Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Ronny Bjørklund Pettersen

    Ronny Bjørklund Pettersen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      996


  2. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      10 780


  3. .JB

    .JB

    Members


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      6 976


  4. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      1 144


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. sep. 2015 i alle områder

  1. PST og norske myndigheter har nå utstedt et advarsel mot å reise til Hemsedal på grunn av urolighetene i området. Reiser som ikke er strengt nødvendige frarådes på det sterkeste. Det samme gjelder gjennomreise, og omkjøring er skiltet ved sivilforsvarets sperringer på Gol. Politiet og helseforetakene er i løpende kontakt med de som allerede befinner seg i dette urolige området. Politiet ber dem utvise ekstra årvåkenhet og gjennomføre nødvendig sikkerhetstiltak. Det er tillyst pressekonferanse klokken 1800 i kveld.
    6 poeng
  2. OleKrs. Å gjøre Tor til et offer i denne sammenhengen, slik du fremstiller dette, blir usmakelig! Tor har jaggu satt seg i en posisjon han skal få stå for selv. Ingen har tatt de valgene for han. Som jeg har nevnt i denne debatten før. Jeg har ingenting å tape på å føre denne diskusjonen, på et saklig grunnlag. Tor, som den personen han er, har alt å tape på å la være... Dette handler i første rekke ikke om personer! Det handler om hva som skjer, som konsekvens av tidligere avgjørelser og handlinger. Og ikke minst om fremtidige planer og handlinger. At sentrale personer i denne sammenhengen innvolveres, håper jeg du forstår er uunngåelig? Og når debatten gikk i et åpent forum, kom Tor på banen selv, med personanngrep, personkarkteristikk og herkseteknikker, så skarpe at han selv valgte å slette mer enn 60 av sine egne innlegg... Flere av sine motdebatanter også... På den måten, skapte han selv et unødvendig stort fokus og trykk på sin egen person... Men alt dette, som resultat av at det blir fremmet bekymring.... Man kan jo vitterlig undres over hva som skjer og hvorfor. Så fort temaet dukker opp, så fyres den ene kraftsalva av, etter den andre.... Min motivasjon har hele tiden dreid seg om sak, men det er jaggu vanskelig å konsekvent forholde seg til saken, når de mest engasjerte motdebatantene, hele tiden skal pense sporet over på person. Og igjen som sagt blir det ikke enklere når den mest engasjerte og profilerte debatanten, forskanser seg i "skytterbunkeren" sin, og pepprer motdebatanter med innlegg han konstant selv sletter etter en tid....Og uten at det foreligger mulighet for å føre motargumenter for den andre parten.. Slik form for debatt, blir aldrig godt mottatt, uansett. Og setter både personer og sak i uønsket lys! Om denne debatten aldrig kommer til å føre til konkrete forandringe, kan jeg i allefall love at den har bidratt og kommer til å bidra til et vesentlig fokus på tingenes tilstand fremover. Og på den måten vil den uansett prege videre utvikling, enten man vil like det eller ikke.........
    4 poeng
  3. Har nettopp kjørt Hemsedal og Gol. Her råder det totalt kaos. Måtte bestikke folk for i det hele tatt komme noen vei. Folk med Simmsutstyr ble fraktet vekk i pansrede kjøretøyer.
    3 poeng
  4. Ronny, Tråden har for lengst sluttet å handle om ørretens tilstand i Hemsil og dreid over i hets av drivkraften bak selve elva, den personen som har fått Hemsil tilbake til de høyder den engang var og muligens litt forbi også. Det er derfor jeg velger å trekke meg fra diskusjonen, den fører intet godt med seg lenger, det har du sørget for på en effektiv måte. Du beskylder Tor Grøthe for bruk av hersketeknikk for å vinne frem, noe du selv gjør på en mesterlig måte her. Du klipper og limer som det passer deg fra andre «kilder» uten å oppgi annet til referanse enn at det kom fra noen som hadde lest det. Du overser de spørsmål som blir stilt og går rett i strupen på enhver mot debattant. Du trekker det faktisk enda lenger ved og i tillegg å forsøke å latterliggjøre motstandere i argumentasjonen din (jamfør din overdrevne bruk av Smileys). At Tor Grøthe har latt seg ergre og kommet med svært uheldig uttalelser er jeg helt enig i, men jeg kan også forstå det. Her har vi 3 (var det 3?) bilder av dårlig fisk og ett bilde av en 10 år gammel settefisk satt opp mot alle de trofe bildene vi har sett i samme periode. Vi har fiskere som ikke har fisket der før eller på de siste 10 årene som «roper ut sin forbannelse over elva som har blitt så dårlig og vi har profilerte karer som Lars Nilsen som hyler «varsko her!» over en settefisk på 1,8kg. som uheldigvis har sluppet seg ned som 300grammer, overlevd og vært frekk nok til å bli tatt to ganger på en sommer. Som om ikke det var nok så hadde den fin K faktor også! Det er, som jeg har sag tidligere, helt på sin plass å varsle om tilstander man ser som man tror bør varsles om. Slik du gjorde, og det tar jeg av meg hatten for, men nå har dette gått over i en helt annen liga, og der ønsker ikke jeg å spille. For å sette dette på spissen, slik at du kanskje kan se og forstå hva jeg mener; Dette sitatet ble sendt meg fra en som hadde fått PM av Ronny via Facebook. MERK: Dette sitatet er bare tull og rent oppspinn fra min side, men viser hvor lett man kan tillegge uønsket oppmerksomhet på sak/person uten å måtte stå til ansvar for det. Du kommer sikkert til å plukke dette fra hverandre med en drøss smileys og motangrep, men det får du bare gjøre. Jeg bryr meg ikke lenger. Uten å smelle med døra, lister jeg meg ut sier igjen; Takk for meg.
    2 poeng
  5. Mye over bekreftes her:
    2 poeng
  6. Den artigste galskapen man kan utføre med fluestang! Uten tvil. Og plutselig sitter den, og en til. Du har fått meget god kastetrening da, og sikkert noen flotte turer i kystlandskapet.
    2 poeng
  7. Hvordan i all verden kan du få deg til å skrive at "en hel sommer har folk sittet å rakket ned på Tor som person", olekrs ? Tror jeg har fått med meg det meste rundt hemsil/borgund diskusjonene som har pågått i sommer, både på fb og her, og jeg har bitt meg merke i at kritikken for det aller meste har vært saklig, kanskje ikke i alle tilfeller riktig, men man har holdt seg til sak. Disse opplever at Tor går rett i strupen på dem, med fjas om hvor uvitende og latterlige de er. Samtidig er han raus med gode karakterer til de som deler hans syn . . . Alle andre er visst idioter ! Og denne misoppfatningen om at de som er litt engstelige for utviklingen i elva har en agenda om å sverte den . . . Dette er åpenbart folk som nærmest har et kjærlighetsforhold til elva, og som tross alt vil det aller beste for elva i fremtiden. Det kan man ikke ha unngått å få med seg, uansett hvor lite man liker det de har å si, og på bakgrunn av det syntes jeg faktisk de hadde fortjent en litt mer seriøs tilbakemelding enn at de ikke lenger er velkomne i elva.
    2 poeng
  8. Tja, kan vel slenge inn en liten oppdatering her. Valget falt på en Sage One 586. Var ikke det jeg så for meg selv, og kanskje over i motsatt ende av skalaen ift det jeg først etterlyste, men du verden så gøyal! Stanga er ekstremt lett og flott laget om enn "kjedelig". For meg så gav den stanga meg en ny dimensjon hva angår presisjon, og den er langt i fra for stiv til å prestere på korte distanser. Stangtuben er ikke større enn at stanga akkurat får plass, og stangtrekket er stusselig, men stanga var utrolig flott laget. Jeg vet ikke hvordan jeg skal formulere dette, men det er så artig å kaste med den stanga at jeg driter i om det ikke blir noe fisk;) Men, når det er sagt, så må man jo også nevne det som gikk galt... Jeg har aldri knekt en stang før.... før nå. Utrolig talentløst og hundre prosent min egen feil. Så da var nederste del på ytterste stangdel på vei tilbake til fabrikk i USA... Så da innså man at det kan være lurt med en reservestang. Og siden stanga var på tilbud og fuglejakta ble refundert, så blei det ikke så fryktelig dyrt... den siste stanga altså. En Fario CRS 905 - 6 delt, men denne ble nå nesten litt for slapp for meg. Så da har jeg funnet drømmestanga, men det blir vel et par mnd til jeg har ny stangtupp fra Sage... I mens får jeg vurdere om CRS'en blir som reservestang, eller om jeg skal bytte den i noe stivere (som jeg kan slå meg selv i hodet med). Så moralen er: Sage One 586 for the win! - Men da ikke i brukket versjon. Takk for seg.
    2 poeng
  9. Det jeg tenker når jeg ser måten det argumenteres på fra lokalt hold i hemsedal (har fulgt hele diskusjonen på fb) er: Hva om noen andre, med ukjent navn i miljøet, hadde agert som dette ? Stakkaren ville sannsynligvis fått det glatte lag fra et samlet fluefiskenorge, og ville knapt kunnet vist seg langs ei ørretelv her til lands uten å risikere juling ! Helt utrolig at man ikke kan holde seg til sak, fremfor å gå rett i strupen på samtlige som kan tenkes å være skeptiske til utviklingen i elva ! Hva greia med settefisk i elva angår: Hvis dette har foregått på så eksemplarisk vis, altså et eksempel til etterfølgelse, hvorfor har man ikke brukt denne informasjonen som ren PR-kampanje for elva, på lik linje med gladmeldinger når noen har hatt fantastisk fiske og klekkinger der ? Vil tro dette er informasjon som de aller fleste som fisker i elva ikke har hørt før nå, men en slik gladsak burde jo slås stort opp ? ;-)
    2 poeng
  10. Tuv Bataljonen har blitt drevet på flukt et godt stykke opp i mørkedøla Ronny, og der kaster de nå steinharde kongler mot forfølgerne, som svarer med kløpulver-bomber. Ingen fysisk skadd etter angrepet ved Moen, men noe traumatisert har enkelte i motstandsbevegelsen blitt. Skulle bare mangle . . . Reiser selv opp til Moen med en forholdsvis kamptrent og motivert gjeng i helga, og operasjonen går på å flytte så mange som mulig av de eksklusive fjøsørretene som er satt ut i blå sone der til en tryggere tilværelse i fluesona. Man kan aldri utelukke en viss grad av innfiltrering og spionasje mellom de ulike grupperingene, men "Kritikarane på Sirkuset" slipper ingen ut og bare noen få inn. De tøffeste kampene står nå ved telegrafen, og der hagler det skjellsord mellom partene ! Kritikerkorpset mistenkte en stund at de ble utsatt for sennepsgass fra Fjøsørretens Rike's panserkompani, men det viste seg heldigvis bare å være en av deres egne som var litt uggen i magan. Ser ingen snarlig løsning på denne konflikten, men vi skal prøve å få smuglet inn noe alkohol til de hardt prøvede gutta i de fremskutte stillingene, for å sikre at moralen holdes oppe.
    2 poeng
  11. Etter fjorårets tur for "Team Klodriks", satt minnene friskt i, da vi atter satt i bilen med fronten vendt nordover. Stemningen på topp, tross prognoser om enorme snøsmeltinger og risiko for utrygt vær. Humøret steg tilsvarende som vannet sank, underveis. Og forventningene var mildt sagt høye. Vel fremme, kunne vi konstantere at vannet var høyt, men synkende og det lå forventninger i luften. Den litt friske ungdommelige spenninga sitret i kroppen, og skuldrene satt nærmere ørefestet enn for bare en time siden. :-) Ferdig pakket ut på hytte, og med Simms dressen på, bar det til elvs.. Ikke en bil å spore. Plassene lå tilgjengelige og vi valgte en "sikker" plass for grove brunprikkerter... Dæven utbryter kompis på vår ferd gjennom viur og småkratt.Her har det vert trafikk i sommer. "Stien" ned, var bredere enn før... Vel fremme ved bredden, rigget vi oss til,med kaffe og en diger plate sjokolade. Kose oss kan vi :-) Etter et par timer i gresskanten, tok vi en annen bred sti ut fra plassen, som førte oss langs elva til en annen destinasjon. En plass som nok har bedre forutsetninger på høy vannstand. Og ganske riktig. Det gikk noen fisker i ei bakevje og slurpet... På med en mygg, et dypp i Dipp`. Ikke lange kastet, men fisken flyttet seg mye og fort. Merkelig fisk sier kompis. Han sitter slik til at han ser den til tider. Den har tydlige hvite markeringer på hodet.... Etter en liten time med mange kast og null respons, (slik det skal være), tar fisken den lille myggen. Den er sterk. Kjemper slik vi er vandt til. Men så gir den etter. Brått og uten noen forvarsel, gir den bare opp og glir rett inn i håven. Fin fisk på kanskje gode 7 hekto.... Så får vi svaret på koløren over hodet. Sopp!!?! Men for svarte, hva er dette for drit! Fisken er tydelig anngrepet av noe. Vi tipper sopp. Ikke nok med det. Fisken hadde slitte finner, og minnet mer om en sliten settefisk, enn en fisk fra denne dalen. Fisken, blir den andre jeg slår ihjel i denne elva siden 92... Den andre,var en flott fisk på 2,8... som døde i håven grunnet uerfaring og flere feiltagelser av undertegnede...:-( En dårlig start på ei etterlengtet uke. Slik så den ut: Halen så slik ut : Følgelig gikk vannstanden videre ned, og flere fiskeplasser ble etterhvert tilgjengelige. Fisket var helt ok, og vi hadde noen dager som i allefall var fiskbare. Før jeg igjen,kroker og lander en fisk, som har synlige "sykdomstegn" En sprek krabat på ca. 7 hekto dette også. En fisk som har riktig farge, hele og fine finner, men med en blødende "byll" på ene siden av hodet. To rakse rapp og langt inn i småskauen med den... :-( Ingen bilder på denne desverre... Etter jojo vannstand, var den endelig nede på et nivå, som åpnet for fiske på en plass som ofte byr på fin fisk. Og vel fremme kan vi slå fast, at de står her i år også. Vi begynner fisket bakerst... Jeg starter fisket og kroker ganske straks en helt ok fisk. I håven, ser vi at fisken blør, og frykter at kroken sitter forkjært. Men ikke.... Fisken har flere sår i munnen, og ett av de er virkelig ille. Den mangler hele underleppa på ene siden og et åpent sår i munnvika er blødende.. Vi ser en viss trend i dette. Kikker på hverandre og liker det ikke i det hele tatt. Altså min tredje fisk som ser direkte dårlig ut. Hva syntes dere? Et par dager senere, er vannstanden god og svært fiskbar. Og på en liten speidetur, finner vi noen flotte fisker som står og vaker, ganske så steady og fint. Vi ser at det tar lang tid før halen bryter i vaket. Derfor sjekker vi fortommer og utstyr generelt for svakheter. For dette er lange fisker. Vi fantaserer om 2 kilos grenser og er rimelig oppspilte da vi trer til verket. Den nederste fisken, fiskes rent oppstøms, men står vanskelig til. Vanskelige flyt og elendige prantasjoner... Forandrer litt på vinklene jeg fisker fra, og flytet gir plutselig håp. Fisken tar i et rolig head`n tail og tilslaget sitter. Plassen jeg fisker på, kan fort by på en skikkelig springmarsj, om en fisk av et slikt kaliber velger å gå ut av plassen. Det er sterk strøm rundt oss og dypt. Men den velger en helt annen og overraskende strategi. Den siger rett inn på grundt vann og steller seg der. Jeg formelig smyger meg i posisjon, og slipper den rolig i håven. Hele seansen, var over på kanskje snaue 2 minutter. Den er i håven. En lang og flott fisk, sett ovenfra og ned. Jeg er tilfreds, men det varer kort. Fisken er 57 cm og veier 1,2 kilo.... En fisk som etter nøyere kalkuleringer, enkelt kunne veid nært 2 kilo.. Denne klarer jeg ikke å avlive, da den ser frisk ut forøvrig, så den får livet tilbake. Men jeg er fortsatt usikker på om det var klokt... Slik så den ut. ( se spesielt på halefinnen`s størrelse og det enorme hodet) På land etter seansen, sitter jeg og fiskekompis Roy å funderer litt over dette vi opplever. Og underveis, blandt mange teorier, hører vi et "godt klonk". Der er`n igjen. Den store som stod litt høyere. Roy er klar. Taktikk og teknikk er nøye planlagt, for denne er stor og vi er begge spente. Roy finner strømsømmen med den lille døgnflueimitasjonen,og fisken super den ned som om imitasjonen hadde puls. Null tegn om skepsis til den jernholdige kopien og det er fast fisk. I nøyaktig 2 minutter, før fisken viser slagside og formelig gir seg helt over. I håven, konstanterer vi en ordentlig lang fisk, som virkelig kunne strekt vektgrensa godt over 2 kilo... Den veier prikk 1,5.... Igjen en mindre "pen" fisk. Her er`n:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152888853196790&set=pb.640291789.-2207520000.1449010738.&type=3&src=https%3A%2F%2Fscontent-ams3-1.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xft1%2Ft31.0-8%2F11010508_10152888853196790_192418084489113629_o.jpg&smallsrc=https%3A%2F%2Fscontent-ams3-1.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xap1%2Fv%2Ft1.0-9%2F11705088_10152888853196790_192418084489113629_n.jpg%3Foh%3Db4f7cf3e19684ca1fa9ac37ae17aef35%26oe%3D56F6CD51&size=2048%2C1536 Så kan man undres. Var det slik ei hel uke? Neida! Vi fikk fisk som både var lange og tunge. En og annen over halvkiloen også, som holdt trinn og fin kondisjon. Så hva er det man prøver å formidle? Aner egentlig ikke. Kanskje bare en frustrasjon over at i slik forfatning, har jeg aldrig sett fisken i dette vassdraget før. (92-2015) Mye lang og slank fisk. Selv, fikk jeg tre fisker med sykdomstegn. Jeg hørte om flere. En kompis fikk også en i ei av bielvene til hovedelva i denne dalen. Hva det skyldes, hvorfor det blir slik, eller om det er noe å gjøre med,vet jeg ikke. Det eneste jeg vet, er at fiskepresset har vert enormt i år. At elva ligger sentralt på Østlandet, at det nok er ei av Norges mest markedsførte Ørretelver, samt at kortsalget er fritt bidrar naturlig til det. Men kan det samtidig være en direkte årsak til at fiskens kvalitet er i slik forfatning? Jeg har ikke svar, bare mange kritiske spørsmål. Denne elva er ikke unik i denne sammenhengen. Og vi ser en stadig utvikling, av interesseorganisasjoner, som kobler grep over stadig flere fiskeplasser. heldig eller uheldig? Neimen om jeg vet. Jeg kan bare mene noe utfra egne erfaringer. Jeg opplevde det bedre før.... Igjen stiller jeg meg selv kritiskt spørsmålet. "hva ønsker du og åppnå med dette?" Og igjen, må jeg svare meg selv, "jeg vet ikke".... Kanskje bare få ut litt av inntrykkene etter turen.. Kanskje få noen meninger, som kan bidra til å belyse flere synspunkter. Personlig, sitter jeg igjen med en følelse av at elva og fisken lider. Den ellers så vakre og nydelige elva har i mine øyne fått seg en bakside. En bakside jeg ikke liker utviklingen på. Da jeg begynte å fiske der, var det ett mål, blandt fiskerne. Bevare og ivareta denne perlen av ei elv og denns innbyggere ( Ørreten) Nå virker det som om det kan være andre motivasjoner som har tyngst prioritering. Resultatet? Jo, jeg har for siste gang, på lang tid, vært der for å kose meg. Sjarmen, hyggen og gleden er overskygget av forringet kvalitet. Det er ikke lenger ro og fred. Senkede skuldre og flotte opplevelser basert på natur, og vakende flott fisk under gode klekkinger. Snarere tvert om. Det oppleves stikk motsatt. Folk over alt, dårlige klekkinger og fisk som ikke bærer sunnhetstegn man liker. Joda,man kan bare velge å ikke være der mer, å se seg ferdig med det. Noe vi også kommer til å gjøre, desverre. Men det føles bittert, å bryte opp med livets "store kjærlighet" på denne måten. Og jeg er oppriktig lei meg. På elvas vegne, fiskens vegne og på vegne av de som føler det på samme måte....:-(
    1 poeng
  12. Winston B3LS 905, meget PENT brukt 3350,- ink frakt Flytering - Guideline Drifter. Lite og pent brukt(2-3 turer). 1300,- Pent brukt Gopro Hero 3 Black med hodestropp, fjernkontroll, 2 stk batterier, minnekort, polarfilter og en liten haug med festebraketter og annet rask. Komplett med kabler i eske. 1500,- Solgt Superstikka HMH Spartan m/pedestal. Pent brukt. 1000,- Solgt Svart Abel super 11, Mint/ubrukt, underkant av halv nypris 3000,- Solgt Paradigm 905-2 Godt brukt, men ingen kritiske skader, 1500,- Solgt Send pm ved interesse. Kjøper betaler evt frakt
    1 poeng
  13. Tråden handler ikke om annet enn fisken elva og økosystemet Jan Fredrik Lund. Men i trådens farevann, dukker det til stadighet opp nye fakta, som belyser akkurat det jeg har yttret bekymring for. Det er ikke vitenskapelig rakettforskning, å se at mye av de opplysningene som kommer frem i dagens lys, bevitner at noe er fundamentalt galt med hvordan elva forvaltes. Så kan man godt si at fokuset har vinklet litt i forhold til hva det startet med. Men innholdet belyser det samme. Tråden startet med fokus på hva som bekymret oss. I ettertid har det kommet frem såvidt mye som tyder på at vi har hatt rett i våre bekymringer, at jeg ikke ser noe galt i å legge ut en av de mest profilerte aktørenes egne ord, for å belyse dette. At jeg ikke vil ut med mine kilder til innformasjon,får du respektere. Og dette jeg har lagt ut i denne tråden, av vedkommende sine uttalelser, er det mange som selv har sett på vedkommendes profil på FB. Skal ikke være så vanskelig å få bekreftet dette.... Trådens opprinnelige budskap handlet om Fiskekompis Roy og mine bekymringer i forhold til dokumenterte opplevelser. Våre bekymringer omhandlet følgende saker: * Settefisk * Fisk med soppinnfeksjon * Lang slank fisk * Høyt fiskepress Og utviklingen av det komplekse ved disse utfordringene sammen. Det er vel hevet over enhver tvil, at man kan "huke av" samtlige punkter som bekreftet. Og jeg ser ingen grunn til ikke å belyse, at det er den personen som vet mest om grumset, som selv har belyst dette. Så for endte gang. Det er ikke tvil om trådens mål og mening, selv om ikke alle skjønner det.... Så tilbake til det du selv skriver JFL. Jeg skal gå til "motangrep", som du beskriver det å argumentere for mine meninger.... Mener du at alle de fine fiskene det er tatt bilder av og publisert, skal få overskygge de få som faktisk belyser deler av de utfordringene som fisken og denne elva belemres med? Da bidrar du til å fornekte det faktumet, som denne debatten har fått belyst. Tiden er inne for å våkne opp og innse at ting ikke er så i orden som du tror JFL. Jeg har flere ganger spurt om hvorfor denne debatten er så "upopulær" blandt enkelte. Og de fleste av oss vil jeg tro har forstått hvorfor.....
    1 poeng
  14. Hva pokker er Rivercred? Fortoner seg som et mer og mer meningsløst utrykk desto fler som bruker utrykket.
    1 poeng
  15. 30 grader uten kraftig sentrifugering og vaskemiddel beregnet på goretex, i nødsfall en liten dose vanlig vaskepulver.
    1 poeng
  16. kastet i 150 timer nå uten fisk, er det nå håp i trondheimsfjorden? sjøørret-fiske er galskap
    1 poeng
  17. Utsetting av fisk er vel et helt vanlig virkemiddel for å opprettholde en fiskestamme når vi som mennesker ødelegger elver og vann med kraftutbygging eller andre inngrep i naturen. Da er det vanlig at fisken blir hindret i sine naturlige gytevandringer og næringsøk. Da har det vært tradisjon for å sette ut fisk da den naturlige fisken som har bodd der har store problemer med å tilpasse seg den nye situasjonen med en gang. Men etter tid og med nye generasjoner fisk utvikler den andre instinkter og venner seg til den nye situasjonen. Det er da fiskeutsett bør fases ut og avsluttes da fisken selv bør kunne ha de egenskaper og forutsetninger som skal til for å klare seg og vokse opp. Videre kultivering vil da naturlig være å tilrettelegge for fisken på dens premisser. Det kan gjøres ved å tilrettelegge for naturlig gyting, begrense beskatningen, fisketettheten og det stress fisken blir utsatt for. Om en i motsatt fall fortsetter utsett av fjøsfisk vil ikke dette være på fiskens premisser men på fiskerens og tilbyders premisser. Stadig tilførsel av fisk som har dårlige forutsetninger for å klare seg vil også være med på å utvanne den stammen med nogenlunde normale instinkter og adferd over tid. Selv om det ikke er mange individer som lever opp vil de stadig formere seg og blande seg med det som oppleves som villfisk. En ørret på 10-15 år som har bodd de første leveår i en kum har klart å spre sine gener i elva mange ganger, og nye avkom med nedarvede egenskaper og instinkter vil stadig formere seg. Dette er ikke enestående for Hemsila, dette har skjedd mange steder i Norge og ellers i verden. Men det er vel like feil uansett og spesielt om det fortsetter. Dette er forøvrig ikke noe jeg har sitti å dikta opp sjøl. Dette er tilgjengelig materiale i diverse rapporter og faglitteratur som andre i debatten ivrig bruker til sin fordel. En annen interessant observasjon i denne sammenhengen er at det i elveeierlaget sin handlingsplan fra 2007 (skal kvalitetsikre infoen) konkluderes med at det på den tiden var nådd et maksimalt tak på beskatning og fiskepress i fluesonene. Dette er 7 år siden. Kjellemann
    1 poeng
  18. Jepp. Slikt sjekker iallefall jeg ut for å unngå å fiske etter noe jeg egentlig ikke vil ha. Og om jeg finner ut at det er satt ut for mye fisk, stor fjøsfisk eller fjøsfisk som kan blande gener med villfisk så sier jeg ifra. Synes du det er rart at vi gjør det?
    1 poeng
  19. Det er det jo åpenbart at han ikke er. Det er bare en liten gruppe mennesker som mener at alt er på stell i Hemsil. Men Grøthe skal ha for at han faktisk fikk til endringer i Hemsil. Det er veldig unødvendig at man har kommet så galt ut i denne elven. De burde bare kutta ut settefisk, sett til at det var litt færre fisk i elven og begrenset kortsalget. Allerede da jeg hadde mine siste turer i elven for 10 år siden, begynte k-faktoren å falle. Iallefall fikk jeg flere ørreter som jeg ikke var fornøyd med.
    1 poeng
  20. Nok en gang kommer uttalelser fra Tor Grøthe i denne sammenhengen, med adresser et godt stykke under beltestedet! Jeg har tidligere gjort oppmerksompå at jeg ikke har blitt sjokkert over måten diskusjonen føres på. Men denne gangen har han gått ett steg videre.... Nå kjenner jeg faktisk litt på sjokket likevel. Kan man virkelig sette seg selv i en slik posisjon som "forvaltnings profilen" Tor Grøthe presterer å gjøre med denne teksten han selv la ut på sin FB profil? Her forteller han med egne ord, om mange av de krumspringene som er utført, og virker oppriktig stolt av det.... I samme åndedrag, bekreftes mange av bekymringene og påstandene. Skal man le eller gråte? Avgjør selv..... Tor Grøthe: " Ser at Lars Nilsen fremdeles tror han er en viktig person for Hemsila! Halleluja! Lars Nilsen skal ha for å ikke gi opp, og stille gode spørsmål.Uttrykksikonet smile Hvorfor han velger å gå ut med en svertekampanje mot Hemsil, sammen med de etablerte kritikerne av Hemsil ute på de sosiale media, viser jo bare hvor lavt Lars Nilsen og Lars Lenth? Måtte synke, for å prøve å vinne noen "Likes", og få sett litt mere fokus på seg selv. Og, det har kommet meg for øre at Lars Lenth skal til Hemsil å fiske til helgen? Er det mulig å synke så lavt? Vart tatt et par 2- kilos fisker i Hemsil i går, men genene kan jo være fra Fiskeforeningen sine massive utsettinger på 70' talet, fra Tunhovd og Stolsvatn.Uttrykksikonet smile så pass opp! Tror imidlertid det Lars Lenth, fisken "biter nok ikke", på annet en flua di. Uttrykksikonet smile Om dere kommer, ta med dere video, foto, undervannskamera, keepnett, kniv, Skjellprøvekonvolutter, lengdemål og vekt. Og gjerne dykkerdrakt, for det kan dere trenge:) Vi i fiskeforreningen får prøve å stille opp så godt vi kan med oppsyn, og kanskje ta noen kule bilder av moromme scener, og klovnestreker. På TV er dere perfekte, god underholdning for liten og stor! Uttrykksikonet smile For å poengtere litt. Hemsedal Fiskeforening har siden 70'Talet satt store mengder fisk til Hemsilvassdraget. Opp mot 4000. 2-somrig fisk årlig, fra stammer i Hallingdal, mest fra Tunhovd og Stolsvatn. Fiskebestanden i Hemsil var ødelagt/nedfiska sist på 80'talet, med den konsekvens at de Svenske sportsfiskerne forsvant fra Hemsil. Et større utsettingsregime fortsatte etter dette, frem til siste del av 90'talet. Til og med Dansk regnbueørret har blitt satt ut:) De siste 8-9 år har det ikke blitt satt ut noe som helst fisk i fluesonene i Hemsil, bortsett fra noen marginale glipp fra utsettinger i de øvre deler. Dette dreier seg om noen få handfuller med fisk, og de blir fisket opp igjen. (Jeg med mine venner har fisket opp 3. Slike fisk fra fluesona sine nedre deler i år. De låg på ca. Halvkiloen, og var litt avmagra. (Fjorårets utsettinger.) Utsettinger av slike 3- åringer fra settefiskanlegg tjener ikke annet enn til opplevelser for tilreisende turister, barn, barnefamilier, og de mest ivrige spinnfiskerne. Men, om det skulle vise seg at flere kundesegment ønsker å fiske på oppdrettsfisk, så skal vi selvfølgelig i enda større grad legge til rette for dette! Og utvikle flere produkter. Men IKKE i Hemsil sine attrektive fluesoner! Fra ca. 1998-2007 ble det satt ut "litt" fisk fra fisk som vi tok rogn fra i Hemsil, og tilførte fluesonene. Vi har INGEN kontroll på hvilke gener disse stammer fra. Men mest trolig en god sammenblanding fra settefiskanlegget i Høvet. Er det her skoen deres trykker Lars Nilsen? Våres fluesoner i Hemsil er svært godt forvalta elvestrekninger. De er forvalta frem slik naturmangfaldloven legger opp til, nemlig på en slik måte at de gyter, og produserer selv i Hemsil. Hemsedal Fiskeforrening har prøvd å forvalte frem stedegne bestander, i Blå soner i Hemsil. Vi har strøket fisk, og satt dem tilbake som 1,2 og 3-somrig fisk. Vi har freda strekninger over lenger tid, til ingen nytte. Strekningen fra Jordheim til Maskinlaget har nå vært freda i 17 år, men fremdeles er det knapt liv i denne strekningen, som tidligere var en av Hemsil sine beste fiskeplasser! Og vi prøver hele tiden å forbedre oss. Vi har freda nye strekninger, og innført nye fluesoner i de øvre deler av vassdraget/Hemsil. De utsatte "stedegne strykingene", har ikke gitt noen resultater på disse strekningene. Vi har til og med fanget fisk i storruse i Eikredammen og Fagersethvann, og tilført disse strekningene, men til null nytte, noe vi egentlig var klar over. Litt større fisk, 3-åringer flytter seg normalt lite i vassdraget ved utsettinger. Størrelsen på disse varierer fra et snitt på ca. 4-800 gram. Dette er posjonsfisker, som blir fisket opp igjen av tilreisende sportsfiskere. Det er ikke en etisk god fisk å tilføre vassdraget?, men helt uproblematisk for de maks 10% av øvre deler av blå soner, samt Grøndøla, Buliåen og Mørkedøla. Og noen slike utsettinger i Gravset tjern og Helge tjern. Det er snakk om at fiskeforreningen totalt kjøper inn noen hundre slike fisk i året. (Inkludert 3-Somrige også, 250-500 grams fisk.) Så langt det lar seg gjøre settes det ut fisk som vi selv har produsert. Men, utsettinger av 3-åringer er vi ikke så nøye med, om de kommer fra Hestanåne, Stolsvann eller Tunhovd spiller ingen rolle for oss. Dette er fisk som ikke klarer å tilvenne seg det naturlige næringsgrunnlaget i vassdraget på noen måte, og de har gjennom våres stamfiske aldri blitt registrert i gyteområder. Mindre utsatt fisk opp mot 25-30 cm. Har best overleving ved utsetting, men jo større dem blir klarer de ikke å takle den naturgitte næringstilhangen, og mest trolig heller ikke produksjon i form av naturlig gyting. Men, skulle det vise seg at disse andre stammene skulle legge noen rognkorn, og formere seg i Hemsil, så er jo det interessant. Det skulle vært interessant å få vite mer om hvor mange forskjellige fiskestammer Hemsilørreten er blandet sammen av. Og, hvordan disse stammene har påvirket Hemsil sin utvikling. Dette kunne selvfølgelig være interessant for mange faglige media, men ikke lenger for Lars og Lars. Dere har menget dere med feile sosiale media. Egentlig synd for dere, for dere har tidligere vært flinke! Vær klar over en ting. Stedegne arter kan ha negativt nedarva egenskaper. I all forskningssammenheng, kan det derfor også være viktig med innblanding av nye gener. Det er slik naturen har klart å formere seg, og blitt sterk. Slik foregår utviklingen for oss mennesker, for sterke dyr og viltarter, og kanskje kan det og ha positive effekter på enkelte stedegne stammer av fisk? Jeg tror det, hva tror dere? Kunne vært et interessant tema og forske på, men ikke med involvering fra Lars og Lars, Fluefiskesiden, eller Hemsil sine negative sosiale media hetsere som Pettersen og CO. Lars Nilsen og Lars Lenth! ("Lars og Lars") Utsettinger har nå pågått i ca. 45 år. I Hemsilvassdraget Men husk, marginalt dei siste 17 år i fluesona, som utgjør ca 90% av i Hemsil. Det er disse strekningene Hemsil har blitt kjent for! Det er her vi har lykkes og fått vår velfortjente fokus. Det er dette arbeidet som har blitt lagt merke til, og som har skapt endringer og engasjement rundt om i Norge. Det er dette bidraget som har medført at andre grunneierlag og vassdrag har turt å tenke nytt. Det er dette bidraget som har tilført Hemsil, og nå langt flere elver i landet en kvalitet, vi bare kunne drømme om for 20 år siden. Det er dette bidraget som har gitt Lars og Lars sine muligheter til underholdning. Men det er dette bidraget som nå også har medført at Lars og Lars nå har mista hode, og sin tidligere seriøse tilnærming til den gode jobben som er gjort. Dere har bevist at dere er best på underholdning! Men, rot dere ikke bort i ting dere ikke kan påvirke, og som tilslutt gjør dere til "Useriøse mediatroll"!
    1 poeng
  21. Det har kommet meg for øret, at "gutta på Hjelmen" under et nattraid, har minelagt området rundt "Tuv bataljonen" Er det hold i dette? Og er det fremkommet tall på sårede og hardt skadde etter "Fjøsørettens rike" sin verbale dekkild over blå sone ved moen? Kan det være, at flere leire er innfiltrert og utsettes for vesentlig vranginnformasjon, og kan dette igjen føre til vesentlig oppgradering/oppdatering i forbindelse med økende klasebombing med "fjøsørret" tidvis befengt med smittsom sopp? Mye spørsmål her altså, men ingen tvil om at svarene videreformidles til konvensjonen for "internasjonal forvaltning", ledet av ingen ringere enn Kaptein Syltelabb og hans bedårende kone Aqua Vitt.
    1 poeng
  22. Enkelheten i denne tiltaler meg veldig! Jeg er stor fan av forenklede fluer, og denne var jo godt inn i den gata. Kan lage mange fine fiskeimitasjoner på den måten. Takk som deler!
    1 poeng
  23. Den mannen gjør ikke noen god figur, som frontmann for Ørretens rike lenger i alle fall. Han angriper alle som ikke er enig med han. Det er nå vi får se hvordan han egentlig er, og det slår dessverre ikke positivt ut for min del i alle fall.
    1 poeng
  24. For ikke å snakke om ønsket om å fylle opp lommeboka...
    1 poeng
  25. Etter å ha fulgt denne tråden en tid blir det spennende å se hvordan man skal forsvare å sette fisk med gener fra et helt annet habitat i Hemsil - etter "internasjonale føringer" (!?). Man kan forsøke å trette ut Ronny i det uendelige (heldigvis til ingen nytte), men nå er det kanskje greit med litt selvransakelse hos de som mener alt er såre vel i Hemsil. Eller tilbakevise påstanden til Lars. Utrolig hva som blir gjort for å tekkes rekruttering, familiefiske og turistfiske.
    1 poeng
  26. Gjort et ærlig forsøk på en Home invader, ser grei ut, men har ikke vært med på skarpe oppdrag enda..
    1 poeng
  27. Jeg har også trodd at utsetting av fisk i hemsil var noe man hadde sluttet med for flere år siden, men har skjønt at så ikke er tilfelle. Liker ikke tanken på at det er vi som fisker i fluesonen som finansierer denne fjøsfisken heller . . . Hva i all verden skal kunne forhindre at disse forflytter seg opp eller nedstrøms i elva ? Tipper denne artikkelen fra Lars Nilssen blir dårlig mottatt i enkelte kretser ;-)
    1 poeng
  28. Fender77, gå for klasse 5 du. Da tåler det litt vind og gir muligheter selv om det er stille og grunt. Fortomslengde og tykkelse kan du jo variere etter forholdene. Og ettersom du allerede har et snøre med klump på rundt 11 meter ville jeg ha kjøpt et snøre med noe lengre klump for lange lette presentasjoner om jeg skulle hatt ett til. 13+ eller noe i den duren. Da er det bare å finne ei stang som takler begge snørene, ditt lynne, lommeboka og et design som du kan trives med. Burde gå greit. Bare husk at du kanskje må bruke tynn spiss noen ganger. Den stiveste stanga er da ikke å foretrekke selv om det kanskje er den du kaster lengst og best med. Lykke til! :-)
    1 poeng
  29. Ser at vi er i samme tanker vedrørende det vi har sett snev av i sommer. Du belyser nok flere faktaer enn vi begge liker å tro i denne sammenhengen, Roger. Det er rett og slett tragisk, at denne utviklingen får fare frem i det tempoet som holdes. Mine personlige meninger, er at det er høyst nødvendig med kortbegrensninger. Hverken elva eller fisken kan utsettes for denne rovdriften fremover. Jeg er oppriktig bekymret for elvas fremtid.... :-(
    1 poeng
  30. Nysgjerrighet er bra Stengene til Winston som produseres i Kina, Accent og Vapor serien (de to billigste som ikke på noen som helst måte prøves å fremstilles som "green sticks") er vel som Sage, Loomis og andre sin billig produksjoner i asia. Billig og grei nok. Winston sine BII serie er kestremt lette og meget følsomme stenger. Med tradisjonell Winston look....som ikke er lett å kopiere. Selv om flere andre etterhvert kommer med grønne flotte stenger Med fiskeaksjon som også er overraskende gode å kaste med. Prøvde en grønn Streamstix stang her om dagen, en Troutseeker, for neste års sortiment....synest denne var både penere og langt mer "winston lik" i aksjon enn de to billige de selv produserer i asia. Hører at 8'6 "4 i denne serien er fantastisk flott Kanskje en ting å tenke på for de som liker en "Staff of Moses" (unnskyld..."..God"), men ikke har råd??
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...