Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Lillevann

    Lillevann

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      2 051


  2. Bernt N

    Bernt N

    Members


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      272


  3. Ola@Skarpen.no

    Ola@Skarpen.no

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      1 676


  4. Knut R. Skåre

    Knut R. Skåre

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      1 783


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 12. feb. 2015 i alle områder

  1. Da har Jon-Erlend sittet timesvis i smikestolen, arbeidet med manus, fått skrivesperre og premierenerver. Alt sammen i en liten kropp fra Bærum. Men, han kom i gjennom og leverte varene. Mine damer og herrer, vi bringer dere "Fluebinding 101 - Kom i gang"! Tanken er at de som er litt nygjerrige på fluebinding, får en litt lavere terskel ved hjelp av disse videoene. Finn et treff, en bindekveld eller plag folk på forumet etter informasjon. Delta gjerne med et uhøytidelig bidrag i konkurransen. Nå skal det bindes! /trommevirvel og applaus NB. Husk å spille av i HD PS. dette er ikke en 100% bibel og fasit. Selvsagt vil det være ulike meninger. Men videoen er sannsynlig ikke lagd for deg med 10 år bak stikka. Diskusjoner ---> den veien --- >
    6 poeng
  2. Rosette nebula. Det var 1 time stjerneklart i går, og da fikk jeg 30x2min eksponering av denne stjernetåken før det kom skyer 400mm orginalt utsnitt Iso 1600 f5
    4 poeng
  3. Tar man eksempelet over til Tom S og legger til litt. Han med dyrt utstyr ser en fisk vake utenfor guttungen, han traver ned fnyser av ungen og utstyret hans, og snakker nedlatende til han, så han blir lei seg og drar hjem. Så får han fisket på den som vaket i fred. Så tok han skrytebilde og lastet opp osv... Eller scenario to, han ser en fisk vake rett utenfor der guttungen sitter. Han går ned til guttungen, knyter på en markkrok, lar guttungen låne stanga og forklarer og forteller guttungen hva han kan gjøre. Han hjelper guttungen, som får lagt ut snøret, og etter noen forsøk lykkes guttungen med å lande fisken. Overlykkelig løper han hjem med fangsten med stjerner i øynene. Samme kar, samme utgangspunkt, men en snobbete drittsekk, eller en hyggelig fyr som er opptatt av å hjelpe og rekruttere unger til hobbyen. Hadde utstyret gjort noe forskjell, eller var det holdning og oppførsel?
    3 poeng
  4. Nei, det er helt topp - det kan jeg skrive under på.
    3 poeng
  5. At noen er såkalte snobber synes jeg bare er morsomt. Det er verre med de som soler seg i glansen av sin egen fortreffelighet.
    3 poeng
  6. Caps'er er viktig, og hvor dyktig man er til å fiske avgjøres gjerne av hvor mange man eier, og hvilken logo de har.Selv fant jeg identisk caps som en Simms caps jeg har til 60kr, da altså uten logoen . . . Men som de klovnene vi er så vil vi selvsagt har rett logo, og betaler da heller 350kr for samme caps, med SIMMS logo ;-) Jeg syntes også det er viktig å ha et solid arsenal av fiskebriller, ihvertfall om man ønsker å bli tatt seriøst i dette gamet . . . Minst 6 par bør man ha, og da ikke noe dritt til under 1000kr !
    3 poeng
  7. Da er det søren meg mye som ikke er tiltalende innenfor den hobbyen vi deler. Vi liker dyrt utstyr. Vi liker dyre klær Vi liker å mene at fluefiske er et edlere fiske enn sluk og mark-fiske. Vi er litt overlegne fordi vi kan noe som ikke alle fiskere kan, og som har en viss kompetanse-terskel. Vi synes at folk som ikke driver C&R er forvaltningsmessige tullinger. Vi synes bilder av blodig fisk er skjemmende. etc.etc. Mye av dette kan ikke kalles annet en snobberi. Så kan det hende at dere sier "snakk for deg selv", men for å si det slik - ovenstående er mer representativt for standen enn hva dere kanskje liker å innrømme.
    3 poeng
  8. Jo da. Men det finnes helt sikker noen rasshøl med Ron Thopmson stenger også
    3 poeng
  9. Godeste Bjørn Hartmann i teamet har kokt sitt ti ukers opphold på Bahamas ned til ti minutter med film. Enjoy! http://www.4reels.net/?p=983
    3 poeng
  10. Merkelig holdning til det å opparbeide seg kunnskap og erfaringer gjennom egentrening. For ikke å snakke om å skape seg sin egen kastestil, som ikke er kunstig pådyttet av andre. Jeg sier ikke at kurs er dumt, men det å finne ut av ting på egenhånd er vel slettes ikke å forakte det heller? Mange av de dyktigste kasterne jeg kjenner har aldri tatt noe kurs, og jeg er overbevist om at de ikke ser på tiden med prøving og feiling som helt bortkastet og unødvendig. Uansett - film: En av de mest kjente norske kasteinstruksjonsfilmene heter "Rett linje" og er laget av Andreas Fismen. Søk på nettet så finner du sikkert ut mer. Kanskje er den i salg ennå.
    2 poeng
  11. Prøver konsekvent å unngå capser med prangende fluefiskelogoer. Veit ikke helt eksakt hvorfor, men har vel med åra blitt litt allergisk mot den erke-stereotypiske og småsnobbete fluefiskeren...
    2 poeng
  12. Dette er en problemstilling som ikke plager meg. Jeg ville fått et problem hvis jeg lot være å kjøpe noe jeg har lyst på fordi jeg var redd for å virke snobbete.
    2 poeng
  13. Traff på en gjeng inne på knedypt vann. Stor bukt med bare mudder. De tok vel egentlig alle fluer i alle slags tempo. Den jeg kakka hadde utelukkende børstemark i magen. Ble landet 3 fisk på like mange minutter. De som fortsatte dagen hadde en liknende opplevelse i neste bukt. 4 fisk på rappen der også. Ellers så fikk thh en slank fisk på kiloet på grunnt vann rundt noen skjær. Ingen vits i å fiske om det var mer enn metern med vann i går mao
    2 poeng
  14. Feil. Han har brukt opp penga sine på statuskjerre og klær mens jeg har sørget for å ha råd til nok utstyr (ikke noe av det er av det aller dyreste) og til alle turer jeg måtte ønske. Prioritering og ikke snobberi på noen som helst måte. Snobberi er for å vise seg for andre.
    2 poeng
  15. For egen del er jeg blitt såpass gammal at jeg gir mer eller mindre blaffen i hva folk jeg ikke kjenner mener om meg. Jeg oppfører meg greit mot de aller aller fleste, er relativt høflig og grei, og så kan andre gjøre hva de vil... Har mye utstyr, og noe av det er sikkert også det som betraktes som dyrt, men alt er betalt, har aldri tatt opp lån for å kjøpe noe av det, og jeg liker å eie det. Hadde fluefiske bare vært det å få fisk, så hadde jeg neppe drevet med det.... Jeg bruker ofte å si til folk som lurer på hva jeg skal med alt utstyret; tenk på de som samler på frimerker... de kan du ikke bruke til en dritt.
    2 poeng
  16. Med sola kommer fiskerene ja! Veldig mange ute på jakt i go' været i dag - hadde en helt kanon dag selv i sola. En del vind på enkelte plasser, men ingen krise. Veldig mye bevegelse i vannlagene i dag med mye fisk på farta, Ble tatt mange fisk i dag, men ingen over kilosgrensa for min del. Fikk fisk på både clousere og vaskebjørn, fisket nesten alle biotoper i dag, men hadde best fiske ut mot "været" og dypere vann.
    2 poeng
  17. Hei. Kjenner meg igjen i gåsehud-opplevelsen du får når det gnisser mot rullestein... Har alltid sliti med det Sjøl har jeg enda ikke sett det store behovet for å skru studs inn i mine (Simms)vibram-såler ved sjøbruk, og jeg har ikke tryna nevneverdig heftig enda. Bruker forresten Simms sine Vapor. Nb:Ja, regelen er vanligvis å gå en størrelse opp i vadesko i forhold til det du vanligvis bruker. Det er som regel alltid digg med tjukke raggsokker
    1 poeng
  18. Du trenger så avgjort ikke gore-tex membran på vadebuksa di ;-) Simms Freestone buksa er god, og det samme er mange andre rimelige vadebukser. Skal du sitte mye ute i bellybåt i kaldt vann så kan til og med neoprenbukse være å anbefale, men generelt er nok pustende vadebukse greia å gå for. Når det gjelder vadesko mtp saltvannsfiske, så ville jeg sterkt vurdert såle med studs, ihvertfall om du velger gummisåle. Gummisåler, som feks Vibram, gir ikke på langt nær like godt feste på våte svaberg og stein som filtsåle. Men filtsåle er skummelt glatt på annet underlag, som feks vått gress og gjørme.
    1 poeng
  19. Jeg har 2 Reaction capser. Å en "vanlig" grønn guideline caps. Den er fet. Har dog fått størst fisk med den 5 euro capsen jeg kjøpte i nordfinnland i en suvenir butikk. Burde egentlig gå til sak mot guideline. Forøvrig kommer jeg aldri til å gå med Reaction capsene. Vet ikke helt hvorfor, men om jeg hadde hatt Porsche 911 hadde jeg aldri gått med en caps eller jakke det står porsche på. Det blir liksom litt too much:) litt "borderline poch"
    1 poeng
  20. Da har jeg kuttet ned lengden på vingene. Hvordan ser den ut nå?
    1 poeng
  21. Snobberi er da en positiv side med fluefiske! Dessuten er det en behagelig måte å snobbe på. Langrenn har også blitt en snobbete aktivitet som jeg da naturligvis må drive mye med. Det er betydelig mer slit, men hva gjør jeg ikke for å holde meg høyt hevet over allmuen? Absolutt alt.
    1 poeng
  22. Mulig teit OT spørsmål (fra en som ikke har logo caps): skifter man caps hvis man underveis i fiskingen skifter stangmerke?
    1 poeng
  23. Hei, en liten oppdatering til vårt treff på Linderudbanen. Tirsdag 24.02 kl 19:00 får vi besøk av Svein Rødbergshagen som skal vise mønstre fra både sjøen og marka. En inspirerende kveld for de med erfaring og litt mindre erfaring. Stedet blir som sist, i lokalet ved Linderudbanen ved Østre Akervei. Dette er like ved t-bane stoppet på Linderud: http://kart.gulesider.no/m/479lx Link til arrangementet: http://www.oslomarkajff.no/joomla/66-forside-info/306-apen-fluebinding-24-02
    1 poeng
  24. Snobberi handler vel mer om holdninger til andre mennesker, enn verdien på fiskeutstyret???
    1 poeng
  25. Mye bra med flua du har bundet, men tre viktige forbedringer. Bruk mye mindre dubbing, og på døgnfluer surr dubbingen strammere om bindetråden slik at du klarer å kontrollere tapering. På døgnfluer er lite dubbing uendelig mye bedre enn for mye. Sparsomt! Vingen er noe for kort. Jeg viile også ha brukt en grå CdC på en Rhodani (selv om det kanskje ikke spiller så veldig stor rolle). Ser ut til at du har overhacklet pittelitt1-2 turns for mange runder på fallskjermen. Men jeg ser at du har teknikken inne, men bruk litt mindre dubbing og pass på å ikke overhackle!
    1 poeng
  26. Så da han hadde brukt opp noen millioner på bil og klær så oppdaget han plutselig at han bare hadde 637 kroner og femti øre igjen til å kjøpe fiskeutstyr for? Mulig. Og så disser han deg for snobberi når han treffer deg med den fine stanga? Huff, snakk om å gå på en smell! Gjett om han angret på de 10 lappene han hadde brukt ekstra for å få forsinket dimming av kupebelysningen!
    1 poeng
  27. La oss holde på tradisjonen, det heter front hackle og ikke vertikalt hackle :-)
    1 poeng
  28. Beklager å legge ut sånne fluer her også, men veldig innteresert i å høre hva dere syns og hva som jeg kan gjøre bedre. Har prøvd meg på en Rhodani, men har jeg truffet på fargene her?
    1 poeng
  29. Endelig hull på byllen! Etter 5 bomturer ble det endelig fiskeslo på håven igjen. Deiligste 6hektosfisken jeg har fått på lenge. Smakte særdeles godt gjorde den og
    1 poeng
  30. Definisjonen av en snobb har vel mer med personlighet å gjøre enn verdien av selve stanga og resten av utstyret,for ikke å si antallet stenger og snører mange av oss har? At vi gidder å betale 7-8 lapper for en stang handler mer om idioti. Tom
    1 poeng
  31. Jeg kjører rundt i et vrak av en bil (som er lang nok til å legge stanga inni uten å demontere) og bruker klærne til de er brukt opp fordi jeg har prioritert godt utstyr. Han slukfiskeren kan godt kjøre avsted med en bil til en million eller mer og bruke designerklær til vanlig. Hvem er da snobb?
    1 poeng
  32. Da ble jeg omsider kvitt de glorete snellefestene på mine Helios-stenger, og syntes nok dette ser langt bedre ut, skal jeg være ærlig ;-) Dette er Rec snellefester . . .
    1 poeng
  33. Trehoven er byttet ut med klepp. Tar mindre plass og skader ikke fisken nevnverdig (mothakeløs).
    1 poeng
  34. Nei, originaltube må man ha om man skal få noe for stanga på bruktmarkedet. Samt at det gir en god følelse når ting er komplett og veldholdt.
    1 poeng
  35. Enig med Knut R.S her, også fint og holde fisken i håven i vannet mens man evt roter med kamera for og få tatt bilde osv, for de som driver med det. Slipper og ha fisken unødig lenge ute av vannet
    1 poeng
  36. Her er en som innfridde forrige sesong, og får dermed være med i år også :-)
    1 poeng
  37. Alltid håv. C&R blir også lettere med håv. Det er ikke alltid det er like lett som det ser ut på film uten håv
    1 poeng
  38. Prøver å unngå håv. Fisken kjøres til den er fullstendig utmattet og vel så det slik at den umulig skal kunne kvikne til hvis den mot formodning skulle gjøre noen siste krampetrekninger ved land og lure seg av kroken. Landingen skjer med et saftig grep om gjellene og fisken kastes så langt inn i vierkjerrene som mulig Neida, man bruker vel håv? Ser ikke hvordan man skal kunne kjøre fisken kort og håndtere fisken like skånsomt uten, men ser at det praktiseres mye håvløs landing i filmer om dagen.
    1 poeng
  39. Man skulle jo håpe og tro at man i 2015 hadde fått en annen innstilling enn man hadde for femti år eller lenger siden. Skulle man ikke kunne forlange at de som i dag driver kraftverkene kunne se noe annet enn bare klingende mynt? Virker nesten som at noen vil sitte helt stille og håpe at ingen skal reagere så de kan få fortsette som før. Ny teknologi gjør at mange positive ting kan gjøres for å rette opp skader man har påført naturen. Da blir det for ille at noen få mennesker skal få bestemme og kunne slå i bordet med " uslåelige økonomiske fakta".. Videoen fra USA viser det vi alle vet. Det er ikke så vanskelig å få til langt mer produktive elver bare man gjør noen forandringer. Man klarte det i Aurland man klarte det i Enningstaelva. Men det kostet svimlende mange millioner, faktisk langt mindre enn OL søknaden fra Oslo.. Venstre er forresten det eneste partiet som vil ha en helt annen forvaltning av Oslofjorden. Noen av dem snakker faktisk om Friluftsfjorden, og i friluftslivets år passer vel det godt. Stå på, det nytter.
    1 poeng
  40. Litt bedre redigering Canon d550A
    1 poeng
  41. Hestehodetåken Stjernetåke Hestehodetåken er en mørk tåke i stjernebildet Orion. Tåken ligger rett under Alnitak, stjernen helt til venstre i Orions belte. Den er omtrent 1500 lysår fra vårt solsystem. Bredden på tåken er ca. et lysår Litt tåke seg inn innimellom, så det ble litt mye støy Ikke 100% focus her heller dessverre 51x70 sek eksponering 400mm f5
    1 poeng
  42. Denne filmen likte jeg veldig godt. Må vel være midt i blinken for nybegynnere, men også kjekk for folk som har fisket en del.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...