Kim W Skrevet 7. desember 2011 Rapporter Del Skrevet 7. desember 2011 Dagens rett : Tomatsuppe med makaroni + stekt kjøttdeig = Digg!! Strø på ost ved servering. Selv Chef Ramsey hadde falt pladask for denne avanserte varianten her! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 28. desember 2011 Rapporter Del Skrevet 28. desember 2011 I dag hadde vi noe av det beste jeg noen gang har smakt. Ytrefilet av hjort med rotgrønsaker. Kokte kraft på hjorteben og grønnsaker. Kokte dette i tja 12 timer eller noe slikt. Hakket opp litt sjarlottløk-litt stangselleri-litt gulrot-litt purre-en håndfull bjørnebær. Hadde dette i en gryte med en halv flaske rødvin. Kokte det ned til nesten ingenting. Tillsatte ca en liter av kraften og kokte dette ned til ca et par dl. Passerte det i en sikt og tilsatte litt god balsamicoeddik-litt brunt sukker og vispet inn god klatt usaltet smør samt litt maisenna utrørt i litt rødvin. Du milde himmel for en saus...... Rotgrønnsakene: (pluss litt som ikke er rotgrønsaker) Litt søtpotet-litt persillerot-litt gulrot skåret i skiver ble frest i panna med godt smør. Etter en liten stund i panna ble det lagt i en illfast form og satt i ovnen på 200 grader. Så freste jeg squash-orange paprika-sukkererter i panna mens jeg smørdampet brokkoli. Hadde amandupotet i illfast i ti min før jeg tilsatte masse maldonsalt-masse pepper-masse rosmarin pluss en klatt smør og lot stå en time til. Hadde sausen utover tallerkenen og la grønsakene over med litt soppstuing samt potetene. Ytrefileten av hjorten stekte jeg i godt smør og fikk den perfekt For et måltid!! Kansje det beste kjøttmåltidet jeg har smakt. Hva er å få kjøpt i butikken etter sånt? Norsk biff? Kiss my ass!!! Mener det! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 I dag ble det stekt kveite med blomkålpure, stekt asparges og persillesmør. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pættis Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 sushi! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 I dag ble det stekt kveite med blomkålpure, stekt asparges og persillesmør. Bra Marius. Bra bra bra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glenn Sörvik Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Akkurat fortært en hjemmelaget calzone. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 12. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 12. februar 2012 Pinnekjøttet står og damper. Kålrabbi og poteter ligger ferdig skrelt og venter på videre behandling. Gleda meg hele uka og vandrer hvileløst rundt som Onkel skrue i pengebingen. Gleder meg sykt til mat nå. Snart klart nå partyparty partyparty Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 12. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 12. februar 2012 Pinnekjøttet står og damper. Kålrabbi og poteter ligger ferdig skrelt og venter på videre behandling. Gleda meg hele uka og vandrer hvileløst rundt som Onkel skrue i pengebingen. Gleder meg sykt til mat nå. Snart klart nå partyparty partyparty Husk å spytte ut bena før du svelger. Ser nesten for meg at du tar løpefart. Kun jeg og guttungen her i dag så da kan vi lage mat som lukter. Det blir spare-ribbs med pommes i dag på oss. Det har guttungen bestemt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 12. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 12. februar 2012 Pinnekjøttet står og damper. Kålrabbi og poteter ligger ferdig skrelt og venter på videre behandling. Gleda meg hele uka og vandrer hvileløst rundt som Onkel skrue i pengebingen. Gleder meg sykt til mat nå. Snart klart nå partyparty partyparty Husk å spytte ut bena før du svelger. Ser nesten for meg at du tar løpefart. Kun jeg og guttungen her i dag så da kan vi lage mat som lukter. Det blir spare-ribbs med pommes i dag på oss. Det har guttungen bestemt. Takk for rådet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gisle Helgesen Skrevet 12. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 12. februar 2012 Sitter og raper i sofan etter og ha fortært fersk fra Oslofjorden, med gulrøtter og pottit. Sikringskost Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Royken Skrevet 12. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 12. februar 2012 Deilige hjemmelagede kjøttkaker med potet og surkål.. Skikkelig norsk søndagsmiddag... Mmmm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 13. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 13. februar 2012 I dag blei det en rask og enkel fiskesuppe. Freste sjalottløk og litt hvitløk i en kjele, før jeg helte i fiskekraft, melk, og litt fløte og gav dette ett oppkok. Deretter tilsatte jeg en kladd smør, litt blomkål og brokkoli og kokte dette i ca. 5-6 min, til grønnsakene var møre. Kjørte suppa med en stavmikser og tilsatte deretter ferske seibiter(med salt og pepper) og finhakka persille og gressløk. Smakte til slutt til med sitronsaft, litt olivenolje og salt og pepper, og et par spiseskjeer creme fraiche. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dryflyfool Skrevet 13. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 13. februar 2012 Her om dagen fant jeg ut at det atter en gang skulle bli pasta. Men det fantes nada som lignet tomat. I noen som helst form. Når det skal brukes karbonadedeig, så blir det liksom tomat i knust form, eller heinz fra tube. Småkutta løk, masse hvitløk, og bittelitt chili. Lot dette marinere seg med sitronsaft, honning, olivenolje, og litt oregano. Samt et lite dryss karry av den tøffe typen. Freste karbisdeigen litt før jeg helte over blandingen. Saltet og pepret, og la i et par spiseskjeeer Creme fraiche. Dette over båndpasta, synes jeg ble et helt greit alternativ til en tur i butikken. Enkeltpenkelt. Og søt-surt-sterkt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 18. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 18. februar 2012 Enkel rett med en enkel dessert som smaker himmelsk. 500-600 gram oskekjøtt. Jeg brukte mørbrad i kveld. 2 løk 1 chilli 5-6 hvitløks fedd hele pepperkorn grønn-rød-gul paprika 2 tomater av god kvalitet 3 dl ris 6 dl vann Ta en spiseske eller så med hele pepperkorn og knus i en morter. Knus chilli og hvitløk til en pasta sammen med pepperet. Fres kjøttet i varm gryte sammen med pastaen og tillsett løken. Fres dette en stund før du tillsetter salt. ha i tomat og paprika. Fres dette en liten stund og ha ris og vann. Rør rundt. La det stå og putre en halv time ca. Rør med gjevne mellomrom. Server med ferske baguetter. Kjempe godt og enkelt. Dessert press saften ut av 3 lime og kok det opp med en spiseskje med palme sukker. (du må ikke bruke palmesukker men det gir litt ekstra smak) Tillsett 2 teskjer gjelatinpulver og rør godt. Tillsett en klunk malibu og avkjøl. Pisk en boks kremfløte nesten stiv med litt sukker. Ca to spiseskjerer. Vend dette sammen når saften er avkjølt. Rasp skallet av to stk lime over massen. Gjør det over massen så oljen kommer med. Pass på å ikke komme ned i det hvite. Det er beskt og bittert. Kun det grønne! Vend sammen og ha i serveringsglass. La stå kaldt til det er stivt og pynt med limerasp. Helt utrolig enkelt og så utrolig snadder. Vintips til hovedrett er utrolig nok Alex Rosen sin siccilianer. Du finner den under Italiensk. Knallkjøp! Til desserten hadde vi en hjemmelaget sitronlikør som jeg kjøpte på et marked i Kroatia. Enklere kan det ikke bli Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Asle.Martinsen Skrevet 24. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 24. februar 2012 Til søndan blir det skinkesteik med sprø svor! Godt krydra med nellik ,ingefær salt og pepper, med pottit og rødkål. Gleder meg sykt.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 25. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 25. februar 2012 Blåskjell med en litt annen vri. 1 stk chili 4 fedder hvitløk 1 halvstor løk Finhakkes og freses i en stor gryte sammen med litt rød karripasta. Skal bare freses mykt. Ha litt vann og en terning tom yum buljong (Den kjøper du på innvandrer butikken) ca 6-8 stk limeblader-saften i fra 1-2 lime. Kok dette et par minnuter. Skru opp varmen og ha skjellene. Damp dem i 3-5min. Ikke for lenge!! Bare til de har åpnet seg. Dette er veldig viktig! Ta skjellene og legg dem i en bolle. Ha i en boks med kokosmelk og kok i ca 5 min. Smak til med limesaft og chilipulver. Sausen skal ha litt "snert". Ha i 3 finsnittet vårløk det siste minuttet. Hell sausen over skjellene og server med fresk loff. Dypp loffen i sausen og spis skjellene. Finner ikke ord som passer.... En riesling med restsødme vil passe perfekt eller en flaske iskald lyst øl. Prøv da vel. Det er veldig enkelt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 25. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 25. februar 2012 Blåskjell med en litt annen vri. 1 stk chili 4 fedder hvitløk 1 halvstor løk Finhakkes og freses i en stor gryte sammen med litt rød karripasta. Skal bare freses mykt. Ha litt vann og en terning tom yum buljong (Den kjøper du på innvandrer butikken) ca 6-8 stk limeblader-saften i fra 1-2 lime. Kok dette et par minnuter. Skru opp varmen og ha skjellene. Damp dem i 3-5min. Ikke for lenge!! Bare til de har åpnet seg. Dette er veldig viktig! Ta skjellene og legg dem i en bolle. Ha i en boks med kokosmelk og kok i ca 5 min. Smak til med limesaft og chilipulver. Sausen skal ha litt "snert". Ha i 3 finsnittet vårløk det siste minuttet. Hell sausen over skjellene og server med fresk loff. Dypp loffen i sausen og spis skjellene. Finner ikke ord som passer.... En riesling med restsødme vil passe perfekt eller en flaske iskald lyst øl. Prøv da vel. Det er veldig enkelt Nå fikk jeg vann i munnen Frode Dette skal testes, er jo så flotte blåskjell på denne tia av året I dag gjorde jeg det enkelt, og lagde lasagne etter denna oppskriften: http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/lasagne/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 25. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 25. februar 2012 Blåskjell med en litt annen vri. 1 stk chili 4 fedder hvitløk 1 halvstor løk Finhakkes og freses i en stor gryte sammen med litt rød karripasta. Skal bare freses mykt. Ha litt vann og en terning tom yum buljong (Den kjøper du på innvandrer butikken) ca 6-8 stk limeblader-saften i fra 1-2 lime. Kok dette et par minnuter. Skru opp varmen og ha skjellene. Damp dem i 3-5min. Ikke for lenge!! Bare til de har åpnet seg. Dette er veldig viktig! Ta skjellene og legg dem i en bolle. Ha i en boks med kokosmelk og kok i ca 5 min. Smak til med limesaft og chilipulver. Sausen skal ha litt "snert". Ha i 3 finsnittet vårløk det siste minuttet. Hell sausen over skjellene og server med fresk loff. Dypp loffen i sausen og spis skjellene. Finner ikke ord som passer.... En riesling med restsødme vil passe perfekt eller en flaske iskald lyst øl. Prøv da vel. Det er veldig enkelt Nå fikk jeg vann i munnen Frode Dette skal testes, er jo så flotte blåskjell på denne tia av året I dag gjorde jeg det enkelt, og lagde lasagne etter denna oppskriften: http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/lasagne/ Fra nå og frem til mai er de på sitt aller beste. En god lasagne skal man slett ikke le av nei! Vi må gjøre litt ut av det under vulgatafisket Marius. Du er jo så interesert Jeg stiller med råvarer og vin og du stiller med hus og ditt vanlige blide åssyn og gode humør. Avtale? Så tar vi en helaften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 25. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 25. februar 2012 Så bruker vi Robban som testpanel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 25. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 25. februar 2012 Fra nå og frem til mai er de på sitt aller beste. En god lasagne skal man slett ikke le av nei! Vi må gjøre litt ut av det under vulgatafisket Marius. Du er jo så interesert Jeg stiller med råvarer og vin og du stiller med hus og ditt vanlige blide åssyn og gode humør. Avtale? Så tar vi en helaften. Det høres helt supert ut, da får du lære meg noen triks. Ja Robban får være testpanel. ;D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pættis Skrevet 2. mars 2012 Rapporter Del Skrevet 2. mars 2012 entrecote på en seng av mais og sopp med hvitløks gratinerte poteter, og dette for 100 lappen til 2 stk på kiwi! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kim W Skrevet 2. mars 2012 Rapporter Del Skrevet 2. mars 2012 Kim's BBQ potetgull på en seng av gamle tomflasker og snusbokser fra forrige helg. Middag for 1, yummie! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 2. mars 2012 Rapporter Del Skrevet 2. mars 2012 Laksesashimi i dag, Tynne laksebiter med lime og soyasaus over, toppa med vårløk og sesamfrø. Wasabi ved siden av. Nam! NB: Viktig at laksen du bruker er egnet til å spises rå. Skal helst fryses først. Billig og god mat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pættis Skrevet 27. mars 2012 Rapporter Del Skrevet 27. mars 2012 dette kan anbefales på det sterkeste med hjemmelaga potetmos og sandefjord smør pluss en dæsj rømme. det store plusset er jo at man får noen timer til å jakte maten i skjærgården!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kjetil. H Skrevet 27. mars 2012 Rapporter Del Skrevet 27. mars 2012 Fy fader det der så digg ut:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg