Gå til innhold

Priser på fiske i Norske vassdrag.


Tor

Anbefalte innlegg

Rune: du er faktisk inne på en veldig god tanke' date=' som jeg også har vært gjennom "noen ganger", alikevel tror jeg ikke dette blir realitet før om 3 år.

 

Nicco: Du er helt klart inne på tanken min, det eneste er at jeg må få med meg styret på dette. Det eneste du mangler er motivet for å gjøre dette, ingen flere ledetråder. Hva er motivet ?

 

Det er synd at jeg ikke kan svare på dette med sesongkort, sånn er spillereglene mine, følg dem, og du får svar! :([/quote']

 

 

Du snakker(skriver) som om du var en mentor for Norges vassdrag og hvordan de skal forvaltes, du hakker løs på personer at det ikke er rart de har lyst til og hive deg på elva. Enda jeg er rimelig sikker det var en spøk du ikke var istand til og plukke opp Tor. Kvalmende lesning dine poster, mulig du har et poeng men måten du formidler det er "på trynet".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støtter deg fullt ut Temp! Måten denne Tor argumenterer på er forkastelig. I tillegg påroper han seg forvaltningens ærend, selv om han gjennom innleggene viser at hans mål er noe annet. Det at han gjennom et forvaltningssynspunkt kritiserer Fismen for å ta repern på èn kilosfisk, og mener dette er et feil signal å gi andre fiskere, viser bare hvilken hest han egentlig rir.

 

Passer meg egentlig ganske bra at Tor ikke gidder å kommentere innlegg skrevet med alias, på den måten slipper jeg å havne i en håpløs diskusjon som faktisk egentlig bare handler om å skaffe seg gryn i lomma...

 

Mvh

 

Gulars

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde store planer for en uke eller to i Hemsil til sommeren. Etter å ha skjønt hvilke personer som har noe å si for denne elven, og hvordan de i mine øyne "påberoper" seg å nesten være en Gud i forhold til Hemsil, har jeg vurdert det slik, at dette er en person jeg ikke gidder å møte i allefall!

 

Har ikke NOE i mot prisen i Hemsil, og heller ikke noe i mot at folk har annet syn på ting enn meg, men jeg har noe i mot at folk kan argumenter og oppfører seg slik.

 

Nå drar meg og min fiskekompis heller til Island. (Sikkert stor jubel da det blir 2 mindre fiskere i Hemsil til sommeren) :D

 

Kos dere sammen med Tor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest øystein

Tor ,du oppfører deg som en tosk,har du ingen respekt for andre menneskers valg?

 

Det får vere måte på kvalmende måte å diskutere på ,dersom dette er måten du ønsker å bidra til denne siden ,så oppfordrer jeg deg til å la være!

 

opfordring til Rune bør ikke denne tråden stengest?(lage en ny med en ny ,hvor man holder seg til tema ?og følger nett ettikete)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

øystein,

opfordring til Rune bør ikke denne tråden stengest?(lage en ny med en ny ,hvor man holder seg til tema ?og følger nett ettikete)

Jo, det nærmer seg nå Øystein! Kanskje vi skal lage en med 10 punkter for god opptreden laugh.png' alt=':lol:'> Tor! Kutt ut maset om anonymitet eller ei. Du ser hvordan ting foregår nå og la det være opp til hver enkelt å være anonym eller ei.

Du trenger ikke å kommentere det i hvert innlegg. Det er såpass mye spennende å snakke om rundt dette temaet at det burde være unødvendig å dra det ned på "tiss, promp og nå tar jeg deg-nivå". Og den gjelder flere her...

 

Og Tor ja! Det er klart dere bønda får mer penger til å drive alternativt i tillegg til at dere tjener mer.... Sleng på priser så det "monner" for å tjene penger og så "gråter" vi litt til moder norge og får mer uten at noen kikker oss i kortene... Var det det du mente??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øystein mente min provokasjon av de anonyme gikk for langt. Dette var jeg selvfølgelig enig i, og måtte slå retrett så fort som mulig.( klarte jo også å provosere de "ikke anonyme"

 

Om man i en situasjon skal kunne kalle "noen" en tosk, så måtte det vel være i den fasen øystein slo til. Jeg har faktisk til gode å komme med skjellsord.

 

Mvh Tor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke om jeg har så mye å bidra med i denne diskusjonen, men jeg fikk lyst til å komme med et par ytringer likevel...

Hemsila var kanskje ikke utgangspunktet, men det er jo den elven det har dreid seg om. Jeg har prøvd å komme meg gjennom diskusjonen og å få hode og hale på den, men det er ikke så enkelt!

 

Når jeg leser det som skrives i denne tråden, og andre innlegg som handler om Hemsila, sitter jeg som "outsider" igjen med dette inntrykket, litt på spissen:

 

Det er mye fisk i Hemsila, men enda mere folk. Fisken er stor, og det er mange av dem - de har navn og fiskes gang på gang. Man fisker i et miljø som utgjøres av Norges "jet set" fluefiskere, de som ser på seg selv som eliten blant landets fluefiskere - eller i hvert fall ønsker å fortelle omverdenen at de er det og gjerne vil kunne fortelle at de har sett eller fisket ved siden av Lenth og andre hi flyers. Man rynker på nesa og fnyser over dem som kommer der med billige stenger og slaskete presentasjoner - for ikke å snakke om våtfluer. Og det er best at man kan alle de uskrevne reglene om hvordan man ter seg når man fisker med tørrflue etter ørret på høyt nivå. Det er dyrt, og bøndene er slett ikke glad i alle byfolkene som kommer og tråkker ned jordene, men vil gjerne ha tak i pengene deres.

 

Satt på spissen, som sagt, men et inntrykk er et inntrykk. Kan noen fortelle meg hvordan det virkelig er å fiske i Hemsila?

 

Priser: Det har vært snakket om priser på opp til 2000 kr/uke. Det er tradisjonelt mye for ørretfiske i Norge - det er på nivå med OK laksefiske. For min egen del synes jeg i og for seg det er greit at ørretfiske er på det prisnivået, men da forventer jeg å få tilsvarende igjen. Nå aner jeg ikke hvordan det allerede er i Hemsila, men forventningene mine med et sånt prisnivå går i retning av de ordingnene man finner i lakseelvene. Det vil bl.a. være at elven kultiveres så godt det lar seg gjøre (jeg vil f. eks. fiske på villfisk, ikke plantet ferdigfisk), det skal være lagt til rette med parkeringsplasser, merkede stier til elven (så du slipper å lure på om du får en sint bonde på nakken) og at elvebredden og miljøet holdes noenlunde ryddig og fremkommelig (uten at det nødvendigvis blir som en engelsk park!). Jeg forventer også å slippe å fiske i kø! Om jeg skal betale 2000 til grunneierne for en ukes fiske, så har jeg forventninger til at grunneierne har en form for begrensning og organisering av fisket slik at man skal slippe å stresse for å få de beste plassene og å slåss om de beste fiskene.

 

Tor: jeg har ikke helt fått taket på hva du egentlig mener og vil oppnå, selv om jeg forstår at du ønsker å provosere for å få til en debatt og få frem noen poenger. Jeg synes det kunne være spennende å besøke elven "din", men måten du uttrykker deg på gjør at jeg ikke kjenner meg spesielt velkommen i Hemsedal. Bør jeg gjøre det, eller blir dere mer fornøyd om jeg bare sender en sjekk og lar mitt legeme forbli i bynære strøk? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nicolaj brekke

Nei, bare si det du Tor. Ingen vits å dvele lenger med svaret. Jeg begynner å bli nysjerrig. Om jeg ikke vinner noen premie fra deg får jeg heller holde meg i denne elva til jeg får spart meg opp nok til en uke i Hemsila ;)

post-367-13949845273133_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare så det er sagt: Fiske i Hemsila er trivelig og du treffer på mange hyggelige folk. Det finnes dessverre de som ser ned på andre men man treffer dem heldigvis ganske skjelden. Nå tok det av litt i fjor men spør du brorparten av de som var der når det var mest folk så er de positive.

 

Lektor Lund,

Man rynker på nesa og fnyser over dem som kommer der med billige stenger og slaskete presentasjoner - for ikke å snakke om våtfluer. Og det er best at man kan alle de uskrevne reglene om hvordan man ter seg når man fisker med tørrflue etter ørret på høyt nivå.

Dette er det som sagt lite av men det skader aldri å spørre "sidemann" hvilken plan han har hvis han var på plassen når du kom..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fulgt med debatten både på denne siden og flere andre fora det siste året om fisket og spesielt prissettingen i Hemsila.

 

Det som undrer meg er argumentasjonen, personangrepene og de stadig skiftende motivene som fremkommer. For meg oppleves enkelte av innleggende som nokså smakløse og med liten respekt for andres synspunkter og holdninger.

 

At enkelte søker gehør og støtte for at kortprisene ikke bare skal øke er for så vidt en grei måte å drive lobbyvirksomhet på.

Hadde det ikke vært like godt å komme ut fra skapet med en gang og si det som det er; "I Hemsil ønsker jeg kun pengesterke fiskere med fluestang, og ingen andre, what so ever "?

 

Det neste blir vel å gjøre fisket ennå mere "tilgjengelig" ved å knytte kortsalget opp mot innlosjering og helpensjon.

 

Gevinsten av denne usmakelige propagandaen gir seg for meg og flere kamerater utslag i at vi med liten sannsynlighet kommer til å bidra med trengselen i Hemsedal. -det smaker rett og slett ikke godt av tanken på å skulle fiske der lenger!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erik Eikre

Hmmm, lurer på om ikke Tor oppnår akkurat det han vil likevel?

 

Provosere kraftig - og halvparten forsvinner!

Færre folk - bedre plass og mye lettere å få gjennomslag for høyere priser!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om dette Forumet er seriøst nok får andre ta seg av. Jeg mener ikke det, all den tid denne diskusjon utføres med et "alias" fra mange anonyme. Jeg er svært tilfreds med at noen fortalte meg hvem de var bak masken, det er slik det bør være. Jeg har aldri vært god på Data, men fant heldigvis selv ut hvordan man redigerte bort.

 

mvh. Tor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny ledetråd' date=' "skal man begynne å tenke seg til hva som skjer i 2005, hvorfor sette prisen opp"?

[/quote']

 

Vel Tor, jeg sier bare "Tørrfluelandet"...

 

Min påstand er at mye av skylden til det store besøket i 2004 er filmen Tørrfluelandet. I 2005 kommer Tørfluelandet 2 ut, og vi kan vel ikke annet enn å forvente at tilstrømningen til elva kommer til å ta av enda mer i 2005.....

 

Erfaringene tilsier altså at man fint kan øke prisene betraktlig fordi man VET det vil komme en ny bølge med "Tørfluelandet-tilbedere" i 2005, som kanskje aldri har vært i Hemsila før, men vil ta en del av dette for en hver pris....

 

Tar jeg helt feil her, Tor..? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal man le eller gråte av alt dette?

 

Så lenge jeg kan få akkurat den samme fiske- og turopplevelsen for 200-300 kr i året eller for en femtilapp i døgnet i yndige og spektakulære naturomgivelser i store deler av både norges landstrakte land og hos søta bror, så skal jeg helt fint klare å holde meg langt unna Hemsedal.

 

Med disse prisene (jo, de rett over, forrige avsnitt) får jeg dessuten en rekke fordeler med på kjøpet for eksempel:

1. Slipper å se gale og snobbete bønder og byfolk (finnes visstnok ikke noe annet i norge, bønder og byfolk altså...) som manisk svinger stengene sine og som er sjuklig opptatt av det aller beste utstyret og som gladelig forteller alle de møter om det. Disse personlighetsforstyrrede stakkarene som har glemt det aller viktigste, og som teller cm og gram (helst kilo) og deretter gir utrykk for om fisketuren er lykket eller ei.

2. Jeg kan velge om jeg vil besøke et sted der det ikke er person på mange km avstand, eller jeg kan dra et sted der noen hundre meter til venstre står en liten gutt/jentunge sammen med foreldrene og trer ei markklyse på en krok samtidig som han/hun stråler av glede når ketchupen tyter ut på pølsa eller fisken napper.

 

Jeg er glad jeg fremdeles har beina på jorda. Jeg lovpriser hver dag som min store lidenskap her i livet ikke har gått over til en lidelse.

 

 

mvh

Bent Ulseth (det er vel best å skrive fullt navn, eller så blir man vel frosset ut som en total idiot, satt på påle på stortorget eller låven og spytta på. Etter nærmere ettertanke blir man kanskje det uansett, siden man er annerledes.)

 

__

Benedictius (lat. velsignet, lovet). — 1. Sakarias' lovsang (Luk 1,68—79). — 2. Annen sats i Sanctus i den katolske messen (Matt 21,9).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjelden er noe blitt formulert så passende som benedictius`svar.

 

Denne trenden og nesten hysteriet med at alle på død å liv skal fiske i Hemsila har samme virkning som da Aragorn samlet det som var av menn, alver og dverger for en siste mars mot Svartporten i Mordor; fokuset for tørrfluefisket i Norge blir i hovedsak flyttet til Hemsedal, og ingen vokter og passer på alle de andre nydelige elvene vi har i Norge. Dette er nesten for godt til å være sant!!!

 

Mvh

 

Gulars

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsom analogi med Ringenes herre og dette forumsirkuset rundt Hemsila. Hvem vil dele ut roller til de involverte her? Det er en annen bok som heter Fluenes herre som handler om en gruppe mennesker overlatt til seg selv og hvordan rester av sivilisert adferd gradvis forsvinner. Poenget var at uten samfunnets forordninger, regler og trygt overbygg av kjøreregler forvitrer et tynt lag av det moderne menneske, dyret og den sterkestes rett vil gjelde. Det trenger ikke være noen direkt likehet til denne debatten annet enn at man trenger et viss form for forutsigbarhet og regler sikkert også for å opprettholde system i forvaltning av et vassdrag, spekulasjoner, uklare motiv, usikkerhet og tull vil mulig bare avle kaos?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal love alle og enhver at jeg skal bidra for å ta vare på og utvikle andre vassdrag enn Hemsil, enten dere ønsker dette eller ikke.

 

Og selvfølgelig er din mening den eneste absolutte... og alles andre mening er feil fordi dem ikke forstår bedre...

 

Jeg håper forvaltningsmyndigheter i andre vassdrag lærer av det skrekkeksempelet Hemsila er blitt, slik at nye hemsiler kan unngås i fremtiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg håper forvaltningsmyndigheter i andre vassdrag lærer av det skrekkeksempelet Hemsila er blitt' date=' slik at nye hemsiler kan unngås i fremtiden.[/quote']

 

Her er jeg ikke enig med deg Benedictius..... ;)

 

Desto flere "Hemsiler" det blir, jo bedre for oss som bor på østlandet. Fisketrykket på østlandet er så stort de fleste steder, fiskereglene er alt for "snille", og grådige "mataukere" finnes over alt. Det er derfor få elver som kan tilby fisk av pen størrelse. I tillegg er befolkningstettheten størst her, så jeg evner ikke å se noe negativt i at tilbudet på godt fiske á la Hemsila blir større på østlandet enn det er i dag..... :?: Denne må du forklare meg grundigere!

Med mange Hemsila-kopier vil man også dempe fisketrykket hos originalen... ;)

 

Er heller ikke enig i ditt inntrykk av at alle som fisker i Hemsila er "personlighetsforstyrrede", "gale" og "snobbete" (i allefall ikke enda laugh.png' alt=':lol:'> )..

Noen finnes jo, men de samme finner du også i Glomma, Trysil, Rena, Hallingdal, Troms, Finnmark etc etc....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har holdt meg unna denne diskusjonen, selv om det har vært hardt noen ganger. La ut et spørsmål på et forum i New Zeeland, her er linken til svaret;

http://www.sexyloops.co.uk/cgi-bin/theboard/ikonboard.cgi?s=3018291054fe4f3c765d629183f3ee26;act=Post;CODE=02;f=4;t=1809

Drømmelandet vil nok noen si!

 

Når det gjelder Kola ( som vel var nevnt tidlig i tråden) så har russerene forstått at "money talks", det vil si at prisen i de kjente og godt markedsførte elvene varierer fra dyrt til svindyrt. Velger en å fiske i mindre kjente elver uten helikoptertransport og leire med gourmetkokker og i tillegg kan tåle å treffe andre folk, f.eks en russer, er prisene på et nivå en vanlig russer kan klare.

 

Geir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tor skrev: Se bare på Tørrfluelandet der Andreas Fismen "brutalt" dreper en kilosørret for å vise den Norske befolkning at dette kan gjøres. Etter min mening var dette helt feil. De burde vist det norske folk at slike fisker settes tilbake, og heller tatt livet av f.eks to mindre fisk. Da hadde de formidlet budskapen på en riktig måte.

 

Jasså, Mr Grøthe? Mener du virkelig det ?

Vi kjenner hverandre godt og jeg kunne kanskje ha ringt deg, men det frister mer å svare på denne måten - som et svar til din kommentar og som et slags innlegg i denne forvirrede debatten. Jeg er for forvaltning, men mot systematisert C&R.

I Tørrfluelandet 1 tar vi en kilosfisk og setter alle de andre tilbake . Hvis det er "å gi feil signal" så er jeg veldig uenig. Jeg mener faktisk vi gir et RIKTIG signal.

Jeg har alltid vært fanatisk C&R-mann - satt tilbake all fisk. Det har jeg ikke hatt problemer med(annet enn å forklare det for svigermor) - inntil de senere år. Jeg har gradvis mistet sansen for det systematiserte C&R fisket. Følelsen ble veldig forsterket av oppholdet på Bahamas i '00 - hvor bonefishen er fredet. Når man kroker en bonefish kommer en serie utras på rundt hundre meter - hver gang !!

Jeg stod der solbrun og stinn av billig øl og lo. Det går ikke an å unngå å le - det bare skjer fordi utrasene er så sinnsyke. Etterhvert kommer fisken heeelt utkjørt inn til fotografering - og utsetting. Med melkesyrenivå som ikke lårene til Johann Olav Koss kan måle seg med. Ut med kroken og så ut med fisken, en ny øl, og så finne en ny fisk. Jeg følte meg litt ekkel de siste dagene. Latteren satt lenger og lenger ned i halsen.

Så får jeg jaggu samme følelsen i Hemsedal. Følelsen av å være ørretimperialist. Fisken vaker, tar flua, krokes - så klarer den såvidt å svømme! Noen få plask og så ligger en halvannnkilos i håven. Ferske sår i både over- og underkjeve.

Det er ikke noe god følelse.

Det hadde vært bedre å ta noen av disse fiskene. Spise dem opp, tilbrede dem sitronpepper og rømme, DRA TILBAKE TIL HYTTA fordi fangsten er berget - opplevelsen er berget.

Det som skjer når C&R blir satt i system er at vi endrer vaner. Grunntanken med fisketur og sosialt samvær og vekk fra byen og alt det der drukner i fiske-fiske-fiskekonkurranse. Ørreten blir et tall, enten lengde eller vekt. Vi styres mot dette jaget etter å prestere. Fluefisket er mye mer enn det. Foreksempel en ørretmiddag. At vi skulle ta den kilosfisken var mitt forslag. Nilssen var helt med, alltid sulten. Dessuten er han fantastisk flink til å tilberede fisk. Vi ville vise at også vi - tørrfluenerdene - vet å sette pris på andre sider av fisket. Måltidet var en fest. Tre halvkilosfisker ville ikke blitt det samme. Totalopplevelsen av å først fange, så spise og så drikke akkurat den ørreten ned i magen var fantastisk.

Det er IKKE noe i veien med å fange og slippe ut fisk, det gjør jeg som regel, men det kjøret som legges opp til i "den nye forvaltningen" er for drøyt. Det er på tide at noen andre enn slitsomme dyrevernere gjør oppmerksom på det. Du kunne gjøre det, Tor ? Jeg gjør det ihvertfall.

 

Andreas Fismen

0755 Oslo

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grunntanken med fisketur og sosialt samvær og vekk fra byen og alt det der drukner i fiske-fiske-fiskekonkurranse. Ørreten blir et tall, enten lengde eller vekt. Vi styres mot dette jaget etter å prestere. Fluefisket er mye mer enn det. Foreksempel en ørretmiddag.

 

Rett og slett godt sagt!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...