Gå til innhold

oslofjorden


vake

Anbefalte innlegg

Gjest Brage

Var ute en tur igår. Fikk årets minste sjøørret på første kastet. Det er tydelig at smolten har begynt å vandre ut i havet. Ellers var det en på halvkilo'n som desperat forsøkte å spise fiskeimitasjonen, og fulgte etter på minst 10 kast. Kunne sikkert kroket den på en liten reke, men jeg lot den være ifred. Eller ble det torsk og horngjeld. Enorme mengder maneter lover ikke godt.

:) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slo meg igår det også, tror kanskje vi får et nytt manet-år? Målte 13 grader jevnt over på ekkoloddet så bassen kan umulig være langt unna. Hadde et take igår mens jeg var uoppmerksom, og kraften + farten på utraset ga meg bass følelsen uten at jeg kan bekrefte hva det var. Den satt ikke på tilslaget desverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute i går. Var på Storsand, Hurum, og ble sjokkert over hvor mange og svære båter som frsa over fjorden. dessuten nesten alle gikk for full guffe, og lagde digre bølger. Skal innrømme at all trafikken og ståket og bråket tok luven fra meg.  Har ikke fiska i fjorden sommerstid på sikkert 30 år, og lurer på om det er slik leven hver dag på sommeren. 

fisk?

Fikk en liten sjøørret på første kastet, deretter to lyr.

Formålet med turen var å få en horngjæl på flue. I følge rapporter skulle det være så enkelt atte, og fisken skulle være så tallrik. Kort fortalt, jeg så i alt to sytrådtynne horngjæl, og hadde aldri noen som helst tro på at de faktisk kunne bite på flua.

Trur jeg gir opp det prosjekt horngjæl

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisket du høyt eller dypt i vannet? vil du ha hornis så er det bare å holde relativt høyt tempo og fiske i den øvre meteren så treffer du dem. Elsker alle typer fiskeimitasjoner (deceiver, jiggy, clouser osv.)

Ang. båttrafikken så er den dessverre nokså merkbar med mindre du fisker veldig tidlig eller sent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk horngjæl på Bygdø i dag. Tulla med solbadere der at jeg hadde fått sverdfisk, og fikk trøbbel med å dementere det etterpå. Horn-hvafornoe hadde de aldri hørt om.

Fiska høyt i vannet, og med godt tampo med fiskeimitasjoner. Obduserte flere h-fisk i dag, men ingen hadde noe som helst i magen.

Underlige vesner som er i slekt med flyvefiskene

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Var ute et par timer i går kveld, så ikke snurten av ørret. Fikk min første lyr på flue, men den var såpass liten at det ikke var store fighten å skryte av. Var mye makrell nært land, og dermed blir det fisk på grillen i kveld også...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt både morgen og kveldsturer i det sisste. Ikke sett særlig bass. Makrellen er her i hvert fall. Hatt en del sø etter flua også. Fikk en 600grammer her om dagen. Bassen MÅ jo sitte snart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur på Bygdøy i dag tidlig. ingen makrell, horngjell eller bass i sikte. Så et par små sjøørret som ikke ville ha, fikk to fine Lyr (ene kan ha vært en sei). De tok dypt på Deep Clouser og en slags teppesild variant. Artig fisk, skikkelige utras!

Pleier folk å få noe særlig makrell på Bygdøy/Huk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur på Bygdøy i dag tidlig. ingen makrell, horngjell eller bass i sikte. Så et par små sjøørret som ikke ville ha, fikk to fine Lyr (ene kan ha vært en sei). De tok dypt på Deep Clouser og en slagsteppesild variant. Artig fisk, skikkelige utras!

Pleier folk å få noe særlig makrell på Bygdøy/Huk?

Jeg har vært der noen turer siste ukene.. Fått makrell så og si hver gang. Opplever dog at det oppholder seg mer mot paradisbukta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...