøver å rette opp dette samtidig som jeg holder øye med storørreten som svømmer 10 meter fra meg i det klare grunne vannet. Får til et kast på den, men den blir skremt av det kraftige synk 3 snøret og den svømmer videre tilbake mot brygga.

Jeg går på trynet i gresset og lager mer krøll, nå må jeg kutte av flua, men med hva? med en stein finner jeg ut, bare for å oppdage at jeg trer lina feil på stanga. Kakker lina på nytt med steinen, knyter på flua og får orden på sakene igjen. Skjelven i hendene blir bare verre, pulsen også.. Jeg huker meg ned bak en stor stein, stikker stanga ut og håper ingen fra brygga ser på hva jeg driver med. Det er tre ørreter der nå, store og fem meter fra hvor jeg sitter!! Men de blir skremt av lina som klasker nedpå vannflaten. Så kommer eieren av landet jeg fisker fra og jager meg bort. Jeg innser at jeg ikke har sjans i skagerrak med synk 3 lina og gir opp. Men FOR en beruselse å være så nært så stor ørret!! Er det noen her som vet

hvordan slik ørret under de forholdene kan lures til å ta?

Ha-ha, kjenner så jævlig godt igjen i beskrivelsen din. Stresser fortsatt som bare f... Enda, når eg spotter fisk.

Fordom somryker,flau henger i trerne bak og all Lina er kveila rundt beina.

Når du endelig er klar, så er fisken gått å lagt seg for lenge siden. Vi fikser det vell til slutt....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastisk bra historie  ;D

Er helt normalt at blodpumpa får fart på seg når man får grovkalibret tungskyts innenfor kastehold  ;D

Det er tross alt denne spenningen vi lever for og at det blir litt kløning oppi all iveren er heldigvis helt normalt. Tror de fleste kjenner seg igjen i det ;) Erfaringen får du lagre på netthinna så du prøver å ta det litt roligere neste gang selv om det ikke er enkelt  ;D Forøvrig godt svar fra Frode  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest fredricoo

Hei, Jeg tenkte å fiske litt etter SØ noen ettermiddager nå. Bor i Larvik.

Har relativt lite erfaring med høstfiske. Fisker stort sett SØ om Våren.

Hva må jeg tenke på nå. Noen som har tips?

Send en melding til Pættis.

Han er vel kanskje den på østlandet som fisker mest SØ ;) Bøttevis med erfaring. Hygglig er han også :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, Jeg tenkte å fiske litt etter SØ noen ettermiddager nå. Bor i Larvik.

Har relativt lite erfaring med høstfiske. Fisker stort sett SØ om Våren.

Hva må jeg tenke på nå. Noen som har tips?

Bor du i Larvik så har du rikelig med sjøørretplasser på alle kanter ;)

Nå som det nesten er badetemp så ville jeg gått ut mot strømsatte sund og marbakker med rikelig tilførsel av oksygenrikt vann. Da kan du også treffe på riktig så fin sjøørret. Ellers er det aldri dumt å finne de klassiske buktene og vikene med leopardbunn og brakkvann. Fine fluer nå (og generelt) er reker, gjerne rosa, orange, sand m.fl. Kan også prøve noen litt mørkere farger nå i sommervarmen. I tillegg er det greit å ha noen fiskeimitasjoner i boksen. Gjerne clouser/jiggy, deceiver e.l. Et par dubbinglopper bør også ha sin plass når ørreten vaker på grunna. Da er du godt rustet. Utover sensommeren så trekker mye av fisken inn i brakkvann, selv om mange allerede har tatt turen inn (og opp i gytebekkene).

Forøvrig er det et godt tips med å kontakte Pættis (Frode). Jeg holder forøvrig til i nabobyen, så det blir nok en del turer utover høsten :) Ikke mye som slår sjøørretfiske når de er kulerunde og i topp kondisjon!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...