André_Brµn Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Selv om jeg er en ihuga ørretfisker med hang til elv, så synes jeg den beste fisken å spise er torsk Få ting slår fersk torsk, med mandelpoteter, smelta (ekte salt) smør og noen enkle gode grønnsaker. Gjerne bare kokte gulrøtter. Jeg har spist mine kilo med ørret og harr gjennom barn- og ungdommen, den tiden da jeg og min far alltid lagde til fiskemiddag eller fiskekveldsmat etter endt fisketur. Med bestemors hjemmelagde flattbrød. Og om man skal rekapitulere, så var vel stemningen og selve settingen vel så god som smaken av fisken. Om man skal prøve å analysere smaken, så er det noe syrlig med ørretsmaken jeg foretrekker mindre enn f.eks. torsk. Om jeg virkelig skal velge fra øverste hylle, så slår ingen til sailfish-file med kanariske poteter (salt-rista) og godt tilbehør. Men for den vanlige mann som meg er ikke det helt vanlig å spise, så altså: torsk er min favoritt. Hva er din favoritt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sveinung Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Min favoritt er nok fersk,ikke altfor stor ørret....3-6 el 7 hekto....stekt i meierismør,og tilsatt litt rømme og krydret de siste minuttene i pannen.Dette sammen med gode poteter og kald øl er for meg helt himmelsk Men jeg synes faktisk at abbor som er godt stekt(litt sprø),sammen med godt brød og smør også er utrolig godt.... Enkelt,men spiser heller dette enn et gourmet-måltid ute 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ørjan Pretorius Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 (endret) Ja nytrukket fersk torsk er godt men det er også breiflabb og steinbit også. Er jo oppvokst ytterst i havgapet der nord. Endret 28. januar 2015 av oj 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pistus Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Er stor fan av røkt kolje med masse smør ispedd gressløk Støtter torsken,samt sprøstekt flådd abbor! Stekt sild er også himmelsk! Stekt bekkørret surra i rømme,masse godt....faen,nå ble jeg sulten.... 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Truls Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 (endret) Havabbor! Meget godt! Bør absolutt smakes om man er i sydligere strøk! Mye fisk som er godt, men lite som er veldig godt uten bra tilbehør. En av de få fiskene jeg kan småsnoke til meg litt av uten tilbehør til er ovnsbakt sjøørret. Jeg er veldig kresen på fisken når jeg først tar meg en matfisk. Den skal være passe stor, ikke over en kg Speilblank, passe godfeit og flasser løse skjell, gjerne med et par lus. Man ser det med en gang at dette er noen litt utenom det vanlige av fisk. Endret 28. januar 2015 av THJ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Morten D. Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Må si at stekt lyr med potetmos og ferske grønnsaker er favoritten på middagsbordet. Synes lyren har en god egensmak, mens torsken ofte ikke smaker så mye og det må brukes mer krydder, saus osv. På tur er selvsagt ørret favoritt, gjerne i en fiskesuppe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stefan Matuka Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Røkt blåkveite eller lettsaltet uer med gulrotstuing og potedes. Grillet dorado på sommern. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rodswinger Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Helt klart lake. Som torsk i konsistensen(det er jo en torsk),men med mye mer egensmak.Desverre får jeg ikke fisket delikatessen for tiden,og det savner jeg. Ellers foretrekker jeg abbor.Ørret,selv om det er det jeg fisker mest,kommer et stykke ned på lista.......men,det går ned. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ronny Bjørklund Pettersen Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Fisk er fisk og kjøtt er mat..... Neida. Utrolig mye god fisk, og jeg liker det meste. Stekt Ørret filet fra fisk rundt 7-8 hekto, med dertil egnet tilbehør, blir aldri feil. Synd bare at det er så lenge mellomhver gang man unner seg det. Setter konsekvent ut all fin Ørret... Tilsvarende tilberedt Røye, er helt på høyde med det beste, og kanskje den fisken med fett finne jeg setter størst pris på. Ferskvannsfisk forøvrig, har jeg stor sans for Gjedde Joda, jeg mener det. Syntes Gjedde fra enkelte vann, er helt suverent den fisken med best smak. Også er det litt mer "politisk korrekt" å beholde som matfisk. Men tilberedt riktig, en av de aller beste. Av sjøfisk,har jeg flere jeg setter pris på. Jeg er glad i spekesild, og servert med mandelpotet, rømme og rødbetter, er dette korteste veien til en cowboystrekk for min del. Snadder! Stekt Makrell, med poteter surret i fløte og dill..... Hmm, alt i alt, glad i fisk jeg skjønner jeg. Er ikke helt feil med ei brødskyve med Makrell syltetøy heller om jeg skal være ærlig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Øyvind Jensen Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Bra tema André! Skrei er en fantastisk råvare da! Men også veldig svak for breiflabb, div. flatfisk, små makrell, ørret, røye, blodfersk sei. Hvis jeg må velge 1 favoritt er jeg i trøbbel... Tror jeg liker det meste som jeg har smakt av fisk. Alt avhenger av sesong og tilberedning for min del. Stekt sild Pistus? Ja det er supert det også! Kjenner jeg må i fiskehallen i morgen! 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
André_Brµn Skrevet 28. januar 2015 Forfatter Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 (endret) Røkt blåkveite eller lettsaltet uer med gulrotstuing og potedes. Grillet dorado på sommern. Synes du dorado er godt? Jeg er ikke noe bevandra jeg altså, og er stort sett vandt til ørret og harr, og litt sjøfisk i sommerferien som liten gutt da familien ferierte på sørlandet. Forøvrig en stor drøm hele året å komme dit Endret 28. januar 2015 av AndréB Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kjell S. Rakkenes Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 En helt klar personlig favoritt er ovnsbakt sik og harr. Jeg innser at jeg ikke vokst opp på indre østland, og har ikke blitt påtvunget fiskeslagene i barndommen. Kan ha noe å gjøre med at jeg setter pris på smaken. Ørret er greit, men kommer ikke på toppen av lista. Her er min fem på topp 1. Sik 2. Harr 3. Kveite 4. Torsk 5. Uer Harr skal forøvrig bakes med timian - urten med samme lukt som bærumsfolk klager over at håven får når de fanger harr i Rena Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kent Mortensen Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Artig tråd som kanskje kan gi inspirasjon på kjøkkenet. Vet nesten ikke hvor jeg skal begynne men det første som slår meg er skrei-mølje! (Mulig det heter noe annen blandt dere sørpå) Servert med pepret lever på flatbrød, rogn, mandelpoteter, gulrotstuing og litt smeltet smør. Toppet med noen biter sprøstrekt bacon. Snadder. Men skal man virkelig oppleve noe kulinarisk må jeg komme med en spesifikk anbefaling av en beryktet rett som alle fiskeelskere MÅ smake dersom de besøker Tromsø. Grillet tørrfisk på restauranten Arktandria. Ligger i andre etasje på vertshuset Skarven. Høres muligens rart ut for noen men jeg har regelrett tvunget folk med på restauranten og bedt servitøren droppe menyen fordi vi vet hva vi skal ha. Og alle har elsket det. Her er oppskrift for de som ønsker å prøve selv : http://arktiskmeny.no/kokebok/skarvens-grillede-tørrfisk Himmelsk godt og definitivt det beste jeg vet. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olav Haug Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 (endret) Jeg liker alt av fisk, men fersk fjellaure og ikke minst røye fra vann med mye krepsdyr, er nok blandt favorittene Endret 28. januar 2015 av Olav Haug 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stefan Matuka Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Synes du dorado er godt? Jeg er ikke noe bevandra jeg altså, og er stort sett vandt til ørret og harr, og litt sjøfisk i sommerferien som liten gutt da familien ferierte på sørlandet. Forøvrig en stor drøm hele året å komme dit Mulig at den heter dorade, fersk hver torsdag på meny i drammen. Så du trenger bare fylle tanken Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Abbor 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Geir Johansen Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Abbor i Abu-røyken med (det vi laget bue av før i tiden ) og salt , nam nam . Men, det er myyyye god fisk :-) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ronny Berg Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Når svigermor disker opp med breiflabbmedaljonger av ferskfisket breiflabb, da er det ingen over, ingen ved siden! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Lars- Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Fiskepinner . . . Prior, tror jeg det er. Får ei hel pakke til drøyt 10kr ! Aner ikke hva slags fisk prior er, men neppe noe man får på tørt ;-) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vidar Langerud Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Fisk er ikke godt, så det spiser jeg sjelden. Dog finnes det et par unntak. Når man ligger et par uker inne på vidda, smaker faktisk en ørret, eller ei røye ganske godt. Og når Staffan serverer bacalao på Kvarven, setter også jeg meg til bords og gleder meg til å spise fisk. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Alexander Røisland Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Torsk og laks, sursild i lake, er no dritt je itte vil smake, åbbor er mat for meg, åbbor, itte torsk og sei men fin og feit åbbor!! Fritt etter Vazelina Bilopphøggers! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roy Ole L. Jakobsen Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Åbbår er og blir den beste matfisken, men selv foretrekker jeg torsken...... også uer (tror jeg det skrives). Heller ikke fått sistnevnte på tørt, men god var`n. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kjell Karlsen Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Varmrøkt peppersik med sennepssaus, en lun potetsalat og godt flattbrød. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
moby Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Årets første smålaks, kokt kvelden før,serveres kald med mandelpotet, agurksalat og seterrømme. Heter det avkokt laks? Nydelig! Men det MÅ være blank villaks. Spiser ikke oppdrettslaks!! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Torleiv Grøndalen Skrevet 28. januar 2015 Rapporter Del Skrevet 28. januar 2015 Ørret i fløtesaus med poteter og flatbrød. På hytta. Kokt ørret med rømmegrøt og poteter. På hytta. Kilosørret i folie på bålet, fylt til randen med løk og dynket i billig, lokal whisky. På elvebredden langs R. Malleo. Fersk torsk, 3.juledag. Hos muttern. Finnes mye godt, men mye bestemmes av omgivelsene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg