Gå til innhold

Det er vel ikke lenge igjen til all laksen er utrtyddet


Jan_Haukaas

Anbefalte innlegg

  • Svar 302
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Fortsett å stå på, gutta... Selv om norske politikere lukker ørene så lytter stadig flere til budskapet. Nå er dette blitt daglig avisstoff, og stadig flere blir kjent med problemet. Om WWF's sjømatguide rødlister oppdrettslaksen er det også et viktig pressmiddel, og det er jo underlig at næringa heller enn å rydde opp vil kjempe mot en samlet miljøvernfront. Jeg synes det er trist, men en stadig mere omfattende boikott blir da resultatet på sikt. Men dette er næringas valg, ting kan ikke fortsette som idag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En rødlisting sammen med en miljømerking hadde vært en kjempegod kombinasjon. Ingen tvil om at oppdrettslaksen slik den er i dag og har vært siden starten fortjener rødlisting. Vi har allerede mistet laksestammer på grunn av oppdrettslaksen (blant annet Vosso laksen). NINA regner med at villaksen er historie om 50 år pga utvanning fra rømt oppdrettslaks, men antageligvis har lakselusa tatt knekken på de fleste laksestammer før den tid.

http://www.wwf.no/bibliotek/nyheter_fakta/nyhetssaker/?26560/Ja-til-miljsertifisert-oppdrettslaks

Interessant at Marine Harvest er en pådriver for å få denne miljøsertifiseringen på plass. Med en slik miljøsertifisering kan det faktisk bli mer lønnsomt å drive forsvarlig da det kan bli stor etterspørsel etter miljøsertifisert laks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ser ut til at det er fiskeriministeren som bestemmer om det skal økes mengde med laks i oppdrettsanleggene i denne artikkelen.

Da snakker vi jaggu bukken som passer havresekken.

Tror desverre denne "utsettelsen" bare er et spill for galleriet. .

http://www.dn.no/forsiden/naringsliv/article1797946.ece

Jan

Mulig dette allerede ligger ute :

http://www.adressa.no/nyheter/okonomi/article1420082.ece

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er jo det som mange har sagt i mange år, neste generasjon kommer ikke til å få oppleve det å fiske en villaks. Det man så i videoen om krøket fisk er slik jeg opplever det der nordpå så å si hvert år. Av de som fisker ulovlig med å krøke fisk, okkupere kulper +++ så er det veldig stor del finnlendere.

Høsten 2010 skal kommunen overta forvaltningen av Tana elven. Det første ordføreren sier er:" Det skal selvsagt være plass til alle å fiske i elven, også tilreisende sportsfiskere, så lenge de ikke er til hindring for de lokale fiskerne. HALLO!! Tana går to veier, enten klarer de å gjøre den til en rikmannselv som Alta, eller så ødelegger de elven mer enn du har gjort hittils med sitt garnfiske. Det Neiden driver på med er bare barnemat i forhold til Tana.

Det er også kommet forslag på innstramming på laksefiske i elvene i Finnmark. Mest med bakgrunn av dårlig eller ingen forvaltning av elven. Der det er flere elver som foreslått å stenges og innkreket fisketid i flere. Her kan du lese hele høringsbrevet http://www.fylkesmannen.no/H%C3%B8ringsbrev_11122009_ny_forskrift_2010-2014_vassdrag_med_laks_sj%C3%B8r%C3%B8ye_sj%C3%B8%C3%B8rret_Finnmark_SzHtf.pdf.file

Mange elver har utrolig dårlig styret som ikke tørr sette inn tiltak. Manglende fangstrapporter er noe som går igjen hele tiden i øst Finnmark, selv med pant på mange hundre kroner og der sesongkortene er en stor del. Nekt heller de å kjøpe kort året etter om man ikke har levert fangsrapport.

Vaktene har blitt mye bedre de senere år, har ikke blitt så mye kontrollert de siste 3 årene som alle årene jeg har fisket der opp og det nærmer seg 25 år.

Bag limit, catch and release kan gjerne innføres, men hvem skal passe på det overholdes, fort å sløye en laks og gjømme den.

Men nu skal jeg drømme om kanskje den siste turen til Masjokka til sommeren 2010, hvem vet hva som skjer når de lokale får kloa i den elva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

klarer ikke å lese om dette er et forslag eller direktiv... om det skjer, er det positivt...

Hva har egentlig Direktoratet for naturforvaltning mandat til å gjøre? Har de noe reel makt å sette bak krav? Eller er de bare rådgivende?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Direktoratet for naturforvaltning (DN) er et direktorat under Miljøverndepartementet og ble opprettet i sin nåværende form i 1985. DN har det faglige ansvaret for forvaltning av natur i Norge. Vi er plassert i Trondheim, men har hele landet som arbeidsområde.

Artsforvaltningsavdelingen har ansvaret for artsforvaltning etter viltloven og lakse- og innlandsfiskloven, samt oppfølging av truede arter og introduserte arter.

Avdelingen er ansvarlig for framdrift og koordinering i forhold til kartlegging og overvåking av biologisk mangfold. Videre ivaretar avdelingen DNs  engasjement i forbindelse med marine arter og habitater, og implementering av økosystemtilnærming i marin naturforvaltning.

DNs arbeid med  kulturlandskap og behandling av saker i henhold til genteknologiloven skjer også i artsforvaltningsavdelingen."

Det bør jo ligge noe power der...

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...