Gå til innhold

hvor gamle var dere............ alle må svare


AndersRN

Anbefalte innlegg

Artig Tråd!

 

Jeg begynte å spare halve3 ukelønna mi (50kr) på sånn gullbok-konto når jeg var 11 år. Skrev opp og regna sånn at jeg skulle ha nok til 1.Mai (1000kr):Da kjøpte jeg et Walton sett, med "Walton Alexandra fly" Stang (AFTM 5/6).

 

Hadde ei gammal glassfiber-stang som jeg arva av bestefaren min når jeg var 8 å men den blei ikke så veldig mye brukt.

 

Men fluefiskinga tok vel mere av med tørrfluefiske å sånn når jeg var rundt 15 år. :)

 

Men fisking har jeg drevet med så å si siden jeg var født og fatter trilla meg ned til elva i barnevogn. :P

 

Nå er jeg 19.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 156
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Hei!

Jeg begynte med fluefiske rett etter rundet 20 år. Etter år med fortvilet graving etter levende vesener under bakken, fikk jeg endelig innsikt og opplæring i fluefiskets indre kjerne, lidenskap. Takk Leifi... =D>

Nå er jeg 25 år!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte min første stang for egne penger da jeg var 7 år gammel. Ei

Hørgårdstang og ei Abumatic 120 snelle. Min første ørret som jeg fikk helt alene

var 750gr. Stanga ble liggende igjen ved vannet mens jeg sprang hjem til

modern og krevde at hun skulle steike fisken. På den samme stanga og snella

har jeg tatt en sei på 17kilo!! Jeg har fremdeles snella :-) , men stanga tålte ikke

framhjulet på sykkelen min.

 

- Ørret og røye fisket jeg mest med flue og dupp. Da jeg var 18 så kjøpte jeg

meg et byggesett til fluestang. Tenkte at det kunne umulig være værre å surre

sammen ei stang enn å bygge radiostyrte fly. Stanga var ei 10'#4-5 Lamiglass,

og etter et år med både haspel og fluestang på alle turene så kuttet jeg ut

haspelstanga. Siden da har det bare vært fluestenger på meg. Har fisket med

flue i 18 år nå......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir 40 utpå sommeren. Har hatt fluestang i mange år, men ikke fått dreisen på det før jeg ble med en kamerat for to år siden. Nå er jeg helt hekta og gremmes over at jeg har gått glipp av mangeogtrettiårs fluefiske :(

Jeg bor nord i Gudbrandsdalen og fluefiskemiljøet er dessverre ikke av de største virker det som.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg kjøpte min første flue stang når jeg gikk i niende klasse.

det var en daiwa stang aksjon kjepp.

ble kjøpt ved første lønning i min første jobb.

siden har det bare gått slag i slag og tørr ikke fortelle hvor mange stenger jeg har og har hatt. er nå 34 år så jeg har vel fiska med flue i ca 18 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei !

 

Jeg har vel alltid fisket. Som guttunge fisket jeg i Nidelva fra jeg var 12 år. Min far og onkel fisket en del, så det kom nok inn den veien. Det ble mange turer til Gaula og områder i Selbu.

Fluefisket kom jeg borti først som 17 åring, men det var når jeg ble 27 år det tok av for alvor. Jeg er nå 43.

Siden den gang, har jeg tilbragt utrolig mange timer elvelangs etter ørret og harr.

Med tiden har fisket blitt langt mere selektivt, og jeg fisker nå stort sett med tørt/klekkere på vak etter ørret, røye og harr. Denging i blinde med nymfer er ikke min greie.

Nå skal tradisjonene føres videre til neste generasjon, så jeg tar ofte med meg ungene + kompiser på turer til vann på fjellet, både sommer og vinter.

Størstemann har nå såvidt begynt å fiske med flue, jentene er ikke så ivrige, men de synes det er gøy med fangst og fine turer i fjellet.

Til sommeren skal jeg med størstemann og en kompis på en skikkelig tur i fjellet, til ett nytt spennende område. Små elver med store halefinner er noe for store og små. :D

 

Stein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg startet med fluefisking da jeg var omtrent 12 år jeg. Fisket kun med flue da jeg var 13-14 år. Ble hekta serru!:) Noe som kanskje er litt rart, ettersom den første stanga var en "Raggot" 5'er som ikke akkurat sparka ifra! (prisklasse 0 - gratis). Ettersom jeg har en tvillingbror lærte vi fort teknikken ved å trene og se på hverandre kaste. Har faktisk aldri gått et eneste kastekurs! Bare selvlært i samarbeid med bror... =D>

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg startet med fluefisking da jeg var omtrent 12 år jeg. Fisket kun med flue da jeg var 13-14 år. Ble hekta serru!:) Noe som kanskje er litt rart' date=' ettersom den første stanga var en "Raggot" 5'er som ikke akkurat sparka ifra! (prisklasse 0 - gratis). Ettersom jeg har en tvillingbror lærte vi fort teknikken ved å trene og se på hverandre kaste. Har faktisk aldri gått et eneste kastekurs! Bare selvlært i samarbeid med bror... =D>[/quote']

Hei! Hvor mange Skjerver er det her inne naa?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg begynte på samme måte som "Rønsingen". Bandt fluer til oter. Den første fluestangen jeg fikk var en gammel Tjøsheim glassfiber i klasse 7/8. Dere kan tro jeg hadde det tøft som trettenåring å prøve å få sving på den stanga. :? Det er jammen snart ti år siden. Det er først de siste 5 åra jeg har virkelig blitt hekta på fluefiske og slukstanga har fått stått hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte med fluefiske da jeg var 9 år med onkelen min i hallingdal. Det var på trilus camping en mil ovenfor gol. Siden den gang har jeg fisket som besatt med flue. I dag er jeg 25 år gammel og ska bli far til en forhåpentlivis fluefisker rundt den 21 mai. Håper det blir en like hekta fluefisker som meg som kan si til morra si at pappa må bli med ut å fiske NÅ! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

JEg begynte vel å fiske med flue når jeg var rundt 17 år. Fisket ikke så mye da, og hadde ingen å lære meg, så det gikk treigt. Jeg var vel sikkert rundt 20 år før jeg begynte å få noe fisk og jeg og broderen lærte av hverandre og ble bedre og bedre. Er nå snart 25 år, men ser fortsatt på meg selv som nybegynner i denne komplekse hobbyen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ca 10 år da jeg første gang rappa fluestanga til fattern og trasket langs hunnselva ! Dette var på slutten av 70 tallet, mens hunnselva enda var ei enestående ørretelv, og da var det bare å vippe flua uti, så fikk man fisk :)

Siden ble det noen år med sluk-stang, før fluefisket tok helt over!

Etter at jeg begynte å binde egne fluer gikk fluefisket fra å være en hobby til å bli en livsstil !

Noen år tilbake var vi en forholdsvis stor gjeng som reiste på fisketurer sammen, men noen gikk etterhvert lei :shock:

Det vi som er igjen har til felles er at vi alle hadde fedre med fiskedilla, som tok oss med på fisking fra vi lærte å gå, og at vi syntes det å fiske er ubeskrivelig moro, også når vi ikke får fisk!

Det siste gjaldt ikke den tida jeg fisket med sluk! Da gikk jeg lei etter ei stund uten antydning til liv !

Når jeg tar meg selv i å lure på om det er normalt å tenke på fluefiske-relaterte ting omtrent døgnet rundt, er det greit med nettsteder som dette, der man får bekreftet at andre har det på samme måte laugh.png' alt=':lol:'>

Er nå blitt 37, og vinteren blir bare verre og verre å fordøye for hvert år !

Får si som Bård(eller var det Lars?): Når jeg tenker på norsk vinter, så er det første som slår meg. . . SNØRR ! ! !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjellfant

Det var ingen som drev med fluefiske i mine omgivelser under oppveksten, men jeg var ivrig til å dra på turer og skaffet en seksdelt ABU glassfiberstang som 18-åring på midten av 70-tallet, etter å ha kommet over en av Hans Lidmans bøker på biblioteket. Tanken var å skaffe fersk mat på langturer - men ble selvfølgelig bitt av fiskefeberbasillen så det holdt straks den første "storfisken" på halvkiloen omtrent var landet.

Og siden har det bare blitt verre og verre....

Takk og pris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm er det min tur da? Fluefisket har alltid fascinert meg men i en periode i oppveksten ble interessen for friluftsliv og fiske avsporet av andre og mer hormonbaserte aktiviteter. Dette pågikk lenge. Helt til en fantastisk kvinne fra nordland overtalte meg til å skifte spor i livet og jeg fant igjen friluftslivet som mer eller mindre voksen mann. Omtrent sammenfallende med dette fikk min far jobb som salgssjef i Hørgård AS. Dette var tidlig på nittitallet mens Hørgård fremdeles hadde en portefølje som var verdt noe.

 

Min far kjøpte da inn fiskeutstyr til en stakkar som blant annet bestod av slukstenger (en Hørgård speed V som jeg fremdeles bruker av og til og jeg påstår ikke har sin like når det gjelder sjøørretstenger til haspefiske bortsett fra Milo sine lange stenger...)

 

I gavepakken fantes også en Hørgård Surna 5/6 9 fots fluestang komplett med en Leeda klassisk snelle og et DT snøre i #5. DT snører er fine til en ting, det er nemlig det at de ikke tåler dårlig kasteteknikk. Noe som fordrer en skarp læringskurve men som jeg har igjen for i dag etter å ha gått over til WF - snører og nyere stenger. Jeg kaster stødig og langt nok til praktisk fiske i dag selv uten å ha fått instruksjon. DT snøret var instruksjon nok. Enda en lang stund har jeg fisket med både sluk og flue, men de siste 6 årene har slukstanga i stadig større grad fått leve et slaraffenliv selv om den har vært med på turer på lik linje med fluestengene bortsett fra de siste to sesonger.

 

Nådestøtet kom i halv - mørket en varm septembernatt for kanskje 6 år siden ved et utos i et vann hvor fåglarna vet hvor mange ørret i 2 - 3 hg klassen slåss om min str 14 march brown silver. Der ved vannet, svett og varm etter å ha tuslet opp til et nydelig vann og midt i en "indian summer" døde slukfiskeren i meg.

 

Så hvor gammel var jeg da jeg begynte å å fiske med flue? Da var jeg nok kreket meg over 22 år og har fisket med flue i en tolv års tid, tenker jeg.

 

Nå er fisket en aktivitet som gir meg adspredelse og glede hele tiden. Fluene er blitt "nyere", jeg binder dem selv og jeg har nye stenger og snører, men av og til pusser jeg opp DT - snøret, koster støv av Surna - stanga mi og slenger en march brown i et vann. Ofte med fisk som resultat!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

var vell rundt 8 kanskje, da jeg for første gang skulle prøve fluefisket. det var en helg i eibyelva, hvor jeg etter fatterns mening var mere opptatt av kor flua var i lufta enn selve fiskinga. men etter den turen ble jeg betatt, å egen fluestang å fluebokser ble kjøpt inn etter å ha bedd til mamma om å få bruke fødselspengan. å nu er jeg 16, d blir vell 8 år. derrav 2- 3 år me kun fluefiske. fluebinding ble iverksatt for rundt 3 år sia.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Begynte som 13-åring. Sluttet helt med slukbanking som 14-åring.

 

Droppet i min tid russefeiringa for å kjøpe en SAGE SP968 med Loop 2W.

Viktig å prioritere vet du :D

 

Er nå 27.

 

De siste 4 åra har det ikke blitt så mye fisking pga studier #-o , men er nå tilbake for å ta en "brutal hevn". :twisted:

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...