Gå til innhold

Vinnerliste

  1. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      10

    • Innlegg

      10 780


  2. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      6 145


  3. Håvard Åsbø

    Håvard Åsbø

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      653


  4. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      11 582


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. mai 2016 i alle områder

  1. Har vært ute og prøvd dette såkalte stillevannsfisket et par turer nå i helga, men kan ikke si det var mye som minnet om stille vann ! Det har altså blåst noe så inn i helvete, at selv den mest bortgjemte vik har hatt skumhvite bølgetopper. Blir ikke mye myggfiske av slikt . . . Typisk, når man endelig har ei langhelg i "prime time", så blåser det hele bort. Og vi snakker iskald nordavind, så det var frem med vinterbekledning igjen, etter noen dager med tropevarme.
    5 poeng
  2. Friluftsliv er deilig, og jeg kan godt ta ei uke eller to i telt, ihvertfall etter at Therm-A-Rest liggeunderlag ble handlet inn for noen år siden. Innrømmer glatt at jeg foretrekker hytte, om jeg har valget, men det har man som oftest ikke der det er bra fiske ;-) Men skal jeg ligge i telt så er det avgjørende å ha teltet for meg selv for at jeg skal trives, så slipper jeg å irritere meg over andre, og andre å irritere seg over meg. Før i tida reiste vi gjerne 3 mann på fisketur med et tremannstelt, og ingen klagde over noe som helst, men man blir mer og mer sær med årene, og i dag ville jeg ikke gjort det på vilkår. Lavvo er digg om man blir værfast og må tilbringe mye tid under teltduken, men er betydlig tyngre i sekken. Ellers så vurderer jeg å anskaffe en av disse: https://vimeo.com/163705325 Denne utkonkurrerer stolsekken min med glans, og det må være helt knall å ligge ved elvekanten å sende kule vibber fra en slik sofa, mens man venter på klekkinger :-)
    4 poeng
  3. "Hjelp meg å hjelpe deg." Det blir fort en klassiker! For ordens skyld: Jeg håper de klarer seg og ikke går konk.
    3 poeng
  4. "...Hvor skal fiskenorge være om 10 år?"
    3 poeng
  5. Det gjør den helt klart, jeg vil f.eks ikke ha for tynn runningline slik at mending blir noe kødd under elvefiske.. Jeg er mer typen som tester ting i praksis Tom og ser og føler hvordan ting fungerer. Om det er 0,02mm her eller der blåser jeg i. Jeg bruker ikke tid på å sitte med micrometer eller skyvelær.. Det er andre hos oss som har denne type kommunikasjon med fabrikken. Jeg er "feltmann".
    3 poeng
  6. Friluftslivet i fluefiskehobbyen er veldig viktig for meg. Stillheten som skogen gir, luktene som tørr eller vått mark sprer, utsikten på fjellvidda, friskt vann i bekken, fugler som synger og gleden av å finne en god plass til campen. Tror jeg kjenner mest ro i sjela når jeg er alene ved et skogsvann på vårparten når dagen går mot kveld, svarttrosten spiller opp til dans og ørreten vaker rolig etter klekkende fjærmygg. Man behøver ikke å bevege seg så utrolig langt for å kjenne litt på villmarka. Jeg behøver heller ikke overnatte ute for å oppleve stillheten. Jeg kan godt ha vært ute en hel dag og kjenne at jeg har vært skikkelig ute. Da gjerne med litt såre skuldre etter ryggsekken og trøtte bein etter lang marsj.
    3 poeng
  7. Vet allerede at jeg ikke liker "supertynne" skyteliner. Unngår (1hånds)skyteklumper (har prøvd å like det mange ganger) og liner som Outbound og 40+... Så når vi nå har funnet ut at det eneste som er tynnt på disse ASI miraklene er skytelina (og spissen (dobbelt æsj)), så kommer jeg til å fortsette med å holde meg unna :-)
    3 poeng
  8. Var ute et par timer i kveld. Har vært usedvanlig trått fiske de siste to ukene, har faktisk ikke hatt en eneste fisk i håven tross mange forsøk. Har mistet noen underveis da, riktignok. Det har vært så dårlig at jeg virkelig har begynt å fundere på hva jeg gjør galt. Så da går man hele dager i to uker å tenker og vurderer, haugevis av fluebytter, forskjellige intrekk, forskjellige synkegrader på fluesnøret, forskjellige tidspunkt på døgnet. Ingenting har funket. Før i kveld. Endelig satt det en vakker ørret. Har fått mange flotte ørreter opp igjennom, men dette var blant de aller beste. Ikke utseendemessig (selv om den var pen), men følelsen det ga å kjenne den ta, for så å gi god motstand og til slutt få den i håven. Var litt over halvkiloen, men som sagt en av de deiligste ørretene jeg har tatt. Fisken tok en svart wollybugger i mørket. Glemte i gledesrusen å ta bilde da, men for en deilig opplevelse. 10 kg av skuldrene.
    3 poeng
  9. Jeg teltet sist helg litt oppi landet her sammen med noen svært trivelige karer. Jeg tror jeg sov bedre en jeg har gjort på flere måneder. Jeg kjører eget telt. Sånn må det være. Eller jeg sov en natt i lavo med en annen. Men generelt vil jeg ha eget telt. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si det uten at folk tror jeg driver å skal disse noe men jeg setter mer pris på å krype ned i en deilig sovepose å kjenne varmen bre seg i kroppen en å ligge i ei seng på et fint hotell. Det er noe med sitt eget lille rede. Har nyrik familie som skryter fælt av gullkraner på luksushotell i Dubai. For dem var det en stor opplevelse og det skal jeg respektere men for meg er det rene brekningsmiddelet. Jeg trivdes veldig godt forann et bål med litt god mat i grytene, gjerne litt godt i koppen etter en dag med fiske. Jeg ble tatt med ei uke eller mer på telttur med min bestefar i fra jeg var fem år. Det har nok satt sine spor tenker jeg, Ligge i teltet å høre på lomen-orrfuglen eller rypesteggen er magisk. Virkelig magisk. Jeg er blitt mindre glad i å vandre uten at det innebærer fiske. Hehe litt småfeit med årene har nok og gjort sitt. Jeg liker veldig godt kanotur. Hytte er trivelig det men liker best telt. Kommer an på. Hovedturen i år blir i kano så vi har planlagt hver våres telt og en lavo som felles stue. Da snakker man luksus. Masse god mat og god vin på kvelden med bål,og fiske på dagen. Langt fra folk. Kan ikke tenke meg bedre ferie.
    3 poeng
  10. Satt egentlig å lagde noen prototyper, så tikket det inn en sms, og da ble det straks flere :) Sånn er digg
    3 poeng
  11. Jeg har satt ut 1-åringer i flere vann med store bestander kyte. Det har gått veldig bra, ørreten har blitt raskt stor og beitet hardt på kyta. Jeg la ut en fisk her i stillevannstråden, den stammer fra et sånt vann. Her er en annen fra et vann med kun kyte, satt ut som 1-åring og fanget etter 3,5år. Er da 4,5 år. Vekt nesten 1kg, tipper denne har k-faktor på 1,2/1,3.
    3 poeng
  12. Hei, Jan Haukaas har skrevet en artikkel om laksefiske på ørretmåten. Plenty med gode tips her, ta en titt! http://www.fluefiskesiden.no/artikler/laksefiske-pa-orretmaten/
    2 poeng
  13. Ja, du snakker Lars......Først en uke med tropevarme og brennende sol og så en laaaang helg med mer sol og i tillegg en isende nordavind. Verre kan det knapt bli for en stillevannsfisker. Lufta er så tørr at selv fjærmyggen sliter på kveldstid. Nå må vi ha mer fuktighet i lufta!
    2 poeng
  14. Årets første stillevanntur i år var preget av mye snø. Ikke uvanlig når vi er på noen høydemeter det, men litt spiker'n i kista for å komme seg ut. Det blir jo ikke fisk av å sitte hjemme heller, så tur ble det. At det er glatt på snøen, og at vadejakka hadde krympet fra året før blir bare humor Ingen skal komme å fortelle meg at øl, fluebinding og Hva hører du på nå har noe med saken å gjøre Det ble mye speiding etter vak, men ......... Dette visste vi jo egentlig at var et skudd i blinde. Har jo sitti sånn noen ganger før kan man si. Fy faen å kaldt det var. Man må ha en god fiskekompis for å finne mot når det er slik Men det er noen sikre vårtegn som indikerer at det er liv laga. Den fantastiske frosken har en magisk evne til å vise de som følger med hvem viker som er lurest å bruke tid på så tidlig. Kan avsløre med engang at tørrstanga ikke ble forsøkt rigget engang, men den var med he he he. Oppskriften var nok engang synkeline og litt iherdig denging i brisen. Bris er fint Det ble en knallfisk og livet er egentlig helt på topp da. Noen ganger blir det belønning også. Godzonker'n leverte nok en "senke skuldra" fisk og livet er herlig .
    2 poeng
  15. Godt å se én blogger som ikke er sponsa: http://www.orretbloggen.com/test-av-arctic-silver-micro-diameter-intermediate-7/ Trodde ikke de fantes lenger ;-)
    2 poeng
  16. Har vært på en rekognoseringrunde i området jeg kommer til å legge ned en del innsats i for å bli kjent. Fikk veldig tro på området, og vannene der. Riktignok uten fiskestang i dag. Ville bare gå opp for å se litt, finne veien og sånt.. Tror det er gode sjanser for å komme på talefot med fisk her, men kommer nok ikke til å prøve før om et par uker. Våren hadde ikke mer enn såvidt ankommet, så da rekker jeg å bygge ferdig en stang til formålet. Blir spennende å se om det faktisk finnes ørret der det ikke er salt i vannet også ;-) magefølelsen tilsier i hvert fall at det bør være muligheter her. Veldig flott område å være ute i uansett! Gleder meg litt nå.
    2 poeng
  17. Er faktisk glad for at vi fikk den litt kjøligere perioden igjen nå. Fra stabile fem-åtte pluss, med kuldegrader om natta i omtrent hele april, til sjuogtjue graders drøy varme er sjelden bra... Nå tenker jeg på klekkinger, sverminger, vanntemperatur, at ting skal "brenne opp" osv. Har tatt noen greie den siste uka og generelt hatt en del fine opplevelser i marka. Rådyr som ved lang taushet trasker rolig forbi meg og bikkja i myra, den heftige fuglesangen, og selvfølgelig ørreten som patruljerer sitt territorie, på søken etter skikkelige godbiter. Nå er det bare å nyte maks as, for detta er ubetalelig. Et par instasaks fra de siste dager De lange kveldene Auren Kameratskapet OBS: Det er forresten veldig tørt enkelte plasser om dagen, så tenk på bål, sigg og glør
    2 poeng
  18. Jeg synes at om man skal rekruttere nye sportsfiskere er makrell og torsk i sjøen, abbor, gjedde, brasme og mort i ferskvann et mye mer fornuftig utgangspunkt enn å sette stor ørret. En del av sportsfiske for min egen del er også lære om naturen, insekter, vannkvalitet, næringskjede osv. Det som opptok meg mest når jeg begynte å fiske var å kikke i vannet etter rumpetroll, insekter, øyenstikkere mens andersduppen lå å venta. Plutselig nappa det en abbor, og for meg var den abboren like gjev som hva som helst annet fiskeslag. Jeg er glad for at jeg lærte dette fra starten av, og at det ikke handler om å få fisk som ikke har tilhørlighet i naturen i det hele tatt. Mulig jeg er litt "hippie" men det er iallefall dette jeg ønsker å bringe videre til nye generasjoner. Jeg synes ikke noe om at settefiskanlegg skal utvides og utvides og produsere mer og mer fisk likt man har sett i OFA anlegget. Alt med måte og så naturlig som mulig. Tenk om man heller hadde brukt dugnadstimer i Oslomarka på utfisking av overbefolkede vann? De er det jo så utrolig mange av. For veldig mange av vanna ville det antakeligvis ikke vært nødvendig med utsettinger i det hele tatt. De har jo flotte gytebekker. Om man skal sette ut ørret i ferskvann bør det være grunnlag for at fisken får en naturlig vekst i næringskjeden likt andre fisker. Er det ikke grunnlag for det, får det heller bli abborvann eller et vann med de fiskearter som opprettholder bestand av seg selv. Ser ikke hvorfor ørret skal være så mye gjevere å få på kroken en andre fiskeslag. (Snakker selvfølgelig ikke om å sette ut fremmede fiskerarter i vann de ikke hører hjemme i, bare for å ha sagt det). Vil man at nybegynnere skal få fisk med litt størrelse på så det napper litt i løken - fisk i et gjeddevann. Fluefiske etter kilosørret kan komme litt senere, og da helst på en litt mer bærekraftig måte Finnes nok av andre flotte fiskeslag. Hvorfor er ørret så gjevt? Jeg synes dette var ganske kult i Nitelva også jeg for nærmere 15 år siden, og fersk fluefisker med neopren og abu snelle Nappa godt i stanga de gjeddene her, og føltes som å ha på en hvithai den gang. EDIT: Rettet opp noen grove skriveleifer. Hau, hau.
    2 poeng
  19. Her er det full rulle med en gang:
    1 poeng
  20. Det må vi ordne. Men ikke noe hænki pænki, hører du!
    1 poeng
  21. Det vil jeg også tro.Spøkelseskladden har nok en eller annen mening om det. Litt skummelt er det jo.....
    1 poeng
  22. Høres kjent ut. Det krever nok en del lokal kunnskap om vannene man skal sette fisk i etter min mening. Blir fort for mye fisk hvis noen har tatt på seg litt for mye å holde styr på. Så blir det en ond sirkel. Folk gidder ikke å fiske der fordi fisken er av dårlig kvalitet. Fisken reproduserer og mye mer en hva man trodde før. Det skal ikke mye til før det produseres yngel. Å sette ut store fisk i slike vann har jeg liten tro på. Slike vann er vel ofte kraftig nedbeitet. Utfisking må til. Det virker på meg som at ørretens evne til å regulere sin egen bestand via predasjon er ganske overdrevet. Hva mener dere om det?
    1 poeng
  23. Blir ikke noe tusenkroners- snøre på meg, det er helt sikkert!!
    1 poeng
  24. Hå-hå . . . Akkurat det har jeg sett for meg, også :-)Med litt godvilje så minner disse greiene om et enormt kvinnelig kjønnsorgan i oppblåst tilstand, og man får dem også i rosa . . . Hvem ville ikke ligget godt i en slik ? :-) Neste tur vi får til sammen er disse obligatoriske, Frode ! Du må antakelig ha to, for disse er ikke mer enn 2 meter lange, og da får ikke du plass til mer enn ryggen ;-) Men ja, bål ved ei nydelig elv, eller et vann inne på vidda er magisk, og der savner man ikke hytte eller hotell. Eneste aberet med telt er egentlig om det blir pøsregn over tid, og man ikke får tørket noe som helst. Forsåvidt mer behagelig å våkne fyllesyk i ei seng enn i telt, men dette styrer man til en viss grad selv .
    1 poeng
  25. Jeg liker komforten med å være på tur. Har ingen trang til å være Lars Monsen, men setter pris på den delen også. Tid og muligheter setter også sine grenser for min del. Men i morra drar jeg alene avgårde for å kose meg litt. Har ikke gjort det på mange, mange år . Kanskje det kan være litt godt for sjelen også. Takk for insp til det Ruffman ;) Er snart ferdigpakket her jeg sitter, litt guttaktig ivrig, en følelse jeg ikke har hatt på en stund, thx
    1 poeng
  26. Marginata klekker med snowshoe i thorax TMC 112 TR # 11 .
    1 poeng
  27. Vart en liten næva med døgnfluer i kveld også. Bomma litt med hacklet på de to minste, men skal vel klare å dra noen småpinner på de også
    1 poeng
  28. Hei virker ikke som det er så mange her inne vet hvorden ofa jobber. Vi bruker betydelig tid på å tynningfiske, prøve fiske og vi setter ikke fisk i hvert vann hvert år og vi setter ut mest mulig etåringer. Ja vi har satt ut stor fisk også, men dette er en svært liten del av de utsettene vi gjør. Vi ønsker også åt det fisken skal klare seg selv uten vår hjelp, jo fler vann som klarer seg uten vår hjelp jo bedre. Det oppgraderte anlegget vårt har vært nødvendig pga. Fiskehelse og ikke for å produsere mer fisk. Vi har i år produsert laks og sjøørret på anlegget i tillegg til ørret og røye. Jeg er like spent som Pål på hvordan utsettet av stor fisk i både Tryvann og Kobberhaugstjern. Nå er ikke våren den beste tiden og si noe om hvordan fisken har klart seg pga gyting og når fisken ble kjønnsmoden. Håper alle som får fisk rapporterer til ofa gjerne med vekt, cm og bilde slik at vi ser hvordan det har gått. Det vi vet er at disse vannene ble svært godt besøkt i fjor og mange fikk fisk. Om det genererte flere fiskere? Jeg vet ikke... godt med diskusjon, men føler nå at vi kanskje får en del ufortjent tyn. Kultivering vil alltid skape diskusjon og det må man leve med. Kom dere ut og fisk det skal ihvertfall jeg, her inne tror jeg ikke man kommer noe lenger.
    1 poeng
  29. Da er BlueHalo #5 blitt testet på vann. Det var utrolig lett å komme i rytme, veldig liten overgang fra rolig karbon (Scott A3). Stangen føles myk i hånden men gjør jobben sin godt når man har fått noen meter line utenfor tuppen (Barrio GT90 #5). Brukte tørrflue, våtflue, kulehoder, tom. to eller tre fluer samtidig, så gjorte stangen jobben sin (ikke så veldig lange kast med tre, da). Siden jeg er litt nygebynner så føles det som om jeg kaster minst like bra med denne som det av karbon jeg har, lettkastet og tilgivende føles det. Ingen fisk, men legger ved noen bilder fra turen, likehvel.
    1 poeng
  30. Caddis med sosiale antenner... haha, eehhh... Den var tørr;)
    1 poeng
  31. Nå har det jo kommet for dagen at det har vært en del slike utsettinger med begrunnelse av at man skal rekruttere sportsfiskere. Det hadde jo vært interessant å høre litt om disse resultatene. Blant annet; hva koster denne rekrutteringen? Ellers gjentar jeg oppfordringen om å fiske etter disse merkede fiskene, måle, veie og ta bilde. For det kan vi iallefall være enige om; det er interessant å se hvordan stor settefisk takler et liv i det fri. Spesielt nå som de har fått et år på seg - en mulighet som kanskje ikke byr seg igjen med det første. Kobberhaugtjern er et ypperlig skogsvann for fluefiske. Marginata'en er sikkert i gang også. Den kalde vinden kan kanskje føre til at den blir sittende litt på vannet de neste par dagene - om den ikke synes det er for tørt.
    1 poeng
  32. Jeg mener det må være bedre å sette lite fisk litt ofte en mange skjeldent. Utrolig fint at det er kommet en ordentlig debatt om dette. Det er liten tvil om at det settes for mye fisk for mange plasser.
    1 poeng
  33. Jeg er uenig Rune. Å la fisk gå på et settefiskanlegg i 3 år for at noen skal fiske de opp er jo perverst. Det er greit at de blir født på et oppdrettsanlegg, men 3 år.... Barn bryr seg ikke om en fisk har fettfinne eller ikke. Abbor, harr og flyndrer skaper like mye sportsfiskeglede og rekruttering. Sannsynligvis mer.
    1 poeng
  34. Nå skal det vel i rettferdighetens navn sies at alle vann har noen slike individer rett etter isløsningen. Og en sånn fisk - eller flere for den saks skyld - er ikke nok for å konkludere. Problemet er bare at de opptrer veldig ofte i OFA vannene og ikke bare rett etter isløsningen. Jeg mener jo at det skyldes at man setter ut for mye fisk - og for ofte. Det er bare tull å sette fisk hvert år. Da skal man kjenne et vann uvanlig godt. Fisk bør settes annet hvert eller hvert tredje år. Vinteren 2015 holdt Andreas Lium et foredrag om fluefiske i Nordmarka hos Oslo Sportsfiskere. Når foredraget var ferdig var det anledning å stille spørsmål. Et ivrig medlem av Oslo Sportsfiskere spurte hvorfor all fisken i Nordmarka var så tynn / all den fisken han fikk var tynn. Lium svarte ikke (det er heller ikke noe han kan stå til ansvar for). Det som er mer besynderlig var at ingen av de andre medlemmene svarte. I salen satt det ganske mange som er dypt involvert i fiskeutsettingene i Nordmarka. Men nå handler jo ikke denne tråden om OFA. Men det er jo av betydning hvilke levevilkår fiskene i Kobberhaugtjern har. Er de satt ut i et vann som egentlig ikke tåler mer settefisk?Man burde iallefall sjekke / sammenlikne veksten på store fisker fra vann hvor det er utvist litt mer varsomhet mht settefisk. Da er vi tilbake der jeg har vært mange ganger tidligere: Det må forskes på utsetting av brunørret i vann og elver...
    1 poeng
  35. Jeg har en teori, eller synsing, på disse fiskene og den går i sin enkelthet ut på at fisk som har gått i karene og blitt foret gjør sitt til at fisken glemmer hvordan det er å jakte på føden. Derved vil den stå i nærheten av den standplassen den fant da den ble satt ut en tid og derved tape vekt før den begynner å jakte på mat. Derfor vil den ikke øke sin vekt, i hvertfall den første tiden etter utsettelse. Som jeg innledet denne synsingen med at det er en teori, men jeg tror den har noe for seg. Men det er min mening, jeg har aldri trodd noe på å sette ut fisk i større vann eller elver, der bør naturens harde lov gjelde. (Spesielt i disse tider hvor alt skal konkurranseutsettes). Magne Fjellstad.
    1 poeng
  36. Du kan lage en modifisert utgave av libellenymfa mi. Bruk polygarn i bakkroppen og prøv deg fram med ulike kjettingøyne. Trur at det kan funke greit med small og en liten blyskvett på undersiden av thorax.
    1 poeng
  37. Det er nå markafiske prosjektet fra 2015 kan resultere i noe nyttig. De merkede fiskene har større verdi nå som det har gått et år. Jeg og Nilssen ønsker å fange noen av disse fiskene for å se hvordan de har utviklet seg. I dag tråkket jeg meg derfor opp til Blankvann og gikk det siste stykket opp til Kobberhaugtjern. Et fint vann for fluefiske såfremt det ikke er arrangementer på Kobberhaughytta. Når et dusin halvfulle kvinner i overgangsalderen entrer kanoene som de leier ut på Kobberhaughytta, er det bare å sette nesa hjemover. Isen gikk for en drøy uke siden og gårsdagens varme ga håp om brukbart Libelle fiske. Første fisk var en slunken mørk fisk på 34 cm og 290 gram. Det gir vel en k-faktor på 0,74. Fisken var ikke merket. Hvit i kjøttet. Stygg ryggfinne. Deretter to merkede fisker, også mørke i fargen og hvite i kjøttet: 33 cm / 300 gram / k-faktor 0,83 / merket som 2136 / slitt hale 31 cm / 270 gram / k-faktor 0.90 / merket som 2084 / den ene brystfinnen hadde en 90 graders knekk. Så fulgte tre fisker som også er tynne, men de var blanke med blåskjær og lyst røde i kjøttet. Disse tre fiskene hadde intakte finner og hale: 34 cm / 315 gram / k-faktor 0,80 33 cm / 290 gram / k-faktor 0,81 31 cm / 280 gram/ k-faktor 0,94 Mista i tillegg to under kjøring. Jeg vil vel anta at de to merkede fiskene var tyngre da de ble satt ut. Som en kan se ut av bildet har fisken sett sine bedre dager.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...