Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      14

    • Innlegg

      11 582


  2. Slettet

    Slettet

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      11

    • Innlegg

      109


  3. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      1 144


  4. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      7 699


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. april 2016 i alle områder

  1. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: Hmmmm . Det detter mange streamere ut av denne stikka. Mange er prototyper, tanker osv osv + inspirasjon fra alt man blir eksponert for. For noen år siden lagde jeg en flue for Albacorefiske i Uniten. Her er fisket noe annerledes enn her hjemme. Det handler ofte om å finne fisken, så er det bonanza. Men igjen så er det ulike fluer som fanger mere enn andre. Noen stiller seg her hjemme ofte spørsmålet om hva som er nødvendig, jeg er med i den gruppen. Men igjen så elsker jeg fluebinding, pushe grenser, prøve nye ting. Dette er ikke noe hokus pokus, som det sjelden er, men en måte å forlenge en halv mørk vintertid på. Noen tanker for ca 1 år siden kombinert med tropefiske for flere år siden, ble en flue man fikk plutselig tru på her hjemme. Iblandt mange andre mønstre som er sikre, så blir det ikke alltid tid til nye. Men denne hadde jeg trua på, og hvis den ikke funket som tiltenk på sjø-ørret, så (visste/trudde) jeg den ville funka på feks Asp. tid brukt , ikke bortkastet med andre ord. Nå har dette mønstret fått skjørt seg litt i høst/vinter/vår og det funker. Bedre enn noe annet ? He he he , det kan aldri bevises, men den fanger Jeg har lagd mange av denne, og fragevarianter til nød for fisker andre sjelden fisker, men på sjøen så har denne faktisk utmerket seg. Fisketips: Hmmm igjen,,,,, Jager fisken sild så ja, ikke når den beiter lopper liksom. En søkeflue/trekke fisk nærmere, yes yes. Stanga under armen inntrekk, yes fanger fisk. Har fanget mange siste året. Legge mye arbeid i en flue ? Sikkert ikke viktig, men igjen viktig for meg. Det driver meg videre, og ikke minst har jeg etter så mange år , enda mere lyst på binderommet. Søken etter noe annet, har aldri skadet i min verden, snarere tvert om, det har fungert som en primus motor for stadig ny giv i denne magiske hobbien. Andre mener sikkert noe annet og det er jo greit En enkel Deceiver her fra meg med noe bling. Den har fanget godt det året den har vært i bruk. Fisketips blir jo som oftest med fiskeimmitasjon, raske inntrekk. stanga under armen er ikke feil. Her gjør man som man vill med materialet. Noen liker lettdresset, noen liker fluer som tåler mange fisk, og igjen noen liker noe som gir en annen signatur. Flua er ihvertfall prøvd ut, fanger godt, og den tåler flere fisk. Nødvendig ? Neppe, men for meg, ja. Ikke for fanging av fisk, men gleden av å binde fluer. Det har vært, og blir mye fiske i hverdagen. Step by step blir uten tekst, men de som måtte finne det interssant kan gjerne sende en pm for videre info. Dette suger så mye tid at det ble lettvint idag. Årets største så langt var 1,8 på denne, og det er ikke hver sesong jeg for sånne fisker i Oslofjorden. Den har mange under på samvittigheten. http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen?db=1&flyid=467 Hilsen Robban (laget automatisk av Fluedatabasen)
    5 poeng
  2. http://youtu.be/yUNNRzAygog Sent from my iPhone using Tapatalk
    3 poeng
  3. Fikk jaggu en tur til slutt i en aldri så liten perle av en elv i ettermiddag. Det var ikke så bra som jeg håpet på. På denne tiden av året kan været være litt lokalt varierende. Der var det en iskald trekk. Så noen få vak og hadde en fin sjanse på en fisk jeg tror var fin. Jeg tror nok dessverre jeg klarte å skremme den. Fikk truet på en brukbar en på nymfe som plaster på såret. Det ble mye tid i gresset i dag. Bruker å starte tidligere en dette men i år måtte det bli slik. Fantastisk å være i gang både i stille vann og elv. For en tid vi er inne i nå!
    2 poeng
  4. http://swiftflyfishing.com/blogs/news/15472069-cutting-through-the-bullshit-the-mono-vs-fluoro-debate
    2 poeng
  5. Jeg har akkurat den samme erfaringen, men at dette gjelder elver som renner inn i, eller ut av vann hvor fisken kan vandre mellom elva og vannet. Min teori er at dette er fisk som har vært i elva og gytt, og blir stående over vinteren før de vandrer ut i vannet på våren. Det samme skjer på høsten, og da er jo den store fisken i elva klar for gyting. På sommeren er det bare småfisk i elva hvis ikke noen spesielle klekkinger trekker fisken på elva i kortere perioder. Tidlig på våren/ sommeren er det også en relativ kort periode med stor fisk, og gjerne godt fiske, i vannene rundt elveosene, som jeg tror er gytefisk som kommer fra elva etter gyting. Jeg har liten tro på at fisken trekker til elvene for å beite så tidlig på våren, da bør det være bedre næringsforhold i vannet en i ei stor og flomkald elv. Men igjen, dette er bare noe jeg tror etter snart 50 års erfaring....
    2 poeng
  6. Nærmer seg vel snart fiskbart i deler av marka i Oslotraktene, da blir det flere dags og helgeturer med venner rundt om der. Flere elver står på lista for kommende sesong, fikk virkelig øynene opp for elv på tampen av fjorårets sesong! Magne av venna mine ler av meg, men i år har jeg planer om noen dagsturer til noen fjellvann et par timers kjøretur fra Oslo, jeg drar fra byen i soloppgang og er fremme ved vannet "mitt" i ti tiden på formiddagen og kan fiske til godt utpå ettermidddagen og er hjemme til leggetid. Vanligvis har vi reist dit på langhelg turer, og resten av følget flirer og himler med øya når jeg presenterer planen, men de kan jo bare bli igjen i byen og drikke kaffe latte og se hvor mye ørret de får på det! Håper også jeg rekker en langhelg på Hardangervidda om været skulle slå til. Familieferien bir på sjøen i båt i sommer så da blir det vel en del sjøørret fiske på kveldene.
    2 poeng
  7. Legg lina i lunket vann med noen dråper zalo. La det ligge noen minutter, og skyll i rent vann. Tørk over lina med en tørr microklut. Få lina rein på denne måten, før du eventuelt påfører noe mer/fler remedier. Har selv, etter slik behandlig, benyttet TMC som tidligere nevnt i tråden, og polert over. Da var det slutt på "flyte egenskapene"
    2 poeng
  8. Fikk meg en liten tur. Litt mye vind, en del steinfluer når det var stille inne i mellom. Litt vak. Det ble et par småpene.
    2 poeng
  9. Fint å sitte oppe litt av og til etter at skrubba har lagt seg. Oskar er og lei og har flatet ut. https://m.youtube.com/watch?v=ykw-X75LnAc
    2 poeng
  10. Tipper marginataen står å dirrer rett under vannfilmen. Vi har hatt marginataen i litt over en uke. Froland ligger vel noen høydemeter over oss.Det har mye å si på denne tiden.
    1 poeng
  11. Ja det var helt vilt, glad jeg var alene hjemme da fløyta gikk, ellers tror jeg kjerringa hadde blitt betenkt...
    1 poeng
  12. Gud bedre for en kamp ! Deilig å se Liverpool spille skikkelig fotball igjen, og satt med frysninger under en fotballkamp for første gang på veldig lenge :-)
    1 poeng
  13. Her kom det 8 meter med snø igjen i dag, så spør meg igjen i slutten av august :-(
    1 poeng
  14. Gammel tråd dette, men blås i det, må bare skrive litt om Liverpool! Det har ikke vært mye å glede seg over som Liverpool- mann i det siste, men ikveld fikk vi en dugelig opptur. Kvartfinale i Europa League mot Borussia Dortmund, og vi kommer under 1- 3 ut i andre omgang. Det ble brent mange sjanser i første omgang, og håpet var ikke stort, må innrømme det. Så vinner vi pinadø 4-3!! Fyttigrisen for en kamp, et comeback fullt på høyde med finalen i Istanbul! Og i forrige runde slo vi ut tullingene fra Old Toilet, det var ikke galt det heller... :)
    1 poeng
  15. Åpna tørrfluesesongen i går, i Kråkevatn her i Froland. Ikke mye vak, kun en som gikk og knaska mygg. Den kunne ikke dy seg da CDC- myggen kom på banen, og det ble noen artige hopp og sprell før den endte i håven. Ikke kjempediger, men 350 gram er helt greit som åpning! Knallrød og fin var den. Satt lenge og bare kikka utover vannet etterpå, fuglene sang og alt var bare fint. Blir mye gøy framover nå!!
    1 poeng
  16. Trengte en ny sykkel i år. Forhåpentlig så hjelper denne meg både til å få trimmet meg litt mer, og hjelpe meg innover på ekspedisjon inn i skauen. Gleder meg litt til det!
    1 poeng
  17. Denne tråden og tråden om elvefiske er ment som en samletråd for alle som vil dele en liten oppdatering eller rapport. Er det ikke kjekt å slippe tusen tråder om samme emne?
    1 poeng
  18. Ærlig talt da dere? Ruffen gjør en innsats på hjemmefronten et par dager så stilner det helt av? Er det ingen andre som fisker?
    1 poeng
  19. Hehe jo det og men da må du først bli en gammel gris som meg. Det er søren meg mange vakre jenter på svabergene om sommeren.
    1 poeng
  20. Etter snart 10 år som relativt aktiv på forumet er det med et visst vemod jeg nå takker for meg. To og et halvt tusen innlegg (mange relativt gode om jeg skal si det selv), og mange fornøyelige kveldstimer har det blitt. Noen likes har det også blitt, selv om Lillevann til tider kanskje også har kunnet irritere en og annen forumsdeltaker. Jeg kan forsikre om at det har vært absolutt utilsiktet. Årsaken til at jeg nå takker for meg er at Lillevann ønsker å være anonym, noe det dessverre ikke lenger er rom for her inne. Lillevann har som kjent ikke noe navn på profilen sin, noe som har engasjert flere enn moderatorene. Det har vært 150 profilvisninger bare siste uke. Moderatorteamet har gitt beskjed om at profilen stenges i morgen kveld, og at jeg har anledning til å komme med en liten hilsen før det skjer. Dette er imidlertid bare kødd, for ved nærmere ettertanke har jeg ikke lyst til å la Lillevann bli historie, selv om det hadde vært kult å opprettholde magien, så derfor har jeg isteden valgt å etterkomme moderators krav - det er bare å ta en ny kikk på profilen. De som kjenner meg, og har noe å si meg, ber jeg kontakte meg pr. PM og ikke i selve forumet. Det skal bli en befrielse å kunne operere med frie tøyler her på forumet. Det at jeg har vært anonym har nemlig lagt en viss demper på hva jeg har kunnet si før anonym-kortet har blitt trukket.
    1 poeng
  21. Der kom du oss litt i forkjøpet. Noe tilsvarende lå vel i tidligere tråd, så du var allerede på blokka. Dette skal konverteres til artikkel på sikt. Vi skal lage en egen folder for praktisk sjøørretfiske i saltvann, utstyr og fluer. Jeg tenker det er noe vi skal jobbe med i oktober. Et godt alternativ til den evinnelige "Slik fisker du sjøørret" i diverse tidsskrifter.
    1 poeng
  22. I enkelte elver er snittstørrelsen på fisken mye høyere tidlig på året. Etter vært fylles det på med småfisk og de større drukner i mengden. Hver vår grubblet jeg på hvorfor et er slik. Noen som har noen teorier? Eller kanskje en synsing?
    1 poeng
  23. Like skuffende som da Kiss kastet maskene.
    1 poeng
  24. Først og fremst har du for mange stenger Det eneste rådet jeg kan gi er at du bør velge 8' om du går for stang klasse 3. Jeg ville aldri hatt en 3'er stang som er over 8 fot - med mindre vi er over på myke nymfestenger. Med en 3'er stang setter du fine linebukter med stenger mellom 7 og 8 fot.
    1 poeng
  25. Veldig enig i betraktningene om graden av forskjell mellom de ulike lineklassene, derfor jeg vil vite hva han allerede har. MEN om du f. eks lader opp 3'er stanga med Guideline Presentation så er det utrolig hva du kan få ut av en 3'er....
    1 poeng
  26. Jeg har ingen erfaring med Winston, så mine betraktninger er mer av generell art, og kan nok havne i kategorien synsing, da jeg ikke har fakta og konkrete data. Jeg har fisket ganske mye med forskjellige stenger i klasse 3 og 4. Skal du ha EI stang i disse klassene, gå for #4! Det er vesentlig mere punch i klasse 4 en 3. Klasse 3 er mer ei finstang for kortere kast i omtrent vindstille vær, klasse 4 blir vesentlig lettere å bruke under litt mere krevende forhold. Normalt har jeg ingen problemer med å ta bare firer'n for en dags fiske i marka. Skulle jeg tatt bare treer'n hadde jeg sjekka yr.no nøye før jeg dro, og det skulle vært ei gunstig værmelding før jeg ikke hadde sikret meg med ei litt kraftigere reservestang! Spesielt mellom #3 og 4 er forskjellen stor synes jeg. Mye mindre forskjell mellom #2 og 3, og mellom #4 og 5. Nå varierer dette sikkert også endel mellom de forskjellige merkene, men på generelt grunnlag er min oppfatning slik.
    1 poeng
  27. Jeg ANER ikke hvem N*** F****** F*** er men jeg har selvsagt dannet meg et bilde av Lillevann. Lillevann er en kranglevoren bedreviter som jeg ikke vil være foruten. Jeg ser frem til å irritere meg grønn over dine vel-formulerte innlegg i mange år, Mr NFF.
    1 poeng
  28. I en elv jeg fisker i er det rett og slett slik at den store fisken dominerer så lenge klekkingene er bra. Når det klekker sporadisk og vanntempen er høy, typisk i august, dominerer småfisken. Så tar klekkingene seg opp i september og da får jeg gjerne de aller største fiskene for sesongen. Kan det være så enkelt?
    1 poeng
  29. Dønn enig med Ronny her. Nesten garantert at det vil funke.
    1 poeng
  30. Det var fint så slipper man å være en lovbryter. Litt overasket egentlig. Trodde det ville komme et forbud i fjæra. Det har vært snakket mye om. Det blir voldsom erosjon enkelte plasser der det er veldig mye båtfolk.
    1 poeng
  31. Prisene har vel økt mere enn normalt. Og flere regler. Men i mine vassdrag har de stort sett vært til de bedre ,blitt mere moderne forvaltning. Eneste jeg kunne tenkt meg å fått tilbake er 5 km grensa fra vei for utlendinger da det tidvis er mye Finsk..... Veit endel forpaktere av vassdrag er mindre fornøyd, økte priser og mye mere jobb enn når statsskog dreiv.
    1 poeng
  32. Tenker denne skal få krasjlande på et blikkstille ørretvann ila sommeren...
    1 poeng
  33. Har døpt den til "Esmaralda". Skal bli fin på sjøørretjakt denne tenker jeg for å komme ut på noen øyer. PS. bør ikke brukes utenfor skjærgård da må man ha havkajakk. Men til vanlig bruk ved sjøørretfiske funker denne brillefint.
    1 poeng
  34. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: Sjøørretflue. Streamer som imiterer en kutling. Til vingen kan man bruke PIne Squirrel zonker strips natur, eller farget oliven. Dubbingen kan være i brune, oliven eller grå nyanser (Hares Ear Ice) http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen?db=1&flyid=466 Hilsen Pål Hedenstad (laget automatisk av Fluedatabasen)
    1 poeng
  35. Var en tur i en liten lokal elv i helgen og fikk endelig testet ut den nye femmeren. Brukte et Barrio GT125. Stanga er utrolig jevn og behagelig i aksjonen. Ikke for myk toppen, så vannkast og litt tyngre fluer går veldig greit. Foreløpig virker dette å bli en ny favoritt, men må fiske mer med denne, kanskje teste noen andre snører også. Ble ikke noe fisk, da det var veldig høyt og kaldt vann. Så noen steinfluer og fjærmygg, men ikke noe vak eller andre tegn på aktiv fisk. Bildene havner på siden av en eller annen grunn, uansett hvilken vei de i utgangspunktet er.
    1 poeng
  36. Mikke Mus og jakten på Spøkelseskladden, fra 1939. Der avsløres Spøkelseskladden i avhør med Politimester Fiks og Mikke i de siste rutene.
    1 poeng
  37. Det må du regne med. Jeg driver nå og oppdaterer meg på ord og uttrykk jeg aldri har brukt før, men som jeg etter hvert skal mestre til fulle.
    1 poeng
  38. Det som ligger igjen er nok rester fra produksjonen. Smører du inn lina før det er slitt vekk, så vil det ikke hjelpe å smøre, tvert i mot så vil det bare være mer som må slites bort. Hvis snøret oppfører seg sånn, så kan det være lurt å hjelpe det til å slites litt. Dra det gjennom en fille, svamp, mikrofiberklut e.l. så du får slitt bort "produksjonsslimet"
    1 poeng
  39. Har opplevd at sinktip liner må brukes litt før de fungerer optimalt. Kanskje det er noe silikon eller fett på de rett fra fabrikken som må vaskes/slites vekk før den synker?
    1 poeng
  40. Har du brukt det mye? Når jeg har opplevd dette har det blitt bedre etter en tids bruk.
    1 poeng
  41. Lemmel kaffe (som markedsføres som kokekaffen til fluefiskere) leveres med en liten pose grovkornet salt. God kaffe, men litt dyr.
    1 poeng
  42. Sage Circa 8`9 5#, ny 2015, strøken : 3000,- +frakt ---> Solgt til Andreas Scott Radian 905/4, ny 2015, strøken, vært i dreiebenken og modifisert i fronten på korkhåndtak til halfwells. : 2500,- + frakt. Solgt til Lars Send PM
    1 poeng
  43. Glad jeg ikke drikker kaffe jeg...
    1 poeng
  44. 1 poeng
  45. Du snakker om gnistrende publikum tenker jeg hver gang jeg ser denne videoen. Skulle jo tro det var kkk som hadde hyret de....
    1 poeng
  46. I forhold til flere av tidligere talere så kjenner jeg meg svært lite eksotisk. Som småbarnspappa må turene planlegges i god tid, frue bearbeides og fisketuren gradvis nevnes i passende anledning. Men det ser ut til at det løser seg i år også! Hoveddturen blir til en elv i Nord-Sverige med storvokst ørret omkring midtsommer. Har bare vært her en gang tidligere, men det ga mersmak og flueboksene fylles gradvis opp med denne elva i baktanke. Ellers så blir det en liten uke litt utpå sommeren til en elv i østlandsområdet med tett vegetasjon på begge sider. Det gleder jeg meg også veldig til! En og annen kortere tur på vårparten blir det også etter vulgata- og leptobeitende ørret.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...