Jump to content

Stillevannsfiske 2017


Sondre N
 Share

Recommended Posts

Vet ikke om det er interesse for en slik tråd jeg, men selv synes jeg hvertfall det er veldig interessant å lese rapporter fra andre brukere. Regner med en del har vært ute allerede? Kan starte jeg.

Var ute et par timer i dag, hadde egentlig bestemt meg for gjeddefiske i dag, men av en eller annen grunn ble det ikke sånn, det ble ørret. Isen har ligget på en stor del av vannene her foreløpig og mange er fortsatt helt islagte, men noen er delvis åpne. Vært tregt fiske så langt, har prøvd litt i 5-6 dager uten noe hell. Men i dag løsnet det litt. Begynte på en plass jeg ikke hadde prøvd på et par år, merket ingenting på en del kast, så skulle til å flytte meg da det smalt på en fin fisk mens jeg sveivet inn snøret. Prøvde litt til etter det, men flyttet meg raskt. Ny plass leverte nesten umiddelbart, en ny sprek ørret havnet i håven etter en god fight. Den første var også veldig sprek. Fryktelig kaldt å stå utvadet lenge, så det gikk ikke veldig lang tid før jeg flyttet meg igjen. Samme skjedde nok en gang, ny plass leverte nesten umiddelbart og ny fin ørret havnet i håven etter en ny god fight. Det var dagens minste, men den ga enda mer kamp enn de to første. Nesten så jeg var på backingen på den, moro. Mistet også en på siste plassen, men alt i alt en kjempefin tur. Moro når det løsner litt. 

Alle fiskene ble tatt på en relativt liten streamer, moro på firerstanga. 

Edited by Sondre N
Link to comment
Share on other sites

Isen har gått nedi Østfold for lenge siden, og har hatt en ganske kort tur før. Sist helg fikk jeg sesongens første "skikkelige" tur, og det var bra aktivitet på både mygg og fisk. Fikk noen fisk, men det var en typisk vår-tur. Fikk alle sesongene på en dag. Alt fra solsteik til skikkelig snøkov. Koselig tur, læll :)

Link to comment
Share on other sites

I dag våknet vi til full snøstorm her oppe på Holstein. Det så ganske håpløst ut, men viste seg å være veldig lokalt, så sekken ble lagt i bilen og avsted bar det. Vel fremme fikk jeg fisk på første kast. Selvfølgelig på en grønn vannymfe. Fisken var i godt hold og veide litt i overkant av halvkiloen. Jeg må innrømme at jeg forventet et par fisker til på land med en slik start. Men det ble med den ene, og en som hang på et sekund eller to. 

Litt vak var det også til tross for et litt ustadig vær. Han jeg fisket med fikk to stykker. Tror begge var på libelle. Mulig den ene var på en Mini-Zonker.

Link to comment
Share on other sites

Var på skogstur i Østmarka i dag med to to-åringer. Viktig at de små lærer å gå i ulendt terreng og viktig å fastslå at det var en marginata som klekket. Men med det været vi har nå så er det kanskje ikke så mange marginata som havner på vannet. Er vel helst å klekke på et strå og flagre inn i skogen.

Link to comment
Share on other sites

Ingen marginata eller andre innsekter å spore ved de østmarksvanna jeg har frekventert i løpet av helga. Til og med labert med fjærmygg. Alt for mye vind ødela mulighetene for å fiske med tørt så det ble sleping av øyenstikkernymfe i steden. Fisk fikk jeg også, ikke stor, men en mørk og vakker skogsørret, årets tredje på fem turer for mitt vedkommende. Størrelsen har hittil ikke vært mye å skryte av men det er ikke det viktigste.

Det som teller nå er å være ute og føle skogens ro, og rollen som gjøk spilles som vanlig av meg selv...!

En uke med varme nå så ryker vel de fleste av vanna i nordmarka også.

Da starter "alvoret".

Livet er herlig dere.

 

KjellG.

 

Link to comment
Share on other sites

he he Kjell. Skal du finne Marginata under sånne forhold som i dag må du lete 100 meter nord for vannene (det var vel sørvest i dag). Og der gjør de jo stor nytte for seg.... Dagens funnsted var på grusveien v Sølvdobla.

Mange som lar seg lure av dette / edit: undervurderer denne døgnflua. Det er nok Marginata i mange vann til at det skal bli interessant fiske et par timer, men det krever visse værtyper den uka de tar til vingene. 

Link to comment
Share on other sites

Kjørte langs noen småvann på søndag kveld da jeg til STOR glede så at det var noe vak og greier. Da det alltid er ei fluestang i bilen ble det bråstopp ved første mulige avkjøring. Slang på en fjærmygg på en rotten fortom fra i fjor, 1 kast og jammen var ikke sesongen i gang...

Edited by Roar Tveiten
Link to comment
Share on other sites

Fisketur nr. 2 i år ga 1,2 på andre kast. Luringen vaket en gang på en lureplass og den var hjemme når jeg besøkte den med vannymfa et par minutter etterpå.
Brukte denne flua:Generelt så er det veldig lite som klekker. Men det finnes en og annen som viser seg. Jeg så et par dansefluer i tillegg til noen sykt små mygg.

Link to comment
Share on other sites

Var ute i hele går, var innom Randselva på morgenen, men flytta meg etterhvert opp i skauen. Alt som kunne krype og gå av fiskere sto i elva, så da så jeg meg mitt snitt for å ha skauen aleine.

Tror det var fjærmygg som klekket bittelitt.  (Så ut som bittesmå fjær-buster som etterhvert landet på vannet) Men, det var 0 aktivitet på overflaten. Så brukte en god del timer bare å gjøre meg litt mer kjent med ett nytt vann.

Glei etterhvert over til kastetrening etter en vinter uten kasting. Uff.. Det sto dårlig til med ferdighetene, måtte vel bytte 4 spisser, ei flue i noe buskas og krona på verket når jeg skulle gå over ei myr som fortsatt var dønn hard av tæla, men jeg fant den lille kvadratmetern som ikke var frosset, "pluuuufp" som dem sier oppi Lom, vaderen ble fylt med vann og fiskeren måtte le av hvor tragikomisk det hele var. Ser ut som om fisken lever trygt i år også, hehe. 

 

Link to comment
Share on other sites

Luksus langhelg med all tid til egen disposisjon, lørdag til og med mandag; hva gjør man? Være sosial? Nei, ut å gå i Østmarka for å fiske!

Lørdag:

Årets første markatur i nordavind. Rapportene sa at de fleste vannene lå isfrie nå, men ble litt skeptisk når jeg parkerte sykkelen og tok beina fatt på stien innover:

 

 

Det dro i fra nord hele dagen, men vannet var isfritt!

 

Hadde ikke helt trua på fisket, men det ble da fire i håven. Tre på streamer og en på palmermygg! Sesongen er i gang!

 

Utover ettermiddagen stilna det litt og fjærmyggen poppa opp. Jeg fikk se årets første vak og ble litt varm i kroppen :-)

 

Fornøyd med dagen vandret jeg hjemover og fikk se en elg krysse stien rett foran meg.

 

Søndag:

Det ble tur litt lengre nord i Østmarka. Vind fra sør denne dagen. Sol og litt skyer. Hadde trua.

Fint å gå på frossen myr. Ikke noe problem å gå på rød løype når underlaget er hardt. Litt tyngre ble det på hjemturen på kvelden, da det var bløtere å gå i myra.

 

Fikk se to ørner på veien inn. Majestetiske fugler. Ble litt skeptisk til fisket når det lå is på en putt jeg gikk forbi:

 

 

Men vannet jeg skulle til var isfritt. Gikk en runde rundt vannet med streamer. Det lugga litt i streamern etter ganske mange kast og denne ble med opp i håven:

 

Så ikke noe mer aktivitet, så etter en Real turmat, et par polarbrød og en kaffekopp rusla jeg videre til et annet vann i nærheten. Det blåste friskt her også, men på andre kastet gikk det på en fin ørret på 4 hg på streamern. Slank og sulten etter vintern:

Mandag:

Apropos det å være sosial. Når man går i over en time i kupert terreng for å komme fram til et vann man har trua på og kommer fram til vannet og teller 12-13 andre fluefiskere. Da har man kanskje valgt feil vann? Det var folksomt i marka denne fine dagen. Vanskelige forhold selv om dette var den varmeste og mest vindstille dagen.

Dagens valg av verktøy:

 

Til tross for iherdig innsats fra meg og alle andre fiskerne jeg traff, så ble det laber fangst denne fineste vårdagen. det var nok flere enn meg som gnidde seg i hodet og lurte på hvorfor det aldri løsna. Uansett utrolig deilig å være ute å kaste og spane etter vak i vakker natur.

Vanntemperaturen i de vannene jeg var innom i helga var på rundt 5 grader. Det var generelt lite vakaktivitet og lite fjærmygg å se. Men nå er det nok like før saker begynner å skje! Sesongen er i gang!

Link to comment
Share on other sites

Kult Jarle! Tenker å ta en tur til Østmarka selv til helga. Gleder meg nå


Fant til og med en steady vakende fisk..selv om jeg fikk gjort fint lite med det.. vakkert[emoji846]


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

@Jarle TL, ja, det var folksomt rundt de to vanna på mandag.

Det var første turen min til Østmarka, og jeg ble overasket over hvor fint det fint det var. Fikk til og med berget årets første på en myggklekker tidlig mandag morgen:)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Herlige rapporter! dette gir fiskelyst til tusen. Nå har båt- og hyttefolket inntatt kysten og da er den sesongen egentlig over for min del. Hadde planlagt en periode uten fisking da jeg har litt annet jeg har lyst til å få gjort. Men det skal holde hardt med de gode rapportene som legges ut...

Riktignok ligger isen enda på de vannene jeg ble best kjent i fjor. Full vinter der enda.

Link to comment
Share on other sites

Fin tur i kveld der årets første tok en tørr myggklekker og nesten kom helt frem til håven. Som jeg selvfølgelig hadde klart å glemme i bilen. Endte med at buzzern under hekta i sivet og fisken takka for seg.

Men pyttpytt, fikk bøy og en artig fight på go'stanga. Neste gang husker jeg håven.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hei, håper ikke dette er å hijacke tråden så bare slett om spørsmålet ikke passer seg her. Er Trønder som nylig har flyttet til Oslo og lurer derfor på om noen av dere kan anbefale noen gode fluefiskevann i nærheten av Oslo. Har gått til innkjøp av OFA sitt sesongkort så fordelaktig om vannet er innenfor deres område. Har også overtalt et par kompiser av meg til å gå til innkjøp av fluefiskeutstyr så noen tips til vann hvor det er gode muligheter for baksleng hadde også vært fint. Må prøve å gi gutta en god start så vi får rekrutert litt flere til denne sporten vår, så all hjelp mottas med veldig stort takk :)

Link to comment
Share on other sites

Sommervarme dag 2 i under deler av Telemark. Isen er borte og fisken beiter mygg når sola går ned og vinden løyer. Men rykker litt ekstra når Marginataen kommer fram. Foreløpig for små mengder til at fisken bryr seg. Men hva gjør vel det

Link to comment
Share on other sites

Tur nr 2 for året i dag. Surt og enkelte drag med vind, men jeg har ikke den luksusen at jeg vente på god-været så fikk jeg pent prøve meg læl. 

Var på plass ved vannet sånn i 1800-tia, ikke fælt til aktivitet, enkelte myggklekker-vak. Tok meg litt mat og en kaffekopp før jeg prøvde meg litt. 

 

Prøvde litt forskjellige klekkere/larver, men klarte ikke å lure fisken. Bytta etterhvert til ei Montana-nymfe, den fikk jeg joggu meg napp på, men tilslaget var ikke helt etter boka, panikken var total! 

Måtte gi meg med den nymfa, den ble for diger og klumpete for min hardt innøvde kråke-stil. 

Alt i alt fornøyd med turen, tror det er første gang jeg ikke har fått knuter på spissen, kombinert med napp så må jeg si meg fornøyd. Ikke de største krava med andre ord, hehe. 

Link to comment
Share on other sites

- Fiskevær, sa folk !

- Tvilsomt, sa jeg . . .

Men 10. mai er premieredag i Hunnselva hvert år, og da er det som oftest dette man blir møtt med.

Og man sitter som kjent ikke hjemme, når det tross alt finnes en mikroskopisk mulighet for å se et vak i løpet av dagen !

Gidder ikke engang å beklage at dette ikke dreier seg om stillevannsfiske i Stillevannsfiske-tråden 2017, da isen fortsatt ligger tykk på samtlige vann her i distriktet :-X

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...