Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Lillevann

    Lillevann

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      22

    • Innlegg

      2 051


  2. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      10

    • Innlegg

      1 144


  3. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      11 582


  4. Håvard Åsbø

    Håvard Åsbø

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      653


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. april 2016 i alle områder

  1. Etter snart 10 år som relativt aktiv på forumet er det med et visst vemod jeg nå takker for meg. To og et halvt tusen innlegg (mange relativt gode om jeg skal si det selv), og mange fornøyelige kveldstimer har det blitt. Noen likes har det også blitt, selv om Lillevann til tider kanskje også har kunnet irritere en og annen forumsdeltaker. Jeg kan forsikre om at det har vært absolutt utilsiktet. Årsaken til at jeg nå takker for meg er at Lillevann ønsker å være anonym, noe det dessverre ikke lenger er rom for her inne. Lillevann har som kjent ikke noe navn på profilen sin, noe som har engasjert flere enn moderatorene. Det har vært 150 profilvisninger bare siste uke. Moderatorteamet har gitt beskjed om at profilen stenges i morgen kveld, og at jeg har anledning til å komme med en liten hilsen før det skjer. Dette er imidlertid bare kødd, for ved nærmere ettertanke har jeg ikke lyst til å la Lillevann bli historie, selv om det hadde vært kult å opprettholde magien, så derfor har jeg isteden valgt å etterkomme moderators krav - det er bare å ta en ny kikk på profilen. De som kjenner meg, og har noe å si meg, ber jeg kontakte meg pr. PM og ikke i selve forumet. Det skal bli en befrielse å kunne operere med frie tøyler her på forumet. Det at jeg har vært anonym har nemlig lagt en viss demper på hva jeg har kunnet si før anonym-kortet har blitt trukket.
    19 poeng
  2. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: Sjøørretflue. Streamer som imiterer en kutling. Til vingen kan man bruke PIne Squirrel zonker strips natur, eller farget oliven. Dubbingen kan være i brune, oliven eller grå nyanser (Hares Ear Ice) http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen?db=1&flyid=466 Hilsen Pål Hedenstad (laget automatisk av Fluedatabasen)
    5 poeng
  3. Selv om alle skal ha mottatt en e-post med oppfordring om å enten operere med sitt eget fulle navn som nic - eller fylle det inn i profilen - er det mange som fortsatt er anonyme. Fint om dere som er anonyme får rettet dette så snart som mulig. Å være anonymt medlem av en forening er høyst uvanlig Kjenner du noen på forumet som fortsatt lever en anonym tilværelse, er det lov å bidra med sende en vennlig påminnelse som pm. Vi har ikke noe videre lyst til å bruke til på purringer vedr. dette, og å stenge profiler er heller ikke noe vi har lyst til. Så spar oss for arbeidet og gi slipp på anonymiteten. Vi som jobber med FFS skal fiske vi også.
    4 poeng
  4. Tenker denne skal få krasjlande på et blikkstille ørretvann ila sommeren...
    3 poeng
  5. Flyfish Europe ved Tommy Josefsen og Nordisk ved Svein Rødbergshagen kommer med stenger og utstyr på Holmendammen tirsdag 10.mai klokken 1800 Vennlig hilsen Oslo Sportsfiskere
    3 poeng
  6. Ble en liten tur litt sør for Moss på søndag, hadde på en som datt av mens jeg lette etter håven bak meg et sted... Etter denne fadesen og et fluebytte følger det en adskillig større fisk etter flua mi, den seila rolig ca. to meter ved siden av flua hele veien inn, når jeg dro opp og bevega kastearmen snudde den raskt og forsvant utover igjen. Etter det var det helt dødt. Klart vann med lite vind og midt på dagen i solskinn gjør nok at fisken er mer forsiktig. Deilig uansett og kjenne liv i snøret igjen og få se stor fisk!
    3 poeng
  7. Har døpt den til "Esmaralda". Skal bli fin på sjøørretjakt denne tenker jeg for å komme ut på noen øyer. PS. bør ikke brukes utenfor skjærgård da må man ha havkajakk. Men til vanlig bruk ved sjøørretfiske funker denne brillefint.
    2 poeng
  8. Mikke Mus og jakten på Spøkelseskladden, fra 1939. Der avsløres Spøkelseskladden i avhør med Politimester Fiks og Mikke i de siste rutene.
    2 poeng
  9. En oppdatering i forhold til tema. Det ble ikke noe koking. Jeg har bare brukt det noen turer på trass og strekt det hver gang. Det er mye bedre nå. Jeg kjøpte det på et utsalg som selger ut konkursbo. Det kan jo ha ligget på kassetten i en evighet. Det kan sikkert spille inn. Jeg betalte 250,- for et snøre som selges for 800,- så det var verd forsøket. Det virker greit nå i alle fall.
    2 poeng
  10. Dette var jo på tide. Nå er det faktisk tillatt å bruke hue http://www.hardanger-folkeblad.no/haugesund/friluftsliv/nyheter/nye-regler-for-balbrenning/s/5-62-244684?ns_campaign=editorial.article
    1 poeng
  11. Antakeligvis ikke den beste, det finnes nok bedre kajakker til de mest vindfulle dager. Men finnes nok ingen av de som kan pakkes ned som denne Den blir kun som et enkelt transportmiddel og ikke til noen store ekspedisjoner. Men kjempepraktisk. Veldig stabil iallefall, og forholdsvis retningsstabil ved hjelp av en kjøl man setter på bakpå kajakken. Robert har også en, og har brukt den en del i sjøen og er veldig fornøyd.
    1 poeng
  12. Til og med spøkelseskladden ble en gang avslørt. Vel avslørt er kanskje ikke rett ord å bruke,men ansiktet hans ble vist frem engang så vidt jeg husker. (Noen som husker hvem han lignet på?) Når det er sagt,så tror jeg at det fremdeles er mulig for Lillevann å være et spøkelse,og å opprettholde magien. Et navn er et navn. Å møte et menneske er noe helt annet. Da forsvinner magien,men det er ikke noe negativt. Kanskje heller positivt på alle mulige måter.......
    1 poeng
  13. Det må du regne med. Jeg driver nå og oppdaterer meg på ord og uttrykk jeg aldri har brukt før, men som jeg etter hvert skal mestre til fulle.
    1 poeng
  14. Flaut men, jeg liker pulverkaffe jeg. Yrkesskade etter 26 år i tungindustri og skiftjobbing... Så Løfbergs Lila er greia mi
    1 poeng
  15. Å hjelpe meg. Hvis du har blitt hindret i å uttale deg før kommer jeg vel til å få gjennomgå nå da tenker,jeg.
    1 poeng
  16. Ta kontakt med Frode S. http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php/user/2293-frode-s/ Jeg mener han hadde en til salgs...
    1 poeng
  17. Har du brukt det mye? Når jeg har opplevd dette har det blitt bedre etter en tids bruk.
    1 poeng
  18. Hipster-kaffe mao.
    1 poeng
  19. Jeg slutta å røyke når kona var gravid med førstemann, dvs sent 2008. Jeg røykte 15-20 per dag, hadde gjort det i 15 år. Det var overraskende lite plagsomt, når man først kom gjennom de første tre dagene. Jeg valgte å IKKE legge om livsstilen helt, en kjempeforandring om gangen var nok. Jeg spyr av snus og nikotintyggis blir jeg svimmel av, så der var det ingen hjelp å hente. En uke på Kola uten røyk er fremdeles utenkelig, men jeg klarer å røyke noen dager i Russland og så slutte tvert den dagen jeg reiser hjem. Mye er mulig, det meste er individuelt og jeg applauderer alle som slutter å røyke på sin måte. Hurra for dere - det går an! PS: Dere som flere ganger om dagen putter noe som enten ligner bæsj eller et bind i munnen - dere er det ikke håp for uansett. Dere kan bare fortsette å snuse. Æsj.
    1 poeng
  20. Dette klarer du nok, Elisabeth. Det er tøft, men du er jo tøff, er du ikke? Klart det er grusomt etter to dager. Og det vil være tøft lenge ennå, men blir mye lettere etterhvert. Jeg har hatt mange "røykepauser", opp til flere måneders lengde. Men den jeg er i nå, har jeg tro på skal holde. For nå vil jeg virkelig at det skal holde. Samtidig ser jeg det ikke som et nederlag om jeg tar en røyk i festlig lag, eller ved bålet. Det er ikke noe problem å stoppe der, fordi motivasjonen er god. Jeg er ikke opptatt av hvor lenge jeg har vært røykfri, og har heller ikke lest bøker om temaet. Men vi er alle forskjellige, og alle finner vi våre egne måter å klare det på. Som nevnt over her, tror jeg motivasjon er nødvendig for å klare det. Hvis du har det, så går det nok bra. Og ikke se på det som et nederlag dersom du skulle ta en røyk eller to en sjelden gang i festlig sammenheng. Det er bare å fortsette din røykfrie tilværelse etterpå. Lykke til !!!
    1 poeng
  21. Fikk meg en liten tur. Litt mye vind, en del steinfluer når det var stille inne i mellom. Litt vak. Det ble et par småpene.
    1 poeng
  22. Evergood , kokt på bål, med min gode gamle "svart-kjel". Selv om fisken ikke er særlig bitevillig, og forholdene ikke er de beste, så er likevel turen vellykket, når jeg kan sette meg ned ved bålet, med en god kopp kaffe, og slappe av. Bare nyte stunden, og la tankene vandre helt fritt. Dæsken ta, hvor heldige vi er, som har denne flotte hobbyen .
    1 poeng
  23. Så det er derfor du har med kona på tur, for å dosere kaffen?
    1 poeng
  24. Riktig dosering i kjelen er når ei mus kan løpe tørrskodd over.
    1 poeng
  25. Akkurat denne testen,selv om det er noen år siden,så var det først nå jeg selv så den. Kanskje også noen andre som ikke har sett den har interesse av å se den: http://benthamopen.com/contents/pdf/TOSSJ/TOSSJ-5-118.pdf
    1 poeng
  26. Etter det forsmedelige 0-5, er det en ydmyk versjon av meg for en stakket stund. Det går nok over. Når en fisker med vannymer, øyestikkere eller andre fortyngede fluer i denne størrelsen, er en 4x spiss av fluorcarbon et godt valg. Fluorcarbon har en hardere overflate enn vanlig monofilament sene. Fluorcarbon har altså en bedre overflate-slitestyrke - ikke nødvendigvis bruddstyrke. Sterkere overflate er en fordel når en bruker løkkeknuter. De blir belasta ganske hardt når ei litt tung flue vender under luftkasting. Det er kanskje et av de beste argumentene for å bruke fluorcarbon. Jeg har tidligere i tråden ment at man ikke bør bytte merke osv til stadighet. Men for de som kommer i situasjoner som beskrevet over, og som er litt klare for å prøve fluorcarbon, så kan ei spole 4x være greit. Det er stor forskjell på fluorcarbon. Jeg bruker Rio. Egor ser jeg også at det utelukkende snakkes positivt om. Trout Hunter er sikkert også bra.
    1 poeng
  27. Jeg leser Tippeligatabeller som jeg leser vann, stående på huet/henda... Og til deg Pål(0-5 i Sandnes i går...) kan jeg bare si at i denne sesongen skal der verken rykes fortommer eller flokes noen flueliner. ikke med mitt nye på papiret geniale oppsett. Tar forøvrig årets første ikke skitur i Østmarka etter jobb i dag. Ser for meg en orgie i nisevaking... Og jada Pål, jeg kryper endelig til korset og pælmer frenetisk med øyenstikkelarveimitasjoner. Noe har jeg da lært. Femten fot Eikre Coffee og tre med TH fc. Kan ikke gå galt. Ikke så veldig ihvertfall. KjellG.
    1 poeng
  28. Ruffen. Strekk lina di meter for meter og ta i litt. Hvis det ikke hjelper så kast lina i søpla og ikke bruk mer tid på det.
    1 poeng
  29. 1 poeng
  30. Prøver meg på noen flere maur, men denne gangen med body quill i bakkropp. Litt voldsomt hackle, men noe må jo holde dem oppe!
    1 poeng
  31. Som vanlig klart for alt som måtte komme, og passe av muligheter. Gjedde, ørret ,asp, abbor osv osv osv . Men hovedturen i år blir tur nr 2 til Island sammen med noen trivelige karer Gleder meg faktisk sykt til å besøke den øya igjen. Fantastisk sted, og gjensyn med en gal jævel fra sørlandet blir nok bra he he, helt toppers Er det noen penger igjen når året nærmer seg slutt, så skal jeg jaggu ta en egotrippdeluxe for første gang, og bare tenke på meg sjøl, og reise til varmere strøk. Egentlig på tide å gi litt f... Man lever ikke evig sier man, og jeg trur ikke man får hverken takk, eller det motsatte der man måtte havne på sistereis. Gleder meg til guttetur til Island igjen
    1 poeng
  32. Etter tre år med store hindringer for de store ekspedisjoner og fisketurer pga helsemessige årsaker er det i år spikret to store turer for meg. Første store turen går til Island i juli og det blir en ny opplevelse med nytt land og ny elv for min del. Så er det spikret en drøy uke i norsk østlandsk villmark med fantastiske venner i august. Her er jeg mer på hjemmebane og har sondert terrenget på flere turer over flere år tidligere. Her har jeg rimelig god kontroll på både innsekter, strømmer/høler i elva og lokalkunnskap som kan komme godt med. Eneste er været en ikke kan gjøre noe med, og oppunder tregrensa i august kan være helt fantastisk men samtidig utsatt for uvær og kulde. Men uansett blir det en stor tur med noen av mine gode gamle kamerater gjennom 30 år. Ellers blir det nok en del dagsturer styrt av vær og vind i nærmiljøet i Telemark og en og annen trip med madrassen bak i bilen på lykke og fromme. Gleder meg til denne sommeren og føler jeg fortjener å bare gjøre som jeg vil i tre måneder. Kjellemann
    1 poeng
  33. Ble en "on the spot flue" på et bindetreff igår også. Fortsatt våt og nyfarget rødbete grizzly hackle, ble forvandlet til en attraktorbibio. Blindfiskeflue som sikkert lokker opp en jævel :) Er det samme som Simple Daddy over i tråden, bare andre farger , krok og str Må har flere av denne he he he .
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...