Gå til innhold

oslofjorden


vake

Anbefalte innlegg

ok............... vet ikke helt hvordan jeg skal starte dette, men dere har tydeligvis hørt nyheten allerede ;D

planen var egentlig og prøve en liten tur i marka idag, men siden det er så lite som er åpent så ga jeg beng i det og satsa på en liten økt i indre oslo istedet....... om jeg angrer på det? svaret er bitende enkelt, NEI, jeg er bare så sykt glad for at jeg tok sjansen i sjøen istedet, uvitende om at jeg skulle lande mitt livs flotteste fisk på flue noen gang.

hadde vel egentlig ikke sånn veldig trua idag siden det er forholdsvis lavt vann enten det er flo eller fjære, i indre oslo om dagen.

har hatt mine bomturer i det siste da det har vært lignende forhold kan du si.

idag var jeg fast bestemt på og prøve ut et spesielt område som jeg ikke har vært på siden kong vinter var her på omtrent det verste.

bestemte meg også for og kjøre slow intermediate idag siden jeg hovedsaklig skulle satse på rekefiske.

fikk igår en ny load fra danmark med pattegrisen, som bare så så grusomt fristende ut at de bare måtte testes ut idag. det må være skjebnen at de dukka opp igår i postkassa, for det skulle vise seg og være flua over alle fluer idag ;D

pakka opp utstyret i en fei i det jeg ankom plassen. fint vær med svak bris og forholdsvis klart vann.

fisket meg rolig igjennom området fra venstre til høyre i vifteform. gjentok dette et par/tre ganger da det etter ca 40min stoppa fullstendig opp for pattisen min i en av pausene ca 8 meter fra beina mine.

trodde først det var en svær torsk da den bare rykka litt fra seg. sveiva inn løssnøret og fikk fisken litt nærmere land, da den plutselig vrang seg helt og styrtet rett ut og ned i et satans kjør. 30m snøre og ca 5m backing forsvant fortere enn du kan forestille deg.

fy fader for noen krefter!! jeg ble så skjelven i beina at jeg nesten mista fotfestet der jeg sto.

klarte og få fisken respektabelt nok inn for bare og oppleve fullt utras to ganger til. disse gangene ikke på backing, men hele snøret forsvant ut av snella! herregud, for en fisk sa jeg til meg selv i det jeg klarte og karre opp mobilen for og ringe frithjof på forumet.

fisken ga seg ikke uten en kamp for og si det mildt. jeg holdt på med den i 30min med inn og ut, samt tre luftige hopp før den endelig viste seg noen meter fra meg. den er STOR. var så borte i adrenalin rushet at jeg ikke klarte og tippe en vekt på den der og da. det var forsåvidt uvesentlig da jeg kun konsentrerte meg om og få hovet den trygt.

var vel bare så vidt det gikk, men det holdt akkurat. siste 20cm av fisken stakk ut av håven.

JADAAAAAAAAAAAA!!! endelig på land med noen hyl og gledesskrik som sikkert hørtes rundt hele fjorden ;D

total knusing av gamle pers på 2.1 var et faktum.

smellfeit og blank med k-faktor på drøye 1.1, veide fisken inn på 5.4kg fordelt på 80 herlige cm! fyttigrisen for ei purke!

vil bare legge til at jeg brukte 0.21 akron fluor tippet idag. holdbar som fy!

DSC00049.jpg

DSC00062.jpg

DSC00054.jpg

DSC00067.jpg

aldri verden om jeg hadde trodd at det kunne være mulig og få en så stor sjøørret i så god kondis, fra land, på flue, i indre oslofjord.

dette er uten tvil min livs sjøørret. tviler på at jeg bryter denne grensa med det første ;)8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...