Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      16

    • Innlegg

      1 144


  2. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      11

    • Innlegg

      11 582


  3. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      7 699


  4. @Ksteinhaug

    @Ksteinhaug

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      132


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. april 2016 i alle områder

  1. Fiskeriminister Per Sandberg gikk hardt ut i en artikkel i BT siste uken, og kritiserer Havforsknings Instituttet sin forskning på lakselus i Hardangerfjorden. Han mener forskere må være "næringsvennlige".http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Sandberg-Forskerne-skal-vare-naringsvennlige-3570356.html Det vites ikke om Sandberg faktisk vet hva forskning er, men han mener at Forskere må tåle å bli sett i kortene. Havforskningsinstituttet har gjentatte ganger invitert til innblikk og debatt rundt forskningen. Men Norske Sjømatsbedrifters Landsforening (NSL) synes forskere er dumme, siden resultatet viser tegn til at oppdrett har negative effekter. Da havforskningsinstituttet vil diskutere forskning, og ikke hvorvidt de er dumme eller ei, har diskusjonen gått i stå. http://www.nrk.no/hordaland/oppdrettere-beskylder-forskere-for-juks-i-lakselus-studie-1.12840232 For Fiskeriminister Sandberg, er dette uholdbart da det er store planer for vekst i næringen. Han mener derfor at havforskningsinstituttet må tåle å bli sett i kortene, hvorvidt de er dumme eller ei. Forskning til side. Forskningen er omstridt fordi NSL har kalt dem dumme. http://e24.no/makro-og-politikk/frp/sandberg-vil-ettergaa-omstridt-villaks-forskning/23649582 Mens makt OG kunnskaps eliten i Norge enes om en felles strategi for vekst i næringen, arbeider fiskere i Hardanger for å bevare genmateriale og bygge opp igjen stammer av laks og sjøørret. Hardangerfjorden ligger brakk, og er i en kritisk fase hva villfisk angår. I enkelte elver har dette vist seg vanskelig, da fisken holder genmateriale fra oppdrettsfisk gjennom flere generasjoner. Prosjektet fortsetter, i alle fall inntil noen skulle kalle det "dumt", og man vil forhåpentlig se resultat av arbeidet om få år. http://kyst.no/nyheter/samlar-inn-villfisk-for-undersking-til-genbank-i-hardanger/
    7 poeng
  2. Noen bilder fra min påskeferie til min barndoms fjord i trøndelag
    7 poeng
  3. Tenkte å få på plass nokre Muddler Minnow for streamer fiske.
    5 poeng
  4. http://fiskeribladetfiskaren.no/nyheter/?artikkel=46206 Det hadde vært mye enklere å forholde seg til slike artikler om de hadde vært publisert i dag, og ikke i går.
    4 poeng
  5. Yes, årets første fisk på tørt for min del ble tatt i ettermiddag. Ingen ørret så litt off topic, men en knøttliten harr. Sto ytterst på iskanten i Glomma og dælja en cdc-myggklekker 100% blindt. Gadd ikke mer og satte på en liten klinkhammer med gul foampost. Fikk plutselig se et vak inne ved iskanten 8 meter fra meg. Trodde først det var luft som kom ut fra under isen, men jaggu var det ikke et vak. Fikk lempa flua rett i vakringene og tror du ikke den tok? - Joda, 100 gram, men jæven hann så artig:)
    3 poeng
  6. Nyheten om at Sandberg fikk ministerposten ble postet her på FFS for en stund siden. Det var litt synsing og ebbet vel ut i en forståelse av at "mannen må få en sjanse". Når har han vel fått den - og vi ser hva det har resultert i. Det sies at vi får de politikerne vi fortjener. Det har jeg stort sett sagt meg enig i - frem til nå.
    3 poeng
  7. Krever minst 0.20 spiss på fortommen for å unngå tvinn ;-)
    3 poeng
  8. Jeg har et lite innspill/forslag og det er at hvis dere skal "hyre" artikler så prøv å være litt uortodokse. Ikke frekt ment men det hadde vært gøy å lese litt hva "ukjente" personer kan fortelle/vise. Ikke gamle slitere med hundre artikkelen på trykk rundt forbi. Håper det oppfattes posetivt.
    3 poeng
  9. Veldig off topic, men jeg ser en løsning her. Lillevann du kan få forbli anonym her på FFS dersom du endrer brukernavn til "Hårpikk på snau balle". Det tror jeg alle kan godta.
    2 poeng
  10. Er vi først i det seriøse hjørnet så kan man vel dra til med ei hel skive: Blir det for mye gå frem til 17.18. Play loud.
    2 poeng
  11. Det er jo snart helg og hvorfor ikke litt feelgood fra bandet som gjør sitt ytterste for å unngå suksess
    2 poeng
  12. Mine forsøk på Vulgata gosling med grisesvært hackle: Bildet i mitten har samme farger som de andre, men er tatt i annet lys. Fungerer sikkert fint til Danicaklekklinger også. Bindebeskrivelse på: http://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/vulgata-gosling/
    2 poeng
  13. Godt innspill Frode. Jeg tror man uansett må være litt tålmodig. Først bør en ha grunnleggende artikler på plass og deretter fylle på med det du etterlyser. Ellers er jeg enig i at det er en del gjentakelser på artikkelfronten i en del media. Hver eneste vår kommer den samme leksa om hvordan man fisker sjøørret.....Det er jo et like sikkert vårtegn som at en eller annen har funnet opp en revolusjonerende flueline eller fortom. Vi har jo et media som kan gi plass for en 3-siders artikkel om daletid på rekeimitasjoner ved sjøørretfiske
    2 poeng
  14. Jeg pleier bare å oppbevare lina i kjæften. Suger den inn som en spagetti etter vært som jeg drar inn. Spytter den ut når jeg skyter ut lina. Får kontinuerlig smøring på lina og man slipper hele bøtta. Må bare huske å ikke svelge! Kan være lurt å holde seg unna kloakkutslipp og slikt når man fisker. Jeg har ikke merket noe annet en at man kan få en litt snodig og nummen følelse i munnen hvis det er mye industri i nærheten. Annbefales.
    2 poeng
  15. 2 poeng
  16. Hei Nå nærmer det seg med stormskritt at vi endrer forumet. De som ikke betaler kontingent får kun lesetilgang. De får heller ikke tilgang til Fluedatabasen og på sikt heller ikke tilgang til artiklene. Det er hyggelig å se at så mange vil være med videre. Spørreundersøkelsen tilsa vel at det er 100 til som skal betale..... Når de har gjort sitt (og forhåpentligvis flere) har vi sikret drift i en god stund fremover. Sammen kan vi se om vi vil investere i artikler og annet. Det er også slik at man kanskje kan halvere kontingenten neste år. Uansett: Er det noen som har spørsmål, betenkeligheter og forslag, kan denne tråden benyttes de neste timene.
    1 poeng
  17. Enig med Lars (naturligvis) når det gjelder heavy classics og jeg skal nå kjøpe meg nytt anlegg med platespiller slik at jeg kan kose meg med heavysamlingen fra 80-tallet på vinyl (mange skiver gitt ut på 70-tallet) til jeg tar plass blant jomfruene. Heavy'n døde ut på slutten av 80-tallet (men stod opp igjen:), og ble avløst av grunge og jeg synes fortsatt at Kurt Cobain klarte å dra sammen både heavy metal og punk på en fantastisk måte. Jeg bruker ikke ordet "episk" om mye innenfor musikk, men Smells like teen spirit er enestående i sin akkumulasjon av aggresjon og intensitet. En låt som er fullstendig overspilt, men som jeg likevel lar meg rive med av hver gang.
    1 poeng
  18. 1 poeng
  19. Dette er en virkelig killer. Veldig bra!
    1 poeng
  20. Joda. Jeg har fisket mye med dette for ganske mange år siden. Det fisker bra det. Jeg har ikke brukt det på noen år uten at jeg vet hvorfor?
    1 poeng
  21. Bra ute rundt Fjällbacka nå. Vi var ute et par timer på morningen. 8 stk med max på 1.8. Alle blanke og meget god kondisjon. Fin oppvarming før avgang til Bornholm i natt.
    1 poeng
  22. Nei, jeg bruker stort sett bare Mucilin til vårfluer av hjortehår, saueull nappindikatorer, fortom og spissen av fluelina. Man kan bruke det på alt (bortsett fra cdc), men det krever at du bruker lite, smelter det mellom fingrene og jobber det skikkelig inn i flua. Er det kaldt så må du jobbe ganske iherdig for å impregner en flue. Det skal ganske mye varme til for at Mucilin endrer form. Men glemmer du fluevesten i bilen og sola steiker, så kan det nok bli litt sølete. Viktig å få med seg at jeg refererer til den med rød label - ikke den grønne. (Og stort sett så bruker jeg vel Dry Magic, TMC Dry Dip og den grå Shimazaki boksen.)
    1 poeng
  23. Ingen som kunne tenke seg en fisketur ? Reiser i fra Hakadal og har ledig plass i bilen. Har ikke bestemt meg om jeg tar med pontong. Det er varme i vogna men en sovepose er nok kjekt å ha. Mat, køper jeg som regel burger og til frokost medbrakt eller bagett. Er ikke så kjent der nede ennå så jeg gir ingen fiskegaranti, men jeg kan garantere at det blir mange timers fiske dersom været spiller på lag. Tørrflua
    1 poeng
  24. Denne metoden gir også fluer som bråker for mye ved tilslag som ikke resulterer i kroket fisk. Og når en har en nymfe under tørrflua, skal man gjøre tilslag så fort tørrflua gjør et mistenkelig utslag. Det er normalt med mange bomslag, og om alle disse skal lage en kraftig "ploppelyd" så flytter fisken seg ganske raskt - iallefall ørreten. Harr kan nok være litt mer tolerant. Man må ha med impregnering og man må av og til bytte fluer. Det er nok realiteten for de fleste. Jeg nevnte Mucilin innledningsvis i tråden. Det bør dere forsøke på hjortehår og evt for å impregnere fortom / spiss av fluelina. Konsistensen er som talg - så det er ganske unikt. Eldgammelt engelsk produkt. Det er ikke bare årets nyheter som fungerer. MEN det er viktig å være litt sparsom med mengden også når en bruker denne impregneringen. La den smelte godt mellom fingrene før påføring av flue, fortom eller spissen på fluelina. Så snart vi får sperret artikkeldelen av FFS slik at artiklene kun kan leses av betalende medlemmer, skal vi samle inn en del stoff om nymfefiske. Det tror jeg kan bli bra og derfor synes jeg vi skal avvente slik at det utgjør en forskjell å være medlem.
    1 poeng
  25. Jeg håpet på at forskerne ville ta saken til domstolen for det de har vært utsatt for er ærekrenkelse og hets. Det hadde vært interessant å se hva slags vitenskapelige bevis NSL kunne slå i bordet med. Det var vel det tospannet Sandberg/ NSL fryktet aller mest. Jeg var en av dem som mente at man burde gi Sandberg mulighet til å bevise hva han sto for og det han har vist til nå er ikke noe jeg liker. Fullt på høyde med sine forgjengere. Friluftsfjorden!
    1 poeng
  26. Det presiseres vel både i trådens navn og i et senere innlegg av jak at han er ute en flue som flyter til jorden går under. Føler meg kjip for rakke ned på alle velmente tips som blir gitt, men om dere er dønn ærlige med dere selv så vil ikke all verdens hjortehår eller cdc, samme hvor mye impregnering man bruker, flyte fra morgen til kveld. Under praktisk fiske i strømmende vann vel og merke. Selv foam har er tendens til å kapitulere til slutt. Iallefall hareline sin variant. Her skal jeg ikke være så bastant da bindeegenskapene mine kan være problemet. Mulig parkettplast eller bare rett mengde foam gjør jobben, men som Pål sier så kan det hende det må rett mye til? Derfor begynte jeg å fable om isopor og den slags. Skal utrolig lite til for å holde en krok flytende, og jeg mener det bør være mulig å spikke til en stripe som har en profil av spiselig karakter. Med en evt. bust i stjerten og hackle i front kan jeg ikke forstå at det ikke skal kunne lure en fisk på en god dag. Kan umulig fiske dårligere enn indikatorer garn? Med en dråpe lim/lakk på bindetråden bør dette tåle noen fisk.
    1 poeng
  27. Kjøp denne: http://www.stonefly.no/produkt/fluefiske-tilbehor/flue-og-snore-prep/hends-cdc-gel Så lag deg noe alla som vist på bildet nedenfor, fest det i hullet på bunnen av CDC gelflaska (skal være et hull for dette der..) og bind fast hele sulamitten i jakka/vesten/skjorta/vaderne eller hva enn du bruker. Da mister du det ihvertfall ikke! ..blir det for problematisk, prøver du med denne istedet: https://www.xxl.no/guideline-floatant-holder-tube/p/1082570_1_style Festes også i jakke/vest/skjorte/vadere o.l sammen med CDC gelflaska Voila, problem løst! (forhåpentligvis..)
    1 poeng
  28. Denne artikkelen er episk, og jeg poster den på nytt. http://www.dagsavisen.no/sandbergs-samlede-her-er-pers-16-beste-sitater-noensinne-1.633880
    1 poeng
  29. Jeg trodde forskere skulle være uavhengig, men der tok jeg feil altså Men det er jo ikke direkte overraskende dette. I oppdrettsbransjen er det for mye penger og dermed makt dessverre, og Per Sandberg skal vel slå seg på brystet og si at "jeg er den politikeren som fikk femdoblet veksten i oppdrettsbransjen, jeg er flink jeg".
    1 poeng
  30. Takk for bra beskrivelse Fender! Her var det masse gode tips å hente! Jeg har aldri brukt BugBond på mine vårflueklekkere, men jammen skal jeg teste den du viser! (Bruker UV-lim mest over quill samt til SØ-fluer). Kult å få litt inspirasjon til nye fluer og teknikker!
    1 poeng
  31. Det man også får på kjøpet med den modellen som kommer nå, er aktiv moderering. Og at moderering blir mindre påkrevet ettersom folk opererer under egen identitet og ikke gjemmer seg bak navnet til en travhest. Med andre ord et triveligere forum. Med penger på bok kan en også ta sjansen til å hyre inn foredragsholdere til samlinger. Ikke sånn ment at de som bor sentralt på Østlandet skal snike til seg ekstra midler fra kassa, men at man har en sikkerhet i bakhånd når er booker ressurser.
    1 poeng
  32. Nå er jeg på plass i Sverige og blir her over helgen. Blir spennende. Kommer til å tilbringe mye tid her månedene fremover, så skal holde dere oppdatert med bilder og litt tekst. Litt usikker på hvor jeg drar i morgen, men skal prøve meg både langt inne og litt lenger ut i fjordsystemene. Mange nordmenn nedover mot Resö. Her oppe hvor jeg er, er det som regel bare en og annen hytteeier samt en del lokale. De har alltid koll på hvordan det står til, men uansett hva folk sier tror jeg det alltid er mulig å finne fisk, bare man leter på riktig plass
    1 poeng
  33. Takk for det Truls. Var greit med vann i fjorden, høyere enn før påske. Gikk mot flo da jeg var ute, bra strøm rundt odden. Aldri feil med strøm..... Gard
    1 poeng
  34. Har fisket av deler av Hvaler, Tønsberg og Askerlandet siste ukene, og har hatt over gjennomsnittet god tur på alle plassene. Siste tur var i morges etter endt nattevakt på en ikke helt ukjent odde i Asker. Traff på stimer med vakende ørret som patruljerte frem og tilbake og hadde et kjempemorsomt fiske etter akkurat passe prikkefanter med lang fortom og en liten rekesak på enden. Ble tilsammen tre i håven og to som falt av, en riktig god start på dagen. Nye solbriller fra påsketur i landet syden ble også testet og de spottet tre følgefisk ( en av dem en flyndre ) på siste meterne før land. De andre turene har gitt meg flere flotte ørreter på over og under kiloen, nystekte pølser og varm kaffe. Nesten samtlige fisker har blitt tatt på liten rosa reke, sakte inntrekk og lang fortom. Legger ved noen bilder..... Legger opp til noen kveldsturer fremover nå for å se om jeg klarer å lure opp en rugg før isen går i marka. Gard
    1 poeng
  35. Jeg pleier å bruke en stor fallskjermflue som "dupp". En stor, brun Vulgata-aktig fallskjermflue (krok 10, f.eks) med litt overdimensjonert, kraftig hackel og kraftig, hvit polygarnvinge flyter bedre enn det meste og synes veldig godt i de fleste lysforhold. Viktig at flua også har en fyldig hale hvis den skal flyte godt. Også knyter jeg bare fortomsspiss/nymfe i krokbøyen. Funker som snus. Fisken tar forresten overraskende ofte "duppen", også der det ikke finns Vulgata i mils omkrets.
    1 poeng
  36. http://www.ebay.com/itm/1-dozen-12-Irresistible-Adams-Size-14-/121778641081 noe alla denne her, adams irresistable
    1 poeng
  37. Det var snilt av deg Truls. Tar gjerne imot tilbudet og sender deg en pm. Du har sikkert fluer til ditt fiske, men kan gjerne gjøre en byttehandel med egenproduserte fluer om du ønsker. Sender du meg en pm om hva du kunne tenke deg så tar vi det derfra. Lounes
    1 poeng
  38. Noe skikkelig vederstyggelighet som kan tas frem når bikkja har tatt selvmord og ungene sulter i hjel en etter en. Når man må ha mat!
    1 poeng
  39. En enkel og ikke så vakker utgave av noe som stokkemauren og robban klarer å lage et kunststykke ut av. (Jøss å dumme dem er)
    1 poeng
  40. Ble en runde påfyll med Sculpins på søndag Tok med noen i flere farger i samme slengen. Bedre med en flue for mye , enn en for lite ;) Krok: Daiichi 2450 str 4 Hale: Black Barred Rabbit Strips Kropp: Miks av dubbing med litt langfibra flash fibre som står i stil med fargen flue. Spinner Rabbitstrips i løkke og "ribber" flua med kanin. Blir fint med litt beskjedent flash som stikker ut i histen og pisten innimellom kaninen. Kommer ikke så godt frem på bildet Hodet: Sculpinhead mini i farge som passer resten av flua
    1 poeng
  41. Min første zonker. Tips og triks tas i mot med takk! Fant ikke speilrefleksen i flyttekaoset, så dere får ta til takke med mobilkamera.
    1 poeng
  42. En bunke "røyeyngelimmitasjoner" he he , eller bare vanlig grå fiskeimmitasjon med litt Jan Thomas farger Krok: Tmc 777 Sp str 10 Hale: Samme som kropp Kropp: Scud Dub Light Shade Rainbow Zonker: Black Barred Rabbit Strips Chinchilla Frontunderhackle: Rabbit strips Salmon Pink Eyes: 4mm Super pearl De to nederste har slotted tungsten i front samt litt Fluo Shell Pink Ice dub i fremre del av kroppen yes yes
    1 poeng
  43. En ting til: For utrenede har jo stangtuppen en lei tendens til å påvirke linas bane. Det er først når man klarer å separere stangtuppens bane fra linebanen, gjøre stangtupp og line helt uavhengig av hverandre, at det begynner å bli moro å kaste. Jeg fører ofte stangtuppen i en gjentakende åttetallsbevegelse, samtidig som jeg hysser snøret i en perfekt rett linje - bare for å briefe. Har ingen praktisk betydning for fiskingen, men det ser kult ut.
    1 poeng
  44. Grua på Hadeland fostrer dyktige filmskapere. En av nabogutta her har laget noen fine snutter tidligere også. Denne var derimot ikke mindre en meget bra og spesiell Heia Grua he he he
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...