Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Håvard Wilhelmsen

    • Poeng

      7

    • Innlegg

      16


  2. eide

    eide

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      536


  3. Ronny Bjørklund Pettersen

    Ronny Bjørklund Pettersen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      996


  4. Olav Haug

    Olav Haug

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      4 850


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. juli 2015 i alle områder

  1. En liten påstand! De generelt mest "gærne" ørretene i Norge veier fra 450 gram til nærmere kiloen...
    4 poeng
  2. Overdrevent "mas" om å rekruttere absolutt flest mulig ser ikke jeg heller poenget i, men ei viss rekruttering til alle typer fiske er veldig viktig for å ta vare på naturverdiene og tradisjonene. Hvor du har det fra at det "har blitt alt for mange (flue)fiskere" lurer jeg på. Ok, dere står vel i kø i Rena, Hemsedal og på enkelte holmer i Oslofjordbotn, men jamt over det ganske land så er det mye færre fiskere nå enn i gamledager. Gamlinger som jeg treffer på fjellet i ny og ne kan berette om at det bestandig var mye mer folk og liv i gamledager på vatn du i dag kan ha for deg selv i ukesvis. Fiske har kanskje fått seg en bitteliten popularitetsmessig oppsving i det siste, men det er ingenting i forhold til hvor mye mer folk som faktisk fisket etter ørret på fjellet i gamledager. Generelt tror jeg vi har lite å frykte dersom rekrutteringa hadde blitt bedre. Dersom noen fiskeprøve hadde blitt tredd nedover hodet på oss, enten av EU eller noen andre så hadde det helt klart virket begrensende på rekrutteringa og fiskeminnene til barn. Men jeg tviler samtidig på om det hadde blitt håndhevet... Spesielt i Nord-Norge hadde vel heller politiet fattet vedtak om å la vær å håndheve noe så frihetsberøvende for nordlendingen som å måtte ta en eksamen før han får dra seg koking!
    3 poeng
  3. Eg har laga ei ny side for fluebindarar: http://flytyer.org/- den er i oppstartsfasen, men eg har ein del ting å utvide med i haust, så eg tar gjerne imot tilbakemeldingar på kva som kan være interessant å ha på sida av funksjonalitet. Du kan lese litt meir om det på bloggen min: http://dryfly.me/2015/07/introducing-flytyer-org/
    3 poeng
  4. He he!!! Er det ferietider med mye dårlig vær nå
    3 poeng
  5. Eg, som mangen andre, har lurt på kva stang ein skal få seg neste gang.... Eg hadde den tanken i vinter, men fant ingen gode sider som kunne sammenstille stenger og gi meg informasjon, så eg bygde ei: http://flyrods.org/ Akkurat no jobbar eg med å fylle inn data (har 2300+ stenger i databasen no), og å legge inn videoar/linkar/bilder. Men: eg veit det er mangen her inne som kan ha ei meining om denne og kva som kan gjerast for å gjere sida betre. Innspel/forslag til kva som kan gjerast for å gjere denne sida betre? søk/sammenlikning er jo det som virkeleg kan gjere ei slik side bra, og det jobbar eg med framover. Eg har ein blogpost her: http://dryfly.me/2015/02/introducing-flyrods-org/som gir litt meir innblikk i sida og kva eg vil med den.
    2 poeng
  6. Har hatt noen dager fantastisk fiske takket være denne skapningen i år. "The Danica burning the midnight oil - aka The Spinner Phase". Bildet er tatt en sen kveldstime etter det største spinnerfallet av Danica jeg har opplevd.
    2 poeng
  7. Null stress med det Håvard W. Jeg bare belyser det faktumet, at mine egne vurderinger er basert på lang fartstid i denne dalen, og nok ikke er tatt ut av lufta. Jeg sier ikke at man må ha lang erfaring for å mene noe. Og jeg legger heller ikke vekt på at det skal være slik. Jeg bare poengterer at de som har denne lange fartstiden på godt og vondt, i langt større grad uteblir fra dagens opplevelser. Det som bekymrer med hva "tiden" anngår, er at "glansnummerene" er innspill fra folk som ikke kjenner til "gamle dager". Hverken mer eller mindre. Det har blitt stilt spørsmål vedrørende mine motiver for trådens opprinnelse, og i den forbindelse, gjør jeg rede for grunnlaget mitt. I "gamle dager" var nok fokuset og engasjemanget minst like stort som i dag. Og mye av dagens fiske i dalen er et rent resultat av meget godt arbeid fra lokale ildsjeler. Ingen tvil om det. Men det er en ny tid,og nye utfordringer. Og med tråden ønsker jeg å belyse netopp dette. Er tiden inne for å gjøre nye grep, i forhold til de nye utfordringene? Eller skal man la det skure å gå? Jeg har ingen annen vinst med mitt engasjemang, enn kanskje å kunne glede meg med mitt fiske i dalen, også om 10-15 år. Samt skape debatt om hvorvidt det kan/skal være en tilgjengelig opplevelse for generasjonene som kommer. Og jeg har litt tungt for det, i forbindelse med at dette kan være grunnlag for en "negativ" holdning til dagens situasjon. Slik jeg ser saken, er det ingen som har noe å tape på at dette temaet tas opp. Ingen har noe å tape på at situasjoner forandres heller. Men jeg ser at flere er skeptiske. Hvorfor?
    2 poeng
  8. Rampen var dette et seriøst innlegg? Jeg håper virkelig dette var et dårlig forsøk på ironi! I en hverdag hvor flere og flere får et passivt liv med tv-spill, datamaskiner, strenge regel for hvordan en lekeplass skal utformes så man ikke detter ned å slår seg håper jeg virkelig flere kommer seg ut og får oppleve det enkle friluftsliv! Skal min generasjon være den siste som får se tilbake på minner fra barndomen hvor man trasker langs et lite vann Eller bekk med ei markstang og vipper opp små abbor og ørret sammen med bestefar eller pappa? Ja til flere fiskere med capsen bakfram og en laidback holdning og JA til mere informasjon ang håndtering av fisk og ikke minst oppfordringer om å rydde etter seg!! Rampen jeg håper virkelig det var en spøk og at du kan gi meg en hi five om vi skulle møtes og si: der lurte jeg deg OleK!!
    2 poeng
  9. Helt ening med rampen her. Syns det er alt for mange fiskere som det er. Prøv heller å dreie unge vekk fra fiske og friluftsliv generelt. Det rushet jeg kjenner når jeg har en stor fisk på kroken kan de heller få ved å bedrive andre aktiviteter... Kanskje de av kjedsomhet ender på en kriminell løpebane- da kan de jo få rush av å stikke fra politiet
    2 poeng
  10. Så med andre ord, er det de fisken som man sjelden får, som er sprekest? Da er vi ikke så uenige likevel da.. Påstanden om uflaks er ikke ufin den Jan Fredrik. Den er ærlig talt en ønsketenking, som jeg svært gjerne skulle slått meg til ro med.. Håper selv jeg tar feil, men tror ikke det. Ulempen, er at flere av oss som har ferdes langs denne elva, mer eller mindre over lang tid, har samme uroen. Da tenker jeg ikke på de som har fisket her i 6-8 år, men de som har fisket 15 år før dette også, eller enda mer.. Jeg skal ikke gjøre dette til en debatt om hvem som har fisket lengst eller kan mest, for det handler dette virkelig ikke om. Men jeg vil likevel påstå, at grunnlaget for å vurdere, ikke blir dårligere med lang erfaring fra samme området. Og jeg er ganske sikker, på at mange, som har fisket elva over lang tid, nok kjenner igjen flere av sakene jeg har belyst. Faktumet, er at færre og færre av de er å se langs elva lenger. Ikke uten grunn det heller, desverre.....
    2 poeng
  11. I en tid det har vært nedgang i fiskere i landet og utallige vann blir fyllt opp av tusenbrødre. Skal vi da sette en stopper for den positive trenden vi ser med bra rekruttering av nye fiskere? Fiske og spesielt fluefiske blir mere og mere populært la oss nesten kalle det en trend! Jeg er stygt redd for at fiskeprøver vil skremme bort fiskere og rekrutteringen vil forsvinne og enda flere vann og vassdrag vil bli fylt opp med småfisk! Og hvordan skal dette håndheves? Hvor mange plasser i landet er det aktivt oppsyn som kan ta seg av dette? Jeg stemmer ja til bedre Informasjon ved kjøp av fiskekort og mere opplag langs elver og vann hvor håndtering av fisk osv blir beskrevet på en fornuftig måte! Også må ikke minst vi som allerede har denne lidenskapen tørre å dele kunnskapen vår til nye fiskere så de får lære framfor å bli sett ned på forde de gjør noe feil! Heldigvis er Norge et land med dype røtter i friluftsliv og fangst så sannsynligheten for sånne drastiske tiltak er vel relativt liten?
    2 poeng
  12. Er av typen som kan være litt "nazi" når det kommer til bein på feks bibio, dansefluer, stankelbein osv... På vinger også forresten. Det ser litt diggere ut for meg sjøl, samtidig som jeg også trur at ørreten liker det Ikke det at rein cdc-beinbygning eller andre saker ikke funker altså, for det gjør det, men profilen av _seks_ danderte fasanhalebein er metoden jeg bruker mest Sorry for evt kjedelig repost, men detta er ei "gammal" fiskeflue som viser et eksempel på minimalisme og det jeg nettopp forklarte. Slik jeg fortrekker dem på stillevann. I elv og mere urolige forhold gjør jeg kroppen mere flytbar(bruker dubbing), samtidig som jeg legger til litt cdc eller hackel i front. Beina er som dem er uansett.
    2 poeng
  13. Obligatorisk fiskeprøve ala jegerprøven for å kunne fiske med stang og håndsnøre i fersk og saltvann i hele landet? Gjeldende for samtlige, fluefiskenerder, yrkesfiskere, fritidsfiskere, barn og feriefiskere? For bl a å lære hvordan C/R skal utføres på korrekt måte? Seriøst? At det må informeres om regler og ordninger der spesielle forhold tilsier det, f eks desinfisering, antall og str på fisk som kan taes, regler om C/R der det gjelder er så sin sak. Men på generelt grunnlag overalt er tøys! Å nekte din 5-årige datter å fiske med mark og dupp i vannet ved hytta fordi hun ikke har fiskeprøven blir i mine øyne galskap!
    2 poeng
  14. Etter fjorårets tur for "Team Klodriks", satt minnene friskt i, da vi atter satt i bilen med fronten vendt nordover. Stemningen på topp, tross prognoser om enorme snøsmeltinger og risiko for utrygt vær. Humøret steg tilsvarende som vannet sank, underveis. Og forventningene var mildt sagt høye. Vel fremme, kunne vi konstantere at vannet var høyt, men synkende og det lå forventninger i luften. Den litt friske ungdommelige spenninga sitret i kroppen, og skuldrene satt nærmere ørefestet enn for bare en time siden. :-) Ferdig pakket ut på hytte, og med Simms dressen på, bar det til elvs.. Ikke en bil å spore. Plassene lå tilgjengelige og vi valgte en "sikker" plass for grove brunprikkerter... Dæven utbryter kompis på vår ferd gjennom viur og småkratt.Her har det vert trafikk i sommer. "Stien" ned, var bredere enn før... Vel fremme ved bredden, rigget vi oss til,med kaffe og en diger plate sjokolade. Kose oss kan vi :-) Etter et par timer i gresskanten, tok vi en annen bred sti ut fra plassen, som førte oss langs elva til en annen destinasjon. En plass som nok har bedre forutsetninger på høy vannstand. Og ganske riktig. Det gikk noen fisker i ei bakevje og slurpet... På med en mygg, et dypp i Dipp`. Ikke lange kastet, men fisken flyttet seg mye og fort. Merkelig fisk sier kompis. Han sitter slik til at han ser den til tider. Den har tydlige hvite markeringer på hodet.... Etter en liten time med mange kast og null respons, (slik det skal være), tar fisken den lille myggen. Den er sterk. Kjemper slik vi er vandt til. Men så gir den etter. Brått og uten noen forvarsel, gir den bare opp og glir rett inn i håven. Fin fisk på kanskje gode 7 hekto.... Så får vi svaret på koløren over hodet. Sopp!!?! Men for svarte, hva er dette for drit! Fisken er tydelig anngrepet av noe. Vi tipper sopp. Ikke nok med det. Fisken hadde slitte finner, og minnet mer om en sliten settefisk, enn en fisk fra denne dalen. Fisken, blir den andre jeg slår ihjel i denne elva siden 92... Den andre,var en flott fisk på 2,8... som døde i håven grunnet uerfaring og flere feiltagelser av undertegnede...:-( En dårlig start på ei etterlengtet uke. Slik så den ut: Halen så slik ut : Følgelig gikk vannstanden videre ned, og flere fiskeplasser ble etterhvert tilgjengelige. Fisket var helt ok, og vi hadde noen dager som i allefall var fiskbare. Før jeg igjen,kroker og lander en fisk, som har synlige "sykdomstegn" En sprek krabat på ca. 7 hekto dette også. En fisk som har riktig farge, hele og fine finner, men med en blødende "byll" på ene siden av hodet. To rakse rapp og langt inn i småskauen med den... :-( Ingen bilder på denne desverre... Etter jojo vannstand, var den endelig nede på et nivå, som åpnet for fiske på en plass som ofte byr på fin fisk. Og vel fremme kan vi slå fast, at de står her i år også. Vi begynner fisket bakerst... Jeg starter fisket og kroker ganske straks en helt ok fisk. I håven, ser vi at fisken blør, og frykter at kroken sitter forkjært. Men ikke.... Fisken har flere sår i munnen, og ett av de er virkelig ille. Den mangler hele underleppa på ene siden og et åpent sår i munnvika er blødende.. Vi ser en viss trend i dette. Kikker på hverandre og liker det ikke i det hele tatt. Altså min tredje fisk som ser direkte dårlig ut. Hva syntes dere? Et par dager senere, er vannstanden god og svært fiskbar. Og på en liten speidetur, finner vi noen flotte fisker som står og vaker, ganske så steady og fint. Vi ser at det tar lang tid før halen bryter i vaket. Derfor sjekker vi fortommer og utstyr generelt for svakheter. For dette er lange fisker. Vi fantaserer om 2 kilos grenser og er rimelig oppspilte da vi trer til verket. Den nederste fisken, fiskes rent oppstøms, men står vanskelig til. Vanskelige flyt og elendige prantasjoner... Forandrer litt på vinklene jeg fisker fra, og flytet gir plutselig håp. Fisken tar i et rolig head`n tail og tilslaget sitter. Plassen jeg fisker på, kan fort by på en skikkelig springmarsj, om en fisk av et slikt kaliber velger å gå ut av plassen. Det er sterk strøm rundt oss og dypt. Men den velger en helt annen og overraskende strategi. Den siger rett inn på grundt vann og steller seg der. Jeg formelig smyger meg i posisjon, og slipper den rolig i håven. Hele seansen, var over på kanskje snaue 2 minutter. Den er i håven. En lang og flott fisk, sett ovenfra og ned. Jeg er tilfreds, men det varer kort. Fisken er 57 cm og veier 1,2 kilo.... En fisk som etter nøyere kalkuleringer, enkelt kunne veid nært 2 kilo.. Denne klarer jeg ikke å avlive, da den ser frisk ut forøvrig, så den får livet tilbake. Men jeg er fortsatt usikker på om det var klokt... Slik så den ut. ( se spesielt på halefinnen`s størrelse og det enorme hodet) På land etter seansen, sitter jeg og fiskekompis Roy å funderer litt over dette vi opplever. Og underveis, blandt mange teorier, hører vi et "godt klonk". Der er`n igjen. Den store som stod litt høyere. Roy er klar. Taktikk og teknikk er nøye planlagt, for denne er stor og vi er begge spente. Roy finner strømsømmen med den lille døgnflueimitasjonen,og fisken super den ned som om imitasjonen hadde puls. Null tegn om skepsis til den jernholdige kopien og det er fast fisk. I nøyaktig 2 minutter, før fisken viser slagside og formelig gir seg helt over. I håven, konstanterer vi en ordentlig lang fisk, som virkelig kunne strekt vektgrensa godt over 2 kilo... Den veier prikk 1,5.... Igjen en mindre "pen" fisk. Her er`n:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152888853196790&set=pb.640291789.-2207520000.1449010738.&type=3&src=https%3A%2F%2Fscontent-ams3-1.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xft1%2Ft31.0-8%2F11010508_10152888853196790_192418084489113629_o.jpg&smallsrc=https%3A%2F%2Fscontent-ams3-1.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xap1%2Fv%2Ft1.0-9%2F11705088_10152888853196790_192418084489113629_n.jpg%3Foh%3Db4f7cf3e19684ca1fa9ac37ae17aef35%26oe%3D56F6CD51&size=2048%2C1536 Så kan man undres. Var det slik ei hel uke? Neida! Vi fikk fisk som både var lange og tunge. En og annen over halvkiloen også, som holdt trinn og fin kondisjon. Så hva er det man prøver å formidle? Aner egentlig ikke. Kanskje bare en frustrasjon over at i slik forfatning, har jeg aldrig sett fisken i dette vassdraget før. (92-2015) Mye lang og slank fisk. Selv, fikk jeg tre fisker med sykdomstegn. Jeg hørte om flere. En kompis fikk også en i ei av bielvene til hovedelva i denne dalen. Hva det skyldes, hvorfor det blir slik, eller om det er noe å gjøre med,vet jeg ikke. Det eneste jeg vet, er at fiskepresset har vert enormt i år. At elva ligger sentralt på Østlandet, at det nok er ei av Norges mest markedsførte Ørretelver, samt at kortsalget er fritt bidrar naturlig til det. Men kan det samtidig være en direkte årsak til at fiskens kvalitet er i slik forfatning? Jeg har ikke svar, bare mange kritiske spørsmål. Denne elva er ikke unik i denne sammenhengen. Og vi ser en stadig utvikling, av interesseorganisasjoner, som kobler grep over stadig flere fiskeplasser. heldig eller uheldig? Neimen om jeg vet. Jeg kan bare mene noe utfra egne erfaringer. Jeg opplevde det bedre før.... Igjen stiller jeg meg selv kritiskt spørsmålet. "hva ønsker du og åppnå med dette?" Og igjen, må jeg svare meg selv, "jeg vet ikke".... Kanskje bare få ut litt av inntrykkene etter turen.. Kanskje få noen meninger, som kan bidra til å belyse flere synspunkter. Personlig, sitter jeg igjen med en følelse av at elva og fisken lider. Den ellers så vakre og nydelige elva har i mine øyne fått seg en bakside. En bakside jeg ikke liker utviklingen på. Da jeg begynte å fiske der, var det ett mål, blandt fiskerne. Bevare og ivareta denne perlen av ei elv og denns innbyggere ( Ørreten) Nå virker det som om det kan være andre motivasjoner som har tyngst prioritering. Resultatet? Jo, jeg har for siste gang, på lang tid, vært der for å kose meg. Sjarmen, hyggen og gleden er overskygget av forringet kvalitet. Det er ikke lenger ro og fred. Senkede skuldre og flotte opplevelser basert på natur, og vakende flott fisk under gode klekkinger. Snarere tvert om. Det oppleves stikk motsatt. Folk over alt, dårlige klekkinger og fisk som ikke bærer sunnhetstegn man liker. Joda,man kan bare velge å ikke være der mer, å se seg ferdig med det. Noe vi også kommer til å gjøre, desverre. Men det føles bittert, å bryte opp med livets "store kjærlighet" på denne måten. Og jeg er oppriktig lei meg. På elvas vegne, fiskens vegne og på vegne av de som føler det på samme måte....:-(
    1 poeng
  15. Denne helgen kjøpte jeg meg ny sykkel som jeg primært skal bruke til jobb. Det er en såkalt hybrid, men satt opp som en landeveissykkel, inkl. dekk fra Bontrager (premium racingdekk) og simple v-bremser for å spare vekt. Den har Shimano 27 gir, og forgaffel av karbon - igjen for å spare vekt. Sykkelen veier under 10 kilo. For en Trek fx 7,5, som er modellbetegnelsen, betalte jeg 5.700,- inkl. klikk-pedaler fra Shimano. (Trek kan vel sies å være et premiumbrand med eget lag i Tour de France - Trek Factory). Vel, det bare slo meg at jeg synes fikk utrolig mye greier for under 6.000 kroner sammenlignet med fluefiskestenger. Vel er det mye karbon og titanium i en del stenger, men frakt-, monteringskostnader etc. må være betydelig lavere. Volum i produksjon etc. kan ha noe si, men fluestenger er dyre greier. Jeg foretrekker å holde meg til rimeligere "entry"-stenger, selv om mange føler det som et nederlag å kjøpe stenger som har den modellomtalen (et bevisst valg fra produsent selvfølgelig;-). Det å betale 10.000 kroner for ei fluestang til ørretfiske er i hvert fall helt uaktuelt. Just my two cents. http://s7d4.scene7.com/is/image/TrekBicycleProducts/87395?wid=1490&hei=1080&fit=fit,1&fmt=png-alpha&qlt=80,1&op_usm=0,0,0,0&iccEmbed=0
    1 poeng
  16. Kryssa over 2500 stenger på flyrods.org i dag: http://dryfly.me/2015/07/flyrods-org-2500-rods/
    1 poeng
  17. En skal kanskje ikke se helt bort fra at det blir tredd et direktiv ned over ørene på oss fra EU med tiden, men å sitte i sitt lille glasshus å ønske en slik byråkratisering velkommen burde vi holde oss for gode for. Hvis dette skulle komme, vil et av hovedmotivene være profitt, noen skal tjene penger på dette, ikke bare en gang, men også videre hver eneste år i et fiskerliv. De som har fulgt med hvordan dette har utviklet seg med jegerprøven forstår hva jeg mener. Her er det gebyrer og avgifter for nesten alt, og felles er at disse øker kontinuerlig, langt ut over prisveksten generelt. Det er selvfølgelig mange ting en kunne lært bort på "fiskeprøven", fredningsbestemmelser, minstemål, fiskearter, miljøvern osv. Ett av temaene kunne jo for eksempel vært etikk? Så kunne noen lært våre håpefulle, kunnskapsrike fremtidige friluftsmenn og kvinner hvor etisk riktig det er å kroke en krok i kjeften på en fisk gjentatte ganger for å tvinge den til overfalten mens den kjemper for livet, for så å slippe den ut slik at de som kommer etterpå også skal få plage samme fisken? Spesielt dette kunne en spesialkurset fiskeprøveinstruktør helt sikkert forklart bedre for en nybegynner med fiskestang en jeg kan! Jeg er veldig usikker på om dette er noe jeg kunne ønske meg....
    1 poeng
  18. Er det pr dags dato bare to sentrale elver på østlandet som har mye folk langs sine bredder? Vil ikke tro du flytter deg mye i løpet av en fiskesesong. Hvorfor jeg syns det er for mange fluefiskere har jeg vel svart på to ganger, gjelder vel til en vis grad friluftsliv også, nesten uansett hvor langt man trasker med sekken på østlandet så ser du nesten alltid folk eller graverende spor etter folk.
    1 poeng
  19. En fiskeprøve i Norge er nok en fjern tanke. Men aldri si aldri, skulle ikke forundre meg om vi en dag fikk det tredd ned over hodet av et EU direktiv. Nå er ikke dette noe som er utstrakt i EU, men så vidt meg bekjent så må man i Tyskland gjennomføre kurs og avlegge en fiskeprøve for å få lov til å fiske i ferskvann. Dette kurset og prøven tar for seg fiskehåndtering, fredningstider, adferd, og generell forståelse for mekanismene i ferskvann. Kjellemann
    1 poeng
  20. Hvorfor skal det være en spøk? Jeg forstår ikke maset med å rekrutere fluefiskere, det har allerede blitt så altfor mange syns jeg. Heldigvis er vi mennesker flokkdyr så inntil videre går det nesten ann å finne jomfrulige elver innen 5 timers kjøring. Dog ikke de beste elvene, men elver som er bra nok Hvor du får det fra at jeg ikke syns unga skal fiske abbor, hork eller ørret samme bestefaren sin og sitte igjen med fiskeminner fra barndommen, det vet ikke jeg.
    1 poeng
  21. Hører hva du sier Ronny, men når du hele tiden poengterer at du og de du har snakket med har årevis med erfaringer fra en elv så blir det indirekte å si at det ikke er nødvendig å uttale seg med mindre man har fisket i ei elv i 20 år pluss... Hadde dere fokus på saken når dere satt langs elva for 20 år siden, eller husker dere kun de gode stunder??? Jeg liker at du samler inn folks meninger, men la en mening være en mening da.
    1 poeng
  22. Jeg kommer aldri til å forstå maset med at man må rekrutere flere fiskere, er det ikke nok fiskere nå a? Om våren finner man knapt en jomfrulig holme for å fiske sjøørret (iallfall i Oslofjorden), når sommeren kommer finner man jaggu ikke mange jomfrulige elver heller. At vann og vassdrag blir fylt opp av tusenbrødrere, løses nok enklest med andre faktorer enn en neve sportsfiskere.
    1 poeng
  23. Tidligere elsket jeg å fiske med flue. Jeg brukte en hver anledning til å stikke en tur ut med stanga, gjerne bare en times ettermiddagstur til den lokale elva. Forventningene var aldri store, og dersom det ble fisk var det som ren bonus å regne. Kastingen var så som så, men desto større var gleden over de få fine kastene en slik økt kunne frembringe. Fluevalg var det også så som så med, så det ble gjerne å stripe en Caddy eller håndtwiste en nymfe. Jeg kunne stå utrolig lenge på samme sted og bare blindfiske. Spenningen var tilstede i hvert kast, og når sant skal sies - det ble faktisk en god del fisk. Sprutplasket etter caddyen eller hugget i nymfa var som adrenalinkick å regne, og stoltheten etter å ha landet en fisk var stor. Jeg fisket mye. Veldig mye. Og jeg hadde glede av hver tur. Jeg oppsøkte vann jeg visste det var mye fisk, og under heldige forhold kunne det hende jeg klarte å lure noen pinner på tørt. Det var stort. Jeg var ikke opptatt av vær eller temperatur, og hvorvidt det var klekkinger eller ei brydde jeg meg mindre om. Caddy'en og nymfa dugde under alle forhold. Jeg kjente til vann med stor fisk, men disse interesserte meg mindre. Som regel ble det ikke fisk i det hele tatt ved slike vann. På den tiden hadde jeg veldig mange flotte fisketurer i løpet av en sesong, og jammen ble det også en god del fisk. Nå er det annerledes. Den lokale elva interesserer meg ikke mer, og timesturene på ettermiddagen til overbefolkede småvann har jeg sluttet med. Jeg står ikke lenger og blindfisker, og caddyen tas kun frem når det faktisk er vårfluer på vannet. Nymfa er parkert for godt. Det er tørt som gjelder. Og vak. Resultatet er at det blir mindre fisking. Mye mindre. Og det blir mindre fisk. Mye av fisketiden går med til venting. Venting på klekkinger. Og fisketuren bedømmes ut i fra hvor vidt man i så henseende var heldig eller ei. Det er storfiskevannene som oppsøkes. Der hvor man kan ende opp med kilosfisk, men hvor sannsynligheten for at man faktisk opplever noe som helst er liten. Så bomturene blir mange. Jeg kan mer om fluevalg nå, og bruker mye tid på å velge det riktige. Det heter seg at man skal studere hva fisken tar, og deretter kartlegge vakbanen til storørreten - før man plasserer den riktige flue i passe avstand til der hvor man vet ørreten kommer til å gå opp neste gang. Dette høres fint ut, og det er for så vidt riktig nok. For nybegynnere må det være frustrerende å høre slikt som dette. For sannheten er at det er så ytterst sjelden man opplever å være herre over slike forhold. På 49 av 50 turer vil man ikke oppleve det. Så hva har skjedd? Jo, jeg har fått mer kunnskap. Blitt en bedre fluefisker. En mer bevisst fluefisker. Men jeg får mindre fisk, og i sum har jeg vesentlig mindre fiskeglede. Visst gjør det godt å oppleve suksess med en døgnflue som lurer en kilosfisk, det skal ikke stikkes under en stol, men jeg hadde mange flere fantastiske opplevelser tidligere. Så meldingen til alle dere nybegynnere får være: Kos dere mens dere kan, og føl glede over hver en 200-grammer som dere lurer. Etter hvert vil dere nemlig oppleve at en 200-grammer kun blir til irritasjon, og at det blir vesentlig lengre mellom gledesstundene.
    1 poeng
  24. Håvard, venter på mer! Regner med at du e ute og filmer nytt materiale om dagen
    1 poeng
  25. Jeg bandt opp en hvor jeg droppet beina, her brukte jeg mørk cdc bundet inn som hackle i front istedenfor. Ørreten klagde ikke og flua fløyt vel og lenge. Men, jeg binder ellers med ben jeg også altså. Bare en test jeg gjorde (les: glemte å binde inn)
    1 poeng
  26. Jeg mener også at beina er viktig på DaddyLongLegs. Jeg binder dem stort sett inn på en måte jeg ble inspirert av Robert, Robban til å gjøre for en lengre tid tilbake. Han har også laget en steg for steg her på ffs. Litt vanskelig å forklare, men du binder inn et beinpar pekende bakover ved vingerota. Så binder jeg inn ei hacklefjør før jeg binder inn to benpar pekende rett frem. Så begynner jeg å surre hackle fremover. etter en til to turn legger jeg et ben mot meg og surrer hacklet forran benet og gjør det samme på motsatt side på det samme turnet. Legger så et turn til i forkant av det benparet som nå peker ut til siden. Så viker jeg de siste to beina litt ut til siden og legger siste turnet med hackle foran disse. før jeg avslutter. Var vanskelig å forklare og jeg anbefaler å leite opp Robban sin metode her. Men den er ganske fiffig og gir et veldig fint stjernemønster på bena. Ellers lærte jeg en sånn forenklet hastverksvariant av Bjønar Skjevedal som han sendte meg. Den lages med en liten post av polygarn for et parashute hackle. Hacklet består av et turn med en stor nakkefjør eller brystfjær fra tiur. Så enkelt som det. Kjellemann
    1 poeng
  27. Beina er viktige, jeg tror de er hovedtriggeren. Jeg bruker nesten aldri forlenga bakkropp, bare surrer fasanhale rundt kroken jeg. Og så fester jeg inn bena vha hanehackle slik som Robban viser i en video her en plass. Enkelt og greit. For meg har dette vært en kjempeflue. Eirik
    1 poeng
  28. Om "villmarka" trakteres med ATV og Scooter, har man svaret der... Dype ATV spor, ute i naturen, er i mine øyne,"søppel" i seg selv...
    1 poeng
  29. Det største problemet i "villmarkene" som ikke kan kalles villmark er vel kanskje søppel? Nordpå har jeg ihvertfall til gode å besøke fjellområder og villmarker som er "overforbrukt" mtp stangfiske, kun rovfiske med garn som til tider kan være problematisk i fjellvann. Søppel derimot flyter ofte og der er nok de som kjører inn på skuter vinterstid de største synderne (i tillegg til ATV på sommeren selvfølgelig). Informasjonsskilt ved parkeringsplassene i innkomstområdene der det oppfordres til å ta med seg litt mer søppel hjem fra villmarka i tillegg til sitt eget hadde nok vært en god ide.
    1 poeng
  30. Syns at man ikke skal gjøre noe som har vært rent og enkelt i alle år til noe komplisert. Er mot tiltak som gjør at den kjente dørstokkmila blir lengre enn det den allerede er. Er derimot for tiltak som regulerer fiske må en slik måte at det blir bærekraftig i mange år så barna våre får samme gleden vi hadde da vi vokste opp. For å sitere en guide her i området som jeg hjelper av og til: folk har fiska med kroker tilført hjortehår i 100 år, hvorfor sitter du og prøver å få hacklet til å ligge 90grader fra stammen? Keep it simple stupid
    1 poeng
  31. Ikke alle har god tid, og jeg er en av dem. Helst ville jeg ha flydd inn havabbor fra Irland og satt dem ut i Oslofjorden. Hva jeg ville gjort for at flest mulig skulle fått være der skal jeg ikke gjenta.. Friluftsfjorden!
    1 poeng
  32. Ei slik ordning ville bremse opp den viktige rekruteringa av "dagens ungdom" - dei framtidige forvaltarane og kultivatorane av fisken og naturen. Nei, då er eg heller for ei ordning der fisking/friluftsliv/naturforvalting får ei større plass i skuleordninga. Del ut fiskestengene - og la folk prøve seg fram. Eg har sjølv gått i frå å vere ein 6 år gamal gut, som var gapte av sjokk når søskenbarnet mitt slapp ut den store fisken, til å verte ein ihuga fan av fang og slepp. Jo fleire som kan bidra til å dra opp 100 grams aure frå overbefolka vatn i Noreg, jo betre. Men eg er for ei meir effektiv og strengare handheving og regulering av vatn og vassdrag med omsyn til kvoter/minstemål/C&R osb. Folk som driv med stikking, ulovlege garn osb burde verte sanksjonert. Her slepp ein alt for lett unna. Personleg forstår eg heller ikkje kvifor folk absolutt må da med seg villaks heim, og då særleg hofisk.
    1 poeng
  33. Dette er saker... Men trur virkelig ikke at et par av de mest ivrige her kommer til å klare å bli enige. Det sendes stikk og kommentarer i begge retninger. Men ikke misforstå meg her - det er veldig underholdende syns jeg. Hvorvidt det tilfører tråden det helt store er en annen sak:). Men okke som så krydrer dere hverdagen min:). Lurer bare litt på hvordan denne researchen skal være til nytte? Er det ikke like greit å bare sende en "bekymringsmelding" til de rette folkene da. Om det er elveeierlaget eller NINA veit ikke jeg. Akkurat nå blir det nesten mer som en god diskusjon i en barnehage - Han sa det, neeeeeeiiii. Det var det han som sa, og det er feil..... . Når man samler info om folks oppfatning av en elv, eller elver så vil jo dette sprike. Det kommer vel klart frem her?? Trådstarter legger frem hva HAN MENER er medaljens bakside og hva han tror. Selv har jeg ikke opplevd det samme og vil jo da legge frem en annen versjon. Man kan allikevel ikke stille spørsmål om hvilken versjon som er mest troverdig når man spør om folks erfaringer. Hvis man da skal ta dette videre, hvordan skal man da legge det fram. Noen mener det er dårlig stilt, andre bra, noen midt på treet. Et godt utgangspunkt i mine øyne:).
    1 poeng
  34. Er det ikke på tide at absolutt alle hemmeligelver blir avslørt slik at det enorme fisketrykket kan fordeles på flere steder? Noen sier de heller drar andre steder enn til Hemsil og at disse ofte er minst like bra som Hemsil. Hvor er dette egentlig? Tenk på fisken! Eirik PS: Alle med snitt over 1 kilo sendes på PM til meg slik at jeg kan verifisere dem først!
    1 poeng
  35. Kult å lese! Veldig moro at folk deler ting som dette. Hilsen en i samme (jobb)bransje (ett år til, så er vi ute igjen).
    1 poeng
  36. Da har snake brand universal ringene ankommet. Tok åtte dager i posten. Fordelen med disse er at de har kurvet fot om passer perfekt emnet og hindrer epoxy oppbygging under surringene og ikke minst de sitter perfekt på emnet og trenger ingen sliping. Mike Mccoy, eieren, er en hyggelig fyr som ringte fra vestkysten og ga meg noen råd hva jeg skulle gå for etter at jeg hadde bestilt. Scott Radian , Tom Morgan, snart Winston boron og loop på 24 kommende modeller benytter disse ringene. Jeg gikk for light wire universal med ECOcoating fornikling og sparer 0.12 gram pr ring og 0,05 gram på toppringen. Som bilde viser veier 10 ringer i 2 størrelsen 0,80 gram, i klasse med recoil vektmessig.
    1 poeng
  37. Det så virkelig ikke bra ut, det bildene viser. Men dette kan jo være medaljens bakside ved at en fisk fanges, kjøres, håndteres og slippes ut igjen gjentatte ganger. Jeg vil anta at hovedproblemet er gjentatt stress og påkjenning, og at den ikke får spist nok og restituert seg. Gjentatt stresspåkjnning vil gjøre fisken mer mottakelig for sopp og infeksjoner. Jeg er selvfølgelig tilhenger av C&R, og slipper stort sett ut alt jeg får, men dette kan jo være medaljens bakside når dette skjer for ofte. Det er jo egentlig bare en løsning ,og det er å redusere fisketrykket betraktelig. Får det fortsette sånn, så får motstanderne av C&R og fritidsfiske for underholdningens skyld litt for gode argumenter som det vil være vanskelig å argumentere mot. Det må helt klart gjøres noe, for veien er kort før dette vil bli kunne kalles organisert dyreplaging. Sterk reduksjon i antall fiskekort, fiskefrie dager fordelt på ulike strekninger burde settes i gang, så denne trenden stanses. Det var rett og slett trist å se. Blir litt som man på nyttårsaften feirer og koser seg og ser på rakettene samtidig som lyden av brannbiler høres i bakgrunnen. Mvh Truls
    1 poeng
  38. 1 poeng
  39. Nydelig sommerkveld i Ekso. Har ikke vært mange slike i år.
    1 poeng
  40. Sykling og god mat med drikke er tingen (man blir sulten av å sykle)! Mallorca rundt er en fin tur f.eks. med mange flotte bodegaer å besøke. Flotte sykkelruter i Frankrike, Danmark, Italia og Tyskland også, bare for å nevne noe. Mosjon, mat og kultur. Fluefiske er bare passe gøy om forholdene er optimale, hvilket de sjeldent er. Så der sitter man stort sett blant mygg og knott med jævlig dyrt og overpriset utstyr og tror man har funnet meningen med livet.
    1 poeng
  41. Hvor mye bedre er selve fluestanga til 10 000 enn en til 2 000? Sikkert ikke fem ganger bedre. Neppe dobbelt så god, engang. Men: Hvor mye bedre enn Tre Kors er XO? Hvor mye mer effektiv for transport av mennekser og handleposer er en BMW enn en Opel? Bekker en perfekt tilpasset dress kroppen bedre enn en Dressman-sak i polyester og terylen? Hvor mye bedre enn Seidel er en god håndverk-pils ? Aner ikke. Neppe nok til å forsvare prisen. Men følelsen og opplevelsen? Den måler ikke jeg i penger. Og noe sier meg at vi tullinger som har valgt det som er verdens minst effektive fiskeform, vi måler egentlig heller ikke ting i effekt per kroner.
    1 poeng
  42. Jeg også har sett skremmende lite havabbor hittil i år, men det har jevnt over vært bra størrelse på de få eksemplarene jeg har observert og fått. I helga ble det derimot fullklaff... Et utrolig nervepirrende visuelt fiske, inkludert tre-fire fluebytter, ble avsluttet med en heftig fight og ny pers! Fisken ble veid til 6,3 kg i McLeanhåven, men etter mye bruk i saltvann, og ikke fullt så mye tid brukt på vedlikehold, var vekta dessverre noe treg nær bunnen. Vekta må derfor tas med en liten klype salt, selv om tester gjort etter at vi kom hjem tyder på at det eventuelt ikke er snakk om store avvik. Uansett en fantastisk fisk og en fantastisk opplevelse... Som vanlig ble havabboren lurt på en liten og lett modifisert versjon av Tonys som jeg har tatt alle abborene mine på de siste årene. Denne gangen i en hvit og brun variant: Er det forresten noen som har tips til gode fiskevekter? Vurderer å ha noe à la en Brecknell ElectroSamson med 10/25kg kapasitet eller en Kern HCB 20K10 liggende i fiskesekken til slike anledninger, evt. i kombinasjon med en liten ekstern fjærvekt til daglig bruk, som er mer pålitelig og lettere å vedlikeholde enn den innebygde McLeanvekta. Større håv må jeg kanskje også vurdere...
    1 poeng
  43. Usikker på om arten blodigle suger blod på fisk, men har flere ganger sett gjedde med (fiske-) igler på seg. Hesteigler ser ut som blodigler. De suger vel først og fremst på fisk, tror jeg
    1 poeng
  44. Testade mitt nya Hardy combo.
    1 poeng
  45. Jag och en kompis besökte en liten bäck/å och fångade några små öringar. Både på fluga och film. Enjoy!
    1 poeng
  46. PappaPermFlueFiskeFilm fra i høst den skal tidlig krokes..
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...