Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Espen A

    Espen A

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      276


  2. devi

    devi

    Members


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      192


  3. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      10 780


  4. Skjeggulf

    Skjeggulf

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      132


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. juli 2016 i alle områder

  1. Fikk lurt med meg madammen til en liten telttur til Vikerfjell i går. Ferden gikk til Steintjern, fin fin tur innover / oppover. Sekken var fylt med mye luksus som sjokkis, vadere, eggerøre, spekemat, pannekaker og pottis
    3 poeng
  2. Ref. tørrflue-tråden. Finnes det folk som kun fisker med nymfer? Nymfepurister altså? Og har de samme utfordringen som tørrfluepuristene, bare motsatt? Tror du isåfall att dersom fisken står høyt i vannet og slurper i seg alt som kan ligne på mat fra overflaten og filmen, att de da setter på ei skikkelig tung nymfe som subber bunnen for å prøve å få fisken til å slippe seg ned og ta? Takker på forhånd for utfyllende svar.
    2 poeng
  3. Det er litt kult det der med tanken å bare fiske tørrt. Tvinge seg selv inn i en vanskelig situasjon,og ikke være så opptatt av mest mulig fangst,men heller det å prøve å få fisken til å stige uansett.Er det mulig å få en eller fler fisk til å stige uansett. Det er skikkelig kult synes jeg.Det er fisketur med stor F for meg. Jeg er på fisketur,ikke deltager i en fiskekonkuranse.
    2 poeng
  4. Alle bør innse at å ha bærekraftige bestander gir økologisk og økonomisk gevinst. Innlysende vil forhåpentligvis de fleste si men når man ser virkeligheten er den ofte stikk motsatt. Det kan se ut som at de som kunne gjort noe ikke vil gjøre noe fordi de dermed viser at det de hittil har gjort har vært feil. De vil ikke se de gode resultatene restriksjoner vil gi. Da må alle finne seg i å stille opp samtidig som vi reduserer bestanden av både sel og skarv. På meg virker det dessverre som man er langt mer interessert i å "forske" på å finne opp hjulet en gang til enn man er på å få gjort noe for naturen. Prosjektet åtte fjorder viser med all tydelighet at ting tar tid og den viktigste brikken, torsken, er den man må vente lengst på. Denne http://fiskejournalen.se/tralforbud-skyddar/viser med all tydelighet at vern virker. Man tar fortsatt ut ca 2000 tonn fisk i Øresund og fangsten har vært stabil i flere tiår. Nå begynner man å få opp fiskebestandene i Kattegat etter at man innførte trålforbud i 2009, et forbud noen trosset. Det førte bl annet til at Greenpeace la ut granittblokker på bunnen noe man også gjorde rundt øya Sylt for å få bukt med ulovlig tråling der. Kortsiktig økonomisk gevinst for noen ytterst få går på bekostning av jevn økonomisk inntekt og en natur i mye bedre balanse. Friluftsfjorden!
    2 poeng
  5. Så også flere Bibio Pomanoae i går på 1100 moh i Nord-Aurdal, Valdres. Dessverre blåste det litt mye så de holdt seg i vierkrattet og einer'n.
    1 poeng
  6. Jeg så fine Bibio pomonae-sverminger fra bilvinduet på vei over fjellet ved Gudbrandsdalen i dag, nærmere bestemt oppe ved Fagerhøi (var på vei til Gardermoen fra en spillejobb, og fisket ikke).
    1 poeng
  7. Tusen takk for nydelig svar, skal ta godt vare på innlegget ditt Turen er herved over, sett hele 2 vak, ellers helt dødt. Prata med en del andre fiskere, til å med de som virket litt mer erfarne i gamet måtte pent spise medbragt. Så da ble det litt kastetrening om ikke annet
    1 poeng
  8. I hælga stod vi en stund og så på ett par-tre fine fisker som stod dønn stille på bunnen av elva. Ikke antydning til å nærme seg overflata for å spise. Kompisen min la ut en cdc-caddis og pang, der satt den på første flytet.. 950g i håven.
    1 poeng
  9. Likte denne! Den kan du nok lage i noe større størrelse også, og tilsette litt salt ;-)
    1 poeng
  10. 1 poeng
  11. Jøss, 8-fjorder prosjektet er en suksess. Takk for linken. Det burde være noe som også norske politikere bør skjønne vil gi politisk gevinst. Leste litt mer om prosjektet her: http://www.8fjordar.se Ellers haster det litt for den norske kyst torsken. Indre Oslofjord er kanskje ikke hardest rammet, men resten av stammen i Sør-Norge nærmerer seg et kritisk nivå. Alle som beskatter bestanden av kyst torsk må være forberedt på tiltak. :)
    1 poeng
  12. Usikker på onrådet du skal på. Men på den høyden på denne tiden av året kan du regne med mygg og vårfluer. I tillegg ville jeg ha hatt med døgnfluer, stankelbein og bibo (russeflua). Aktuelle imitasjoner: Vårflue: streaking caddis krok 10-14 (fisker godt både stripende på overflaten, under overflaten og liggende i ro på overflaten. Også fenomenal blindfiskeflue på denne tiden når det ikke vaker eller du ikke vet hva de tar. Mygg: cdc-myggen krok 16 og 18. Fiskes i ro på overflaten. Døgnfluer: parachute døgnflue krok 12-16. Fiskes i ro på overflaten. Stankelbein: daddy long legs, fiskes i ro på overflaten. Striping kan også trigge hugg. Bibio: russeflue imitasjon. Fiskes i ro på overflaten. Som nybegynner går det mye fluer så jeg ville ha hatt 10 av hver. Husk dryshaker! Lykke til!
    1 poeng
  13. https://www.nrk.no/telemark/1.13060927 Dette er også en ting man skulle gjort noe med. Enormt med sel påvirker ikke bestanden av fisk i fjorden i positiv retning.
    1 poeng
  14. Nuh vel, det er vel en sannhet med en god dose modifikasjoner, Eirik ;-)Men ja, finner du en steady vakende fisk i ei elv som ikke er utsatt for nevneverdig fiskepress, du ser hva fisken tar, og den står gunstig til mtp presentasjon av flua, så bør den være grei å komme på talefot med. Men jeg har merket meg at de mest interessante fiskene, de står gjerne litt kinkig til, og heldigvis er det ikke gitt hva utfallet blir når man legger ut flua på disse.
    1 poeng
  15. Såvidt jeg skjønner så gjelder rapporten bare kysttorsken. Reduksjonen i torskestammene som vandrer i det åpne hav og gyter langs kysten, må antagelig yrkesfiskerne ta mest ansvaret for. Herunder må også yrkesfiskerne ta hovedansvaret for beskatningen av byttefiske som Sild og Brisling. Videre er begrepet "yrkesfiske" uheldig avgrenset. Etter min mening burde yrkesfiske også inkludere alle de som guider og\eller driver utleie av båter og utstyr til utenlandske turist fiskere. Dette fisket er jo endel av næringsvirksomhet, akkurat slik vanlig yrkesfiskere. De fisker på samme fisken som ledd i næringsvirksomhet. Jeg er også enig i at det bør skilles mellom fritidsfiskere med stang og fritidsfiskere med garn. Garnfiske er hovedsakelig matauk. Sportsfiske med stang har mer fokus på rekreasjon. Ellers er det verd å merke seg at også Havforskningsinstituttet er inne på tankene til Friluftsfjorden, dvs å verne enkelte fjorder. Det er lett å se de tungtveiende argumentene for at en slik verning må være minst mulig inngripene sett i forhold til brukerne av fjorden. Indre Oslofjord står her i en særstilling siden det er svært mange fritidsfiskere med stang og få yrkesfiskere. Et forbud ovenfor stangfiskeren vil således være langt mer inngripene, idet det rammer flere personer, enn et forbud ovenfor yrkesfiskere (og garnfiskere utenfor yrkesfiske). Så tankene om friluftsfjorden burde fremdeles stå sterkt, også etter rapportene fra Havforskningsinstituttet! :)
    1 poeng
  16. Noen synke synke mygg idag Noen tungsten, noen glass bead, noen med extra ribb, noen uten Blir seff litt slankere i bakkroppen med vanlig 2488 , men disse skulle være sterke Bindetråd: Tmc 16/0 Dark Charcoal Krok : 2488 H 14-18 Ribb 1: Rød Micro Stretch Tubing Ribb 2 : Nat Grå Rhea Feather Micro Fine & Dry Dubbing Trico Slotted tungsten Beed
    1 poeng
  17. Noe av det enkleste man som fluefisker gjør, bortsett fra å kle på en vaderne, er vel å fiske på vakende ørret. Samtidig er det noe av det kuleste
    1 poeng
  18. Fluefiske har styrt en stor del av livet mitt og jeg sikter stadig mot å bli en "komplett fluefisker." Veien er målet i den prosessen, og jeg er ganske sikker på at målet aldri nås. Når det gjelder brunørret så krever det mye mer av en fluefisker å forstå hva som skjer UNDER vann. Uvitenhet er ikke en egenskap jeg anser som spesielt beundringsverdig, så selvfølgelig fisker jeg med nymfe. Hadde jeg kun fisket tørt måtte jeg ha tatt opp en annen hobby også siden koden er så lett å knekke i forhold til nymfefiske. Blir som en dyktig golf spiller kun skulle spille minigolf. Det er også gøy men neppe noe jeg ville latt dominere livet mitt i samme grad. Når det er sagt så er det få ting som trigger fluefiskeren i meg som et vak. Vaket er opphavet til alt vi driver med (laksefiske - not so much...). Men det blir totalt feil for meg å KUN søke vak. Såkalte tørrfluepurister har noe "Homer Simpson'sk" over seg - anything that's hard to do is not worth doing. Jeg tar meg ofte i å syntes synd på dem. Der de sitter, tafatte og venter på at naturen skal gjøre det lettere for dem.
    1 poeng
  19. Blindfiske uansett om det er med tørrfluer eller annet blir jeg som regel lei i første bakslengen. Jeg synes det er mer stas å lure fisken til å ta noe som den allerede er innstilt på. Så i tilfelle med glassklar elv og nymfespisende fisk, ville det vært å foretrekke å ta den på nymfe.. Eventuelt sette seg i lyngen og håpe at den gikk over til noe tørrere.
    1 poeng
  20. Var ute en tur med en kompis denne uken, vi fikk tre Bass og mistet en Det var i indre Oslofjord
    1 poeng
  21. En sann tørrfluefisker heter tråden. Er det ikke da rimelig å tro at den handler om å fiske med tørrflue og ikke maurspotting og slikt? Det er et tynt argument å si at det ikke begrenser fiske fordi man ikke fisker hvis det ikke vaker. Det en annen diskusjon. At folk har lyst å bare fiske tørt kan jeg forstå men at det ikke begrenser fiske (som tråden egentlig handlet om) er jeg uenig i. Når fisken står og nymfer langs bunnen i klart vann finner jeg det mye kulere å prøve å ta den på det. Det er dødskult. Hvis jeg ikke skulle gjøre det pga noe jeg har forhåndsbestemt så er det en begrensning. Kan jo si jeg heller vil ligge i lynga å titte på den men det har ingenting med å fiske med tørt eller ikke. Da har du allerede begrenset deg på forhånd til at den fisken ikke skal fiskes på fordi den ikke vaker. I så fall bør tråden hete: ser du på maur og annet hvis ikke fisken vaker.
    1 poeng
  22. Det er litt derfor den er vanskelig å få tak i nå; folk har hørt ryktene, og hamstret for flere år fremover ;-)Sporten i hemsedal hadde ei hylle full for et par uker siden, men kan være det er tomt nå.
    1 poeng
  23. Tror ikke du skal stille i Simms eller annet usa-utstyr i disse erkebritiske elvene, nei ! Det blir som å stille i fluesonene i hemsila med Scierra eller Kinetic, noe man ganske enkelt ikke gjør.Du kan selvfølgelig investere i kvalitets-tweed når du først er der, eller du kan ikle deg ekte norsk vadmel. Den beste vadmelen vokser vilt enkelte steder i hardanger, og kan plukkes, men beregn mye tid og svette om du feks skal sy vadebukse, jakke og lue av dette selv. Bonusen er imidlertid at du høster gode cred-poeng der borte om du kan vise til at du har plukket og sydd fiskeuniformen selv. Britiske cred-poeng er fortsatt noe av det gjeveste man kan smykke seg med som fluefisker. Det er ikke til å unngå at du glir lettest inn i miljøet der borte om du stiller med Hardy stang og snelle, men er du kjip på utstyret så er det gangbart med Shakespeare og Greys også, ihvertfall på hverdager, om du holder deg unna fluesonene. Du må ikke finne på å posere med stang over nakken der borte, enten det er bambus eller kullfiber ! Konservative briter HATER denslags, og jeg tror du ville sluppet billigere unna om du poserte i Gestapo-uniform ! Skal forøvrig bli spennende å se hvor mye døgnkortene i disse legendariske elvene vil falle i pris, og havner vi ned på rundt 25kr døgnet i beste danica tid i Test, så slenger jeg kanskje over en tur selv. Får bare ikke håpe Fishspot eller Ørretens Rike kaster seg over disse elvene før den tid, for da er vi tilbake til start, og vel så det.
    1 poeng
  24. Jeg liker så absolutt tanken på å utradere harren fra glomma, men det er en formidabel oppgave.Elva er flere hundre meter lang, noen steder dyp, og kronglete å vade. Man måtte evt dykke på våren når harren gyter, og sørge for å få tatt ut all befruktet rogn, slik at det ikke blir noe avkom . . . Dette må altså gjøres gjentatte ganger, til all eksisterende harr dør ut, om man ikke får sterilisert disse på et vis. Når det er sagt; Om vi først MÅ ha harr her til lands, så ville jeg satt pris på om man kunne samlet hele hurven i glomma, da elva ikke akkurat fremstår som innbydende for oppegående fluefiskere uansett. Hva som feiler svenskene når det kommer til fluefiske er ikke lett for nordmenn å forstå. Det du nevner er ille nok, men langt ifra det mest graverende . . . De ELSKER harr, de går gjerne med flettekurv som de oppbevarer fisk i, de ifører seg merkelige, særdeles fargerike hodeplagg, og de kaller fortom for "tafs" . . . Hva faen er det for noe ? !!! Nei, tenk om vi kunne byttet glomma og rena mot et par av de gode ørretelvene i sverige ! :-)
    1 poeng
  25. Funnet en ganske full sjøørretboks på Hurum, savner du en? Send meg en PM med merke, beskrivelse og innhold og du kan få den tilbake
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...