Gå til innhold

Hva het den første?


Ruffen

Anbefalte innlegg

Hva het den første stangen din? Siden vi "jabber" så mye om "før i tiden" så kunne det vært artig å sett hva det første du hadde hånda i.

Min første fluestang var en Kunnan 7# et eller annet. Noe jævla ræl! En kompis hadde ei silstar, den var enda værre ;D  Lurer på om jeg ikke ga 6-700 kr for det dritet der :D Det var jo litt penger og da. Men den fikk noen hundre fisk på samvittigheten. Var ikke så utstyrsjag på den tiden heldigvis. Hadde aldri fått noe dyr stang av min mor!! Måtte spare selv.

Fikk vel 50,- i ukelønn....

Nå kan man jaggu få knallgode stenger til en tusenlapp :) Ga nettopp 1200 for ei multi fra butikk :) Den knakk når jeg testet den :D men det ordnet seg greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 86
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

ABU Lapplandia 5078 "Zoom".

En "smekker liten" glassfibersak på 165 gram. I ettertid har jeg skjønt at den spinkle 12 åringen må ha vært utrolig motivert og sta.

Stangen egner seg best til å ta motivasjonen fra enhver fluefiskerspire, og den inngår nå i samlingen min som et eksempel på en mindre vellykket epoke i utstyrsutviklingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fredrik hoffmann

Domus 8' #8

Altså den hadde ingen navn. . Den var sølvgrå og kosta kr 90.- mener jeg å huske.  

Det var sommeren i -79 altså jeg var 12 år.

Den hadde et neoprenaktig håndtak, som enkelte stenger hadde den gangen.  

Husker at jeg ikke kunne kaste noe særlig, så jeg holdt armen strak opp i lufta for å gå klar av vannet med flua. ("buster" fra fluekroken i Vi Menn)

Men jeg fikk masse fisk ! Mest røye i Bardu den gangen.  

Morsom bemerkning.

Barduelva var ei skikkelig kloakksmørje full av brukte kondomer og dasspapir !  (Men enorme mengder av fisk, mye mere enn nå.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Japansk 9" glassfiber/composite i klasse 6, med Rimfly snelle og Cortland DT #6 snøre. Var i 1982. Har den ennå og den kaster faktisk helt greit... Tok min første på tørt ved øya på Gol camping den sommeren. Tups indespenseble, badger tørrflue. Skulle gjerne vært 12 år igjen .........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den ligger på loftet, og tas fram en gang i blant. Det var en DAM, lurer på om den heter Ultrafly, men er ikke sikker. Den er i hvert fall 8 fot lang når den er helt strukket ut. Teleskopstang i glassfiber må vite  :P Klassifisert for snøreklasse 5-8!

Fikk mye fisk på den i tenårene. Så ble jeg villedet av et naut på G-Sport som solgte meg en 10 fots Shimano #8 med et #7 DT til. Det var ikke gøy, men jeg fikk i hvert fall trent håndleddene litt! Småfisken på Norefjell ble vvettskremt og av og til tauet inn med kran...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fredrik hoffmann

Den første var ikke den mest håpløse og hette Silstar Boron Royal. Den var svært sprø og knakk 4 ganger før jeg ikke fikk tak i til den deler lenger. Før den gikk det i lånt glassfiberstang fra Vangen. Jammen har det skjedd mye med stengene på disse noenogtjue årene..

Ja har det egentlig det ?

Kvalitet for 30 år siden var overraskende bra ! 

Prøvde en 1978 Fenwick HMG #7 i sommer. (Den første high modus stanga.)  Og den hadde lurt meg dersom noen sa at det var 2009 modell !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var en Dansk Fisk og Fri #6-7..

Minnes den med gru :P

Ha-ha. Det var og min den første ;D

Totalt kikset stang. Hadde den og i #5 som kom med på første tur til Norge. Den var så slasket at den ikke kunne løfte fortommen fri av vannet. ;D

Kjøpte en Hardy Favourite etterpå og det var en ganske annen sak ;) - Liker stadig å fiske med den :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...