Jump to content

Leaderboard

 1. pistus

  pistus

  Members


  • Points

   10

  • Posts

   2019


 2. Lillevann

  Lillevann

  Medlem NFF - 2017


  • Points

   7

  • Posts

   2051


 3. Elisabeth Sletten Berg

  Elisabeth Sletten Berg

  Medlem NFF - 2017


  • Points

   5

  • Posts

   256


 4. GeirD

  GeirD

  Medlem NFF - 2017


  • Points

   4

  • Posts

   648


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/22/14 in all areas

 1. Mitt utgangspunkt er at folk er hyggelige, og at det har en verdi å forsøke å være hyggelig selv. De fleste sluk eller markfiskere jeg møter er hyggelige folk. Det er helt unntaksvis at de stiller seg opp rett ved siden og begynner å kaste. Som regel tar de hensyn til en fluefisker, og beveger seg godt avgårde før de begynner å fiske selv. De jeg kommer i prat med er nysgjerrig på fluefiske. De fleste har prøvd litt, men ikke fått det til. Jeg synes heller ikke det er så spennende å snakke om fluefiske med folk som ikke har peil, så jeg forsøker å snu fokus. Spørre hva de legger vekt på og hvordan de vurderer når de fisker. Mange fisker nok blindt, men noen har også veldig kompetanse. Ikke minst har jeg møtt slukfiskere på vidda som har kunnet fremvise en masse visdom om tidspunkter på døgnet, dybder, påvirkning av vær og vind, temperatur, spesielle marbakker som de store trekker innover om kvelden, dyphøler og tips om gode vann. Mange forteller villig vekk. I tillegg har mange god greie på klekkinger og insektsaktivitet. Det er rett og slett dyktige fiskere. I tillegg er de gjerne litt misunnelige på oss fluefiskere, og mange av dem innehar nok en viss beundring for slikt fiske. Jeg har ikke noe problem med å snakke med slike folk. Snarere tvert i mot - de har lært meg mye. Dessuten er det trivelig. Det hender jeg møter noen sure innesluttede typer, som knapt gidder å snakke, og langt mindre dele erfaringer. Det er ofte fluefiskere. Da jeg var yngre, hadde billig Vangen-stang og begrensede kasteferdigheter, var ett enkelt blikk gjerne nok. Simms-gutta med Orvis-tuber og dyre solbriller gadd ikke å bruke tid på meg. Nå finnes det trasige og brautende typer i alle leire, bare så det er sagt, men mitt utgangspunkt er altså at folk er hyggelige - og at man bør være hyggelig tilbake.
  7 points
 2. Hadde en god opplevelse på formiddagen idag,ørret 2,8 ikke fullt så blanke(men heller ikke brune)kilo,tok en sliten PG på 30cm vann..nesten null sikt i vannet,så etter forholdene er jeg fornøyd Den hadde nok veide sine 3,5kg i toppform,svømmer videre ganske uanfektet og like happy,etterhvert..Det var den eneste jeg både kjente og så,ikke haraball ennå mao...
  6 points
 3. Det er eiendommelig at man klarer å irritere seg over de som foreslår fiskeplasser.. SO WHAT om det er lyr som går der, det er vel godt ment. Tenk at folk bryr seg og forsøker å bidra på sitt vis til noe de vet man brenner for.. God grunn for å blande cyanid og munnhule det ja. Hadde jo vært mye fetere om alle hadde skjønt hvor fantastisk dette er, så hadde det blitt like mye folk i hver elv som på en driving range...
  5 points
 4. Jeg håper jeg aldri finner noen 'bankes flue', dvs et fluemønster som er overlegen alle andre fluer og fanger under alle omstendigheter. Da fjerner man en av variablene, og fluefiske blir mindre spennende. Jeg tror heller ikke det finnes noen 'bankersflue'. Det er bare Syversens forsøk på å gjøre seg interessant. Tipper den 'flua' han bruker mest er en ulldott uten krok. ;-)
  3 points
 5. Morsomt var det THJ ! Venter bare på at de blanke gutta på samme str og oppover skal gå lei av silda å pelle seg innover imot land
  3 points
 6. "keep it simple" heter det vistnok, så jeg fisker i støvler og Borat-drakt. Henger ei flue i hver brystvorte så jeg har noe å variere med hvis jeg skulle komme over en selektiv fisk, noe som jeg vistnok egentlig ikke trenger å bekymre meg for. Skulle det bli kaldt, har jeg en vest fra Taimen som har både hov-feste og lommer. Faktisk plass til ganske mye i den.
  2 points
 7. Selvsagt finnes det ingen "bankers flue". Forøvrig: man bruker den tiden man behøver for å få laget seg en flue som man er nok fornøyd med til at man faktisk binder den på fortommen. Stresser jeg med fluer, så blir de aldri slike jeg har trua på og da blir de ikke brukt. Eirik
  2 points
 8. "Bænkersflua"!! Flua som funker i enhver situasjon! Den hemmlige og superspesielle "bænkersflua"! Yeah right...
  2 points
 9. For en fisk !
  2 points
 10. Enig, har brukt en bukse fra Orvis hele sesongen, og den virker veldig bra så langt. Lett og fin, og bra passform. Har etter beste evne forsøkt å ødelegge den (stygge fall i ura, oppbevaring i varm bil i våt tilstand i flere døgn osv, men enn så lenge er den tett. (PS! Fikk den i posten fra Orvis, og strengt tatt er det vel ikke lov å skryte av produkter man ikke har betalt for her på FFS. Men jeg lover å si fra hvis/når den begynner å lekke;). Ellers har jeg også en sånn ultra-lettvektsbukse fra Simms (gammel, utgått modell, med goretex-sokker) som jeg fikk av en kompis som kjøpte hele restlageret da modellen gikk ut av produksjon mange år siden. Den er av imponerende kvalitet. Har også hatt billige bukser fra Guideline og Scierra som har tålt flere år med vanskjøtsel. Og jeg har hatt flere bukser fra div. merker som har begynt å lekke nesten umiddelbart, også ganske dyre greier. Mye dårlig kvalitetskontroll rundt omkring. Mitt inntrykk er at forskjellen på de dyrere premium-merkene og de rimeligere merkene først og fremst er (mangelen på) kvalitetskontroll. Billigbukser er forundringspakke, de kan vare i flere år eller lekke rett ut av pakken, mens dyrere bukser som oftest er veldig bra.
  2 points
 11. Jeg har hatt usedvanlig gode erfaringer med de siste modellene fra Orvis, de med sveisa sømmer. Jeg klarte ikke en gang å ødelegge lettvektsmodellen. Det sto ikke på innsatsen.
  2 points
 12. Lekre fluer Geir og Kim! Gleder meg til jeg kan begynne med fluebindinga selv, om forhåpentligvis ikke så altfor lenge til.
  2 points
 13. Dette med vest handler jo også mye om identitet, på samme måte som mc-klubber, som også er begeistret for vest. Da nytter det ikke at noen skal komme vimsende med slingpack, chestpack, backpack, waistpack og annet fjas. . . Blir bare rot av slikt, og andre lurer sikkert på hva dette er slags tvilsomt miljø ! For meg gir Simms-vesten seriøs river-cred, noe som ikke skal undervurderes . . . "Se, der kommer han fluefiske-proffen . . . Da kan vi amatørene bare reise hjem", vil jeg tro andre fiskere tenker når jeg kommer slentrende. Hadde det vært vest av annet merke ville jeg mest sannsynlig blitt ansett som markfisker, og det gir jo ikke river-cred å skrive hjem om, akkurat ;-)
  2 points
 14. Rart det ikke har vært noe snakk om fisken Røbergshagen fikk der oppe i år . Må vel være tidenes fisk på tørt ?
  2 points
 15. Gleder meg til noen dager på hytta i Stavern igjen nå! Var tynt med blankfisk(samt fint vær og vannstand) sist, men nå treffer jeg dem igjen! Følelsen er iallfall god. En ting til - fantastisk at tråden og forumet generelt er tilbake til gamle høyder, iallfall med tanke på rapporter og innlegg! Takk for inspirasjonen
  1 point
 16. Ute et par timer i finværet på mandag. To små ørreter som svømmer videre, en småsei som gjør det samme og en fin ørret jeg bomma med tilslaget på. Tok da flua tok vannet og snøret var slakt, i tillegg hadde jeg den lave sola midt i fleisen. Fisken sto ved en kjent stein så i dag skulle jeg ut i regnværet for å hente den. Den var ikke hjemme. Mista to små blanke, en brun på ca 0,8 og fikk en småsei som svømmer videre. Masse vind, ekstremt høyt vann som gjorde at det var mye dritt i vannet. Men vannet var bare litt brunt. Mao ingen fiskemiddag men mye frisk luft og noen kilometer trasking. Det teller ganske mye for meg.. Friluftsfjorden!
  1 point
 17. Det er deilig å ha en hemmelig flue.Særlig når den funker så bra som den gjør også. Tom.
  1 point
 18. Ja de må vel bli lei av sild snart. Har jo vært helt vanvittige mengder med sild siden forsommeren. Men det gir mye feite ørreter, og god vekst, så mye positivt i det. Men å kunne ta de tett på land er en skikkelig høydare! Ønsker meg en i samme dimensjon i løpet av høsten.
  1 point
 19. Helt DØNN på dag en på jobben, faen! Mentalt er jeg fortsatt i elva. Tankene vandrer omkring den slasken av ein stor-aure jeg aldri fikk opp. Og den RØYK faen meg...hælvette....gråtkvalt sitter jeg der... Det surrer av stemmer rundt på kontoret og jeg retter meg opp i stolen. Prøver fortumlet å komme til hektene. Så kommer det....ved kaffe-automaten....: Nå Hansen, åssen var ferien? Du skulle jo fiske og sånn...? Ja..hee.... Jeg hatt en aldeles herlig ferie. Stort sett opplevd flott Norsk natur på sitt beste og drivi med fluefiske... Åjaaaa... Jeg fisker helst i sjø'n jeg da. Mye mer fisk å få. Åsså er'n stor da. Hvor stor var din største i år da? Jammen Petter, fluefiske dreier seg om mye annet enn fisking eller stor fisk veit du. Du kan ikke sammenligne sjø-fiske etter torsk og fluefiske etter ørret. Jeg også digger sjøfiske, men det er en anna greie lissom... Jaahaaa... Men i stedet for å drive med di derre fluegreiene så har jeg hørt atte du får myyye meeer fisk på mark og sluk?? Jada.... Det er nok riktig, men her gjelder det ikke å få mest.... Også er det vel litt sånn derre snobbefiske...eller? (KØDD) Neida Petter. Det var førr i tida det veit. I dag er fluefiske allemannseie... Jammen alt utstyr for fluefiske koster jo så enormt? Jaaa...litt. Men det er ikke den dyreste hobby'n du kan bruke penger på da. Ting varer lenge... Hva med GOLFEN din da? Neeei, jeg har ikke helt sansen for di derre greiene der. Åffer ikke fiske med mark og sluk daaaa? (nå dreper jeg han snart) Det derre der er så snobbete asså.... Er vel ikke mer snobbete enn GOLF da? (Jeg har hånda på min Magnum 44 nå....) Petter... Det er en hobby som ikke ligner noe annet fiske. Vi fisker ikke for å ete fisken...men for.... Åja, det derre er også litt merkelig. Dere slepper fisken ut igjen. Ække det litt teit daaaa....?? Litt sånn FEMI-fiske lissom? (jeg drar opp colten og setter 10mm løpet rett i panna på'n og sier "make my day, you PUNK!" Men du Petter'n, når det gjelder den kunden før ferien......osv... Jeg skjøt ballene av han! Jævla DUST!
  1 point
 20. Er helt enig når det gjelder hyggelige folk langs elv og vann. Opplever stadig vekk at ikkefluefiskere gir plass, og faktisk skjønner at man holder seg unna baksleng og nærmeste metre foran. Det hender også at jeg må smile litt for meg selv når kano/kajakkpadlere kommer seilende ned elva og fortvilet ser at jeg står der ute. Da vinker jeg dem nærmere, viser hvor det er tryggest å padle, (ikke alle er like godt kjent), og tonen er fin. De er nysgjerrig på fisket, jeg på padleforholdene og strømmen. Det er snakk om å ta hensyn.
  1 point
 21. Gøy å høre! Skikkelig grov ørret du har fått deg. Ikke så ofte man ser backing at det gjør noe, får håpe det skjer flere ganger i løpet av høsten!
  1 point
 22. Jeg bryr meg heller ikke om hvor lang tid jeg bruker på å binde fluer. Jeg lever ikke av å selge fluer,jeg fisker med dem,så det viktigste for meg er at de fisker.Hvis jeg bruker en halvtime på 3 bankersfluer så er det egentlig helt greit. Null poeng for meg å skryte av at jeg binder 3 bankersfluer på 5-10 minutter. Halve gleden er å sitte å kose seg,og å binde flua slik jeg vil ha den,fordi tidligere erfaringer har lært meg,at slik skal den bindes. Den andre halve gleden er når jeg ser at dette virkelig lønner seg. En liten digresjon,husker ikke hvem som egentlig opprinnelig sa det,men hvis du jogger et par timer hver dag,så forlenger du livet med 5år. Det er akkurat så lang tid du bruker på å jogge. Tom.
  1 point
 23. Det er ei som sitter på sidelinjen for å følge med på alt det fornuftige og saklige som blir diskutert her inne. Tidvis får hun seg en god latter også Godt han har ballene i behold. Vil tru kaffen ikke hadde smakt like godt uten.
  1 point
 24. Denne hadde nok vært oppe tidlig August,8-10 lus og kraftig kropp,helt frem til gatten.....derfra og ut var det tynt Atle..men dro utover og hadde flere luftsprang,ikke oppførsel på en "nynedkommet"akkurat..backingen har ikke vært lufta så langt inn siden tidligsommer"n
  1 point
 25. Men jeg er spent på den vesten til Skævvens_Mann til 3000kr.. Hvilket merke er det?
  1 point
 26. Haaahaaaa.... Såååå kuuuult! Akkurat min humor...hoohoooo...! Det kan bare ikke gjøres bedre....
  1 point
 27. Jeg sjøl har: 1- Eldgammal Vision vade(bade)buske som fungerer som reserve. 2- SIMMS headwaters, lette og gode sommervadere. 3- Scierra hoftevadere som kun brukes i skog og mark og traving i skau. De er veldig allroundere og dem jeg bruker mest. Så er de "slimme" og jeg ser faktisk jævla sexy ut i dem, jeg mener sånn i tilfelle det skulle dukke opp ei huldra..... .png' alt=':lol:'>
  1 point
 28. Ble veldig nysgjerrig på dette og etter litt googling fant jeg ut at det meget vel kan ha vært libellenymfer! Fant en hjemmeside tilhørende en britisk interessorganisasjon for libeller. Kanskje ikke den mest vitenskapelige kilden, men interessant at jeg ikke er alene om denne observasjonen hvertfall. Fra "Final-stage larvae sit in shallow water near the margins for several days, getting ready for their final moult and starting to breathe air. Most species leave the water during the morning, but hawkers do so under cover of darkness. Larvae climb up robust emergent vegetation, although some may walk several metres over dry land before finding somewhere suitable. After finding a secure support, they redistribute their body fluids – first to push the thorax, head, legs and wings out of the larval skin." Nok OT, lover at neste post skal handle om marka!
  1 point
 29. Når jeg binder fluer er jeg ikke så opptatt av hvor lang jeg bruker. Binder ikke av de vanskeligste mønstre, fordi jeg ikke tror det er nødvendig å gjøre det verre enn nødvendig. Etter hvert lærer en seg hvilke fluer som duger der en fisker, og holder seg som regel til dem. Uansett hva en binder, så tar det den tiden det tar
  1 point
 30. Godt poeng Madame :-). Jeg prøver så godt jeg kan å fortelle omverden hvilken møkkahobby detta er. Bare trøbbel og dyrt er det også argumenterer jeg. Spørre'm hva det koster så drar jeg på med: Ok; Vadere=kr.10.000, støvler= 5000, stang?10.000, snelle=5000, line=1000 og du må minst ha tre av dem, fluer ca 100PR stk og du må ha minst 100 stk til å begynne med lissom.... Også kommer alt jeg har glemt å nevne.... Jeg ser da bare svetten står i panna dems og augo blir blodskutte... Hiiihiiii.... .png' alt=':lol:'> Det skulle holde nye folk unna elvene, eller hva?.....
  1 point
 31. Tenk litt på følgende scenarioer. Nesten uten unntak: Fisken spiser, alltid noe. Den må ha mat, og spiser alt den kan assosiere med næringsrik mat, hele tiden. Jeg personlig, liker å fiske tørt, og oppsøker mine favorittplasser, når forutsetningene er aller best, for å oppleve brukbare klekkinger. Som følge av det, treffer jeg brukbart, og opplever fisk som vaker på akkurat de innsektene jeg forventer, slik det har vert på disse områdene så lenge jeg har fisket der, og lenge før min tid.. Med andre ord det er innsekter jeg vet om, har sett før, og kan litt om gjennom erfaring. Da tilstreber jeg så gode imitasjoner som overhodet mulig. Men så klekker det ikke, fisken vaker ikke og man står ved en elv/vann, som det ikke er overflateaktivitet på.. What to do? Jo, da har jeg senket skuldrene funnet frem propanutstyret og kokt kaffe, rullet meg en sigg, og inntat vertikal stilling i påvente av forandringer. Faktumet, er at fisken spiser, og den er absolutt mulig å få til å ta. Problemet mitt, er at jeg personlig er så uvettuges bedagelig annlagt, at dersom det ikke er overflateaktivitet, så får det stå til... Det jeg prøver å si, er at om fisken er selektiv eller ikke, så har den i allefall næringsvett. Og når det er innsekter på overflata, som får disse ufattelig deilige prikkete skapningene til å vake, så er jeg hellig overbevist, om at en god imitasjon av riktig innsekt, gir en bedre forutsetning enn noe annet, om den i tillegg blir fisket riktig. Hvor lang tid denne imitasjonen tar å binde, 2, 5 eller 8 minutter, spiller ingen rolle, der og da jeg står og skal velge hvem jeg setter på... :-) Min glede for fluefiske, finner jeg i å fiske tørt, eller overflatenært, og meitemark og hvite wolly buggere er for meg og mitt fluefiske en "nullvision" Hvor lang tid er greit å bruke på en imitasjon, syntes dere andre?
  1 point
 32. Hallo .. Vet ikke om det er lov å svare på denne tråden for meg jeg?? I såfall smekk meg på fingrene. Tusen takk for godord. For å svare på spørsmål. Boka har jeg kun formidlet gjennom meg selv på facebook nå. Den ble ferdig samtidig med at min kone ble alvorlig syk. Hun er frisk nå, men alt engasjement stoppet opp den gangen pga dette for tre år siden. Jeg selger nå ut det jeg har igjen på billigsalg 130 kr. Interesserte tar kontakt med meg enten på fb, eller her eller på 95102704. Billigere julegave til seg selv, kompisen eller andre sliter man med :-)
  1 point
 33. Bra fisk det thh. Enig i det du sier i at fisken klumper seg sammen om dagen. Kan være vanskelig å finne den. Har vært veldig farget vann en stund. Får håpe det klarer litt opp snart. Hva slags biotoper har dere hatt hell med? Noen spesielle fluer eller inntrekk som har utmerket seg?
  1 point
 34. Testbilde av en dun. Roter fælt med detta mobilgreiene og opplasting..
  1 point
 35. Vært noe ute et par tre turer med noen kompiser siste to ukene. Generelt mye smått som dere andre nevner. Typ 200-600g. 2,1 , 1,5 og 1,3 er de tre største fiskene totalt. Etter det kraftige regnet har det vært mye brunt og skittent vann syntes jeg. Skikkelig lattevann - tilogmed langt ut. Troa går i dass på den fargen. Kjørt mye rundt på let etter mindre farget vann. Til tider mye aktivitet og fisken står tett på små områder.
  1 point
 36. Hvis du ikke har streamerallergi og samtidig trives ute i regnjakke er mulighetene mange. Små zonkere og seff wollybuggere i farger som grå, oliven, brun og svart er slagere nå om dagen. Ei synkeline får flua lett under overflaten og i tillegg slipper du at lina striper på inntrekkene. Line i synk 2 feks er fint. På denne tiden av året lønner det seg å trekke streameren ganske tett på torva hvis du fisker i myrvann, fisken går å beiter tett på land. Sakte rolige inntrekk, tenk vannnymfe, småfisk og denslags når du trekker inn. Korte rolige rykk, tenk små insekter.
  1 point
 37. For å gjøre et forsøk på å dra denne tråden liiittt tilbake til starten, skal jeg redgøre litt for mine meninger og ønsker om fluebinding. For meg personlig, så er det viktig, at ei flue har detaljene jeg har tro på, på plass. Selvom man står der godt utvadet med vakende fisk innenfor fin rekkevidde, som slurper Aurivilli (som ikke er veldig komplisert), betyr ikke det at jeg ønsker å sette på hva som helst, som har forutsetninger for å fiske. Når jeg åpner boksen, så velger jeg den flua, som gir meg størst og best forutsetninger. Dette tar jeg personlig hensyn til, når jeg binder. Med andre ord, så ønsker jeg f.eks at alle mine Aurivilli imitasjoner, skal være så riktige (i mine øyne), og like som mulig. Ikke for at det er nødvendig for å få en fisk eller to, men fordi jeg ønsker å slippe å tenke på om mønsteret er bra nok. Når flua viser til noenlunde riktig avtrykk, har siluetten av noenlunde riktige vinger og i tillegg, er innfor på farge, føler jeg, at jeg helt og fullt kan konsentrere meg om det som er viktigst av alt. Riktig presentasjon.. Snu det andre veien.. Fisken tar ikke. Noe som mest sannsynlig skaper hodebry for flere enn meg. Man tenker flyt, fortomsspiss, fluestr., farge, tungt i vannet høyt på vannet..... Som regel, ligger de fleste spørsmålene på flua. For å unngå dette, binder jeg fluene mine så nært opp til originalen, som overhode mulig slik mine øyne opplever det. Når da fisken refuserer, så vil jeg kunne senke skuldrene på fluevalget, og heller søke løsninger i presentasjonen. Og med denne formen for tilnærming, føler jeg at jeg har fått litt mer overtak på situasjonen i og ved elva/vannet. Ikke minst, med fluebinding som en hobby i seg selv, liker jeg tanken på og åpne fluebokser med så innbydende imitasjoner som mulig. En ting er i allefall helt sikkert, og det er at gode gjennomtenkte fluer, aldri får slått ut negativt :-)
  1 point
 38. Nå er gytefisken på plass i bekkene på Vikafjellet, ca 900 moh. Mange steder i grunne bekker med få gjemmesteder. Da klumper de seg sammen på det dypeste stedet når de blir skremt. Her en knapp halvmeter dypt.
  1 point
×
×
 • Create New...