Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/26/20 in all areas

 1. 11 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2020

  En liten kort innpå her og litt status langt øst i viken. Myggen holder stand i de større vanna men off så mye vind i uka som har gått. De mindre vannene har vært ganske livløse som er ganske normalt før vi skriver minst dagens dato. Hadde en knalltur i dag med en kompis og det ble jammen 5 fine i håven mellom 5-900gram. Pluss denne da på 1,5kg som virkelig lagde drama ved å sette seg fast et par ganger i bånn. Ble endel lirking med stanga under vann, jevnt rolig press for å lure den ut og litt marsj fram og tilbake. Men heldigvis gikk det fint, var ganske spennende på 6x 4-2 til danseflue vs. vespertina i dag. Så noen få flyvemaur også. I det ene vannet hvor jeg fikk 5 av de 6 så var det ganske ok med vespertina i sivet som innimellom havna utpå. Så det er definitivt ting på gang. Masse dansefluer i lufta, og flere vak uten at jeg så noen insekter utpå tyder på at de gikk ned da da er veldig leie å spotte på vannet. Fiska mellom 12 og 17. God Helg!
 2. 10 points
  Mulig disse ligger her fra før , men uansett godt å være tilbake :-)
 3. 10 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2020

  Kaldvær, mer grått og passe extremsport å sitte i belly om dagen... men myggen gir blanke. Black-Olive Flexi funker det :-) En snabbis ute i dag mellom 13.30-16.00, Rakk 2 fisk før det ble helt nuka av sur vind som egentlig kom og gikk... Men myggen var i dytten og fisken også i perioder... Fanga på cdc myggen og black olive flexi str 12.. se under.. Kjørte da en rigg på ene stanga for de som var mest ivrig til å vifte med halen.. Cdc myggen som "dupp" og 50cm tippet i bøyen på den med buzzern. 5x på den riggen. Og 6x og bare cdc mygg på andre stanga. Padla som gal med bellyn og fikk tilbake varmen i beina sånn rundt dagsrevyen.. LInk til bindevideo her:
 4. 10 points
  knut

  Nitelva

  Vannvittig mye søppei i Tøyenbekken, men den ble fin da...
 5. 7 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2020

  Å sånn btw... vare ute i dag på dagen og fikk et pent knippe. Var bittelitt vespertina, mygg, og vingemaur samt masse dansefluer. Ganske sporadisk med vaking men de som var oppe var tilsnakkendes. Tok en av de peneste ørreter jeg noensinne har fått i elv eller skau. Synes denne kilosørreten hadde et helt fantastisk mønster og farge. Cdc Myggen
 6. 7 points
  RolvS

  Hva har du kjøpt i dag?

  Tok i overkant av to timer å sette opp første gangen... må jo poste bilde av doningen og.
 7. 7 points
  Terje Bendiksby

  Gjeddefiske

  Måtte bare ha en pause fra all ryddingen og kjøring med det til gjenvinningstasjonen. Spent på om det var noe liv i gjedda eller det bare var gyting på gang . Stille var det bortsett fra et skikkelig hogg, som fortalte meg at denne måtte kjøres på snella. Ikkeville den opp fra bunnen hadde minst ti skikkelige utras og dro pontongbåten rundt. Til slutt måtte jeg ro inn på grunna mens jeg kjørte den. Største jeg har sett og personlig rekord minst 10 kilo pluss. Holdt på min et kvarter. Ei skikkelig sprek dronning. IMG_3597.MOV
 8. 6 points
  Ellers blir det mange av disse i forskjellige farger i 14, 16 og 18. Elsker dette krøplingkonseptet.
 9. 6 points
  Vulgata med forlenget bakkropp på Hanak 500BL #12 Her ble det Faux Bucktail som haletråder. Synes microfibetts har blitt litt tynt på disse tidligere
 10. 6 points
  Glemte å legge inn bildene, som det ble spurt etter. Resten av turen ble også preget av flom og umulig fiske. Så jeg dro hjem sånn ikke heeeelt fornøyd. Det vil si, jeg er jo egentlig kjempefornøyd med mye, ikke minst fikk jeg stor ørret. Men jeg fikk ikke gjennomført alle planene mine, og fikk heller ikke så mange flotte fiskeopplevelser som jeg ønsket. Men likevel ble det noen fisker til, blant annet enda en storørret, i ei elv som også er generelt veldig bra. Her er en del bilder fra turen (et par bilder er uten fiskestenger, noe jeg beklager veldig sterkt, selvsagt):
 11. 5 points
  Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2020

  Var ute i går og fikk noen fisker. Først et par på 6 og 7 hg som jeg synes var litt tamme, selv på NT8 #4. Fine fisker, men de ble med veldig greit oppi håven. Deretter fikk jeg en finfin ørret på 9 hg som jeg var sikker på var større da den virkelig dro ut og ga en flott bøy i stanga Begynte egentlig å lure på om den var feilkroka, men den var bare sterk og vill. Denne tok en CDC mygg. Fikk også på danseflue.
 12. 5 points
  Nydelige cripples Roaas! Rå progresjon på bindinga di! Her er noen vulgata/danicaklekkere på TMC 200R #8
 13. 5 points
  Baetis Cripple, Tiemco 113 BLH i strl 12. Også ett monster av en cripple, Baetis var tiltenkt, men veit ikke om den er hakket for svær.. Bundet på Tiemco 200R i strl 14.
 14. 4 points
  torese

  Hva har du kjøpt i dag?

  En gammel Ross reel med tilhørende stang fra orvis! Ross Gunnison og orvis hls. Tore
 15. 4 points
  Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2020

  Var ute i går med et stort håp om mindre vind enn Yr faktisk spådde. Det ble vel strengt tatt mer vind. Tenkte å teste ut 2-3-4 vann, men endte opp med å være i samme vannet hele tiden. Det var mye vind og ingen aktivitet i starten, så jeg gikk rundt vannet med libellenymfa til Rune uten ett eneste lugg, noe som er litt uvanlig egentlig. Til slutt inne i en rolig vik fant jeg endelig litt aktivitet. Det var sannsynligvis èn fisk som raste litt rundt, og vaket her og der. Noen plaskvak, noen dråpevak og litt forskjellig. Jeg knøt på en eldgammel maur som så veldig snasen ut, og la den ut på en perfekt spot. Fisken tok etter en liten stund og den var stor og sterk. Jeg gjetter på rundt kiloen, men siden den røyk etter 10-15 sekunder så vil den for alltid være mye større. Enten hadde jeg knytt flua dårlig på, eller så hadde den vikla seg inn i noen vannliljer, som er på full fart opp nå. Uansett, pjong sa det og fisken var borte. Jeg har jo mistet masse fisk opp gjennom, blant annet en veldig fin en bare 3 dager før som datt av en minizonker. Jeg blir som regel bare bittelitt irritert og bryr meg ikke så mye om slikt, selv om det evt skulle ryke. Denne fisken, derimot, irriterte meg noe grenseløst. Ikke fisken da, men mer meg selv. Jeg tror jeg gjorde alt riktig; med helt ny fortomsspiss på, finfin knute, bra tilslag og kontrollert kjøring samtidig som løslina kom på snella. Så hva pokkern skjedde? Var det dårlig knute, dårlig fortom eller uflaks med liljer? I will never know. Ble såpass irritert at jeg holdt meg ved vannet hele tiden, med håp om å få flua tilbake etterhvert Det skjedde selvfølgelig ikke, men det var bittelitt vaking som holdt interessen ved like. Ett her, og ett der. Jeg fikk tre små-tasser. Jeg tenkte også som så at det nok ikke var noe bedre andre steder, og der ville jeg kanskje også være enda mer uheldig med vindretning og slikt. Så jeg holdt meg der. Jeg hadde sett noen få vespertina i løpet av dagen, men bare noen få. Etterhvert begynte jeg å spotte litt mer vespertina inne i en rolig vik. Så ut som de fleste var i gang med egg-legging, og det var tilslutt ganske så mange av dem utpå. Det kan jo hende en del av dem var nyklekka også, selvfølgelig, Men jeg så ikke ett eneste vak på dem. Satt lenge og ventet og håpet noe skulle komme i gang, men det skjedde ikke. Jeg tok med en trøstende pølsefest på primusen for meg selv, og ventet litt til før jeg dro hjem.
 16. 4 points
  Om alt går som det skal, så kommer det en 5-siders sak om Chernobyl i juli nummeret av Jakt & Fiske.... Gamakatsu 314F str. 8.
 17. 4 points
  Truls

  Gjeddefiske

  En kort liten tur i dag. Krystallklart vann og solskinn er kanskje ikke optimale forhold for gjedde. På bildet er det mellom tre og fire meter dypt... Hadde fisket over et område da det plutselig plasket i retningen jeg kom fra, ca 25 meter unna. En diger hvirvel avslørte fisken som tydeligvis jaktet. La ut flua og det tok ikke mange trekkene før hugget kom og det var fast fisk.
 18. 4 points
  Håvard Åsbø

  Renzetti vs Stonfo?

  Blei det stikke på deg? Jeg har litt sånn heng på stikker som enkelte andre har på stenger. Jeg har hatt det meste de siste årene, men ikke Stonfo. Derimot har jeg en kompis som binder på Transformer. Den er veldig fin. Basen er litt lett syntes jeg, men det går an å skru opp bunnplata i den og legge til vekt om man ønsker. Kjeften er meget fin og virker veldig solid. Det var dog et problem med rotasjonshuset på den stikka hans, men raskere og bedre servise skal man lete lenge etter. Vi kontaktet Stonfo, og 2 dager etterpå kom DHL på døra med nytt rotasjonshus på Stonfos regning. Renzetti har jeg derimot litt blandede følelser for. Får du en stikke som det ikke er problemer med, så er du good to go. Det er i utgangspunktet god kvalitet på det de lager. Presentation 4000 er den av de jeg har vært desidert mest fornøyd med, men oppstår det problemer og man kontakter Renzetti direkte, så er du heldig hvis du får svar og enda heldigere hvis du får hjelp. De har et stort problem der borte, og det problemet har et navn som begynner på L. Kundeservice og håndtering av garanti/reklamasjonssaken har se helt åpenbart ikke noen gode interne rutiner for. Jeg har flere historier, men kort oppsummert kommer jeg aldri til å sette henna i en Renzetti-stikke igjen. Ellers så har jo den danske importøren besørget en 40% prisstigning på omtrent samtlige av Renzetti-stikkene. Hadde du kjøpt Presentation 4000 ny fra til eksempel Skittfiske før november/desember 2019, så hadde du fått den for rundt 3400-3800 litt avhengig av hvilken base. Du kan jo sjekke prisen der nå, eller hos Stonefly... Cottarelli ser jeg blir nevnt her. Jeg har T-rexen på Tripod, men kjøpte også en liten gaffel og midge kjeften. Dette er ei bra stikke. Fin og ta med seg, overraskende stabil på tripod. God plass rundt kjeften. Og med de to store t-rex kjeftene så holder den store laksekroker uten å blunke og uten å skade finish på disse. Midgkjeften er mindre og lengere, og det er en fryd å binde små fluer på den. TMC vise 2 har jeg ikke lenger, men ikke fordi den var dårlig, bare fordi det ble meningsløst å ha ørten. TMC har jo også gjort noen mindre endringer i det stille opp igjennom på denne som har gjort den godt. Kan trykt anbefale denne. Dernest er prisen på denne rimelig ålreit sett opp i mot pris på andre krem-stikker. Det fremstår jo som Norge er det billigste stedet å få kjøpt akkurat denne. Sjekker du prisene utenlands, så er den omtrent det dobbelte og vel så det, mange steder. Ellers er C&F Reference ei vanvittig godt bygget stikke. Litt lett pedestall etter min mening, men resten er topp. Der er det ingenting som skrangler. God plass rundt selv små kroker, silkemyk rotasjon. Ekstremt nøyaktig laget.
 19. 4 points
  Er endelig så godt som ferdig med egne fluebokser for sesongen nå med tørrfluer, så da kan man senke skuldrene og kose seg litt ved stikka igjen mens vårvinden river i trærne utenfor.
 20. 4 points
  Her er mine forsøk på Runes CDC Hatching Midge på TMC 102y str 17 og str 19. Råkule å binde! De fikk akkurat plass i boksen med cdc-mygg og Mock Palmer
 21. 4 points
  Håvard Larsen

  Hva har du kjøpt i dag?

  Ny vadebukse og sko kjøpt idag, Simms Freestone og Simms Flyweight. Gleder meg til å prøve. Spesielt skoene var noe helt nytt for min del
 22. 4 points
  lars p

  Hva skal jeg binde til høyfjellet/vidda?

  Jeg hadde ikke reist uten noen nymfer i boksen , Og kanskje også ett synkesnøre , spesielt om man belager seg på fisk som proviant under turen. Ett synk tre snøre i klasse 5 kutter vinden som ett 7 snøre også . Ellers så finnes det lette løsninger på vadere og vadesko som faktisk er verdt å ta med seg på fjellet. Vision sine hip vadere og billige ebay badesko veier mindre enn en halvliter for hvert bein og tar mindre plass også
 23. 4 points
  Rune Stokkebekk

  Cdc Biot Dun Variant

  View this video Description Denne flua har sitt opphav i Rene Harrop sin Biot Dun, jeg har modifisert beina litt, Et knallmønster til elva som kan imitere en rekke små døgnfluer ved å tilpasse fargen. I fluedatabasen ligger det mer info og materiallister på noen varianter som har fungert godt for meg:  
 24. 4 points
  Truls

  Gjeddefiske

  En etterlengtet tur i dag, og vi satt kursen for et gjeddevann hvor isen gikk i påsken. Ble ikke alt for mye tid til å fiske men nå er det lenge siden sist tur, så det gjorde godt å komme seg ut. Var ganske bra med liv selv med relativt kaldt vann. Ingen store ble landet med jeg rundet vel ti gjedder av typen kåt hannfisk... stort sett fisk opp til et par kilo, og var antagelig borti en større som jeg egentlig ikke rakk å konstatere at var fisk engang, men akkurat der er bunnen ganske så ren. Det var aktivitet på veldig begrenset plass, og fikk jeg først en så ble det gjerne et par kontakter på nesten samme plassen. Og hjlpe meg som gjedda hugger til noen ganger. Det hender den klinker til som om det ikke fantes noen morgendag. Og det kan godt hende stemmer for en del av de for de fleste hadde arr eller sår fra større artsfrender... på vei tilbake til bilen så jeg en stor marginataspinner, og kom på hvor mye vi har å glede oss til i perioden som kommer. Håper på hyppigere turer fremover!
 25. 3 points
  RolvS

  Stillevannsfiske 2020

  Hadde en tur ute i går, og besøkte noen vann jeg ikke har vært i før etter litt tips. Ganske krevende vær - sterk vind og fire årstider. I motsetning til Ruben over så jeg ca null (interessante) innsekter. Ble litt zonker/libelle/vannymfe i første vannet fra belly - en ørret på ca 4hg og tolv mikroborrer. Gikk opp til et annet vann, og fant to som ville ha mygg. Den ene viste seg faktisk én gang på forhånd også! En av fiskene var kanskje 4hg - fin og tjukk fisk på 35cm. Angrer litt på at jeg ikke fiska fram kameraet, for fisken var nydelig. Det var viktigere å få den tilbake i sitt rette element tenker jeg. Sesongen er litt orntli i gang nå, føler jeg
 26. 3 points
  Truls

  Truls sin stangbyggertråd

  Bloke har endelig lansert klasse 6 og 7 i graphene-serien sin. Syveren virker som kan bli en ny favoritt til gjedda! Sekseren en veldig spennende kyststang som føles langt mindre stiv enn jeg hadde trodd.
 27. 3 points
  Nydelige fluer Jarle! Jeg fant en pose med noe brun grizzly marabou og gikk for noen sånne klekkere, jeg også. Tror den marabouen jeg har er et hareline produkt. Har bundet en del Vulgata de siste dagene. Får håpe jeg treffer på en klekking eller to!
 28. 3 points
  Roaas

  Roaas begynner å binde "fluer"

  Prøvd meg på en variant av noe Barry Ord Clark la ut her om dagen. En slags multiklekker sa han. Jeg likte den veldig godt. Bundet på Ahrex FW511 i strl 16. Han bandt de ned til strl 22. Det synes jeg høres krunglete ut...
 29. 3 points
  RolvS

  Hva har du kjøpt i dag?

  Har masa med meg selv om jeg skal kjøpe kano i tre år. I dag ble det en Ally 16.5! Omg stoked blir fett.
 30. 3 points
  Truls

  Gjeddefiske

  Var en liten tur etter jobb i dag, i et vann ikke veldig langt unna. Krystallklart vann og to greie gjedder det var godt med fart i. Den ene klinket til på stramt snøre når flua sank før jeg begynte å trekke. Blir noen uker med gjeddefiske før ørreten i skauen er på talefot. Kan ikke si nærfisket mitt plager meg veldig akkurat. Blir stort sett ei gjedde eller to de fleste korte turer, og når de er på 3-4 kilo så er det godt med fart i de. Heftig solnedgang på vei hjem også.
 31. 3 points
  Jarle TL

  Vinge på vulgata

  Her er Staffans Caravan wing. Frynser seg litt, men holder formen tilfredsstillende
 32. 3 points
  Etter litt sånn halvveis idétørke var det fint å stikke innom her og se videoene til Rune! Blir en del av disse i 16 og 18. Har brukt CDL til bein. Mulig vingen kunne vært hakket kortere på denne, men den fløt riktig i vasken om ikke annet.
 33. 3 points
  torese

  Ørret california

  Hei, Etter å ha tilbrakt et år i California kan jeg si at det er uante muligheter for fiske etter laks og ørret, spesielt nord i staten. Jeg bodde i en liten by med navnet Davis. Hver torsdag kjørte jeg tidlig fra jobb for å fiske i en elv som het putah Creek. Her var det ørret og kun 20 min å kjøre fra Davis. Ellers gikk jeg glipp av laksefiske I American river. I fjellene i nord er det mange elver og fisk. Kienes fly shop var et hyggelig bekjentskap. Betalte 45 dollar for sesongkort. Det gjaldt i alle elver og vann i hele California. Mvh Tore
 34. 3 points
  Var små, de myggene jeg så sist, så noen små cdc-mygg må med. Minste er Tmc 112y #21. Urk. 0.12mm fortom blir som en kjetting... Satser på vak i morgen!
 35. 3 points
  Truls

  Gjeddefiske

  Drammenselva ovenfor hellefossen har i mange år vært lakseførende strekning, noe det ikke er lenger. Deler av denne strekningen har potesielt fine plasser for både ørret og gjedde, og nå er det mulighet for å fiske der utenom laksesesongen så da har jeg prøvd et par plasser jeg har tenkt burde være interessante mtp gjedde. Det er bare noen minutter unna så jeg tok en kveldstur i går og en liten tur rett etter jobb i dag. I går ble det to gjedder og et par hugg og jaggu ble det ikke ei i dag også. Den ene jeg fikk i går og det ene hugget var så heftig brutalt take som bare gjedda får til. På slutten av dagens tur så var det et par tilfeller av plask og bevegelse i sivkanten. Så da er nok gyting i gang så da var det bare å avslutte og la plassen hvile litt så de får ha seg i fred... kan bli bra med gjedde om noen år , regner med at det ble kakket ganske mye gjedde av de som fisket etter laks i de roligere partiene av elva. Den var ikke akkurat noen ønsket bifangst der.
 36. 3 points
  Aurivilli parachute dun, på Ahrex FW501 i strl 14. Hebert Miner Light Ginger Dun hackle, gult polygarn til vinge, FlyRite #9 i thorax, gul quill med syltynt lag Bug Bond og Coq De Leon i halen. Surret opp tre av disse.
 37. 3 points
  Jeg fisker en del på Hardangervidda. Lar vaderne ligge hjemme. Ikke ofte jeg har savnet dem. Sekken blir lettere og man blir mer mobil. Er det en fisk man ikke når, er det bare å leite videre. Fluevalg på fjellet er ofte ganske enkelt og har sjelden opplevd at fisken blir selektiv. For min del så er en cdc-caddis festet i fortommen 80% av tiden. Innimellom må man dykke ned i myggboksen eller finne frem en bibio, men fisken er opportunistisk på grunn av den relativt korte sommeren i fjellet (er i hvertfall min teori). Spør du meg, høres det ut som du har tilstrekkelig med mønstre på planen. Så gjelder det bare å binde opp nok av hver. Liker selv å ta høyde for at jeg har nok av hvert mønster til å kunne fiske med det samme hele turen. Jeg bruker #5 på fjellet. Det funker i overraskende mye vind. Jeg har selvfølgelig to stenger og to sneller i tilfelle uhell. Får fint plass til flere stenger i en tube. Ellers prøver jeg å ha med meg minst mulig utstyr. Kan bli mye å holde styr på.. For meg er det viktigste rådet å ikke gro fast på et sted. Dersom det blåser mye på dagen, bruker jeg morgen og kveld til fiske og tiden i mellom til forflytning. Da er det greit med lett sekk og gode sko. God tur.
 38. 3 points
  Kjell Grønningen

  Stillevannsfiske 2020

  Blanking i dag etter dag her, nede i østfold hvor jeg har brukt noen dager denne uka. Utrolig lite vaking og pinlig få fjærmygg å se. Marginata har jeg heller ikke sett snurten av. Men nå blir det møkkavær så da skal nok pipa få en annen lyd! At Rune får fisk gang etter gang overrasker vel ingen. Mannen er et fluefiske-geni og en levende legende, ihvertfall i vår del av kongeriket. Ingen over-ingen ved siden. Men en smule irriterende er det uansett...mer enn en smule faktisk. Et helt brød minst. Selv satser jeg offensivt på å bryte kilosgrensa fredag den første mai. Uten røde faner. Kjell.
 39. 3 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2020

  Tur nr. 8 ble unnagjort i går, normalt så starter jeg nå i disse dager. Nå ligger jeg jammen godt foran skjema i antall turer, hi! Status øst er at det ikke har skjedd allverden siden jeg starta 27 mars med første på streamer og på tørt. Småvanna er ennå ganske døde som de skal være og i de større har myggen kommet i gang. Det har vært ganske mye lyngbladbiller på farta, mye maur som har blåst ut på vannet, også endel vingemaur type vanlig skogsmaur. I går var det ganske dårlige forhold og lite vaking men jeg var på rett sted på vannet til rett tid ved et par anledninger og fikk meg en 600grammer først også en på kiloen blank. Begge på Cdc myggen str. 17, standard utgaven. Knallmoro det på 4ern, 6x og speilblankt stille vann. 8 turer, 16 fisk, snitt 578,12gram, godt igang Bare å gi gass før "kulingen" setter inn igjen.
 40. 3 points
  Flotte leptoer Jarle. Holder på med mye det samme. For tiden pekyrande små vespertinaer. Her på krok 19. Synes ganske ofte jeg må såpass ned i størrelse for at fluen ikke skal se ut som en liten fugl sammenlignet med ekte vare. Veldig glad i å bruke comparadun i de små krokene.
 41. 2 points
  En fiskeflue for Danicaklekkinger på Hanak 500bl #12
 42. 2 points
  Klar for marka i morgen vil jeg tro. Har en hel haug med mygg nå, har sliti med å finne materialer til nymfeslep på Runes Hatching midge, så da ble det en provisorisk løsning hvor jeg droppet det. Har jeg flaks så funker det også. 102y i størrelsene 15-19, tre av hver.
 43. 2 points
  Denne flua har sitt opphav i Rene Harrop sin Biot Dun, jeg har modifisert beina litt, Et knallmønster til elva som kan imitere en rekke små døgnfluer ved å tilpasse fargen. I fluedatabasen ligger det mer info og materiallister på noen varianter som har fungert godt for meg:https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/fluedatabasen/x-650
 44. 2 points
  RolvS

  Hva har du kjøpt i dag?

  Andre gangs sammensetting av Allykano; ganske imponert over forskjellen! 2% læring fra forrige gang, 90% materialer er vant til å være kano. 8% medvind, vanntemperatur og flaks.
 45. 2 points
  Roaas

  Roaas begynner å binde "fluer"

  Prøver stadig å bli bedre på hackle, synes det er klønete å binde inn til tross for hundre tips. Jeg føler dog at det er på rett vei nå, og ting begynner å "sitte" litt mer. Parachute hackle er det vanskeligste synes jeg, men fikk noen tips på oppbygging av stammen på vingen og det gjorde det faktisk lettere. Her er ett par jeg har surret nå nettopp. Bandt to stk av hver. En vespertina variant på en krok 16 fra Ahrex, FW500. Og her en Sulphurea/aurivilli cripple, for å illustrere hvordan det står til med vertikalt innbundet hackle om dagen. Bundet på Ahrex FW531 Segde dry strl 16. Jeg vet du har påpekt at de criplene blir litt lange Rune, men jeg får de ikke kortere om jeg så hadde fått betalt... Jeg føler at ting blir bedre og de gangene jeg føler at jeg får de til så er det ekstra viktig med konstruktiv kritikk. Kom gjerne med tips og pirking.
 46. 2 points
  RolvS

  Renzetti vs Stonfo?

  Knall gjennomgang av stikker @Håvard Åsbø! Tusen takk. Tidløs feedback, nærmest, dette. Har satt stikke-shopping på vent i et anfall av rasjonalitet (kjøpte kano i steden) men dette var nyttig uansett - ny stikke blir det før eller siden uansett ... Har sett at Renzetti-prisene har skutt i været, og har tenkt den prisdifferansen ikke er verdt det - og dine betenkeligheter trekker i samme retning. Jeg er rimelig sikker på at jeg kommer til å ende opp med en Stonfo Transformer ett eller annet sted innafor 18mndr fra nå... Med kroneprisflux og coronakrise ser den dog veldig billig ut hos Stonefly akkurat nå, til 3990...
 47. 2 points
  Roaas

  Hva har du kjøpt i dag?

  My god, jeg er jelly på deg nå!! For min egen del røyk jeg på en Whiting Medium Barred Ginger i pro grade her om dagen. Jeg er fornøyd mtp hvor kløe de er å få tak i
 48. 2 points
  Jarle TL

  Vinge på vulgata

  Enig i at cdc-vinger blir finest og holder seg best. Spesielt gjelder dette for større døgnfluer som Vulgata/Danica/Aestivalis. Polygarn fliser seg. Det er ett annet materiale jeg har funnet som fungerer og det er Staffans Caravan wing. Søk på The Silk Lady på Facebook. Skal prøve å få tatt et bilde av hvordan dette materiale er. Men som sagt går det i Cdc på 90% av vingene på døgnfluene.
 49. 2 points
  Dette er litt småfrekkt må jeg si. Jeg har en leverandør i italia som driver stort med produksjon av fluebindematerialer til de anerkjente firmaene. Han viser meg litt saker innimellom som kommer på markedet eller som han har tenkt at skal komme. Når han viste meg "mop-chenillen" fikk jeg litt los og så potensialet i libella med det samme. Jeg ba self. om samples tvert Jeg har testet litt og må si at det er meget lovende. Garnet er 6mm i dia slik at man kan binde det inn as is bare svi tuppen litt. Eller legge dobbelt (tvinne) som jeg har gjort her for litt mer stivhet og tykkelse på kroppen, svir litt mer rundt på den varianten. Garnet er sterkt som pokker og komprimeres godt ved innbinding. Fargen jeg fikk var hvit med svarte prikker så jeg farga opp en bit her i brown-olive. Jeg har testet flua i oppvaskkummen og i tjern og den synker veldig fint. Akuratt passe slow intermediate som de skal. Og den er stabil i vannet, står rett. Bakkroppen blir myk og fin og hekter seg ikke ved kasting. Håper dette her kommer på markedet for jeg fikk skikkelig trua. Flua holder også godt på vann slik at den synker kast etter kast.. bare bløt den opp litt før man fisker og gi gass. Noe ekstra vekt er ikke nødvendig.
 50. 2 points
  Denne flua har jeg hatt med i boksen siden slutten av 90-tallet. Materialet i bakkroppen er etter inspirasjon i fra Torill Kolbu som lager sine myggklekkere med hackle i stedet for cdc og bakkroppen er av heklet Twinkle. Denne type flue kan lages med andre materialer, du kan f.eks kun bruke bindetråden som kropp og ribbe med en lysere eller mørkere farge tråd. Et, raskt enkelt og godt mønster som egner seg for nybegynnere.
×
×
 • Create New...